Külső területek - Kikötői erdőség
Karaktered neve: ---       Rangod: Nem bejelentkezett felhasználó       Pénzed: --- arany     
Varázsitalaid: Neked nincsenek varázsitalaid!
Herbária: Neked nincsenek varázsnövényeid!


Üdvözlünk!

Ez itt a www.Lanawin.hu weboldal játéktere. Egy fórumos szerepjáték. Te nem vagy bejelentkezett állapotban, ezért nincs jogod ténykedni a fórumon. Csak olvasni tudod a hozzászólásokat, semmi mást. Ha szeretnéd kipróbálni milyen is a fórum valójában, átélni izgalmas kalandokat, varázslatokat tanulni, bájitalokat vásárolni, egyedi karaktert létrehozni, felszereléseket kovácsoltatni, vagy küldetéseket végrehajtani, akkor regisztrálj bátran, ne habozz. Miután regisztráltál, és beléptél minden funkciót elérhetsz. Lehetőséged lesz részt venni a mesékben, vagy csak spontán játszani a megalkotott, mesés világban. Felkutathatod a város rejtélyeit, és részese lehet egy olyan fórumos szerepjátéknak, ahol a játékosok kényelme, és a játék élvezete a legfontosabb.

Vissza a főoldalra!
Szántóföldek (új)
Dokkok és kikötő (új)
Kikötői erdőségTharg birtokok (új)
Krenkataur barlangrendszer (új)
<< Előző oldal - Mostani oldal: 57 (1121. - 1140. üzenet) - Első olvasatlan beíráshoz >>Oldal váltása: - Következő oldal >>

1140. hozzászólás ezen a helyszínen: Kikötői erdőség
Üzenet elküldve: 2017-11-28 09:01:50
 ÚJ
>Zhaggur Khaziir avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Haladó játékos
IC üzenetek: 112
OOC üzenetek: 0

Játékstílus: Megfontolt

*Ideje belevetnie magát az erdőbe, vagyis a rengetegbe. Ez már szinte rutinosan megy, hiszen jó pár napja a környéken keresgél, gyalogol és lakik. Amint visszaérkezik a kis bánya kezdeményéhez, máris munkához lát. Részletesen kiméri, mekkora gerendákra van szüksége, hogy kitámassza a járatot és, hogy az biztonságos legyen. Amint befejezte a méréseket, előkotorja a felszereléséből a jó kis fejszéjét. Megélezi, hogy a leghatékonyabban tudja aprítani az erdő fáit és besétál a rengetegbe.
Nem mindegy, hogy milyen fát kotor elő az ember, főleg nem, hogy milyen széles, hosszú és keménységű. Hosszú válogatás után megjelöl magának hármat, amelyből több gerendát is elő tud állítani.
Nem telik bele sok idő és elkezdi kivágni őket. Alig fél óra alatt meg is van az elsővel. Legallyazza és elkezdi leszedni róla a kérget, hogy formázhassa. Nem kell nagyon cicomázni, pont csak annyira kell megművelni a fákat, hogy azok betöltsék a szerepüket. A funkció és nem az esztétika, amely dominál jelen esetben.
Amint megvan az első pár gerendával, kötelet köt rájuk és a táborába cipeli őket. Ezután visszamegy és kivágja a többi fát is, amelyeket kiszemelt. Ezeket is előkészíti, majd a táborba vonszolja. Több gerendát és áthidalót nyer ezzel, így haladhat tovább a munka, befele a hegy mélyébe. Azonban nem most. Mert a törpe, ha bár nagy erővel és szívóssággal bír mégsem végtelen a tűrő képessége.
Megpihen, eszik valamit és inkább elrakja magát holnapra, hogy majd akkor tovább fúrja magát a kő és föld halmon át az áhított kincsekhez.*


1139. hozzászólás ezen a helyszínen: Kikötői erdőség
Üzenet elküldve: 2017-11-27 21:29:03
 ÚJ
>Habrertus Vachaoz Ruuhrijehr avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 863
OOC üzenetek: 37

Játékstílus: Vakmerő

//Klantazy//

*A mélységi leány valóban nem tűnik félősnek, Habrertus nagy megelégedésére. Hiszen nem is kell különösen ijedősnek lenni hozzá, hogy valakinek ne legyen kedve fejest ugrani az ismeretlenbe. A lány nem ismeri a kancellárt, nem ismeri a vidéket ahová tartanak és a népet sem, akik között hosszabb vagy rövidebb ideig élni fog. Ráadásnak ott van még a gazdag ajándék, a ló és a férfi már célzott rá, hogy viszonzást vár érte. Márpedig egy ilyen vagyontárgyért kevesen elégednének meg egy futó hancúrozással.
Ha jobban belegondol, még becsüli is a lány merészségéért.*
- Most már valóban nem vagyunk messze. *jegyzi meg immár az erdőben haladva és egy fehér kavicsokkal felszórt kis ösvényre mutat, ami leágazik az erdei útról* Ez a csapás vezet Synmirára, mágusok élnek ott. Valaha egy törzsbe tartoztak a thargokkal, de elvonultak ide. Bizonyára úgy érezték, hogy az erdő magányában jobban elé tudnak mélyülni tudományukban. Mert Amon Ruadh Artheniorhoz képest ugyan csak egy porfészeknek számíthat, de a környéken mégis nyüzsgő világváros.
*Ahogy elhagyják a bekötőutat, kicsit visszasandít.*
- Mindentől függetlenül a Vashegy és Synmira között a jó viszony azóta is töretlen.
*Valóban nem járnak már messze és amikor ritkulni látszanak a fák a távolban, előremutat.*
- Ott az erdő vége és onnan már megpillantjuk a Vashegyet.
*Mosolyogva néz a sötételfre.*
- Biztosan elfáradt a hosszú úton. Ne aggódjék, kedvesem, ha megérkeztünk megmutatom a szállását, megtisztálkodhat és átengedem a pihenésnek.
*Persze csak részben van arról szó, hogy a jó kancellár tekintettel lenne Klantazy-ra. Ő maga is fáradt, arról nem is beszélve, hogy hosszúra nyúlt távolléte miatt biztosan van már némi restanciája. Márpedig Habrertus mindig is az "Első a kötelesség, azután az élvezetek" elvet vallotta. Többek között.*


1138. hozzászólás ezen a helyszínen: Kikötői erdőség
Üzenet elküldve: 2017-11-27 07:20:00
 ÚJ
>Khad'un Árnyköpeny avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Törölt felhasználó
IC üzenetek: 203
OOC üzenetek: 26

Játékstílus: Vakmerő

//Gyülekező viharfelhők - Nyugati őrjárat//

*A jövevény így már tud arról, hogy milyen helyen van, és nagyjából arról is, hogy milyen helyre megy.
Miután az idegen megkapta a gyorstalpalót, és bemutatkozott, ismét patadobogásra lesznek figyelmesek.*
-És én hülye még azt gondoltam, hogy semmi értelme nem lesz itt járőrözni... *Hallja, hogy Laor is valami ilyesmit mond, de nem érti minden szavát.
Fegyvere ismét kezében van, de amint az idegen a tűz fénykörébe ér, Khad rögtön elsősegélycsomag után kezd kutakodni... Persze sikertelenül.
Ahogy a mágustanya nevét nyöszörgi a lány, Laor rögtön elhatározza, hogy arra mennek.
Az idegen ezzel szemben jobbnak látja elindulni ,,az úrnőjéhez", akinek nevét nem tudják.
Khad úgy dönt, hogy kantárszáron vezeti lovát, ugyanis gyalog sokkal több mindent észrevesz, és szükség esetén lőni is sokkal jobban tud így. Sérülttel pedig úgysem fognak vágtázni... Főleg nen ilyen ramaty időben. A nyulat magával viszi, és kivesz egy ágat a tűzből. Pár ruhacsík és a nyúl zsírja segítségével pedig hamarosan rögtönzött fáklyával a kezében kíséri Laort és az összevert lányt.*1137. hozzászólás ezen a helyszínen: Kikötői erdőség
Üzenet elküldve: 2017-11-26 23:23:22
 ÚJ
>Ambroggio Duarrte avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Játékos
IC üzenetek: 278
OOC üzenetek: 35

Játékstílus: Vakmerő

*Nem a legjobb idő az utazáshoz, de ha híján lenne az ösztönző erőnek, hogy minél előbb a városba érjen, hát ez épp eléggé megsürgetné. Nem mintha mondvacsinált okokat kellene keresnie. Van épp elég oka, hogy mielőbb Artheniorban akarja tudni magát. Első helyen mindjárt a szemérmetlen hedonizmus, ami elmaradhatatlan társ az Intéző mellett. Épp ideje, hogy jóllakassa a város bájain, nedűin és egyéb kincsein, amire épp úri étvágyának kedve szottyan.
Talán már annyira nincs messze. Ha minden igaz, az erdő után le is tudja a táv javát.*


1136. hozzászólás ezen a helyszínen: Kikötői erdőség
Üzenet elküldve: 2017-11-26 21:59:16
 ÚJ
>Uriden Harrives avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Játékos
IC üzenetek: 40
OOC üzenetek: 0

Játékstílus: Megfontolt

*Lassan be esteledik, de Uriden nem áll meg. Az erdő komor sötétségbe hull, de az idő szűkös. Főleg ami a szakmáját illeti. A hírek és értesülések soha nem állnak meg és így ő sem maradhat le ezekről. Ez az egész lénye és léte. Mint a kereskedelem. Pontosan olyan. Ott sincs megállás, csak az örökös körforgás, amely az adok veszek adok kapok és a végén a haszon vagy a veszteség.
A fák egyre rá borulnak az útra árnyékukkal, ahogy a nap lassan elfeledteti aznapi fényét. De a férfi nem áll meg mert tudja, hogy minden pillanat számít és minden perc fontos. Északon találhatja meg azt amit keres. Ott ahol a város zaja és fényei nem ferdítik el a valóságot. Ahol az élet még egyszerű és tiszta.
A sötétség végül utoléri őt és így kénytelen lámpást gyújtani. Amint életet lehel a kis olaj lámpásba máris tovább tudja folytatni az útját. A göcsörtös utak sem veszik el kedvét. Minden bukkanó és kátyú csak eltökéltebbé teszi, miközben magában szidja az egészet.
Az éjszaka ijesztően hideg tud lenni, de a gyaloglás ad némi meleget, még akkor is ha fárasztó. A több óra gyalog út végére megpillantja az erdőség végét és ezzel az útja egy újabb szakaszát.*


1135. hozzászólás ezen a helyszínen: Kikötői erdőség
Üzenet elküldve: 2017-11-26 18:03:04
 ÚJ
>Hamrein Glovmoor avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Törölt felhasználó
IC üzenetek: 77
OOC üzenetek: 2

Játékstílus: Vakmerő

//Gyülekező viharfelhők - Nyugati őrjárat//

*Bár az íjász kezében a számszeríj nem épp barátságos vendégmarasztaló, de végül még is csak leteszi azt.
Elfogadja Khad'un jobbját és ő is bemutatkozik.*
-Hamrein.
*Figyelmesen hallgatja a másik férfit, majd bólint.*
-Úgy. Tehát thargok vagytok.
*Az eszmecsere félbemarad a közeledő patadobogásra, egy igen csak megtépázott lány közeledik lóháton. Döbbenten nézi, majd tekintete visszasiklik Laorra.*
-Azt hiszem eleget időztem itt.
*Maga is belebámul a sötétségbe amelyről a leány érkezett majd felkapaszkodik lovára, de mielőtt indulna még komor képpel visszafordul a három alakra.*
-Egyre nagyobb a sötétség és nem az éjszakára gondolok. A fogadóba megyek, hátha ott találom Úrnőm. Jó szerencsét nektek.
*Azzal elindul a férfi által mutatott irányba és hamar elnyeli az ásító feketeség.*1134. hozzászólás ezen a helyszínen: Kikötői erdőség
Üzenet elküldve: 2017-11-26 16:18:08
 ÚJ
>Villámkardú Zaras avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 708
OOC üzenetek: 165

Játékstílus: Vakmerő

//Második szál//
//Vadászat//
//A hozzászólás 16+ elemeket tartalmaz//

* Előbb-utóbb mindenki számára unalmassá válik az általa megszokott élet. Ez alól a zsoldos-lét tűnik csak kivételnek, hiszen azok fizetést kapnak, és még be is járják a világot, az ismeretlen tájakat, de még ezekbe is beleunhat az ember, ha elég évet töltött a szakmában, főleg, hogy ennek van elég nagy árnyoldala is.
A fiúk zavartsága Zarasnak se ismeretlen, bár sok-sok éve nem érezte azt. Több évtized telt már el, mióta legutoljára buta, naiv fiúcskának titulálták volna. Lyz is talán még ebben a korszakában van, de már inkább a nővé válás vége felé járhat. A mai éjszakától már biztosan.
Zarasnak betett a hosszú hajóút, s miután végre kikötöttek, akkor sem egy bordélyt látogatott meg legelőször, sőt, másodszorra nem, tehát lassan egy holdforduló is eltelt már, mióta utoljára nővel volt. Így talán nem meglepő, hogy mily' mohón, önzőn, mégis kényeztetőn falja a tiltott gyümölcsöt, hogy ujjai a hangszer olyan húrjain pendülnek, amelyeket kevés trubadúr használ a fellépésekhez, s azt is megmutatja, hogy ő bizony túlszárnyalja a legtöbb tehetséges zenészt is, hogy bizony nem csak a szája jár, és csak a keze zenél, bevet ő minden testfelületet, hogy mennyei dallamot csikarjon ki édes kis lantjából.
Ajkai újra megtalálják a felkönyökölt lányét, és ha csak ellenkezésbe nem botlik, hamar visszadönti a köpeny fedte avarba, s szerelmezésüket beteljesíti a tőle telhető legjobb módon. *


1133. hozzászólás ezen a helyszínen: Kikötői erdőség
Üzenet elküldve: 2017-11-26 13:35:04
 ÚJ
>Laor Vylnis avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 1066
OOC üzenetek: 34

Játékstílus: Vakmerő

//Gyülekező viharfelhők - Nyugati őrjárat//

*Elengedi a kard markolatát és elmosolyodik.*
- Tévedsz. *él ellenvetéssel a jövevény véleményére* Artheniortól dél felé, egészen a Kikötőig minden a város fennhatósága alatt áll. E végeket pedig Kagan Thargodar nagyúr őrzi. Tehát Arthenior és, ha úgy vesszük, a Vashegy a gazdája ennek az erdőnek. Így azt, hogy mihez van jogunk és mihez nincs, inkább ne firtassuk, mert kellemetlen meglepetések érhetnének.
*Semmi fenyegető vagy barátságtalan él nincs a hangjában, egyszerűen csak tényeket közöl. Arról már nem is beszélve, hogy meggyőződése szerint a holtak dúlása óta Arthenior uralma csak névleges errefelé, a vidék igazi urai a thargok.*
- Amon Ruadhba jobb napokon sem léphetne be senki sötétedés után. *bólint rá Khad szavaira* Most viszont a thargokon kívül mindenki más számára zárva van a kapu. A Vaskorsó Tavernában kivárhatod a zárlat végét, de hogy ez mikor jön el, nem tudom. Miért mennél?...
*Nem tudja befejezni a kérdést ami arra vonatkozna, hogy Hamreinnek mi célja van a Vashegyen, mert paták dobogása hallatszik a sötétbe vesző ösvényről.*
- Még fényes nappal sincs itt ekkora forgalom... *morog az orra alatt és ahogy a ló lovasával a tűz közelébe ér, odalép mellé és megragadja a kantárt.*
- Üdv... *Úgy látszik, hogy ebben az órában egy mondatot sem tud befejezni, mert az elharapott üdvözlés után felszisszen.* A démonokra!
*Nem ismeri a ramaty állapotban lévő lányt, de amikor az nyöszörögve a mágusok otthonának nevét említi, sejti, hogy maga is Szilánk lehet. Mi más okból tartana oda éjnek idején? Az látszik az állapotából, hogy most felesleges lenne faggatni, mi történt vele, úgyhogy csak elhúzza a száját és a többiekre néz.*
- Synmirára megyünk. *dönt hamar Khadra pillantva, utána a társaságukhoz nemrég csatlakozott férfira* A tűz még kitart egy darabig, maradhatsz. A Vaskorsó arra van, *mutat irányba* másfél óra alatt beérheted, ott ilyenkor is találhatsz szállást és ételt. Csak vigyázz, a fogadó arra van, amerről a lány jön. Lehet, hogy veszélyes most az út. De akár velünk is jöhetsz.
*Még egyszer elsandít az ösvény felé, vajon nem üldözik-e Avaliját, fülel is egy kicsit. Semmi gyanúsat nem észlel.*
- Meg tudsz maradni a nyeregben? *néz fel a pórul járt lányra és annak nemleges válasza vagy a válasz elmaradása esetén felül mögé a nyeregbe, hogy megtarthassa ha lecsúszni készülne, ellenkező esetben saját lova hátára száll fel, csak Avalija lova kantárát veszi a kezébe, hogy maga mellett vezethesse.*
- Légy résen! *vet egy pillantást az íjászra, ha már készen állnak az indulásra.* Ne lepjenek meg.


1132. hozzászólás ezen a helyszínen: Kikötői erdőség
Üzenet elküldve: 2017-11-26 13:03:52
 ÚJ
>Avalija Taldan avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 322
OOC üzenetek: 4

Játékstílus: Vakmerő

//Gyülekező viharfelhők - Nyugati őrjárat//

*A vén, kehes ló fáradtan poroszkál élettelennek tetsző terhével. Céltalanságát alig tudja befolyásolni a nyeregben olykor eszméletre térő leány, egy-egy erőtlen mozdulattal. A sötét, hideg éjszakán a tűz fénye csalogató, a paták lassú hangjait már biztosan jó idővel meghallják a lángok mellett pihenők, ezen felül mást nem is igen. Bármilyen hangosan, bármilyen fenyegetően hangozzon szavuk a válasz arra nem több elhaló nyögésnél. Az idővel feltáruló kép pedig magyarázza mindezt a furcsaságot.
Összevert, piszkos, vérző leány kókadozik a nyeregben lova nyakára dőlve, épp csak pihegve. Jobb alkarján kardvágás, homloka, halántéka bal oldalt felrepedt sebekből vérzik, még jobb oldalon szemét, száját, állát ököllel mért ütések nyomai csúfítják.
Ha bárki közel lépne, érintéssel zavarná agóniáját összerezzenve egyetlen szavacskát mormolna halkan.*
-Synmira.


1131. hozzászólás ezen a helyszínen: Kikötői erdőség
Üzenet elküldve: 2017-11-26 12:14:47
 ÚJ
>Khad'un Árnyköpeny avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Törölt felhasználó
IC üzenetek: 203
OOC üzenetek: 26

Játékstílus: Vakmerő

//Gyülekező viharfelhők - Nyugati őrjárat//

*Bár semmivel sem utaltak arra, hogy nem szívesen
látott vendég, Hamrein valahogy mégis így érez, ami az arcára is kiül.
Fegyvere ekkor már nincs kezében, egy fának támaszkodva hallgatja a másik mondanivalóját.*
-Feltartóztatni? Úgy távozhatsz innen bármikor, ahogy jöttél, amennyiben nem adsz rá okot, hogy ezt megakadályozzuk.
*Ebben szerinte Laor is egyetért, ha nem, legfeljebb majd mondja.*
~Amon Ruadh... Hát, nem éppen~
*gondolja, majd úgy dönt, egy kis figyelmeztetést megérdemel a másik.*
-Nem arra megyünk, viszont a város le van zárva. Mehetsz arra, de a kapun belülre csak felsőbb engedéllyel mehetsz. Addig is viszont ha együtt fogunk itt éjszakázni, akkor szeretném tudni a neved... Az enyém Khad'Un. *nyújtja kezét a másiknak.*


1130. hozzászólás ezen a helyszínen: Kikötői erdőség
Üzenet elküldve: 2017-11-26 11:41:05
 ÚJ
>Hamrein Glovmoor avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Törölt felhasználó
IC üzenetek: 77
OOC üzenetek: 2

Játékstílus: Vakmerő

//Gyülekező viharfelhők - Nyugati őrjárat//

~Az már bizonyos, hogy ezek nem útonállók. Ugyan melyik haramiát érdekelné a dolga és az, hogy hová tart?~
*A fogadtatás hűvös, nagyon úgy tűnik, hogy nem szívesen látott vendég.*
-az idő sosem lehet késői annak, aki siet. Ahogy egy kellemes sütögetéshez sem lehet soha elég éjszaka. *Biccent a tűzön sülő nyúl felé.* -Amennyiben a lángokon kívül az utat is őrzik az urak, úgy szívesen válaszolok a kérdéseikre. *A számszeríjat szorongató férfi felé fordul.*
-Még akkor is, ha az erdőnek nincs ura, így aligha állna jogotokban feltartóztatni. Arra nem lesz szükség.
*Szegezi tekintetét az íjnak, majd Laorra néz.*
-A dolgom Amon Ruadh felé visz. Legalábbis remélem. Bíztam benne, hogy reggel arra folytatjátok utazok, mert én magam még nem jártam ott. Ha nem, úgy elválunk egymástól. Nos?
*Lehajol, mint aki készül kipányvázni a lovát.*A hozzászólás írója (Hamrein Glovmoor) módosította ezt a hozzászólást, ekkor: 2017.11.26 11:41:43


1129. hozzászólás ezen a helyszínen: Kikötői erdőség
Üzenet elküldve: 2017-11-25 22:45:16
 ÚJ
>Khad'un Árnyköpeny avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Törölt felhasználó
IC üzenetek: 203
OOC üzenetek: 26

Játékstílus: Vakmerő

//Gyülekező viharfelhők - Nyugati őrjárat//

-Hát, egy pár kesztyűre biztos nem lenne elég *mondja Laor megjegyzésére a nyúl bőrének hasznosíthatóságáról.
Ahogy épp a húsával foglalkoznak, társa hiányolni kezdi a sót. És bár osztja véleményét, de ő is csak annyit tehet, hogy emlékezetébe vési a só szükségességét.
Aztán hirtelen avarzörgésre lesz figyelmes. Pár másodperccel később már Laor is jelzi, hogy társaságot kaptak. Khad, aki korábban már levette számszeríját hátáról, most kezébe veszi, készen arra, hogy lőjön is vele.
Szerencsére erre nem kerül sor, csak egy ,,megfáradt vándor" érkezik, egy ló társaságában. Khad mindenesetre készenlétben áll, bár már picit kezd lenyugodni.*
-Úti célod is érdekelne minket
*teszi hozzá Khad saját megjegyzését Laor kérdéséhez, hiszen amennyiben Amon Ruadh-ra igyekszik a férfi, akkor mindenkinek egyszerűbb, ha már most visszafordul.*


1128. hozzászólás ezen a helyszínen: Kikötői erdőség
Üzenet elküldve: 2017-11-25 21:56:45
 ÚJ
>Laor Vylnis avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 1066
OOC üzenetek: 34

Játékstílus: Vakmerő

//Gyülekező viharfelhők - Nyugati őrjárat//

*Nézi ahogy Khad a nyúl megnyúzásával és kibelezésével foglalatoskodik. Elégedetten veszi tudomásul, hogy a másik ehhez is ért, az ilyesmi tudás bármikor jól jöhet. Például most.*
- Hrothgaar mester helyre kucsmát készíthetne belőle. *vigyorodik el amikor Khad tétovázik a bőrrel* Persze nem az üllőn, kalapáccsal, de ilyesmiket is készít. Bár lehet, hogy ez egy kesztyűre is kevés lenne.
*A néhai nyuszi hamarosan már a tűz fölött pirul, Laor néha megforgatja. Egyik alkalommal kicsit elhúzza a száját.*
- Hozhattunk volna némi sót is. *csóválja meg a fejét, mert a nyúl nem tűnik soknak, de még ízesíteni sem nagyon tudják* Sebaj, nem válogatunk.
*Semmi baja nincs azzal, hogy Khad igényt tart a javára, mégis ő dolgozott vele többet. Kisvártatva csak csontok roppanása és jóízű csámcsogás hallatszik a páros felől ahogy elköltik rögtönzött vacsorájukat. Laor épp egy csontról szopogatja le a cupákot, amikor jellegzetes zajra lesz figyelmes. Léptek zaja.*
- Vendégünk jön. *veti oda Khadnak, bár mostanra az íjász is biztosan meghallotta a közeledő keltette neszeket. Eldobja a csontot, feláll és jobbjával rámarkol a kardja markolatára. Nem húzza elő, van egy olyan sejtése, hogy ha az idegen rossz szándékkal érkezne, leplezné jövetelét.*
- Hasonlót! *biccent oda az idegennek, aki a tűz szűk fénykörébe lép. Végigméri a jól megtermett férfit és árnyalatnyi gyanakvással a hangjába folytatja.*
- Késői már az óra az utazáshoz, éjnek idején veszélyes lehet az erdő. Leginkább haramiákkal futhat össze az ember.
*Elvigyorodik. Hiszen ők is itt vannak, akár őket is lehet zsiványoknak nézni, akik két rablás között jól megérdemelt pihenőjüket töltik.*
- Mi járatban vagy errefelé?


1127. hozzászólás ezen a helyszínen: Kikötői erdőség
Üzenet elküldve: 2017-11-25 20:52:46
 ÚJ
>Atehaner Nemarek [halott] avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Haladó játékos
IC üzenetek: 487
OOC üzenetek: 19

Játékstílus: Vakmerő

*Egyre közelebb ér a kikötőhöz. Érzi a sós szellőt, amint áthalad az őszi fák között, a ropogó levelek a talpa alatt pedig egy egészen különös varázst ad az útjának. Ilyenkor örül, hogy elvitte a gazdájától a ruhát. A volt gazdájától. Abban a szakadt vacakban télen nem járna túl jól, egyetlen egy ruha pedig igazán károsít meg egy gazdag nemest. Ennyit megtehet azok után, hogy folyamatosan kínozták. Igazán megérdemli. Plusz hogyan nézne ki Sa'Tereth hű szolgájaként rongyos ruhában? Meg kell adni a módját a dolgoknak.*


1126. hozzászólás ezen a helyszínen: Kikötői erdőség
Üzenet elküldve: 2017-11-25 15:01:52
 ÚJ
>Hamrein Glovmoor avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Törölt felhasználó
IC üzenetek: 77
OOC üzenetek: 2

Játékstílus: Vakmerő

//Gyülekező viharfelhők - Nyugati őrjárat//

*Jó néhány órát aludhatott, legalábbis már a szürkülő sötétségben ébredt. Kipihenten ül vissza a nyeregbe és hamar eléri az erdőt. A szemerkélő eső szép lassan igen sarassá teszi az utat, ráadásul a vaksötétben az orráig is alig lát. Csuklyáját fejébe húzza és gondosan irányítja paripáját a csúszós ösvényen.
A távolban egy fényes pontra lesz figyelmes, valószínűleg tűz lobog. Le biztosan nem tér az útról a vaksötétben, ha haramiák ha nem, szót kell velük érteni. Véletlenül sem szeretne nyílvesszővel a hátában továbbügetni.
Lovát visszafogva lassan közelít feléjük, jól kivehetően két férfi beszélget. Kis idő elteltével már az alakokat is kiveszi, a tűz fölött pedig nyulat forgatnak.
Leszáll lováról, majd kantáron vezeti tovább az idegenek felé. Nem szándékozik rájuk ijeszteni, hamarosan ők is meghallhatják a lépteket és a nedves avar ropogását.*
-Szép estét az uraknak.
*Köszön rájuk jó hangosan, hogy biztosíthassa őket, véletlenül sem lopakodva akarta megközelíteni őket.*
-Ha nem bánják, kissé megpihennék önökkel a tűz mellett, ebben a nyálkás sötétben nem szívesen töretném ki a lovam lábát. Ha esetleg nem vágynak társaságra, úgy továbbállok.
*Egyik kezében kantár, másik keze kardja markolatát szorítja. Cseppet sem szeretne birokra kelni a két férfival, de mások szándékát nem láthatja. A két alak arca nehezen kivehető a táncoló fényben, de elsősorban fegyverzetük érdekli. Zsoldosnak vagy kalandornak tűnnek így első ránézésre, a hozzá közelebb állónál mintha számszeríj lenne.*

A hozzászólás írója (Hamrein Glovmoor) módosította ezt a hozzászólást, ekkor: 2017.11.25 15:05:22


1125. hozzászólás ezen a helyszínen: Kikötői erdőség
Üzenet elküldve: 2017-11-25 14:40:06
 ÚJ
>Segandrina Ashris'ryn avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Játékos
IC üzenetek: 76
OOC üzenetek: 0

Játékstílus: Vakmerő

//Második szál//

*Nincs is kellemesebb elfoglaltság, mint a széllel táncra kelni a színek havának melengető délutáni napsütésében. Vidáman bóklászik a fák közt, mikor a kis lakatlan házikóra bukkan. Kíváncsi természete vezérli egyre közelebb és közelebb, mígnem a fából tákolt építmény ajtajához ér. Hallotta már hírét, hogy sokan élnek itt az erdőben, s mivel maga is az erdő népe közé tartozik izgalommal teli várakozással kopog be a roskatag ajtón. Nem érkezik válasz odabentről ugyan, így először kissé bátortalanul löki be a fatáblát, mely nyikorogva tárul fel előtte.*


1124. hozzászólás ezen a helyszínen: Kikötői erdőség
Üzenet elküldve: 2017-11-24 05:25:32
 ÚJ
>Zhaggur Khaziir avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Haladó játékos
IC üzenetek: 112
OOC üzenetek: 0

Játékstílus: Megfontolt

*Már korán felkel és meg is reggelizik. A maradék szárított hús ezzel el is fogy. Se baj az idefele jövet használt vad csapásokon akad majd elég élelem. Mivel a törpe leginkább húst hússal szeret fogyasztani, így a legjobb ha csapdákat helyez ki és időről időre átnézi majd azokat.
Ez pontosan ezen megfontolás alapján zajlik le. Előveszi a hurokcsapdákat és a reggeli után szépen besétál az erdőbe, majd a csapások mentén kihelyezi a hurkokat. Nem túl humánus módja a vadászatnak, hiszen az állat sokáig szenvedhet amire kimúlik és a beakadt végtag is elég szép sérülést okozhat, amely elég fájdalmas tud lenni. De ilyen az élet és ez a technika igen eredményes és sok időt spórol meg vele az ember.
Amint végzett a kis erdei sétával el is kezd készülődni a munkához. Előveszi a csákányt, ásót, lapátot, majd egy hatalmas tömzsi kalapácsot és vésőt. Ezeket szépen kihelyezi a hasadék bejáratához, hogy ha majd szükség lesz rá, akkor kéznél legyenek.
Az előkészület gyorsan lezajlik és csakhamar meg is történik az első csákány ütés. Majd a második és harmadik és így tovább. Nem halad túl gyorsan, de nem is ez a célja. Nem siet sehova, csak a föld kincsei járnak a fejében és az óráról órára növekvő izgalom, hogy mikor kaparintja majd meg a neki való értékeket.
Néha tart egy kis szünetet. Iszik pár korty vizet, hogy pótolja a folyadék veszteséget, utána azonnal folytatja. Így megy ez egész nap.
Amint a nap kezd lenyugodni, ő is kezdi látni a munkája gyümölcsét. A mai napon majd hat métert haladt befele a hegy szívébe. Ez jó hír és persze azt is jelenti, hogy ha folytatni akarja a munkát muszáj lesz másnap kimennie az erdőbe és fát vágnia, hogy alátámasztásokat készíthessen a kis barlangja számára.
A nagy munka után a nap utolsó sugarai előtt, már csak a csapdákat kell ellenőriznie. Elindul befele a rengetegbe és szerencséjére a kis szerkezetei fognak is két nyulat. Még mindkettő él, de igen csak kimerültek az egész napi vergődéstől. Annyi baj legyen, mert Zhaggur egyetlen hatalmas csapással zúzza be a nyulak koponyáját. Össze kötözi a lábukat és a vállára csapja őket. Majd a maga komótos mogorva módján elindul vissza a kicsinek már nem mondható üregjébe. Habár ő ezt a helyet már inkább bányának nevezné révén, hogy annyit dolgozott vele.
Az erdei séta végére tényleg be esteledik és így a tűz gyújtás és a nyulak megnyúzása marad csak hátra. Ezzel nem sokat vacakol, mert éhes. Az egyik nyulat előkészíti és a húsát meg is süti, a másikat pedig besózza és kiteszi száradni, az jó lesz tartaléknak. Természetesen az állatok bőre sem megy veszendőbe, hiszen a piacon majd csak kap pár aranyat értük. Ezért kikészíti azokat is és szépen megpucolja, hogy ne rohadjon be.
Amint elkészül a kis vacsorája, máris nekilát az evésnek. Csak úgy marcangolja a húst, nagyokat csámcsog és röfög közben. Jól esik az étel, alaposan ki volt már éhezve a friss húsra.
Amióta északról ide vándorolt még nem evett friss ételt így rá fért már. A sok szárított hús, meg a kétszer sültek nem adnak annyi energiát. Ezért elengedhetetlen a megfelelő táplálék.
A vacsora végeztével, elpakolja a kis felszerelését és a takaróért nyúl. Az új és majd tíz méter mély üregben már beljebb tud húzódni ezért odabent jobban be tud fűteni magának.
Elalvás előtt még a fákat szemléli és ameddig ellát a gondolatai a holnapi favágáson járnak. Kemény munka lesz, de elengedhetetlen.*


1123. hozzászólás ezen a helyszínen: Kikötői erdőség
Üzenet elküldve: 2017-11-23 20:37:07
 ÚJ
>Khad'un Árnyköpeny avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Törölt felhasználó
IC üzenetek: 203
OOC üzenetek: 26

Játékstílus: Vakmerő

//Gyülekező viharfelhők - Nyugati őrjárat//

-Örülnék neki
*mondja Khad arra, amit Laor a kovácsról mond. Mikor Laor neki tulajdonítja a fegyver feltalálását, felnevet, majd picit tisztázza a dolgokat.*
-Korábban, mikor még kovácsinas voltam, a mesteremnek volt ez az ötlete, bár azért pár finomítást hozzátettem én is.
Viszont amennyire tudom, én vagyok az első, aki el is készítette, és használta.
Egyébként mikor először használtam, majdnem tökön szúrtam magam vele...
*Nem reagál Laor dicséretére, hiszen véleménye szerint nagyobb esélye volt annak, hogy nem találja el a nyulat, mint hogy amaz halálos sebet kapjon.
Viszont örül annak, hogy haszna is volt ennek a kis bemutatónak, és nem csak annyi, hogy Laor láthatja a fegyver működését.
Viszont a tény, hogy az ő joga kibelezni a nyulat, nem teszi fertőzőbbé Laor vigyorát... ennek ellenére persze átveszi a másik tőrét, és hozzálát zsákmánya megnyúzásához... Bár hogy a bundájával mit kezd, nem nagyon tudja. Pár perccel később már a tűz fölött forog nyárson a nyúl, belsőségeitől megszabadítva.
Khad pár levél segítségével összegyűjt egy kis esőlevet, amivel aztán a kulacsát tölti meg. Ezután pedig (szintén a vadász jogán) elégedett vigyorral a nyúl finomabb részeit vágja ki magának, majd kezdi el eszegetni.*


1122. hozzászólás ezen a helyszínen: Kikötői erdőség
Üzenet elküldve: 2017-11-23 19:55:23
 ÚJ
>Laor Vylnis avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 1066
OOC üzenetek: 34

Játékstílus: Vakmerő

//Gyülekező viharfelhők - Nyugati őrjárat//

- Ha előkerül, összehozlak vele. *bólint Khad lelkesedésére* Úgy tudom, hogy mostanában nincs segédje. Biztos örülne két ügyes kéznek, te pedig sokat tanulhatnál tőle.
*Amikor társa fegyverére terelődik a szót, közelebb lép, és alaposan szemügyre veszi azt. Valóban nem látott még ilyesmit, elsőre kicsit kiszámíthatatlannak találja. Úgy érzi, hogy különös ügyesség kell a használatához, különben legalább olyan veszélyes lehet gazdájára, mint az ellenségre.*
- Te találtad ki? *néz fel és elismerés tükröződik az arcán* Nem mondom...
*Mert egy fegyver használatában, kis túlzással, bárki mesteri szintet érhet el, de egy új készség megálmodása, kivitelezése és forgatásának elsajátítása, trükkök kieszelése már egészen más kérdés. Mint ahogy az is, hogy valóban használható-e a Kötélfullánknak nevezett eszköz? E kérdésre hamarosan választ kap, amikor Khad kiszúr egy rossz helyre tévedt tapsifülest és a kötél végére erősített penge le is teríti az állatot.*
- Ezt nevezem! *bólint egyet vigyorogva a sikeres vadászat után* Nem halunk éhen.
*Előhúzza a tőrét és markolattal nyújtja Khad felé, még mindig szélesen vigyorogva.*
- A vadász joga kizsigerelni a zsákmányt.


1121. hozzászólás ezen a helyszínen: Kikötői erdőség
Üzenet elküldve: 2017-11-23 01:01:40
 ÚJ
>Zhaggur Khaziir avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Haladó játékos
IC üzenetek: 112
OOC üzenetek: 0

Játékstílus: Megfontolt

*Amint eléri a hegyek sziklás peremét, máris barlangok és üregek után kezd kutatni. Leginkább azért, hogy meghúzhassa magát és egy kicsit le tudjon pihenni. Másodsorban, hogy megkezdhesse a kutatást. Gyakorlott már a barlangok kutatásában és az érc lelőhelyek felderítésében. Pontosan ezért a megérzéseire hagyatkozva kezdi végig járni a környéket. Tudja, hogy előbb vagy utóbb talál egy megfelelő helyet.
Majd három óra keresés után meg is találja. Nem túl nagy vagy mély. Nem is egy barlang bejárata. Épp csak egy öt nyolc méter mély és kététer magas vájat. De a célnak pont megfelelő. Lepakolja a felszerelését és hoz magának pár gallyat, hogy tüzet gyújthasson. Előkészíti a vacsoráját is és már meg is van az új otthona. Leheveredik a tűz mellé és belemarkol a földbe, majd vizsgálni kezdi.*
-Jó lesz. Jó lesz. *Dörmögi magában és ahogyan tömzsi újai közül lassan kifolyik a föld ő is úgy mereng bele a lassan bekövetkező éjszakába. Hosszú és kemény munka vár majd rá a holnapi napon. Először tovább kell ásnia, hogy szenet, salétrom sót és ként találjon. Ugyanis ez kell a híres fekete porhoz, amely a világot is tűzbe boríthatja. De legalább a követ megtöri és így segíti a bányászatot. Ezen a ponton ásít egy nagyot és végül úgy dönt elég az ábrándokból, ideje aludni.
Előveszi a durva szőttes takaróját, tesz még a tűzre, majd betakarózik és közelebb kucorog a tűzhöz, hogy melegedhessen.*


1-20 , 21-40 , 41-60 , 61-80 , 81-100 , 101-120 , 121-140 , 141-160 , 161-180 , 181-200 , 201-220 , 221-240 , 241-260 , 261-280 , 281-300 , 301-320 , 321-340 , 341-360 , 361-380 , 381-400 , 401-420 , 421-440 , 441-460 , 461-480 , 481-500 , 501-520 , 521-540 , 541-560 , 561-580 , 581-600 , 601-620 , 621-640 , 641-660 , 661-680 , 681-700 , 701-720 , 721-740 , 741-760 , 761-780 , 781-800 , 801-820 , 821-840 , 841-860 , 861-880 , 881-900 , 901-920 , 921-940 , 941-960 , 961-980 , 981-1000 , 1001-1020 , 1021-1040 , 1041-1060 , 1061-1080 , 1081-1100 , 1101-1120 , 1121-1140 , 1141-1160 , 1161-1180 , 1181-1200 , 1201-1220 , 1221-1240 , 1241-1260 , 1261-1280 , 1281-1300 , 1301-1320 , 1321-1340 , 1341-1360 , 1361-1380 , 1381-1400 , 1401-1420 , 1421-1440 , 1441-1460 , 1461-1480 , 1481-1500 , 1501-1520 , 1521-1540 , 1541-1560 , 1561-1580 , 1581-1600 , 1601-1620 , 1621-1640 , 1641-1660 , 1661-1680 , 1681-1700 , 1701-1720 , 1721-1740 , 1741-1760 , 1761-1780 , 1781-1800 , 1801-1820 , 1821-1840 , 1841-1860 , 1861-1880 , 1881-1900 , 1901-1920 , 1921-1940 , 1941-1960 , 1961-1980 , 1981-2000 , 2001-2020 , 2021-2040 , 2041-2060 , 2061-2080 , 2081-2100 , 2101-2120 , 2121-2140 , 2141-2160 , 2161-2180 , 2181-2200 , 2201-2220 , 2221-2240 , 2241-2260 , 2261-2280 , 2281-2300 , 2301-2320 , 2321-2340 , 2341-2360 , 2361-2380 , 2381-2400 , 2401-2420 , 2421-2440 , 2441-2460 , 2461-2480 , 2481-2500 , 2501-2520 , 2521-2540 , 2541-2560 , 2561-2580 , 2581-2600 , 2601-2620 , 2621-2640 , 2641-2660 , 2661-2680 , 2681-2700 , 2701-2720 , 2721-2740 , 2741-2760 , 2761-2780 , 2781-2800 , 2801-2820 , 2821-2840 , 2841-2860 , 2861-2880 , 2881-2900 , 2901-2920 , 2921-2940 , 2941-2960 , 2961-2980 , 2981-3000 , 3001-3020 , 3021-3040 , 3041-3060 , 3061-3080 , 3081-3100 , 3101-3120 , 3121-3140 , 3141-3160 , 3161-3180 , 3181-3200 , 3201-3220 , 3221-3240 , 3241-3260 , 3261-3280 , 3281-3300 , 3301-3320 , 3321-3340 , 3341-3360 , 3361-3380 , 3381-3400 , 3401-3420 , 3421-3440 , 3441-3460 , 3461-3480 , 3481-3500 , 3501-3520 , 3521-3540 , 3541-3560 , 3561-3580 , 3581-3600 , 3601-3620 , 3621-3640 , 3632-3651