Amon Ruadh - Thargarod
Karaktered neve: ---       Rangod: Nem bejelentkezett felhasználó       Pénzed: --- arany     
Varázsitalaid: Neked nincsenek varázsitalaid!


Üdvözlünk!

Ez itt a www.Lanawin.hu weboldal játéktere. Egy fórumos szerepjáték. Te nem vagy bejelentkezett állapotban, ezért nincs jogod ténykedni a fórumon. Csak olvasni tudod a hozzászólásokat, semmi mást. Ha szeretnéd kipróbálni milyen is a fórum valójában, átélni izgalmas kalandokat, varázslatokat tanulni, bájitalokat vásárolni, egyedi karaktert létrehozni, felszereléseket kovácsoltatni, vagy küldetéseket végrehajtani, akkor regisztrálj bátran, ne habozz. Miután regisztráltál, és beléptél minden funkciót elérhetsz. Lehetőséged lesz részt venni a mesékben, vagy csak spontán játszani a megalkotott, mesés világban. Felkutathatod a város rejtélyeit, és részese lehet egy olyan fórumos szerepjátéknak, ahol a játékosok kényelme, és a játék élvezete a legfontosabb.

Vissza a főoldalra!
Amon Ruadh (új)
ThargarodNincs "kisebb" helyszín
Ezen a helyszínen lehetőséged van edzeni! Kattints ide, hogy edzhess!


<< Előző oldal - Mostani oldal: 485 (9681. - 9693. üzenet) - Első olvasatlan beíráshoz >>Oldal váltása:

9693. hozzászólás ezen a helyszínen: Thargarod
Üzenet elküldve: 2021-05-03 12:13:59
 ÚJ
>Kagaenae Thargodar avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 1430
OOC üzenetek: 49

Játékstílus: Vakmerő

*Aenae még bőven azután is a kádban ül, hogy a víz már elhűlt. Megrendült, mi sem mutatja jobban, mint az, hogy legalább fél órát szánt arra, hogy tisztára sikálja a kezeit, amiket előtte már amúgy is többször megmosott. Mikor épp nem sikálja a kezeit, akkor felhúzott térdeit átölelve hangtalanul bőg. Jelentősen több időre van szüksége ahhoz, hogy össze tudja szedni magát, mint amennyi időt eredetileg rászánt volna erre. Végül csak azért száll ki a vízből, mert az már annyira hideg, hogy szabályosan didereg.
A lakosztályában viszonylagos biztonságban érzi magát, de a kételyek most is felmerülnek. Talán rosszul döntött. Talán nem kellett volna hagynia, hogy elhatalmasodjon rajta a virtus és nem bepöccenni attól, hogy Yagnar nem nézte ki belőle, hogy képes lesújtani? Elgondolkodva nézi a pipereasztalon éktelenkedő fokost. Talán Yagnarnak volt igaza és valóban gyenge? És gyengeségét pont azzal bizonyította, hogy kiloccsantotta a férfi agyát? Elrévedve simít végig a vésett fokoson, amelyen ott szárad Yagnar vére.*
- Ostoba barbár.
*Sziszegi, miközben megragadja a fegyver nyelét és odébb dobja. Csak a macska méltatlankodik, mert a néma sírás nem, de fémes csörgés megzavarja a legszebb álmát. Aenae az állatra mered, amaz őrá, végül a lány megvonja a vállát és leül, hogy megfogalmazza azt a bizonyos levelet a városőrségnek. Több verzió is készül, mire elégedett lesz. A macska ezalatt valahogy megbocsát neki az előbbi zajongásért, mert az ölébe telepedve dorombolásba kezd. Ez megnyugtatóan hat a lányra, elősegíti kicsit a levél megfogalmazását is, már rég készen van, mikor még mindig a bársonytalpút simogatja, de nem akaródzik felállnia. Végül persze ráveszi magát arra, hogy felöltözzön, a tükörben látott eredménnyel végül is elégedett lehet, csak az arcát kell kicsit megcsipkednie ahhoz, hogy valami színe legyen.
A futárt útnak indítja Artheniorba, ő pedig elindul, hogy elvigye Troddnak a birtoklevelét. Az eredeti terve is az volt, hogy meglátogatja a pásztort, de aztán dugába dőlt minden, Yagnarék érkezésével.*


9692. hozzászólás ezen a helyszínen: Thargarod
Üzenet elküldve: 2021-04-29 12:23:41
 ÚJ
><b style='color:#c03010'>Mesélő (Hádész)</b> avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Mesélő
IC üzenetek: 439
OOC üzenetek: 7

Játékstílus: Szelíd

//Ősök útja elől menekülve//
//Zárás//

*Az ügyek elrendeződni látszanak, a felek megegyeznek, bár valószínűsíthető, hogy a történtek keltette hullámok majd máshol is lecsapódnak. Kagaenae rendelkezik minden felől, amire ereje és rálátása van, amelyben Habrertus is segédkezik, mint jó kancellár.
Az elhunyt Yagnar testét a tharg hagyományoknak megfelelően készítik elő utolsó útjára. S ha Kagaenae nem is volt jelen soha egyetlen temetésen sem, a könyvekből megszerezhette a kellő tapasztalatot minderre. A fürdőnél előkészítik a testet, lemosdatják, lepelbe csavarják, ahogy azt a hagyományok diktálják.
Míg a tharg nagyasszony két másik asszonnyal Yagnar testét készítik elő, pár erődbéli férfi megrakja a máglyát az erőd mögött egy arra alkalmas helyen. Nem egy óriás máglya, de kellő tiszteletet ébresztő és amikor elkészült a test, elhelyezik a máglyán, hogy kevés számú szemtanúval hamuvá égessék. A tűz még egy ideig égni fog, füst száll az ég felé az erőd mögött, amikor Kagaenae már a favágóval beszél. A sziritáni kölyök már nincs ott, a belédiktált nyugtatónak hála álomtalan álmát alussza és a favágó lánya vigyázza. A károgó asszony is visszatért amoni házukba, hisz az élet nem állhat meg, dolog van. A széles vállú, visszafogott férfin látszik, hogy legszívesebben visszautasítaná az aranyakat, de nem mer ellent mondani a tharg úrnőnek, így csak kurtán megköszönve elfogadja azt. Biztosítja Kagaenaet, hogy a sziritánból elorzott javak visszakerülnek, pár férfit és egy harcost kér maga mellé, akikkel rövid idővel a megbeszélés után el is indul Sziritánba.
Rorkir és Sharen'na Thargarod erődjének udvarias fogságát élvezhetik, sorsuk még nem döntetett el, de Kagaenae végre visszatérhet a lakosztályába, hogy feldolgozhassa a történteket.
A szóbeszéd már szárnyra kelt, szájról-szájra jár a hír, de a valóságot, a tharg erődben történteket kevesen ismerik. Ám ez nem zavarja a nép nyelvét és ki tudja, milyen legenda születik majd a Sziritán falu felprédálásának történetéből?*


9691. hozzászólás ezen a helyszínen: Thargarod
Üzenet elküldve: 2021-04-26 13:26:44
 ÚJ
>Kagaenae Thargodar avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 1430
OOC üzenetek: 49

Játékstílus: Vakmerő

//Ősök útja elől menekülve//
//Éné el//

*Habrertus veszi a lapot, amire Aenae elégedetten bólint. A nő gyilkos pillantása vajmi kevéssé érdekli, szenvtelenül néz rá vissza. Egy részről tényleg teljesen érdektelen, más részről pedig nem akar semmiféle csatározásba belemenni. Az ilyesmit amúgy is szereti elkerülni. Harmadrészt meg szeretne minél előbb eltűnni innen, többek között azért, hogy lemossa magáról Yagnar vérét, meg levegye a véres göncöt. Mondjuk azért azt megnézné, hogy milyen arcot vág Sharen'na, mikor Habrertus szembesíti a tégelyével. A tégely használatbavételére viszont már nem kíváncsi, sőt a gondolattól is ficánkol a gyomra, szóval mindent összevetve jobb is, hogy elválnak az útjaik.
Tervei szerint először csak kezet mos, úgyhogy dzsuvás lenne, miközben Yagnar tetemét próbálja vállalható formába hozni, arra a kis időre míg hamuvá ég. Ettől függetlenül a thargok között szokás megadni a másiknak a végtisztességet, bár tényleg sokkal egyszerűbb lenne valami dögkútba vetni. Vajon van a Vashegyen, vagy környékén ilyesmi? Ez a gondolat majdnem annyira gyomorforgató, mint Haberetus tégelyének gondolata. Mindenesetre nem szán ilyen sorsot Yagnar tetemének. Gondoskodik róla, hogy megrakják a máglyát, míg ő előkészíti a testet. "Szerencsére" magányos estéin eleget olvasgatta a szellemjáró naplóit, így nem okoz neki gondot az, hogy tharg-módra járjon el. Ezen érthető módon a lehető leggyorsabban túl akar esni, mert szeretne bőgni és fürdeni. Fürdés közben bőgni.
Nem elég Yagnarról gondoskodni, azt is el kell intézni, hogy a sziritáni szekerek visszakerüljenek a faluba, tervei szerint ennek felügyeletére megkéri a favágót, akinek a rokona hozta a híreket. A favágóra ráadásul rátukmál 1000 aranyat is, hogy ezzel is hozzájáruljon kicsit a károk felszámolásához.(Mesélő (Hádész)) . Remélhetőleg Aenae elég motiváló tud lenni és elég segítőkésznek tűnik a pénzzel, meg az egész ügyintézéssel ahhoz, hogy a favágó megtegye ezt neki.
Ha mindennel megvan, mikor a favágót már rábeszélte, mikor Yagnar testét már a lángok nyaldossák, akkor valóban visszavonul a lakosztályába, hogy emberi formába tudja hozni magát. A véres göncöket a kandallóban pislákoló tűzbe veti, aztán pedig elmerül az addigra elkészített forró fürdőben. Pocsék nap, még thargiához mérten is pocsék.
Aztán ha sikerült összeszednie magát, akkor megteszi azt, amit eredetileg akart és elviszi Troddnak a birtoklevelét.*


9690. hozzászólás ezen a helyszínen: Thargarod
Üzenet elküldve: 2021-04-23 16:30:30
 ÚJ
>Raughaal Daurnhe [KKK] avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Játékos
IC üzenetek: 100
OOC üzenetek: 0

Játékstílus: Vakmerő

//Ősök útja elől menekülve//

*Raughaal szenvtelen arckifejezéssel figyeli a dolgok alakulását. Bár hangulatok és szándékok felismerésében remek, nem a szavak mestere, és nem is igazán ért a diplomáciához. Az Úrnő viszont remekül kezeli a helyzetet annak ellenére is, hogy Raughaal erősen gyanítja, hogy nemrég ölt először embert.
A Vashegyen sokan kérdőjelezik meg az alkalmasságát a trónra. Raughaal maga is fogalmazott meg már magában kétségeket, hogy egy Artheniorból jött, nemesi neveltetésű lánynak lesz-e elég ereje vezetni a thargokat. És bár ezek a kétségek még mindig ott vannak, azt már kezdi gyanítani, hogy ha mást nem is, a látszatot képes lesz fenntartani Kagaenae.
Tűnődésében egy picit megzavarja, ahogy a Kancellár megérkezik. Bár legtöbben megelégednek azzal, hogy kecskeképű tintanyalónak titulálják, Raughaalt kevéssé érdeklik Habrertus nemi ízlései, vagy fizikuma.
Őt inkább az zavarja, hogy akármennyire is nem tűnik fenyegetőnek az öregember, zsigeri veszélyérzetet kelt benne a látvány, ahogy az Kagaenae mögött áll.
Csak akkor jön rá, hogy gondolataiba merülve egy darabig nem figyelt oda a beszélgetésre, amikor végül megszólítják. A parancsra biccent, és már fordulna is Rorkir és Sharen'na felé, mikor meghallja az Úrnő Habrertushoz intézett szavait.
Ha bárki is külön odafigyel rá, akkor észrevehetik, hogy egy pillanatra lefagy az arckifejezése. Ismerve a Kancellár hírnevét erőlködnie kell, hogy ne üljön ki az arcára, amit gondol.
Ám rövidesen rendezi az arckifejezését. Társára pillant, igyekezve felvenni a szemkontaktust, majd aprót biccent a Kancellár és Sharen'na felé, jelezve, hogy jobb lenne, ha maradna itt egy őr, hiszen ahhoz számára kétség sem fér, hogy az íjász ha akarná, puszta kézzel is megölhetné Habrertust, főleg, ha az a hírnevéhez hűen viselkedik.
Rorkir felé fordul, majd a fürdő ajtaja felé biccent, jelezve, hogy indulhatnak.
Rövidesen talál is egy szobát a barbár számára.*
-Az erődön belül szabadon mozoghatsz. Ne okozz problémát, várd ki, hogy mi fog történni veled.
*Tájékoztatja Rorkirt, majd, miután időt adott az esetleges válasznak, visszaindul a tanácsterem felé, hogy segítsen elhordani Yagnar hulláját.*


9689. hozzászólás ezen a helyszínen: Thargarod
Üzenet elküldve: 2021-04-22 20:24:47
 ÚJ
>Vérgőzös Rorkir avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Haladó játékos
IC üzenetek: 186
OOC üzenetek: 2

Játékstílus: Vakmerő

//Ősök útja elől menekülve//

*Az istenek furcsa játékot űznek vele, az már egyszer biztos, de Rorkir egy cseppet sem fél, mert teljes bizonyossággal hiszi, hogy élete fonala már le van fonva, s ha görcsösen aggódik, vagy egy lyukba bújik, attól nem fog tovább élni, csak nyomkrúságosabban. Kagaenae szavaira csak bólint, hol dacosan felhúzva orrát, hol csak kurta mosolyt mellékelve a dologhoz. Érdekes, hogy az egyébként nem túl eszes barbár apró szófordulatát nem sikerült kiszúrnia a nőnek, de ezt könnyen okozhatja az is, hogy nem a legjobb közlő a férfi, vagy az, hogy most csapta le valaki fejét. Mindenesetre nem akad fenn a dolgon, csak biccent Waldran dolgára is. Renna érzéseit teljesen meg tudja érteni, s valahol egyet is ért velük, talán csak jobban el tudja nyomni magában ezeket az érzéseket Rorkir. *
-Rendben.
*Egyezik bele, nem mintha sok választása lenne. Az őrre néz, mert emlékszik a nevére, így tudja, hogy melyik is az, mintha csak azt várná, hogy mutassa az utat, ő pedig követhesse. Azért szán egy hosszabb pillantást Rennának, ha sikerül elkapnia a tekintetét. ~Remélem rendben leszel. Ne törj meg! ~*


9688. hozzászólás ezen a helyszínen: Thargarod
Üzenet elküldve: 2021-04-22 10:36:17
 ÚJ
>Sharen'na Wylfgart avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Játékos
IC üzenetek: 66
OOC üzenetek: 1

Játékstílus: Vakmerő

//Ősök útja elől menekülve//

*Türelmetlen grimaszt vág a nő szavaira, s alig bírja megállni, hogy dacosan ne szóljon vissza valami indulatosabbat. Hiába tudja, hogy szinte semmi esély nem volt arra, hogy visszakapja fegyvereit, azért ez továbbra is fájó pont, érzékenyen érinti. Sötét ajkai egy vékony csíkká szorulnak össze, nem szól többet, jobbnak látja sértődött némaságba burkolózni.
A szoba említése viszont ismét felkelti érdeklődését, s egy árnyalattal lelkesebben csillogó szemekkel néz fel. Az utóbbi időben nem igazán jutott ideje a pihenésre, s bár továbbra is rabnak érzi magát itt a falak között, de azért egy rendes fekhely jól esne. Tisztábban is tudna utána gondolkodni.
Észreveszi a rá szegeződő tekinteteket, főleg a férfi kíváncsi és érdeklődő pillantását. Nem tudja eldönteni, hogy azért nézik, mert attraktív és egzotikus nő, vagy a rongyos, koszos páncél, s a kócos, félig vizes haj kelti fel a figyelmet. Válaszul csupán egy éles, fenyegető pillantást küld, majd igyekszik nem tudomást venni a kancellárról.
Kagaenae viszont ismét keresztbe tesz, nem várt irányokba terelgetve a történéseket, s egészen meglepő ajánlattal rukkol elő. Renna érzi, hogy szórakoznak vele, s nem tetszik neki ez a bábu szerep, amelyet erőszakkal húztak rá. Gyilkos tekintetét egy pillanatra a nőre emeli, mintha csak azt kérdezné: "Jól szórakozol?"
Majd széles vigyor terül szét arcán, s határozott kacérsággal néz a kancellárra.*
- Meggyőzésben jó vagyok.
*Bár a hideg, tárgyilagos hang kissé összezavarja, de engedelmesen megindul, bár halvány fogalma sincs arról, merre van a férfi irodája.*


9687. hozzászólás ezen a helyszínen: Thargarod
Üzenet elküldve: 2021-04-20 15:20:36
 ÚJ
>Habrertus Vachaoz Ruuhrijehr avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 708
OOC üzenetek: 21

Játékstílus: Vakmerő

//Ősök útja elől menekülve//

*Hubi bosszúsan fülel. Mert az nyílt titok, hogy a Vashegyen fegyverrel megjelenni kiváltság. Nem jár mindenkinek. Még megbecsült vendégeknek is csak kivételes esetben, na de senkiházi haramiáknak? Mert ha fülei nem csalják meg, akkor épp a fegyvereiket kérik vissza. A bosszúság annak is szól, hogy Aenae - legalábbis Hubi szerint - meglepően éretten és megfontoltan kezeli a helyzetet. Sajnos az alma nem esett messze a fájától. Kagan is előszeretettel beszélt az erő nyelvén, de bölcsességnek sem volt híján. Barbár mértékkel mérve, természetesen. Csak hívatlan vendégeik elszállásolásának kérdésére szalad fel csodálkozón a szemöldöke. Ezt kissé túlzásnak tartja. Ha minden igaz, ezek felprédáltak egy falut, vér tapad a kezükhöz. Úgy pedig a Gödörben lenne a helyük. A jelek szerint ez annyira kizökkenti a jó kancellárt, hogy nem eléggé óvatos és Aenae rajtakapja.*
- Én... khm...
*Megköszörüli a torkát, hogy helyre szónoklattal adjon hangot abbéli aggodalmának, hogy a Vashegy úrnője gyilkosokkal van egy fedél alatt és csupán ezért van még jelen, de Aenae megelőzi. Azon nem lepődik meg, hogy egyfajta vizsgálatot kell majd lefolytatnia, elvégre az ilyesmi is tartozhat hatáskörébe. A kacsintásra egy pillanatig értetlenül néz vissza, hiszen eddig ez nem volt szokásban kettejük között, de hamar felismerés csillan a szemében.*
- Óhajod szerint.
*Meghajol, ami csak részben történik a köteles tisztelet okán. Így ugyanis sokkal könnyebb elrejteni egy kis mosolyt. Hubi bizonyos gyengéi nyílt titoknak számítanak a Vashegyen és Aenae most épp ezek egyikére apellál. A kancellárt persze nem ma jött le a falvédőről, pontosan tudja, hogy nem ok nélkül, puszta szívjóságból történik ez, de ebbe a játékba morgolódás nélkül hajlandó belemenni.*
- Biztosíthatlak, hogy vizsgálatom alapos lesz, igyekszem minden részletet szemügyre venni. A rejtettebbeket, lényegtelenebbnek tűnőket is.
*Aenae-hez beszél, bár a második mondatnál már a sötét hajú leányzót nézi. Nem beszél kaján felhanggal, hangja tárgyilagos és színtelen. Persze Aenae-t ezzel nem tudja becsapni. Más kérdés, hogy nem is akarja. Ha más nincs, még egy főhajtás az úrnő felé, aztán tartózkodón udvarias arckifejezéssel fordul Sharen'na felé.*
- Hallottad a Vashegy úrnőjének döntését. Megkérlek tehét, hogy kísérj el hivatalomba!
*Félreáll az ajtóból és tesz egy kézmozdulatot, jelezve, hogy csak a lány után.*


9686. hozzászólás ezen a helyszínen: Thargarod
Üzenet elküldve: 2021-04-19 14:12:17
 ÚJ
>Kagaenae Thargodar avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 1430
OOC üzenetek: 49

Játékstílus: Vakmerő

//Ősök útja elől menekülve//
//A hozzászólás 16+ jelenetet tartalmaz//

*Aenae valóban sokat fejlődött az elmúlt időszakban, mert rezzenéstelen arccal hallgatja végig a másik kettőt. Rezzenéstelen az arca annak ellenére, hogy van min felháborodnia, például az az egyik, hogy a nő szemlátomást úgy gondolja, kegyet gyakorol azzal, hogy elfogadja Aenae ajánlatát. Pedig ha valaki kegyet gyakorol, akkor az Aenae, mégpedig azzal, hogy egyáltalán felajánlja.*
- Ó nem. Senki nem kap vissza egyelőre semmiféle fegyvert. Gondolom, hogy megértitek, hogy nem igazán bízunk bennetek. Ti is hasonlóan járnátok el a helyünkben.
*Fejével a két őr felé biccent jelezve, hogy itt nem az oly népszerű fejedelmi többesről van szó, hanem a Vashegyen élőkről. Ráadásul mindezt olyan kedvesen mondja, hogy nehéz haragudni rá.*
- Nem kell semmit bizonygass. Az ilyen bűbájosságokra általában jellemző, hogy az elszenvedőjük nem tudja, hogy bűbáj alatt áll.
*Türelmes tanító módjára magyarázza el a férfinak ezt, hangjában nincs ott az a szarkazmus, amit amúgy hozzágondol és attól is tartózkodik, hogy forgassa a szemeit.*
- Ismerjük Waldrant, a bácsikám és bárkit megkérdezel, mindenki meg fog engem erősíteni abban, hogy Waldran nem egy mágusalkat.
*Kivéve persze ha varázslatnak lehet nevezni a vizelet visszatartását. Ami, jobban belegondolva, nem is sikerül mindig. Ez persze nem menti meg Waldrant attól, hogy Aenae mérges öleb módjára a torkának ugorjon majd, mikor négyszemközt lesznek.*
- A fegyvereiteket akkor kapjátok vissza, ha a levelem megjárta Artheniort. Bármi is a válaszuk, akkor térünk erre vissza. Raughaal, kérlek mutass nekik két üres szobát. Most pedig gondoskodnom kell Yagnarról, már arról, ami maradt belőle, ha nem akarjuk, hogy bebüdösödjön.
*Nem igazán vár választ, annál is inkább, mert már sarkon is fordul, ahol viszont ott van Habrertus.*
- Á, kancellár. Tudod mit?
*Néz vissza a válla fölött a nőre. Igen, már megint kegyet gyakorol.*
- Ha Habrertust meggyőzöd arról, hogy érdemesek vagytok rá, akkor visszakaphatjátok.
*Sharen'na már nem láthatja, hogy Aenae rákacsint Habrertusra. Persze ha lenne Aenaeben egy csepp jóérzés - abból mára sajnos kifogyott -, akkor figyelmeztetné, hogy a kancellár jelenlétében mindig vesse a hátát a falnak és szorítsa össze a farpofáit.
Ha senkinek nincsen semmi kérdése, akkor tényleg odébbáll, mert tényleg gondoskodni kell Yagnarról és arról, hogy a testét elhamvasszák. Látott már tharg búcsúztatót, meg tudja oldani a halott felkészítését. De mindenek előtt azért vonulna sürgősen vissza mindenki elől, mert már nagyon egy pánikroham határán áll.*


9685. hozzászólás ezen a helyszínen: Thargarod
Üzenet elküldve: 2021-04-16 16:07:12
 ÚJ
>Vérgőzös Rorkir avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Haladó játékos
IC üzenetek: 186
OOC üzenetek: 2

Játékstílus: Vakmerő

//Ősök útja elől menekülve//
//A hozzászólás 16+ jelenetet tartalmaz//

*Talán Yagnar szelleme valóban ott lebeghet felettük, ha biztosan tudná hogy így van, akkor sem lepődne meg, hisz onnan, ahonnan ő jön ez természetes dolog. Talán nemsokára jönnek érte a hírnökök, hogy ősei csarnokába kísérjék őt, ahol finom mézserrel várják már. Mindazonáltal Rorkir nagy sajnálatára sosem volt képes jól észlelni és kommunikálni a szellemekkel, az a sámánok kiváltságos dolga, így is örül, hogy Durogaar megtisztelte azzal, hogy fegyverébe költözött. ~Hol lehetsz vajon? ~ Az úrnő válaszára elvicsorodik, mosolynak nem nevezhető, inkább hajaz arra, mint mikor a farkasok mutatják a fogaikat. Talán a hegyes szemfogai is erre erősítenek rá, amik egyébként családi örökségnek számítanak.*
-A hősöknek szobor jár meg egy kényelmes fekhely hat láb mélyen.
*Ő maga sem gondol az ilyesmire hőstettként. Ez igazából egy átlagos hétköznap kedvező mennyiségű zsákmánnyal, és egy jó torral. Vagyis az lenne, ha nem lenne ez a faszverés, politika és hatalmi játszmák, meg az ármánykodás. Minden, amit teljes szívéből gyűlöl.*
-Nem tudom, hogy tényleg azt várod-e, hogy bizonygassam valakinek, hogy sátheret vagy ki befolyásolt, de azokat a csibéket szívesen elteszem láb alól. Talán nagyobb kihívás lesznek...
*Számára már az is roppant furcsa volt, hogy Artheniorban nincsenek falak, és a környező falvakat sem védi szinte senki, ezek szerint tényleg aranykorát élheti ez a vidék, hogy nincsenek sem háborúk, sem banditák. Vagy legalábbis ritka az ilyesmi. Kiejtésén érződhet, hogy bajban van az istenek nevével, jó ha most harmadszorra hallja az egyiket. *
-Csak a céltalan haláltól félek úrnő, a papírra meg azt írsz amit akarsz.
*Megvonja a vállát, mert tényleg nem érdekli, olvasni is csak a rúnákat tudja, írni még annyit se, s ha valaki megkérdezné, úgyis letagadná, hogy bárki varázslattal az eszét vette.*
-Yagnar emlegetett egy bizonyos Waldrant. Őt ismeri itt valaki? Ha felhatalmazás nélkül adott engedélyt, hogy aztán meg ez legyen belőle, talán épp ő volt a "mágus"?
*Persze inkább költői kérdés, de azért tényleg fúrja az oldalát kicsit ez a széthúzás a falakon belül, persze ha igaz amit Yagnar mondott. De különben miért jött volna ide a zsákmánnyal? *
-Mindenesetre mint mondtam, add a kardom, s mutass rá ki az, kinek vesznie kell.


9684. hozzászólás ezen a helyszínen: Thargarod
Üzenet elküldve: 2021-04-16 09:45:51
 ÚJ
>Habrertus Vachaoz Ruuhrijehr avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 708
OOC üzenetek: 21

Játékstílus: Vakmerő

//Ősök útja elől menekülve//

*Talán senkit nem lep meg, hogy a jó kancellár egyelőre nem tért vissza hivatalába. Őt magát legalábbis nem. Bár ez némi vívódást okozott neki. Hubi kitűnő munkatárs és a kötelesség számára igen fontos. Ezért eszik nehezére, hogy Aenae határozott utasítása ellenére ne a báró levele után nézzen, hanem a fürdő felé osonjon, mint Sa'Tereth macskája rituálé után. Azzal nyugtatja magát, hogy ha a Vashegy úrnője kiszúrná még védekezhet azzal, hogy az iránta való mélységes aggodalom (hiszen épp gyilkosok közé készült egy szál magában) okán maradt az Erődben. A fürdőhöz érve kicsit lemondón biggyeszti el az ajkát. Apja lánya ez, és lelki füleivel már hallja is Kagan hangját miközben Aenae arcát látja: nem ez volt a parancsom, kancellár! De kíváncsisága erősebb és több évtizedes gyakorlata van a leselkedésben, tehát már nem fordul vissza. A folyosó fordulójánál áll meg, az ajtó mellett álló Aenae válla felett, mellett igyekszik belesni és hegyezni a fülét.
~Érdekes. Ha az emberek tyúkszaros életéről van szó, igen hamar megjön a jobbik eszük.~
Hubi legalábbis így értelmezi a bent elhangzó mondatokat, már ha jól érti, aztán szemügyre veszi a bent tartózkodókat. Talán Aenae nem takarja teljes egészében a bölcs előrelátással jókorára épített ajtót. Ott van persze Aenae, meg egy robusztus, szőke férfi. Bizonyára az egyik bűnös. Tulajdonképpen csak egy pillantást vet rá, mert a másik haramia sokkal jobban felkelti az érdeklődését. Annyira, hogy nyel is egyet. Hirtelen arra gondol, hogy bár a Gödör intézményét mindig is remek tharg leleménynek gondolta, tekintettel elrettentő és népnevelő funkciójára, e leány számára talán túlzás lenne. De az is világos, hogy ha elkövette mindazt amit a számlájára írnak, úgy nem maradhat büntetlen. Mely esetben erről a jó kancellár szívesen gondoskodik. Talán erről szót kéne majd váltania Aenae-vel.*

A hozzászólás írója (Habrertus Vachaoz Ruuhrijehr) módosította ezt a hozzászólást, ekkor: 2021.04.16 09:51:16


9683. hozzászólás ezen a helyszínen: Thargarod
Üzenet elküldve: 2021-04-15 20:53:21
 ÚJ
>Sharen'na Wylfgart avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Játékos
IC üzenetek: 66
OOC üzenetek: 1

Játékstílus: Vakmerő

//Ősök útja elől menekülve//

*Figyelmesen hallgatja a nő szónoklatát, miközben némi idegességgel harapdálja amúgy is száraz ajkait. Végre talán megérti, miért is háborodott fel annyira mindenki, s miért kellett a nagyszájú Yagnarnak vesznie. Ő viszont nem kíván a sorsára jutni, így igyekszik majd megragadni minden lehetőséget a menekülésre.
Hőstett... Egy percig sem gondolta, hogy hősies, vagy magasztos, amit csinálnak. Nem vezérlik ilyen ambíciók, a fosztogatás, vérontás inkább amolyan szükséges rossz, amibe belenőtt. Bár igaz, hogy a harc mindig felpezsdíti a vérét, s megvan a maga keserédes hangulata, ha egy lángoló falut hagynak maguk mögött, félelemmel átitatott levegővel. Ez egy olyan életforma, amit ez az Úrnő talán sosem tapasztalt, s így elfogadni sem fogja soha, de nem lehet érte hibáztatni. Ő is csak a sajátjait akarja védeni, még ha négy fal mögül teszi is ezt.
Sa'Tereth nevének említésére arca megvető fintorba rándul. Hallotta már ezeknek az új isteneknek a nevét, de valamennyi vallását nevetségesnek és szegényesnek tartja. Soha a szájára nem venné egyikük nevét sem, nem hogy a befolyásuk alá kerüljön. Nem tetszik neki a dolog, ezt érezteti is dühösen megvillanó tekintetével, amit szemtelenül fúr Kagaenae szemeibe. S talán már nyitná is a száját, hogy szavakkal is kifejezze nemtetszését, de még az utolsó pillanatban teret hagy a józan észnek. Koppan neki, mire akar a nő kilyukadni, s bár így se kedveli jobban a szituációt, belátja, hogy nem ez a legjobb pillanat a hisztire.*
- Szóval a befolyása alatt álltunk...
*Morogja némi indulattal fűszerezve, de a következő percben már egy lemondó sóhaj hagyja el torkát.*
- Ha ez kell ahhoz, hogy élve kisétálhassak... Ám legyen. Segítek visszaszerezni Vashegy becsületét.
~Az én becsületemen már úgysem segít senki, rég magam mögött hagytam.~
*Ha engedik az őrök, egy lépéssel közelebb lép a nőhöz, hogy tisztábban és határozottabban nézhessen a szemébe. Fontos dolgot akar megemlíteni, talán a leglényegesebbet, mióta itt van az erőd falai közt.*
- Ehhez viszont szükségem lesz az íjamra. Visszakaphatnám?
*Talán kicsit korai máris a fegyverekre terelni a szót, de egyre kevésbé fér meg a bőrében a vad lány. Legféltettebb kincs ki tudja, merre fetreng, s igazán meztelennek érzi magát nélküle.*9682. hozzászólás ezen a helyszínen: Thargarod
Üzenet elküldve: 2021-04-14 14:01:16
 ÚJ
>Yagnar Rhagodar avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Játékos
IC üzenetek: 58
OOC üzenetek: 0

Játékstílus: Vakmerő

//Ősök útja elől menekülve//
//A hozzászólás 16+ jelenetet tartalmaz!//

*Az elképzelése úgy tűnik, nem állta meg a helyét. Legalábbis továbbra is testetlen és látatlan figyeli az eseményeket. Talán éppen Rorkir az, kinek lelke ellenállt. Vagy tán nem ő az, akire szüksége van...
Szórakozottan figyeli az események alakulását. A Vérgőzöst szíve szerint hátbaveregetné szavaiért, nem hazudtolta meg a róla alkotott képet. Úgy tűnik, a páros nem fogja hozzá hasonlóan végezni, mindazonáltal... A sorsuk egy olyan leány kezébe adták, aki ismét a városiak praktikáihoz nyúl. Hazugság és ármány.* ~Hahh!~ *Hogy ő, az Ősei Szellemének választottja Sa'Tereth bűbája alatt cselekedett volna?! A tisztesség és a becsület alighanem rég elhagyta e csarnokokat, legalábbis az ő felfogásában. Bizony lenne egy-két szava a hallottakhoz, már ha lélegezne...
Azonban ő rászolgált a túlvilágra. Bizonyos benne. De talán célja és feladata van még az élők között, s talán pont emiatt nem engedték maguk közé ősei. Talán ivadékaik, kik letérni látszanak a kijelölt útról, iránymutatásra szorulnak. De hogyan segíthetne az ügyön? Hisz testetlen és hangtalan.
Ismét csak cselekvésre szánja magát, ám ezúttal nem a barbárt célozza meg. A legjobb, amit tehet, hogy egyik gyilkosára, méghozzá az erőd őrére próbálja ráerőltetni szellemét. Furcsa fintora lenne ez az életnek. Bárhogy is végződjön, tesz vele egy próbát.*9681. hozzászólás ezen a helyszínen: Thargarod
Üzenet elküldve: 2021-04-13 15:10:00
 ÚJ
>Kagaenae Thargodar avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 1430
OOC üzenetek: 49

Játékstílus: Vakmerő

//Ősök útja elől menekülve//
//A hozzászólás 16+ jelenetet tartalmaz!//

*Aenae már ezerszer elátkozta Kagant, hogy ezt a nyakába varrta, most elátkozza újra. Aztán még kétszer. Esze ágában sincsen belépni a fürdőbe, csupán az ajtóig megy, kissé hanyagul támaszkodik az ajtófélfának, karjait összefonja mellkasa előtt, a fokost végigfektetve egyik alkarján.*
- A szónoklat tetszett. Szinte elragadott Yagnarral együtt a hév.
*Válasza egyszerre gunyoros és rendkívül fáradt.*
- Az viszont nem tetszett, hogy védtelen, alvó embereket mészároltatok le és fosztottatok ki. Lássuk be, hogy ez minden, csak nem hőstett.
*Pillantása hogy Sharen'nán, hol pedig Rorkiron pihen.*
- Nem az. Kurvára nem az.
*Aenae nem szokott káromkodni, vagy legalábbis csak magában, de most mégis könnyedén, nyomatékkal mondja ezt ki, ráadásul a hangját sem emeli fel. Városi úrinőkhöz persze nem illik az ilyesmi, de ez mégis barbárföld.*
- Aki szerint igen, az minden bizonnyal Sa'Tereth sötét befolyása alatt áll.
*Az őrökre néz most, bizonyára ők is egyetértenek vele abban, hogy alvó, védtelen parasztokra támadni nem dicsőség.*
- Nem akarok megölni senkit, ha meg akarnék, már nem élnél.
*Akkor valami halálos mérget választott volna, így a legdurvább dolog, ami Rorkirral történhet az az, hogy kidől és alszik egy nagyot, jó talán nem alvás, hanem eszméletvesztés lenne, de a lényegen nem változtat. Hogy a nő miért nincs kiütve, az már más kérdés. Valószínűleg azért, amiért a férfiak, a nőkkel ellentétbe egy sima náthába is képesek belehalni.*
- Yagnart túl erős kézzel tartotta, rám támadt. Az ilyesmit pedig nem hagyom.
*Mert mégis tartozik valamiféle magyarázattal.*
- Elfogadom a felajánlásotokat, de ugye abban egyetértünk, hogy a becsületeteken esett... khm, foltot le kell mosni, és ezzel együtt a Vashegy becsületén esettet is.
*Ha okosok lesznek, akkor nem az ő vérükkel lesz ez lemosva.*
- Az ámokfutásotok artheniori területen esett meg, általában nem érdekelne, hogy mi történik ott, de egyrészt a Vashegy nevében mészároltatok, másrészt hozzám fordultak. Nincsen kétségem afelől, hogy Artheniorba is eljut a dolog híre.
*Ha például Habrertus túlbuzog és mégis elküldi a levelet, amiről Aenae kérte, hogy egyelőre ne tegye. Abban egyébként mind megegyeznek, hogy Yagnar vére több volt, mint elengendő.*
- A sa'terethi bűbáj megtörése nem lesz elég, ezeknek a Csibéknek veszniük kell. Gondolom, hogy Arthenior szívesen veszi a segítségeteket, hogy kifüstöljék azt a kikötői patkányfészket.
*Talán Waldrant is velük küldi. Már feltéve, ha okosabbak lesznek, mint Yagnar és belátják, hogy ez az egyetlen módja annak, hogy élve távozzanak.*
- Ha gondoljátok, akkor személyesen írom meg a városőrség parancsnokának, hogy bosszút állnátok a titeket oly rútul megbabonázó máguson és kikötői csatlósain.
*Félrebiccentett fejjel néz rájuk, ajánlatában van egy csepp kérdő hangsúly. Azt meg csak remélheti, hogy ez a kettő okosabb, mint a harmadik volt.*
- Ha Arthenior nem kíván élni a lehetőséggel, nos akkor...
*Flegmán megrántja a vállát, hiszen akkor ő a maga részéről mindent megtett. De hogy ezek után meg fogja köpködni Kagan szobrát, az is biztos.*


9680. hozzászólás ezen a helyszínen: Thargarod
Üzenet elküldve: 2021-04-13 14:08:37
 ÚJ
>Sharen'na Wylfgart avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Játékos
IC üzenetek: 66
OOC üzenetek: 1

Játékstílus: Vakmerő

//Ősök útja elől menekülve//

*Rorkir sem szándékozik esztelenül küzdeni, amit Renna némi megkönnyebbüléssel vesz tudomásul. Kínos lett volna, ha ő gyáván megadja magát, miközben félig kába társa inkább a büszke halált választja.
A feszült, befagyott szituációt az Úrnőnek nevezett hölgy megjelenése szakítja meg. Renna álla kissé leesik, szemei csodálkozva kerekednek el, s meg sem próbálja leplezni meglepettségét. Ha kevésbé lenne kényes a helyzete, még el is füttyentené magát, elismerően. Nem gondolta volna, hogy a finom anyagokba bújtatott, csinos, vékony leány nyakig véresen, fegyverrel a markában fog közéjük toppanni. Fáradt tekintetében pedig Sharen'na felfedezni véli ugyanannak a harcias fénynek a csillogását, ami csak úgy lángolt szegény megboldogult Yagnar szemeiben.*
- Hát, én annyira nem akarok meghalni, mint az a bolond.
*Felel határozottan, miközben karjait összefűzi maga előtt.*
- S a börtönt is elkerülném, ha lehet.
*Fűzi még hozzá enyhén pimaszul, pedig jól tudja, hogy nincs abban a helyzetben, hogy követelőzzön.
Rorkir hirtelen ajánlatára csodálkozva húzza fel a szemöldökét. Arra azért nem számított, hogy társa ilyen radikális és visszavonhatatlan eszközökhöz folyamodik a túlélés érdekében, mint az azonnali elköteleződés. Száraz ajkait idegesen harapdálva figyeli a nő reakcióját, miközben maga is átpörgeti agyán a lehetőségeit. Lehet valami logika Rorkir döntésében, hiszen valóban kicsi az esélye, hogy hagyják csak úgy kisétálni. Ha pedig fegyvertelenül átadják a kifosztott falusiaknak, biztosan meg lesz lincselve.*
- Ha életem és szabadságom ezen múlik, úgy én is felajánlom íjam, s megszolgálom a kárt, amit okoztunk.
*Emeli végül szürkés tekintetét az Úrnőre. Habár nincs ínyére, hogy amennyiben egyáltalán elfogadják ajánlatát, az erőd falai közt kell maradnia, de még mindig jobb, mint az örök rabság, vagy a dühös parasztok. Meg hát szinte mindent megadna azért, hogy drága íját, amelyet törzsének legjobbjai készítettek, s ő maga véste bele a védelmező rúnákat, viszont láthassa még egyszer.*


9679. hozzászólás ezen a helyszínen: Thargarod
Üzenet elküldve: 2021-04-09 20:09:06
 ÚJ
>Vérgőzös Rorkir avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Haladó játékos
IC üzenetek: 186
OOC üzenetek: 2

Játékstílus: Vakmerő

//Ősök útja elől menekülve//

*Rorkir valószínűleg egy fogpiszkálóval is addig küzdenie, míg pumpál a vér az ereiben, de természetesen nem bolond, bár okosnak semmiképp sem mondható ez tény, de nem bolond. Ő maga egyébként nincs annyira felháborodva a dolgon, s talán meg is értené, ha valaki igazságot akarna követelni rajta, ki is állna bárkivel, akár a falusiakkal is, s ha veszítene, egy szó nélkül fogadná ősei üdvözlését. Őt jobban zavarja ez a becstelenség, tisztességtelenség. Ott ahonnan ő jött, az ilyen kétszínű vezetőket már rég megölték volna saját emberei, de természetesen nem otthon van, s ezt tudja is nagyon jól. ~Nem is tudom mit vártam mondjuk. ~ Kedve lenne megrázni a fejét, de most fontosabb dolgok is akadnak. Raughaal felé csak halványan biccent, talán a korábbiak miatt is, meg hát tudni lehet azt, hogy az őrök csak parancsot teljesítenek, ostobaság neheztelni a bakákra. Társának talán furcsa lehet, hogy a férfi nevetésben tör ki, de ez igazából tőle egyáltalán nem szokatlan.*
-Nem tetszett a szónoki beszéd, mi?
*Mondja a talpig véres Kagaenaenek, akit meglátva kissé meglepődik ugyan, de inkább enyhe tiszteletet érez egy okból. Nála a bárd, s talán ha nem is egyedül ő végzett Yagnarral, bizonyosan nem tisztes távolból figyelte az eseményeket. Úgy tartják ugyanis, hogy az sújtson le a karddal, aki az ítéletet hozta.*
-Hát azt majd meglátjuk, bár nehéz ilyen kábán gondolkozni.
*Szemei a nőébe vágnak, bár még mindig nem tudja pontosan, hogy mi történt vele, így marad a bizonytalan gyanakvás. *
-Mik a terveid, űrnő?
*Hallatszik az űrnő hanglejtésén, hogy inkább csak mint egy nevet használja.*
-Ha igazságot akarsz adni a falusiaknak, úgy Yagnar feje már a tiéd
Ha meg akarsz ölni kábán és fegyvertelenül, akkor ne fárassz a csacsogással.
*Itt komolyan el kell gondolkoznia az egyéb lehetőségeken, mert azt, hogy tisztességesen akarná megölni nem tudja elképzelni, elengedni pedig bolond lenne őket. *
-Vagy add a kardom, s véremmel esküszöm a nevedre, ha igazak céljaid.9678. hozzászólás ezen a helyszínen: Thargarod
Üzenet elküldve: 2021-04-08 11:28:27
 ÚJ
>Habrertus Vachaoz Ruuhrijehr avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 708
OOC üzenetek: 21

Játékstílus: Vakmerő

//Ősök útja elől menekülve//

*Sajnos ez a lány tökéletes Thargodar, legalábbis abban az értelemben, hogy makacs és önfejű. Észérvekkel valószínűleg képtelenség hatni rá. Így Hubi ezzel nem próbálkozik tovább. Csak bólogatva hallgatja Aenae utasításait, a végén pedig szerényen elmosolyodik és meghajtja magát.*
- Biztosíthatlak, hogy számomra legbecsesebb ajándék az, ha szolgálhatlak.
*Hubi pedig az a fajta, aki nagyon őszintének tud tűnni, ha úgy akarja. És most úgy akarja. Ha pedig más nincs, ő megspórolja az utolsó pillantást Yagnartól és amikor Aenae távozik, Hubi is elindul. Történetesen az ellenkező irányba, az erőd kapuja felé. Félúton járhat amikor lassít a léptein, végül megáll és töprengve fordul meg. Ha van egy kis szerencséje, azok a gonosztevők elvégzik a piszkos munkát. Egészen biztos benne, hogy ha így történne, ő az elsők között szerezne róla tudomást, elvégre kancellár lenne, de vele született kíváncsisága nem hagyja nyugodni. Óvatos léptekkel indul visszafelé, hogy olyan helyet keressen, ahonnan biztonságosan figyelhet, de legalábbis hallgatózni tud. Inkább ez utóbbi mellett dönt, mert elővigyázatos fajta. Vagy gyáva, nézőpont kérdése. Egyben rettenetes lelki vívódásban van része, mert egyfelől nem lenne ellenére ha Aeane-t tragikus baleset érné, másfelől nem igazán kíván neki olyan véget, mint Yagnarnak. De hát ez van, ha a kancellár ember is, nemcsak hivatalnok.*


9677. hozzászólás ezen a helyszínen: Thargarod
Üzenet elküldve: 2021-04-07 16:13:22
 ÚJ
>Raughaal Daurnhe [KKK] avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Játékos
IC üzenetek: 100
OOC üzenetek: 0

Játékstílus: Vakmerő

//Ősök útja elől menekülve//

*Ahogy a híre példaszerű módon váltja ki az általa remélt reakciót, Raughaal megenged magának egy apró megkönnyebbült sóhajt, bár sisakrostélya miatt kívülről aligha lehet ebből bármit is észrevenni.
Persze nem amiatt aggódott, hogy nem sikerülne elfogni a párost, hiszen már az elejétől egyértelmű volt, hogy ez az összeütközés csak egy módon végződhetne.
Ám legkevésbé sem bánja, hogy nem kényszerül lemészárolni, vagy súlyosan megsebesíteni őket a cél érdekében. Így már készülne is válaszolni Rorkir kérésére, mikor felcsendül mögötte az Úrnő hangja.
Tesz egy apró lépést jobbra, majd úgy fordul, hogy az őrtársával szemben álljon, ezzel elállva a fürdő ajtajából. Így már a bentiek és Aeane láthatják egymást, és ha a másik őr is hasonlóan tesz, akkor Kagaenae akár be is léphet az ajtón, ha akar.
Innentől kezdve csendben is marad, hiszen az Úrnő jelenlétével az ő személyes meggyőzőerejére sok szükség nincs.
Inkább csak figyeli Rorkir és Sharen'na mozdulatait, készen állva arra, hogy ha bármelyikük is megpróbálna Kagaenae ellen mozdulni, azonnal a támadás útjába állhasson, bár ennek a készenlétnek kívülről nem sok jele van, kis szerencsével azt a benyomást keltve, hogy nem igazán aggódik amiatt, hogy az Úrnő ne tudná megvédeni magát.*


9676. hozzászólás ezen a helyszínen: Thargarod
Üzenet elküldve: 2021-04-04 05:43:56
 ÚJ
>Yagnar Rhagodar avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Játékos
IC üzenetek: 58
OOC üzenetek: 0

Játékstílus: Vakmerő

//Ősök útja elől menekülve//

~Bamm!~ *Talán saját fokosának utolsó visszhangját hallja, ahogy koponyája csontját töri keresztül. Még utolsó erejével behunyja szemeit, ahogy homlokán végiggördül tulajdon vére. Nem hall s nem lát többé, de már nem is érez. Elhagyja az élők sorát, hogy csatlakozhasson őseihez, s napestig vigadjon köreikben. Még így is lesz mit mesélni nekik! Elméje váza hamar összeomlik, s ráborul a végtelen sötétség megnyugtató dunyhája.
Valami azonban hibádzik a képletből. A dühe nem párolog. Ott fortyog tovább testetlen ereiben, táplálva elméjét és létét.* ~Létét?!~ *Talán a hangos csattanás sokkal inkább emlékeztetett jókora tölgyfakapuk csukódására, semmint fokosa élének hangjára.
Felnyitja szemeit, ám immáron nem a földön fekszik. A magasból pillant le vérben ázó testére, s a körötte állókra.
Hangosan felhorkan, bár inkább hitetlenkedésében, mint jókedvében. Jobban mondva felhorkanna, ha lenne hangja. Azonban hangtalan, testetlen és szagtalan... A felismerés pedig kifejezetten frusztráló egy eleven elmének.* ~El innen.~ *Nem létező öklei ökölbe szorulnak, s a kijárat felé libben. Ám alig tesz meg néhány métert, valami visszarántja. Mintha csak egy láncon tartanák itt, az élők között, ám a láthatatlan kötelék vége láthatatlan kézben. Megpördül nem létező tengelye körül, s hamar kikövetkezteti, kinek a lelkéhez kötődött sajátja. Tulajdon gyilkosához láncolódott, anélkül, hogy amaz tudna róla. Az Ősök Szellemének sajátos humora van, azt meg kell hagyni.
A zavaros képlet még nem állt teljesen össze fejében. Mit keres itt? Hisz teste ott fekszik, hűlve és élettelen. Nem kéne, hogy így legyen. Ármány ez, sötét varázslat, vagy talán szemfényvesztés, ő pedig álmodik.
Követi Kagaenaet, s van egy olyan sejtése, hogy voltaképp nem is tehetne mást. Hátuk mögött hagyják hát a kecskeszakállas férfit, hogy elinduljanak... Hova is? Igen... Rorkir és Sharen'na. Ha a leány le meri gyilkolni társait is, hát holtában is azon lesz, hogy beteljesítetlen bosszúját kitöltse.*
~Több ész?!~ *Szellemén ismét átfut a fortyogó düh, ahogy tulajdon vérét, s egyben gyilkosát hallgatja. Hisz dicsőséget óhajtott hozni házára, a Thargodarok aranykorát... Az ostoba leány... De majd ő megtanítja. Igen, dolga van még e földön. Hogy pontosan micsoda, azt maga sem tudja még. Talán választ fog kapni kérdésére is rövidesen.
Bekúszik a nyitott ajtón Kagaenae mellett. Nem látja senki, s jól van ez így. Van ideje legalább alaposan szemrevételezni az egybegyűlteket. Itt az úrnő fogdmegje, aki átlőtte a torkát. Nem hibáztatja a flótást, de az egyszer biztos, hogy nem hagy neki legközelebb ekkora szerencsét.* ~Legközelebb?~ *A gondolatra elvigyorodik, bár arról fogalma sincs, hogyan. Az érzés megvan, de talán csupán emlék.
Tekintete Sharen'nára kúszik, majd tovább Rorkirra... Rorkir. Sokban hasonlított rá. Pontosan tudja dicsőségük mibenlétét, vérben edzett, tapasztalt harcos. Ugyan miért ne? Elvégre szellem most az élők világában, nem több egy fuvallatnál... Miért ne használhatná testetlen tudatát, hogy némi segítséggel lássa el a barbárt? Megcélozza a férfit, habár fogalma sincs, milyen eredménnyel fog záródni a kísérlete. Egy biztos, nem létező érzékszervei armadáját hívja segítségül, hogy a férfiba költözzön... Lesz, ami lesz.*9675. hozzászólás ezen a helyszínen: Thargarod
Üzenet elküldve: 2021-04-03 09:46:30
 ÚJ
><b style='color:#c03010'>Mesélő (Hádész)</b> avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Mesélő
IC üzenetek: 439
OOC üzenetek: 7

Játékstílus: Szelíd

//Ősök útja elől menekülve//

*Őrtársa után Raughaal is a verbális megoldás felé tendál azzal, hogy bekapcsolódik a korábban elhangzottakba. A pozíciójuk valóban előnyös, jól védhető, de ettől még Rorkir és Sharen'na még okozhatna meglepetést.
Ám úgy tűnik, a két bárbár hallgat a szóra, Rorkir felnevet, a szempillája még nehéz, de nem üti ki a fáradtság. Mindkettőjük számára világos lesz, hogy Yagnar valóban halott lehet.
Sharen'na láthatja, hogy nagyon is jól tudja mindkét őr, hogy hol van, legfeljebb a második számára kevésbé érthető, hogy miért kell két fürdőző barbárt a Gödörbe hajítaniuk. Megrettent tétovázásról pedig egyáltalán nincs szó, hisz a két pajzsos-páncélos őr tökéletesen tudja, mit csinál. Persze ettől még arra következtet, amire szeretne az íjász lány. A második őr már nem is szólal meg, csak felkészülten, de nem támadóan áll és járatja tekintetét hol az egyik, hol a másik barbár között.
A lényeg, hogy hajlanak a jó szóra és a békésebb megoldásra. Ekkor hallatszik Kagaenae hangja a nyitott ajtóból, amelyen keresztül korábban a két őr belépett a fürdőbe. Az úrnő - sejthetik, hogy ő áll az ajtóban - ruháján bőven akad vér, nagyobb foltokban, az arcán pedig pettyek, kezében felismerhető Yagnar fokosa, amely ugyancsak vértől csillog. Talán a két őr igazat mondott és Yagnar már nincs többé.*


9674. hozzászólás ezen a helyszínen: Thargarod
Üzenet elküldve: 2021-04-01 15:24:25
 ÚJ
>Kagaenae Thargodar avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 1430
OOC üzenetek: 49

Játékstílus: Vakmerő

//Ősök útja elől menekülve//

- Ühüm. Biztos vagyok benne.
*Amennyit látott a városőrségből, az éppen elég volt a messzemenő következtetések levonásához. A banda egyik fele lelkes amatőr, a másik fele dilettánsok és árulók gyülekezete. A várost újabban irányítókról nem sokat tud, csak akkor látta őket, mikor pestisgyógyszerért jöttek könyörögni, de hát ez sem túl biztató. Aenaenek nincsenek igazán vérmes reményei, bármennyire is szeretné magáról lepöckölni a dolgot.*
- Azt hiszem, hogy a legjobb az lesz, ha beszélek ezzel a két jómadárral.
*Habrertus hálálkodása kissé idegessé teszi, idegessé és zavarttá, ezért úgy látja a legjobbnak, ha a továbbiakban hanyagolja ezt a kérdéskört és sem a hintózás, sem pedig a rajz eszmei értékét érintő dolgokra nem reagál többet egy bólintásnál.
A figyelmét viszont nem kerüli el az a tény, hogy a jó kancellárt érzékenyen érinti Kagan nejének említése. Viszont nem reagál erre sem, de elraktározza a későbbiekre.*
- Yagnar kerüljön valami... Félreeső helyre. Itt takarítsanak fel, rakják meg a máglyát, én felkészítem őt.
*Újra a tetemre néz.*
- De előbb intézem a másik kettőt. A levelet egyelőre ne küldd el Artheniornak. Viszont Caldorcor báró kapja meg a birtoklevelét és kérlek emlékeztesd rá, hogy a lovaim nála vannak, négy darab. Egy amit otthagytam a Pinty istállójában és három amin ők hazamentek.
*Míg beszél felemelkedik ültéből.*
- Én intézem a másik kettőt, meg a szekereket, hogy visszakerüljenek Sziritánba. Köszönöm Habrertus, most törhetem a fejem a következő hála-ajándékon.
*Mosolyodik el haloványan, szavaiból hiányzik minden bántó él, noha a fejében az van, hogy Habrertus olyan, mint egy kifinomult érzékekkel rendelkező, rendkívül okos kopó, akinél a jutalmazással könnyebb célt érni, mint a fenyítéssel, megfélemlítéssel.
Ha a kancellár nem tartóztatja a továbbiakban, akkor Yagnar fokosával a kezében elhagyja a helyiséget, hogy megnézze, hogy mi folyik a fürdőben. Gyorsan halad, menet közben igyekszik lecsillapodni és egy közömbös kifejezést erőltetni a képére.

Nagyjából akkor érkezhet, mikor már lecseng minden, csak a hitetlenség marad, hogy Yagnar valóban meghalt volna. Persze csak Habrertus, Raughaal és ő tudják, hogy mi is játszódott le pontosan a tárgyalóban, miközben Rorkir és Sharen'na pancsoltak. Mindenesetre Aenae gyakorlatilag talpig véres, világos színű blúzán tökéletesen látszik is, ahogyan kezein és arcán is.*
- Remélem, hogy nektek több az eszetek, mint Yagnarnak volt.
*Szólal meg a folyosóról, nem akar különösebben benyomulni a helyiségbe, az már úgyis tele van a másik néggyel. Hangjában nyoma sincsen annak, amit egyébként érez: dühös, szomorú, csalódott és szeretne egy sötét sarokban bőgni. Fellépése határozott, kellő nyomatékot kap Yagnar vérétől és fokosától.*


1-20 , 21-40 , 41-60 , 61-80 , 81-100 , 101-120 , 121-140 , 141-160 , 161-180 , 181-200 , 201-220 , 221-240 , 241-260 , 261-280 , 281-300 , 301-320 , 321-340 , 341-360 , 361-380 , 381-400 , 401-420 , 421-440 , 441-460 , 461-480 , 481-500 , 501-520 , 521-540 , 541-560 , 561-580 , 581-600 , 601-620 , 621-640 , 641-660 , 661-680 , 681-700 , 701-720 , 721-740 , 741-760 , 761-780 , 781-800 , 801-820 , 821-840 , 841-860 , 861-880 , 881-900 , 901-920 , 921-940 , 941-960 , 961-980 , 981-1000 , 1001-1020 , 1021-1040 , 1041-1060 , 1061-1080 , 1081-1100 , 1101-1120 , 1121-1140 , 1141-1160 , 1161-1180 , 1181-1200 , 1201-1220 , 1221-1240 , 1241-1260 , 1261-1280 , 1281-1300 , 1301-1320 , 1321-1340 , 1341-1360 , 1361-1380 , 1381-1400 , 1401-1420 , 1421-1440 , 1441-1460 , 1461-1480 , 1481-1500 , 1501-1520 , 1521-1540 , 1541-1560 , 1561-1580 , 1581-1600 , 1601-1620 , 1621-1640 , 1641-1660 , 1661-1680 , 1681-1700 , 1701-1720 , 1721-1740 , 1741-1760 , 1761-1780 , 1781-1800 , 1801-1820 , 1821-1840 , 1841-1860 , 1861-1880 , 1881-1900 , 1901-1920 , 1921-1940 , 1941-1960 , 1961-1980 , 1981-2000 , 2001-2020 , 2021-2040 , 2041-2060 , 2061-2080 , 2081-2100 , 2101-2120 , 2121-2140 , 2141-2160 , 2161-2180 , 2181-2200 , 2201-2220 , 2221-2240 , 2241-2260 , 2261-2280 , 2281-2300 , 2301-2320 , 2321-2340 , 2341-2360 , 2361-2380 , 2381-2400 , 2401-2420 , 2421-2440 , 2441-2460 , 2461-2480 , 2481-2500 , 2501-2520 , 2521-2540 , 2541-2560 , 2561-2580 , 2581-2600 , 2601-2620 , 2621-2640 , 2641-2660 , 2661-2680 , 2681-2700 , 2701-2720 , 2721-2740 , 2741-2760 , 2761-2780 , 2781-2800 , 2801-2820 , 2821-2840 , 2841-2860 , 2861-2880 , 2881-2900 , 2901-2920 , 2921-2940 , 2941-2960 , 2961-2980 , 2981-3000 , 3001-3020 , 3021-3040 , 3041-3060 , 3061-3080 , 3081-3100 , 3101-3120 , 3121-3140 , 3141-3160 , 3161-3180 , 3181-3200 , 3201-3220 , 3221-3240 , 3241-3260 , 3261-3280 , 3281-3300 , 3301-3320 , 3321-3340 , 3341-3360 , 3361-3380 , 3381-3400 , 3401-3420 , 3421-3440 , 3441-3460 , 3461-3480 , 3481-3500 , 3501-3520 , 3521-3540 , 3541-3560 , 3561-3580 , 3581-3600 , 3601-3620 , 3621-3640 , 3641-3660 , 3661-3680 , 3681-3700 , 3701-3720 , 3721-3740 , 3741-3760 , 3761-3780 , 3781-3800 , 3801-3820 , 3821-3840 , 3841-3860 , 3861-3880 , 3881-3900 , 3901-3920 , 3921-3940 , 3941-3960 , 3961-3980 , 3981-4000 , 4001-4020 , 4021-4040 , 4041-4060 , 4061-4080 , 4081-4100 , 4101-4120 , 4121-4140 , 4141-4160 , 4161-4180 , 4181-4200 , 4201-4220 , 4221-4240 , 4241-4260 , 4261-4280 , 4281-4300 , 4301-4320 , 4321-4340 , 4341-4360 , 4361-4380 , 4381-4400 , 4401-4420 , 4421-4440 , 4441-4460 , 4461-4480 , 4481-4500 , 4501-4520 , 4521-4540 , 4541-4560 , 4561-4580 , 4581-4600 , 4601-4620 , 4621-4640 , 4641-4660 , 4661-4680 , 4681-4700 , 4701-4720 , 4721-4740 , 4741-4760 , 4761-4780 , 4781-4800 , 4801-4820 , 4821-4840 , 4841-4860 , 4861-4880 , 4881-4900 , 4901-4920 , 4921-4940 , 4941-4960 , 4961-4980 , 4981-5000 , 5001-5020 , 5021-5040 , 5041-5060 , 5061-5080 , 5081-5100 , 5101-5120 , 5121-5140 , 5141-5160 , 5161-5180 , 5181-5200 , 5201-5220 , 5221-5240 , 5241-5260 , 5261-5280 , 5281-5300 , 5301-5320 , 5321-5340 , 5341-5360 , 5361-5380 , 5381-5400 , 5401-5420 , 5421-5440 , 5441-5460 , 5461-5480 , 5481-5500 , 5501-5520 , 5521-5540 , 5541-5560 , 5561-5580 , 5581-5600 , 5601-5620 , 5621-5640 , 5641-5660 , 5661-5680 , 5681-5700 , 5701-5720 , 5721-5740 , 5741-5760 , 5761-5780 , 5781-5800 , 5801-5820 , 5821-5840 , 5841-5860 , 5861-5880 , 5881-5900 , 5901-5920 , 5921-5940 , 5941-5960 , 5961-5980 , 5981-6000 , 6001-6020 , 6021-6040 , 6041-6060 , 6061-6080 , 6081-6100 , 6101-6120 , 6121-6140 , 6141-6160 , 6161-6180 , 6181-6200 , 6201-6220 , 6221-6240 , 6241-6260 , 6261-6280 , 6281-6300 , 6301-6320 , 6321-6340 , 6341-6360 , 6361-6380 , 6381-6400 , 6401-6420 , 6421-6440 , 6441-6460 , 6461-6480 , 6481-6500 , 6501-6520 , 6521-6540 , 6541-6560 , 6561-6580 , 6581-6600 , 6601-6620 , 6621-6640 , 6641-6660 , 6661-6680 , 6681-6700 , 6701-6720 , 6721-6740 , 6741-6760 , 6761-6780 , 6781-6800 , 6801-6820 , 6821-6840 , 6841-6860 , 6861-6880 , 6881-6900 , 6901-6920 , 6921-6940 , 6941-6960 , 6961-6980 , 6981-7000 , 7001-7020 , 7021-7040 , 7041-7060 , 7061-7080 , 7081-7100 , 7101-7120 , 7121-7140 , 7141-7160 , 7161-7180 , 7181-7200 , 7201-7220 , 7221-7240 , 7241-7260 , 7261-7280 , 7281-7300 , 7301-7320 , 7321-7340 , 7341-7360 , 7361-7380 , 7381-7400 , 7401-7420 , 7421-7440 , 7441-7460 , 7461-7480 , 7481-7500 , 7501-7520 , 7521-7540 , 7541-7560 , 7561-7580 , 7581-7600 , 7601-7620 , 7621-7640 , 7641-7660 , 7661-7680 , 7681-7700 , 7701-7720 , 7721-7740 , 7741-7760 , 7761-7780 , 7781-7800 , 7801-7820 , 7821-7840 , 7841-7860 , 7861-7880 , 7881-7900 , 7901-7920 , 7921-7940 , 7941-7960 , 7961-7980 , 7981-8000 , 8001-8020 , 8021-8040 , 8041-8060 , 8061-8080 , 8081-8100 , 8101-8120 , 8121-8140 , 8141-8160 , 8161-8180 , 8181-8200 , 8201-8220 , 8221-8240 , 8241-8260 , 8261-8280 , 8281-8300 , 8301-8320 , 8321-8340 , 8341-8360 , 8361-8380 , 8381-8400 , 8401-8420 , 8421-8440 , 8441-8460 , 8461-8480 , 8481-8500 , 8501-8520 , 8521-8540 , 8541-8560 , 8561-8580 , 8581-8600 , 8601-8620 , 8621-8640 , 8641-8660 , 8661-8680 , 8681-8700 , 8701-8720 , 8721-8740 , 8741-8760 , 8761-8780 , 8781-8800 , 8801-8820 , 8821-8840 , 8841-8860 , 8861-8880 , 8881-8900 , 8901-8920 , 8921-8940 , 8941-8960 , 8961-8980 , 8981-9000 , 9001-9020 , 9021-9040 , 9041-9060 , 9061-9080 , 9081-9100 , 9101-9120 , 9121-9140 , 9141-9160 , 9161-9180 , 9181-9200 , 9201-9220 , 9221-9240 , 9241-9260 , 9261-9280 , 9281-9300 , 9301-9320 , 9321-9340 , 9341-9360 , 9361-9380 , 9381-9400 , 9401-9420 , 9421-9440 , 9441-9460 , 9461-9480 , 9481-9500 , 9501-9520 , 9521-9540 , 9541-9560 , 9561-9580 , 9581-9600 , 9601-9620 , 9621-9640 , 9641-9660 , 9661-9680 , 9674-9693