Külső területek - Arthenior közelében
Karaktered neve: ---       Rangod: Nem bejelentkezett felhasználó       Pénzed: --- arany     
Varázsitalaid: Neked nincsenek varázsitalaid!


Üdvözlünk!

Ez itt a www.Lanawin.hu weboldal játéktere. Egy fórumos szerepjáték. Te nem vagy bejelentkezett állapotban, ezért nincs jogod ténykedni a fórumon. Csak olvasni tudod a hozzászólásokat, semmi mást. Ha szeretnéd kipróbálni milyen is a fórum valójában, átélni izgalmas kalandokat, varázslatokat tanulni, bájitalokat vásárolni, egyedi karaktert létrehozni, felszereléseket kovácsoltatni, vagy küldetéseket végrehajtani, akkor regisztrálj bátran, ne habozz. Miután regisztráltál, és beléptél minden funkciót elérhetsz. Lehetőséged lesz részt venni a mesékben, vagy csak spontán játszani a megalkotott, mesés világban. Felkutathatod a város rejtélyeit, és részese lehet egy olyan fórumos szerepjátéknak, ahol a játékosok kényelme, és a játék élvezete a legfontosabb.

Vissza a főoldalra!
Arthenior főtere (új)
MilOchass (új)
Taverna a Három Baráthoz (új)
Arthenior közelébenSzarvasliget (új)
Ingoványos vidék (új)
Ezen a helyszínen lehetőséged van zenét hallgatni. (4.78 MB)

<< Előző oldal - Mostani oldal: 301 (6001. - 6012. üzenet) - Első olvasatlan beíráshoz >>Oldal váltása:

6012. hozzászólás ezen a helyszínen: Arthenior közelében
Üzenet elküldve: 2022-07-01 12:45:28
 ÚJ
>Garsin Elthur avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Haladó játékos
IC üzenetek: 416
OOC üzenetek: 0

Játékstílus: Vakmerő

//Rendhagyó gyakorlat//

*"Megállhatsz." Ez a szó most sokat jelent a számára. A vállára érkező kéz a szokásos kis ösztönös elhúzódást váltja ki belőle, de aztán nem tiltakozik. Viszont a talpán sem marad meg, a támogatás ellenére sem. Nem azért, mert ne bírna megállni, ha nagyon akarna, viszont nem akar. Pihenni vágyik, összezsugorodni, elbújni...
Bizalma jele, hogy a történtek ellenére nem viseli rosszul mestere közelségét, vagy az érintését. Sőt, még jól is esik érezni a nyugalmát és szilárdságát, a keze finom szorítását, miközben ő egy remegő roncsként térdepel.
Nem azonosítja a férfit a veszéllyel, most már nem. Gaerralos tud félelmetes lenni, s biztos, hogy akár most is újra el tudná érni, hogy az ellenséget lássa benne, de Garsinban a jelek ellenére nagyon sok a tudatosság. Sosem volt kiképzőmester, ám elég okos a felismeréshez és elég nagy a hite Gaerralosban, hogy tudja, a férfi okkal teszi, amit tesz, s valamit még ezekből az okokból is megsejt. Ennek ellenére a módszer még hatásos marad. Hiába tudja az "illúzióról", hogy csak illúzió, még túl gyenge, hogy lerázza magáról a hatását és az adott pillanatban is meg tudja őrizni a feje tisztaságát. Nem, az még most sem megy. Még most, hogy az egészen túl vannak is meg-megrohanják érzések, benyomások, torzult emlékképek a múltból. A levegőtlenségtől és az idegességtől szédülni és émelyegni kezd, nehezen tartja magát egyben.
Jelen pillanatban pedig aligha gondolná bárki, hogy emögött az állapot mögött valójában akad benne sikerélmény is. Bocsánatot kér Gaerralostól a viselkedéséért, mert akad némi rálátása arra, amit tett és tiszteletlennek véli, ahogy rajta vezette le a feszültségét és ütlegelte őt tovább, már egyértelműen nem gyakorlati céllal. Ám közben meg nem tudja bánni igazán, mert örömöt és elégedettséget is érez, hogy a lefagyás helyett ezt tette és képes volt mozdulni, támadni. Meglehet, semmi köze hozzá, de még Gaerralos megengedő szavából - "megállhatsz" - is azt olvassa ki, hogy mestere is úgy véli, hogy tett valamit, ami számít, a folytatás pedig ezt megerősíti benne. "Megtetted, amit tudtál. "
Kétséges, hogy valaha képes lesz-e ennél többre, ám most a kis sikernek is örülni kell...
Nagy nehezen elengedi a kardot és magához húzza a kezeit. Átölelni szeretné magát, de végül csak a térdein támaszkodik meg és a görnyedését is próbálja feloldani. Nem akarja magát átengedni ennek az érzésnek, minél gyorsabban ki akar belőle mászni. Hogy ez hosszútávon ártalmas, avagy épphogy megfelelő hozzáállás, azt ő biztos nem tudná megmondani. Benne a "katona vagyok, erősnek kell lennem" szemlélet dolgozik.
Persze egy dolog az, hogy mit akar és egy másik az, hogy mire képes, hozzáállás ide, vagy oda. Reszketés, émelygés, szédülés... a testi tüneteit nehéz legyűrnie, ahogy a múlt töredékei sem hagyják békén. A zokogás környékezni, mikor elkezd figyelni Gaerralos hangjára és aztán lassan megpróbálja követni is a mantra utasításait. Nem megy azonnal, vissza-visszaesik, de egy idő után sikerül már jóformán csak a saját légzésére összpontosítania, s ezzel együtt a reszketése is csillapodik.
Mikor már nyugodtabbnak érzi magát, megkeresi a férfi tekintetét és tiszta hálával pillant belé néhány szívdobbanásnyi időre.
Majd minden előzetes figyelmeztetés, vagy szertartásosság nélkül eltávolodik tőle és megpróbál fölállni. Valamennyire visszafogja még a gyengeség, de sikeresen talpra áll, majd elbotorkál a zsákjáig. Előveszi a kulacsát és talán a felét is kiissza egyszerre. Majd visszasüllyeszti a zsákba, aztán marad még ott a fa alatt, féltérdre ereszkedve, és onnan pillant Gaerralos felé, valamiféle utasítást várva.
Nem mondhatni, hogy félelmek nélkül nézne a folytatás elé. Fáradtnak érzi magát és labilisnak. De azért készen áll már engedelmeskedni, csak most sokkal inkább a régi önmaga, semmint Garsin, a városőr.*


6011. hozzászólás ezen a helyszínen: Arthenior közelében
Üzenet elküldve: 2022-07-01 10:12:07
 ÚJ
>Gaerralos Ruuhrijehr avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Haladó játékos
IC üzenetek: 232
OOC üzenetek: 10

Játékstílus: Vakmerő

//Rendhagyó gyakorlat//

*Bizonytalanság. Gaerralos életében bizony nem távoli idegen, többször is megélte már, hogy nem tudta, mit hoz a jövő, vagy hogy ő maga jó döntést hoz-e. Ám most kissé meglepve tapasztalja, hogy a belül élő érzés most nem marad el sokkal attól, amikor még fiatalon elhagyta ezt a várost, vagy ahogy Pirtianesben lábadozva sikerült teljesen átéreznie ottani tehetetlenségét és félrelépéseit.
Nem nevezné magát különösebben empatikus embernek, és amit most művel, lényegében nem áll távol attól, amit már számtalanszor megtett kiképzőtisztként. Ahhoz, hogy valaki katona legyen, össze kell omlasztani azt, amiből előtte állt. Brutális átlényegülés útján megszabadítani berögzült félelmektől, fegyelmetlenségtől, az önállóság érzetétől...
Ám ahogy leomlik a fal, látja maga előtt a szavai súlya alatt lassan már roskadozó lányt. Tudja, hogy hibázott. Személyesen avatkozott bele az életébe, és külön az ő fejlődésével foglalkozott, és nem tartotta magát távol érzelmileg. Ennek pedig a kétely és a bűntudat az ára.
Mert bizony senki, akinek akármennyire is épségben van az értékrendszere, nem szereti, ha félelmet, rettegést okoz. Egy katona hozzászokik, gyakran úgy, hogy nem tekint érző lényként az ellenfelére, vagy meggyőzi magát a dolog szükségességéről. Ám a látvány, ahogy Garsin küzd azellen, hogy minél kisebbé tegye magát, és meneküljön a szavai által okozott fájdalom elől...
Nem mutatja ki. Muszáj megtartania meggyőződését, hogy tanítványának szüksége van erre. Egy nyílhegy, ha hozzáértés nélkül rántják ki, áttép izmot, eret, ideget... ám ha bent hagyják, elfertőződik. Fájdalom nélkül nem lehet eltávolítani. És ha Garsin nem képes kialakítani a megfelelő reflexeket erre az érzésre, helyes irányba fordítani azt, úgy folyamatosan számolni kell a veszéllyel, hogy nem számíthat saját magára, és valami miatt szétesik.
Megacélozza magát, ahogy szavai végeztével látja a lány remegését, majd ahogy az kitörésre készül, már mozdulna, hogy könnyed módon hárítsa, ám végül nem tesz így. A kardhegy koppan egyszer, kétszer, háromszor, négyszer... A gyengülő csapások végefelé elengedi saját fegyverét, majd előrelépve tanítványa vállára teszi a kezét, ha az hagyja.*
-Megállhatsz.
*Mondja halkan, és arca is megenyhül, a fenyegető testtartás eltűnik. Ha a lány így is összeroskad, úgy próbálja tartani a vállánál, aztán ha tud fogást váltani, a karjánál fogva, ám igyekszik nem túl erősen szorítani.*
-Engedd el. Megtetted, amit tudtál. Most engedd el, és lélegezz. Beszív, tart, kifúj. Beszív, tart... és kifúj. Beszív... tart... kifúj...
*Fokozatosan lassítja a tempót, és nem engedi a földre esni tanítványát. Szemei nem hagyják el az övét, és addig ismételgeti ezt a mantrát, amíg szükséges. Mert míg Garsin ellenfeleitől a kegyelemre nem számíthat, kiképzőmestere csak annyival akarja átlépni azt a bizonyos határt, amennyivel szükséges.*


6010. hozzászólás ezen a helyszínen: Arthenior közelében
Üzenet elküldve: 2022-07-01 03:08:39
 ÚJ
>Garsin Elthur avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Haladó játékos
IC üzenetek: 416
OOC üzenetek: 0

Játékstílus: Vakmerő

//Rendhagyó gyakorlat//

*Bármire is készül, az, ami a következő néhány percben történik, messze meghaladja az előzetes elképzeléseit.
Hallgatja Gaerralos szavait, melyek mindegyike olyan hangsúlyosan és erővel koppan az elméjében, vagy talán inkább a lelkében, ahogyan a harcos csizmái is döngenek most a talajon, nehéz léptei alatt.
Kétségtelen, hogy mesterébe szorult nem kevés előadói tehetség és karizma: a mondandója és ahogyan azt közvetíti, nem marad hatástalan. Gaerralos remekül szólítja meg mindazt, ami Garsinban van: a motivációit éppen olyan jól, mint a félelmeit.
A lány feszülten szorongatja a kardját és az elhangzó mondatok emésztése mellett a léptekre, a fal mögül érkező mozgásra is figyelni próbál. Nem tudja, mire számítson, ezért mikor a fal bal oldala beomlik, feltehetően a férfi rúgásától, egyből támadást feltételez, de az végül nem érkezik.
Tekintete idegesen követi hát az újabb lépések hangját, s ezúttal oldalaz is egy lépést elfelé, és kardja hegyét a mozgás felé irányítja, mikor a fal másik oldala omlik le.
Nem ismert előtte, hogy mestere mit szándékozik elérni ezzel az egésszel, ő csak a saját magában növekvő félelmet és fenyegetettségérzetet tapasztalja. Amiben az elhangzó, jól célzott szavak mellett nem kis része van ennek a már-már drámai "színjátéknak" is, ami sikeresen kelti benne azt a benyomást, hogy a fal mögött igazi veszedelem vár rá, holott egyébként az esze szerint tudhatná és tudja is, hogy biztonságban van. Csakhogy épp a valóságérzete gyengül meg. A körülmények fájdalmasan jól idézik föl benne azt a bizonytalanságot és kiszolgáltatottságot, ami egykor az élete legjelentősebb színe volt.
A léptekben a férje hazatérő lépteit hallja, a leomló falakban pedig a dühös csapásait látja, amikből nem tudhatta, hogy melyik csattan majd rajta, s melyik szolgálja csak a megfélemlítését.
Miközben itt áll, egy része a múltba zuhan, és minél többet hallgatja mestere szavait azokról, akik ok és szükség nélkül okoznak fájdalmat, annál nehezebb a jelenben is megmaradnia és nem összeomlania az emlékek terhe alatt.
Az ő módszere az eltemetés volt, igyekezett volna figyelmen kívül hagyni a rajta eluralkodó letaglózó érzést, de ez most minden eddiginél nehezebbé válik, ahogy a szavak és a körülmények is a múltra emlékeztetik vissza.
Igaz, mestere szavaiban ott van a jelen is, a küzdelemre ösztönzés, ám Garsin most épp a szokásos elgyengülést, a dermesztő tehetetlenséget érzi, innen pedig nehéz hinnie a saját erejében.
Mikor aztán a fal maradéka is leomlik és csak Gaerralos alakja marad vele szemben, ahogy kardját magasra tartva, csapásra készen áll... A férfi láthatja az arcán a tömény rettenetet és elkeseredést.
Pedig Garsin még mindig küzd, próbál összpontosítani és cselekedni. Arra gondol, hogy az amulettért nyúl, de nem bír mozdulni és teljesen biztos abban is, hogy képtelen volna most varázsolni, úgyhogy nem is igazán erőlködik.
Majd észleli a háta mögött felépülő falat, s azt is kétségtelenül érzi, amit az vélhetően hivatott is benne kelteni: ezúttal nincs hová hátrálnia, avagy menekülnie.
Utolsó elhatározásával rászorít a kard markolatára, ám alig érzi a saját kezeit. Aztán minden maradék erejével és akaratával kényszeríti magát egy kitörésre, miközben közeltartásból a karjait is kinyújtja, a férfi törzse felé szúrva. Pontosan tudja, hogy a kardja páncélba fog ütközni, szándékosan céloz oda, semmi mással nem törődve.
Nincs annyi fegyelme és lélekjelenléte, hogy a gyakorlóharcra figyelni tudjon és kellő óvatossággal és belátással legyen az ellenfele felé, de támadni akar és érezni is, hogy támadt.
Gaerralos szemszögéből ez valahogy úgy nézhet ki, hogy Garsin igencsak vontatottan kitör felé, többé-kevésbé szabályosan, majd ha a férfi ki nem tér a kardja elől, úgy a gyakorlófegyver hegye tompa erővel koppan a páncélján. Aztán rövidesen még egyszer. És még egyszer... Aztán még egy kis lendületű vágás is éri a férfi jobb oldalát. Persze, csak ha hagyja magát püfölni, mint egy gyakorlóbábut.
Erő ugyan nem sok van a "támadásokban", de annál több megrögzöttség. Garsin már-már eszelősnek tűnhet, ahogy a harmatgyenge csapásait ismételgeti.
Aztán vagy elfárad, vagy kizökken, de egyszer csak abbahagyja és egyik pillanatról a másikra a földre roskad. Nem esik el, nagyjából irányított a földre érkezése, de azért észlelhető benne az elgyengülés, ahogy az ezt követő reszketése is szembetűnő.*
- Sajnálom. - *Sziszegi levegőért kapkodva, mintha csak nagyon fázna. Kezei még mindig a kardot fogják, s mintha néhányszor megkísérelne föl is állni, vagy a remegését csillapítani, de ebben a küzdelemben most alulmarad. Akkor is, ha nem számíthat kegyelemre.*


6009. hozzászólás ezen a helyszínen: Arthenior közelében
Üzenet elküldve: 2022-06-30 23:25:22
 ÚJ
>Gaerralos Ruuhrijehr avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Haladó játékos
IC üzenetek: 232
OOC üzenetek: 10

Játékstílus: Vakmerő

//Rendhagyó gyakorlat//

*Csak rövid a várakozás, mielőtt ismét csak felzeng a hangja a fal mögül. Súlya van minden szónak, melyet lassú, megfontolt, ám erőteljes lépések hangja egészít ki.*
-Katona vagy. Tudnod kell, hogy mi áll közted, és a téged fenyegető dolgok között. A kegyelemre nem számíthatsz.
*Lélegzetvételnyi szünet, majd hirtelen Garsin láthatja, ahogy az előtte levő fal baloldali széle összeomlik, csak egy pillanatva felfedve egy páncélcsizmát, mielőtt mestere újra teljes takarásba kerül, és a nehéz léptek dobbanásaihoz ismét csak a veterán szavai társulnak.*
-A bajtársaidra igen... de nem lesznek mindig ott, és kell, hogy ők is számíthassanak rád.
*Egy taposás, mely ezúttal a fal másik oldalának egy részét omlasztja be, és a lámpás fénye egy pillanatra a feketített vérten csillan, mielőtt az újra eltűnik a megmaradó fal mögött.*
-A közönyben sem bízhatsz. Tudod, hogy vannak, akik ok, vagy szükség nélkül okoznak fájdalmat, és ezek számára akkor is célpont leszel, ha nem állsz ellen.
*Újabb rúgás, és ekkorra a középen maradó építmény, mely épp hogy csak eltakarja a katonát, mállékonysága miatt már magától is omladozik, göröngyök hullanak le róla, és az esti szellő alig észrevehetően porlasztja is.*
-Nem bújhatsz el.
*Szétesik a maradék fal is, felfedve Gaerralost, aki még épp visszahúzza bal lábát egy szabályos harcállásba, kardját magasan tartva. Jégkékjei egyenesen Garsinéba fúródnak, ha az nem süti le őket, ám egyébként egy szoborszerű mozdulatlanságot tart.*
-Nálad van a fegyver, amire szükséged van. Mágia, fájdalom, hideg acél... tudás és fegyelem. Ne csak értsd, érezd, hogy ezek azok, amik megvédenek, és semmi más. Markold meg, tartsd kézben. Képes vagy használni. Nem magad ellen küzdesz, hiszen minden részed azon dolgozik, hogy életben tartson, más-más módon. A fegyverre fókuszálj. Hagyd, hogy megvédjen.
*Ahogy beszél, hangja veszít éléből, ám erejéből nem. Rövid szünet, majd újra dobbant egyet, és ezúttal Garsin háta mögött jelenik meg egy fal, Gaerralos pedig megszorítja kardját, a hátsó lábára helyezve súlyát egy mélyebb tartásban, mely egy csapásra készülő feszültséget sugároz... A lánynak másodpercei is alig vannak, mielőtt lejár a kezdeményezés ideje.*


6008. hozzászólás ezen a helyszínen: Arthenior közelében
Üzenet elküldve: 2022-06-30 17:55:02
 ÚJ
>Garsin Elthur avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Haladó játékos
IC üzenetek: 416
OOC üzenetek: 0

Játékstílus: Vakmerő

//Rendhagyó gyakorlat//

*Nagy figyelemmel hallgatja mestere válaszát és magyarázatát, amiből megerősítést és önbizalmat legalább annyit kap, mint újdonságot és figyelemfelhívást. Az egész végén komolyan biccent, hogy értette, s egyúttal az okítást is ezzel köszöni meg.
Majd továbblendülnek és folytatják a gyakorlatot. Minden erejét és lélekjelenlétét összeszedi, hogy megfelelően tudjon válaszolni a támadásra, ám hátráló lépését mindenképpen befolyásolja az, ami épp eluralkodni igyekszik rajta.
Nem panaszkodik, nincs szándékában jelezni Gaerralosnak a gondját, helyette a határai feszegetése mellett dönt, s hogy akkor is megpróbál harcolni, ha minden mozdulatot elront.
Hogy mestere valójában már most észreveszi rajta a változást, azt nem sejti. De nincs is érkezése ilyesmivel foglalkozni, mert túlságosan lefoglalja a felé vészesen közeledő kardhegy fenyegetése, tekintete szinte mást sem lát.
Kihátrál, ám követésre számít. Ehelyett a férfi visszarántja a kardját, majd dobbantás és... egy fal emelkedik közéjük.
Garsint ez annyira meglepi, hogy ha Gaerralos nem kiáltana át, akkor alighanem még pillanatokig csak bámulná az újonnan keletkezett tereptárgyat.
Így azonban reagál az utasításra, s ez az ismerős hangnem abban is segíti, hogy ne hagyja magát szétesni. Épp csak tudatosítja, hogy a légzése mennyire kapkodóvá vált, az ujjai pedig remegősen kutatnak az övénél. Igyekszik visszanyerni a teste fölött az uralmat, de nem megy egyszerűen.
Az amulett láncát néhányszor körbetekeri a csuklójánál, még egy laza csomót is köt rá, majd ismét magához ragadja a kardot. Valahol a tudata szélén úgy sejti, hogy mestere azt várja tőle, hogy most, a harc hevében bírja működésre az amulettet, aminek sikerével kapcsolatban vannak kétségei, de tiltakozni nem tiltakozik, engedelmesen követi az utasítást és próbál felkészülni is az elvárások teljesítésére.*


6007. hozzászólás ezen a helyszínen: Arthenior közelében
Üzenet elküldve: 2022-06-30 12:34:40
 ÚJ
>Gaerralos Ruuhrijehr avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Haladó játékos
IC üzenetek: 232
OOC üzenetek: 10

Játékstílus: Vakmerő

//Rendhagyó gyakorlat//

*Már rég megállapította, hogy Garsinnak a technikával ritkán van problémája, odafigyel a mozdulatok helyes elvégzésére, és ritkán kell neki ugyanazt a dolgot kétszer elmondani. A markolattal való ütést is helyesen végzi el, melyet tanítója egy bólintással nyugtáz, ám tudja, hogy megvan a különbség aközött, hogy ezt most, kontrollált körülmények között el tudja végezni, és hogy egy harc hevében már gondolkodás nélkül hibátlanul bevisz egy ilyen csapást.*
-Ebben a specifikus helyzetben? Vitatható, hogy ha oldalra, vagy felfelé hárítottad volna a kardomat ahelyett, hogy földre kényszerítenéd, az megkönnyítené-e a visszatámadást. Helyesen cselekedtél... de attól függetlenül, hogy egy harcban a precizitásra kell törekedni, egy párbaj maga nem pontos dolog. Nem mindig lehet egyértelműen sorba állítani a különféle lépéseket, és minden mozdulatoddal kísérted a sorsot. Vannak egyértelmű hibák, de gyakran kell több olyan opció között döntést hoznod, melyek különféle eséllyel járnak sikerrel, különböző veszélyeik vannak, és a hozamuk is változik. Nem követtél el hibát... csak hoztál egy döntést.
*Rövid szünetet tart, majd úgy dönt, hogy egy példa is helyénvaló lenne most.*
-Ebben a szituációban tehettél volna úgy is, hogy nem próbálsz meg hárítani, hanem szélesebben térsz ki, vagy ahogy mondtad, kissé még el is hátrálsz, hogy kihasználhasd a kardod hossza által nyújtott előnyt. Eközben pedig indíthatnál egy támadást a védtelenül hagyott testrészeim felé - persze a páncél miatt ez nehezebb, és nagy az esélye a sikertelenségnek... ám a siker potenciálisan megfordíthatná a harc menetét. Ezen kívül pedig az is meglehet, hogy gyorsabban reagálnék, mint amire számítasz, és irányt változtatnék a csapásommal, sebesülést okozva.
*Reményei szerint magyarázata elégséges ahhoz, hogy Garsin értse, mire gondol, és milyen tanulságot szeretné, hogy a lány levonjon. Jelenleg viszont nagyobb a fókusz a gyakorlaton, mint az elméleten, és így hamar tovább is haladnak, visszahelyezkedve az iménti szituációba, hogy aztán mindketten egyszerre lendüljenek mozdulatba.
Garsin kicsivel lassabban reagál a mozdulataira, mint kéne, de ilyen téren most ő maga sem jeleskedik, így ennek nem kéne elégnek lennie, hogy eldöntse az ütközet menetét. Mégis, meglehetősen kevés ellenállással sikerül úgy manővereznie a lány kardját, ahogy tervezte, annak ellenére is, hogy távolról sem tökéletesen végezte el a mozdulatot - odafigyelő ellenfél több helyen is kiszabadíthatta volna a fegyverét, hogy aztán kihasználja az esélyt a visszatámadásra.
A választ végül Garsin testbeszédében találja meg. A kicsit túl tágra nyílt szemek, a szaporább légzés, az ösztönös hátrálás...*
~Most.~
*Visszarántja kardját, majd helyben erőset dobbant a földön, és siker esetén ezúttal kettejük között húzódik fel egy két méteres, vékony földfal, eltakarva a lány elől az őt fenyegető ellenfelet.*
-Maradj ott, vedd elő az amulettet, és tekerd a csuklód köré, hogy harc közben is megragadhasd.
*Szól a hang a fal mögül, és bár kissé eltompítja az akadály, lehet benne hallani a férfi hangjának szilárdságát. Csendet, odafigyelést parancsol... és ha a varázslat sikeres volt, úgy alig pár másodperc múlva folytatja is.*

A varázsló dobbant egyet lábával, melynek hatására az általa kijelölt helyen egy két méter széles és magas, vékony fal keletkezik, ami az ottani talajból épül föl. A fal maradandó, de nem tartja össze mágikus erő.

6006. hozzászólás ezen a helyszínen: Arthenior közelében
Üzenet elküldve: 2022-06-29 12:19:40
 ÚJ
>Karheia Rhagodar avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 401
OOC üzenetek: 5

Játékstílus: Vakmerő

//Második szál//
//A szív sötétje//

*Fynlisse lelkesen kezd bele a magyarázásba, amire kíváncsian, de kissé értetlenül pislog Karheia. Nehéz megértenie azt, ami ennyire távol áll tőle, de igyekszik magában saját példákkal megmagyarázni a hallottakat,s egy biccentéssel jelzi a lány felé, hogyha nem is teljesen érti milyen disszonanciára utalt, de tudomásul vette azt.
Érdeklődve követi figyelemmel a kettős között lezajló társalgást, és az ideiglenesen gazdát cserélő hangszert. Azt már megérti, s számára is szimpatikus, hogy Fynlisse miként vélekedik a tárgyak tökéletlenségéről, amely mosolyt csal a barbár mágusnő arcára, aki jómaga is számos „tökéletlen” de számára becses aprósággal aggatta tele magát. Ha úgy van, akkor szívesen időzik az egyenetlenségeket figyelve, tapintva, arra gondolva, hogy lehet ezek valaki első kísérletei voltak szakmájában. Számára ezek nem hibák, de egy értő szemnek tűnhetnek akár kontár munkának.*
- Ha már ily jártas vagy ezekben a körökben, akkor kedves Fynlisse tudsz egy ügyes ékszerészt ajánlani? Lenne egy kristály, amiből valami mutatós nyakbavalót, vagy gyűrűt kívánnék csinálni.
*Ezt követően elhallgat, s elmélyülten tanulmányozza Fynlisse ténykedését, aki rövidesen úgy tűnik talál megoldást arra a problémára, amit Karheia eddig észre sem vett. Nagyon fülel, nagyon koncentrál, de semmi különbséget nem észlel, ez kicsit csalódottsággal tölti el.*
- Egy ilyen apróság ekkora különbséget jelenthet?
*Kérdezi mindezt úgy, hogy valóban nem hall semmi változást, ám ezt betudja saját maga hiányosságának, s nem vitatja el a tündér szakértelmét.*


6005. hozzászólás ezen a helyszínen: Arthenior közelében
Üzenet elküldve: 2022-06-27 21:30:42
 ÚJ
>Garsin Elthur avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Haladó játékos
IC üzenetek: 416
OOC üzenetek: 0

Játékstílus: Vakmerő

//Rendhagyó gyakorlat//

*Figyelmesen hallgatja mestere válaszait, illetve mikor Gaerralos a markolatgombbal való ütésről szól, akkor azt el is "játssza": ugyanúgy kitör előre és kissé oldalra, miközben a karjait is fölemeli, hogy a kardot a megfelelő magasságba hozza, és a markolatgombbal egyenesen a férfi orra felé üt. Persze csak jelképesen, az arca előtt megállva, majd pedig ellazul és kérdőn pillant a másikra, hogy ez így megfelelően lett-e kivitelezve.
Utána visszatér a kiindulóhelyzetbe és megosztja további gondolatait is, illetve bemutat még egy ötletet. A zárszavakra aztán értőn biccent, bár érzi, hogy lesz itt még folytatás és nem is kell csalódnia.
Végighallgatja az okítást, majd mivel kap lehetőséget a kérdezésre, bátorkodik.*
- Hogy csinálhattam volna jobban? - *Kérne pontos, gyakorlati javaslatokat is. A maga részéről leginkább elhúzódni szeretett volna a penge útjából, ezért döntött a kitérés és az "ártalmatlanítás" mellett, de biztos benne, hogy egyéb módszerek is akadnak erre.
Később aztán, ha mindent megbeszéltek, Gaerralos utasítására egy pillanatra figyel és vár, de mikor látja, hogy a férfi nem mozdul, megérti, hogy ezúttal nem elölről kezdik, hanem ebből a helyzetből fogják folytatni. Úgyhogy készül és befeszíti a karjait, hogy a majd érkező nyomás ne érje váratlanul. Nem sikerül.
Ahogy mestere elkezdi tolni a pengéjét, ezúttal a saját gondolata is összezavarja és a tanultak ellenére is bizonytalankodik, mert az előbb már elárulta a tervét és nem akar kiszámítható lenni, ám végül mégsem akad jobb terve. Úgyhogy szándéka szerint váratlanul feloldja a két kard közötti kapcsolatot, abban bízva, hogy Gaerralos kardját így majd kibillenti a saját lendülete és az erő, amit a felfelé tolására fordít.
Csakhogy nem megy ez ilyen simán... Már ahogy az előre törésre készül, látja, hogy mestere pengéje követi az övét, sőt, ahogy a férfi kitér a várható támadása elől, a kardja még sikeresen blokkolja is az övé útját, nem tudja megelőzni őt. Így a két penge ismét összetalálkozik, sőt amaz az övé mentén elkezd közelebb csúszni felé a hegyével.
A fenyegetettség érzése azonnal bekapcsol és nem csak a gyakorlóharc természetes izgalmával, hanem indokolatlanul erős menekülésvággyal.
Mozdul azért, de nem a legjobb lehetőséget keresi, inkább csak elhátrálni igyekszik a fenyegető kardhegy elől, illetve akkor már ő is igyekszik ismét lefelé erőltetni a másik kardját, de ebben most nincs annyi erő és lendület, mint a korábbiban.*


6004. hozzászólás ezen a helyszínen: Arthenior közelében
Üzenet elküldve: 2022-06-27 19:13:51
 ÚJ
>Gaerralos Ruuhrijehr avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Haladó játékos
IC üzenetek: 232
OOC üzenetek: 10

Játékstílus: Vakmerő

//Rendhagyó gyakorlat//

*Garsin gyorsan visszanyeri az irányítást kardja fölött, és így - részben azért, mert Gaerralos itt lefagyott, és meg sem próbálta visszahúzni saját fegyverét - képes arra használni azt, hogy Gaerralosét lent tartsa. Kérdéses, hogy ez egy valódi ütközetben ugyanúgy sikerült volna-e, ám jelen helyzetben nem ez a lényeg. Garsin helyzetfelismerő készségét is szeretné fejleszteni, hogy ne kívülről legyen szüksége az információra, hanem logikus módon is képes legyen mindezt kezelni.
Eltart persze tanítványának egy kevés ideig, amíg képes túltenni magát a támadás okozta állapoton. Nem elemez rögtön, és abból, ahogy körülnéz, látszik, hogy alapos akar lenni.*
-Nincs nála pajzs. Ha lenne, az nagymértékben változtatna a helyzeten, és valóban rizikósabbá tenné azt, hogy ilyen közel kerülj. Ám ha vissza akarsz támadni, avagy számodra előnyös pozícióba akarod kényszeríteni a fegyveremet, ahhoz a jelenlegi távolság megfelel... csak fontos, hogy elég gyorsan kihasználd a helyzetet, amit teremtettél.
*Garsin nem a megfelelő dologra tapint rá, ám ennek ellenére nem bánja, hogy felhozza ezt is, hiszen ez csak alkalom arra, hogy helyretegyen pár dolgot a tudásában. Az egyéb fegyverkombinációk és ellenfelek megfontolása pedig szintén előnyös dolog.
Folytatódik az elemzés, és a lány rá is mutat, hogy miért is lehet hasznos a közelség, valamint pár potenciális lehetőséget is felvezet.*
-Fontos, hogy egy helyzetben fel tudd mérni a súlykülönbséget. Egy rúgás, vagy taposás a megfelelő helyre egy vasalt csizmával kibillentheti az ellenfeledet, szétbonthatja a tartását, sérülést is okozhat. Ennek hatékonysága persze az ellenfél tartásától is függ, ám példának okáért a belső térd kifelé erőltetése életképes opció itt.
Ami a taszajtást illeti, szintén működhetne, ám az ilyesfajta lépéseket tudni kell megfelelően elvégezni - a pusztakezes birkózás is hasznos készség a csatatéren. Valamint ne felejtsd el, hogy a kardod markolatgombja és keresztvasa is alkalmasak támadásra, és ilyen pozícióban nehezen tudnék védekezni ellenük, így egy fejre irányuló ütés akár még sisakban is elkábíthatna.
*A következőre csak bólint, Garsin jól látja a lehetőségét. Mind a lendület említésével, mind a reakcióidővel jó helyen jár, egyedül a vége az, ahol pontosítást igényel.*
-Az ellenfél nem arra számít, hogy elrontod, így az első prioritása itt a támadásod kivédése. Fontos az óvatosság, ám a rizikó nem lényegesen nagyobb, mint egy egyszerű támadásnál alapállásból.
*Most, hogy reagált tanítványa észrevételeire, itt az idő elárulni, hogy ő maga miért tartotta szükségesnek megállítani a gyakorlatot.*
-Egy harcban fontos, hogy keresd a lehetőséget, amikor az ellenfeled lendületét és erejét ellene használhatod. Nem elég az erő, szükség van a megfelelő helyre és irányra is. Így egy hárításnál könnyebb, és gyakran hasznosabb is, ha a vágással dolgozol, nem ellene. Egy nálad erősebb ellenfelet is rá tudsz kényszeríteni, hogy túllendítse a fegyverét, és a visszatámadásodat is jóval nehezebb így kivédeni. Így, míg a jelenlegi helyzetben az is működött, amit csináltál, sok másik csapásvágásban előnytelen módszer lenne.
*Gondolatmenetét itt le is zárja, majd még tart egy rövid szünetet is, hogy ha Garsinnak vannak további kérdései, azokat szabadon feltehesse. Csak azután folytatódik a gyakorlat, hogy ez megtörtént.*
-Készülj.
*Mondja, majd alig pár másodperccel később újra megszólal.*
-Folytassuk.
*Nem vesztegeti az időt, amint elhagyta a szó a száját, már érezheti Garsin, hogy mestere gyakorlófegyvere igyekszik kisiklani hosszúkardja alól, ám Gaerralos is figyel, és ha érzi, hogy csökkenne a nyomás, azonnal irányt vált, és balra-felfelé igyekszik erőltetni az őt fenyegető pengét.
Eközben egy mély oldalazó lépéssel igyekszik jobbra kitérni, ha teheti, alábukva a támadásnak, melyre ellenfelétől számít. Ha pedig ez a mozdulat ideális módon végződik, úgy, hogy Garsin pengéje valahol a bal válla fölé mutat, úgy a saját kardját elkezdi feljebb csúsztatni a másik mentén, ezzel a mozdulattal a hegyét Garsin mellkasa felé fordítva.
A gyakorlat viszont több helyen is félremehet, és így nincs semmi garancia, hogy mindez sikerül is. Ha Garsin nem azt teszi, amire számít, úgy védekezése is könnyen besülhet, és az is lehet, hogy nem reagál időben a másik mozdulataira... Valamint az is egy eshetőség, hogy nem hajtja végre megfelelően a manővert.*


6003. hozzászólás ezen a helyszínen: Arthenior közelében
Üzenet elküldve: 2022-06-27 13:12:48
 ÚJ
>Garsin Elthur avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Haladó játékos
IC üzenetek: 416
OOC üzenetek: 0

Játékstílus: Vakmerő

//Rendhagyó gyakorlat//

*Mikor a két kard összecsapódik, s kezei megérzik az ütközés erejét, akkor tudatosítja azt is, hogy valóban a nem kívánt folyamat kezdődött el, és a teste máris tiltakozik a folytatás ellen.
A szíve mintha félelmet pumpálna szét benne, s nehezebb lesz a légzés. De nem adja meg magát ilyen könnyen neki, hiszen épp arra az elhatározásra jutott, hogy küzdeni fog. Mert más utat nem lát rá, hogy legyőzze ezt, semmint hogy újra és újra szembesíti magát vele és menekülés vagy meghunyászkodás helyett a támadásra neveli át magát.
Úgyhogy szorítja tovább a markolatot és még az erejét is igyekszik bevetni, hogy a férfi kardját lent tartsa. Az utasítás aztán meglepi, s ugyan nem biztos benne, mi történt, vagy miért kéri ezt most tőle mestere, lazít kicsit, s felé fordítja a fejét, de egyébként nem mozdul el.
Hamar meg is tudja, hogy nem történt baj, nem sérülést okozott, hanem csak a lecke kedvéért álltak meg.
Fejét próbálja kitisztítani, s a készenlétből meg a benne zajló folyamatokból átváltani egy sokkal kevésbé reaktív, inkább gondolkodó módba. Elég nehezen indít, lassan fogalmazza meg a gondolatait. Tekintete röviden körbejár magukon, elemzi a helyzetet, mielőtt végül megszólalna.*
- Sikeresen kitértem ugyan, de túl közel vagyok, nem használtam ki, hogy hosszabb a fegyverem. Hátrálnom is kellett volna.
Ha más volna az ellenfelem és volna nála pajzs, elérhetne és megüthetne, míg nekem mind a két kezem foglalt. - *Szemrebbenés nélkül említi ezt a mestere hiányzó karjára utaló részletet, bár a végén azért odapillant rá, de pusztán megerősítést, vagy kijavítást várva.
Azonban sokat nem vár, épp csak lehetőséget ad a válaszra, de ha az egyelőre nem érkezik, akkor folytatja.*
- Két kezes a fegyverem, ha az ellenfelem nem sokkal erősebb nálam, akkor erőfölényben vagyok, lent tudom tartani a kardját, s egyben a támadását is kivédtem.
Esetleg a hibámat ki is használhatnám és innen én taszíthatnám meg hirtelen... - *Jelzi, hogy mire gondol, felsőtestével Gaerralos felé lökve jelképesen, de nem lép hozzá, csak mutatja, mire gondol.*
- Vagy pedig a lábát rúghatnám meg, gáncsolhatnám. - *Ezekben elég bizonytalan, de ötlet gyanánt fölveti, mert kíváncsi a férfi véleményére.
A részéről vannak kétségei, hogy ő maga mennyire viselné jól az ütközést, vagy hogy saját magát mennyire hozná ki az egyensúlyából, illetve a testi adottságaival is tisztában van, és magasságban ugyan vetekszik egy férfival, sokakat még túl is nőtt, ám a termete miatt könnyebb a teste, s egy páncélos, nagydarab embert nem tartja valószínűnek, hogy képes volna sikeresen megtaszítani.*
- Ha maradunk itt, és érzem, hogy erőlködik, hogy a fegyverét felhúzza, vagy kihúzza, akkor hirtelen elengedhetném, s akkor a saját lendülete miatt talán elveszítené az irányítást egy időre és ekkor támadhatnék. Vagyis... mindenképpen támadhatnék. - *Itt kicsit elemeli fegyverét a férfiétól, s miközben kitör felé, alulról indít egy vágást mestere nyaka felé, majd már hátrál is vissza, s egyben a pengét is visszahúzza, egy képzeletbeli vágást ejtve.
Majd visszatér a korábban megállított testhelyzetükbe és a kardját is visszahelyezi Gaerralos kardja fölé.*
- Ha elrontom, és az ellenfelem gyorsabban reagál, akkor viszont védtelenné teszem magamat. - *Fejezi be. Gondolkodik még egy kicsit, de több mondandója nem akad, így ezt követően már csak a választ várja.*


6002. hozzászólás ezen a helyszínen: Arthenior közelében
Üzenet elküldve: 2022-06-26 23:48:30
 ÚJ
>Gaerralos Ruuhrijehr avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Haladó játékos
IC üzenetek: 232
OOC üzenetek: 10

Játékstílus: Vakmerő

//Rendhagyó gyakorlat//

*A férfi vágására Garsin mozdul, és már azonnal látni, hogy a lépés megfelelő, precízen úgy helyezkedik, ahogy kell, hogy mind a stabil állást, mind az esetleges visszatámadást lehetővé tegye. Remek kitérés, ám valódi harchelyzetben meglehet, hogy nem lenne elegendő, hiszen bár a támadás elkerüléséhez elég gyorsan mozdult a lány, az már kétséges, hogy egy irányváltással tudna-e mit kezdeni.
Pontosan ezért is hasznos, hogy amaz egy hárítással is megtoldja a kitérést. Kétkezes csapás, melynek lesújtó erejéhez a gravitáció is ad, míg Gaerralos felfelé ívelő vágását ugyanez az erő pont, hogy hátráltatja. Így hát egy hangos csattanást követően a katona gyakorlófegyvere irányt vált, lefelé indul meg, míg Garsinnak egy felfelé való visszacsapódást kell kompenzálnia, miközben a kezében érezheti az ütközés fájdalmas erejét.*
-Állj.
*Szól azonnal Gaerralos, és ahogy kissé hajlított derékkal, kissé a föld felé mutató kardheggyel megáll, arra számít, hogy tanítványa is felismeri, hogy ez a parancsszó általában lefagyást jelent, hogy szóban ki lehessen elemezni a helyzetet.
A mostani helyzeten pedig van mit kielemezni. A két penge az összeütközés ereje miatt nincs kontaktusban, és mindkettejüknek eltartott egy rövid ideig visszanyerni az irányítást fegyvereik fölött. Támadásra alkalmas pozícióban vannak, és jelen helyzetben csak a gyorsaságuktól függne, hogy melyikük tudja ezt hamarabb kihasználni - Garsin itt előnyben lenne, hiszen két kézzel gyorsabban meg tudná állítani a fegyverét.*
-A vágásomat egy helyes kitérést követően egy ellenkező irányú csapással védted ki. Indokold meg, és értékeld ki. Mik voltak ennek a lépésnek az előnyei, a hátrányai, és most mik a lehetőségeid?


6001. hozzászólás ezen a helyszínen: Arthenior közelében
Üzenet elküldve: 2022-06-26 21:42:49
 ÚJ
>Bredoc Droyn avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 441
OOC üzenetek: 126

Játékstílus: Vakmerő

//Tűzkeresztség//

*Csendben haladnak az úton, a lovak sem túl nyugtalanok. Túl sok szembejövővel nem találkoznak sajnos, így lehetőségük akad szót váltani egymással, amire valószínűleg egyébként is lenne idő, de mégiscsak.*
-Igen?
*Felel Gabraelnek, majd rögtön jön is a kérdés, amire jót mosolyogva felel.*
-Mitől gyanús bárki?
*Persze nem túl kielégítő válasz, de Bredocnak tökéletesen megfelel. Nilevard sem hagyja ki magát a körből, úgy látszik minden lehetőséget kihasznál, hogy próbáljon hozzátenni valamit a feladathoz. Fél szemmel a medvetermetű fickóra pillant, ahogy a mosolya újfent szélesre nyúlik.*
-Eh.. Mondhatjuk. Bár nem tudom hogy tűnnek fel a gyakori lopások.
*Gondolja, hogy nem pont így akarta magát kifejezni, de ilyen formán nagyon mókásan hangzik a parancsnoknak. Aztán a mókázást félre kell tennie, ugyanis végre valahára két lovassal sodorja őket össze a szél.*
-Adjon isten jó uram.
*Felel jó hangosan a kócos férfinek, s szemével igyekszik kifürkészni mindent, amit csak lehet. Bár a csuklyás alak jóval különösebbnek hat.*
-No miért mondja ezt?
*Mondja egyértelműen a "csak szebbet" hozzátoldásra. Látja a pipát is, a lovat is, s közben ő maga is megállítja a hátasát, kezével pedig finoman int, hogy a többiek is tegyenek így. A kapott kérdésre vár egy kicsit a válasszal.*
-Tudja jó uram csak a vidéket járjuk, hogy az önökhöz hasonló békés vándorok biztonságát biztosítsuk. Mondja csak ha már így vagyunk, a barátja jól van?
*Bök orrával a csuklyás felé.*
-Egész ijesztő figura.
*Teszi hozzá vigyorogva, nem tudja hová tennie egyelőre ezt a kettőst. Talán tudhatnak valamit arról, amiről pletykálnak a népek, talán épp ők azok akik terjesztik ezeket a híreket, vagy épp azok, akikről szól. Ha szerencséjük van a három közül valamelyik esetről lesz ró.*


6000. hozzászólás ezen a helyszínen: Arthenior közelében
Üzenet elküldve: 2022-06-24 11:49:35
 ÚJ
>Garsin Elthur avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Haladó játékos
IC üzenetek: 416
OOC üzenetek: 0

Játékstílus: Vakmerő

//Rendhagyó gyakorlat//

*Nagyon hosszúnak érzi azt a néhány pillanatot, amíg Gaerralos kivár. Bár ő is kielemzi a másik tartását és igyekszik következtetni a szándékára, a részéről ezt jelentősen kevesebb tapasztalattal teszi, inkább hagyatkozik csak a józan eszére és a képzeletére - na meg persze az eddig tanultakra-, hogy milyen lehetőségek adottak.
Közben tagjaiba és mellkasába kúszik egy furcsa érzés, de egyelőre még ő maga sem tudná megmondani, hogy ez az egészséges készültség és izgatottság, ami segíti a harcban, vagy pedig az a már ismerős, letaglózó érzés, ami ellen küzdeni igyekszik. A korábbi gyakorlat izgalma és gondtalansága még biztatja, így megpróbál nem foglalkozni vele, s inkább az előbbire gondolni.
Mikor aztán a feszültség már tapintható, mestere végre mozdul, ő pedig nem sokkal marad el mögötte, noha az kérdéses, hogy tud-e nála gyorsabb lenni.
A férfi támadására válaszul a hátsó lábát helyezi át, a saját testének bal oldali irányába csúsztatva, miközben a törzse is fordul, s így igyekszik kitérni a vágás útjából. Kardja pedig mindeközben lecsap, szándéka szerint a föld felé kényszerítve a másik pengéjét.*


5999. hozzászólás ezen a helyszínen: Arthenior közelében
Üzenet elküldve: 2022-06-24 10:51:18
 ÚJ
>Gaerralos Ruuhrijehr avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Haladó játékos
IC üzenetek: 232
OOC üzenetek: 10

Játékstílus: Vakmerő

//Rendhagyó gyakorlat//

*Egy gyors csapásváltást követő magyarázat, majd már folytatódhat is a gyakorlatozás. Gaerralos nem siet sehová, szinte teljesen mozdulatlanul áll, végigmérve tanítványa tartását. A kard pozíciója, a lábak elhelyezkedése, a szemek fókusza... Pár jóval hosszabbnak érződő másodperc alatt kielemzi mindezt, miközben Garsinnak is lehet ideje felmérni az ő tartását, és esetleg megpróbálni megjósolni, hogy milyen csapást kell majd kivédenie. Jobb láb elől, bal láb hátul, mely úgy, hogy a másik kezében nincs védekezésre alkalmas eszköz, nem különösebben praktikus állás, mely a hárítást megnehezíti. Előre tudni lehet, hogy egy támadáshoz közelebb kell majd lépnie, és a kissé oldalra, vállmagasságban kitartott penge a vágás mivoltáról is adhat információt.
Éppen csak annyit vár, hogy növelje kissé a feszültséget, és kissé váratlan időzítéssel lendüljön mozgásba. Váltólépéssel kerül közelebb tanítványához, kardját egy csuklómozdulattal fordítva lefelé, hogy aztán a lépés lendületével egyetemben lendítse meg egy felfelé ívelő vágásban a lány törzse felé. Arckifejezése a szokásosnál is rezzenéstelenebb, csak a szemei figyelik árgus módon ellenfele mozdulatait, hogy reagálhasson rájuk.*


5998. hozzászólás ezen a helyszínen: Arthenior közelében
Üzenet elküldve: 2022-06-24 10:04:18
 ÚJ
>YIlanda Hyths avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 501
OOC üzenetek: 132

Játékstílus: Megfontolt

*Miután kiérnek az ingoványból az Arthenior főterére vezető útra vezeti a lovat, ahol viszont már fel is száll a jobb haladás érdekében. Ismerős neki már a környék, sőt, meg is torpan egy pillanatra a lóval annál az elágazásnál, ahol a kúria van, amit még anno Laurentitiával együtt vettek meg. Ezúttal viszont nem oda igyekszik, inkább a városba tenné már be végre a lábát, bizonyára ezután az élmény után a mágustoronynál minden egyes könyv látványától ki fogja rázni a hideg. ~Azért gangyul meg minden mágus mert ilyen rohadt sok könyvet kell végig olvasni a seggükön ülve. Csoda, hogy még tudják használni a lábukat utána. ~ Majd indulnak tovább, hogy még szürkület előtt beérjenek a főtérre.*


5997. hozzászólás ezen a helyszínen: Arthenior közelében
Üzenet elküldve: 2022-06-23 09:58:23
 ÚJ
>Savanyú Ukrom avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Játékos
IC üzenetek: 228
OOC üzenetek: 5

Játékstílus: Megfontolt

//Második szál//
//zárás//

*Kérdése ugyan lenne még ezer, de azokat ez alkalommal le kell nyelnie - nem lenne értelme a most éjszakává vált idő kellős közepén a valószínűleg fizikailag és érzelmileg kifáradt Nawanthirit kikérdeznie a részletekről, és ha be akarja vallani magának, szíve se lenne rá. Tehát mindössze annyit tud csinálni, hogy bólint, megértésnek jelét adja, és tovább haladnak. Lesz még holnap, és nem csak a mellette haladó lány az egyetlen ember, akivel erről beszélni tudna. De hogy mikor tudná Aztyant időben elkapni ezzel, arról gondolkodnia kell.*
- A báró, a törpe... *Morogja az orra alatt. Egyiknek a nevét már legalább egyszer hallotta e nap még a Kalmárnál, a másikat viszont még névből sem ismeri. Talán jártasabbnak kéne lennie a városi politikákban, amennyire idegennek is hangzik ez most számára. Ez megmentené a további értetlenkedésektől és magyarázkodásoktól.
Azt pedig nem kifejezetten tartja bölcsnek hogy a személy, akinek vérdíj van a feje alatt, nemsokára világot megy látni, de az orknak semmi beleszólása sem lehet ebben. Biztos meg tudja védeni magát, és van annyi esze, hogy nem kelt túlzottan nagy feltűnést, elég talpraesett hölgynek nézett ki az asztal túlsó oldaláról nézve. De ezeket a gondolatokat elteheti holnapra.
Az élénkebbé váló séta miatt rövid időt vesz igénybe a városig tartó maradék földút letaposása, így egyhamar megint az fogadótól nem messze találják magukat, és, bár már igen régóta elhagyta a nap az égboltot, a közel-vidék meghatott holtcsendje után a kis neszek is könnyen hallhatóak lesznek a főtéren, így az a kevés személy is zajossá téve számára a körzetet. Zavaró.
Szavakat nem fűzve bólogat szerzetestársa további személyleírásaira, igyekszik megjegyezni a részleteket. Veszedelmes ellenfél, mi? Na azt meglátjuk, csak kerüljön a keze közé.
Hát vége is ennek a "rövid túrának." Adott is, kapott is, ő is tudott meg többet barátjáról, ahogy fordítva is. Ez a pár óra alváshiány kifejezetten megéri, úgy gondolja. Minden ellenkezés nélkül hagyja az ölelést megtörténni, még maga is egy leheletnyit megszorítja a lányt.* - Úgyszintén. Jó éjszakát.* - Még kezét lazán felemeli egy búcsúzó intésre, és e pillanatban békés lélekkel teszi meg útját a Pegazus vendégszobájához, készen a további napokra, történjék bármi is.*


5996. hozzászólás ezen a helyszínen: Arthenior közelében
Üzenet elküldve: 2022-06-22 13:43:21
 ÚJ
>Garsin Elthur avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Haladó játékos
IC üzenetek: 416
OOC üzenetek: 0

Játékstílus: Vakmerő

//Rendhagyó gyakorlat//

*Érzi, hogy a férfi fegyvere eléri a lábát, ugyanakkor azt is látja, hogy az ő támadása sem maradt sikertelen. Mestere pedig egy pozícióváltást követően ki is elemzi a helyzetet néhány szóban, ami alátámasztja, hogy ha nem is a legelőnyösebben tért ki és hárított, azért a végeredmény... megfelelő.
Ezután némi elméleti tudásátadás következik a férfitől, így ő is lazít egy kicsit, majd a jelzésre követi mesterét a fához.
A fegyvert leteszi, s miközben figyel az okításra, a lámpással is elbíbelődik. Mikor sikerült meggyújtania, óvatosan fölakasztja a mutatott ágra, s még külön ellenőrzi is röviden, hogy biztos helyen legyen, le ne csússzon, vagy az ág ne legyen törékeny. Mikor úgy találja, hogy rendben kellene lennie, Gaerralos helyezkedését látva visszaveszi magához a fegyverét és beáll a férfival szembe.
Sok minden hangzott el, amit ugyan elméjével felfogott, s még el is tudta képzelni, a gyakorlatba ültetni azonban már nehezebbnek tűnik. Ám épp ezért vannak itt, hogy ezt megtanulja.
Mestere utasítására fölveszi a védőállást, vesz egy mélyebb levegőt, a kardot a jobb vállához emeli, majd biccent, hogy készen áll. Amennyire készen állhat...*5995. hozzászólás ezen a helyszínen: Arthenior közelében
Üzenet elküldve: 2022-06-21 13:49:30
 ÚJ
>Agin Nardan avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Játékos
IC üzenetek: 15
OOC üzenetek: 0

Játékstílus: Megfontolt

*Elhagyja Arthenior városát, útja a Kikötő felé vezet. Nincs még messze Arthenior-tól, útja során vígan egy dalt dúdolgat magában, amit még édesanyja énekelt neki. Azon kevés emlékek egyike, amelyek boldogak voltak, és édesanyja is benne volt. Sokat nem szégyelli magát, alaposan körbenéz, és ebbe beletartoznak a helyszínen levők is. Lát pár furcsább szerzetet, de nem áll meg, folytatja útját. Azon gondolkozik, hogy vajon milyen munkát végezhetne.
~Takarítás? Ugyan már. Pultos? Valószínűleg több üveget is eltörnék. Harcolni és inni szeretek, ahhoz vajon milyen munka tartozik? ~
Agin ezekkel a gondolatokkal a fejében folytatja útját.*


5994. hozzászólás ezen a helyszínen: Arthenior közelében
Üzenet elküldve: 2022-06-21 13:32:58
 ÚJ
>Nawanthiri Shardipandra avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 336
OOC üzenetek: 63

Játékstílus: Vakmerő

//Második szál//
//zárás//

*A homályban nem biztos, hogy látszik, de Nawanthiri borzasztóan megkönnyebbül - ma már másodjára - hogy semmi miatt nem kell magyarázkodjon. Ukrom egyszerűen elfogadja a helyzetet annak minden kimondatlan, baljós részletével együtt, és csak az érdekli, ami előbbre visz! Jobb barátot keresve sem találhatna az ember lánya!*
- Yeza, Aztyan és a báró is tud róla. *bólint a kérdésre* A báró tárgyalt is egy Asgron Wergenson nevű wegtoreni törpével, hogy járjon közben a vérdíj törléséért, de nem tudom, mire jutottak. Ez az Asgron amúgy a főnöke lehet a bárónak, biztos felbukkan még.
*A szürkebőrű minden bokorban veszélyt sejtő gyanakvását azonban nem osztja, ahogy korábban a koleganőjéét sem.*
- Yeza hamarosan elindul Thargföldre, én meg a Füves Pusztára. Amíg mozgásban vagyunk, szerintem nehezebb megtalálni minket, mintha Artheniorban maradnánk. Aztyan viszont nem megy sehová a műhelyből...
*Abba most nem menne bele inkább, hogy önként jelentkezett Sulimnál a halállista élére, mert Ukrom itt helyben fasírtot csinál belőle. De hát, tetszik tudni, egy szerzetesnek mindig segíteni kell a bajbajutottakon, a fejvadász meg vagy betartja a sorrendet, vagy nem.
A téma érthető mód ráül a hangulatra. Nawanthiri magától nem is szól semmit, amíg a főtérre nem érnek, ott viszont igyekszik olyan pontos személyleírást adni Sulimról, hogy az ork legalább gyanakodni kezdjen akkor is, ha a fejvadász változtatna a külsején - például levágja a bajuszát. Mindenre kitér: a pökhendi manírjaira, hogy két karddal szeret vívni, hogy veszedelmes ellenfél, és hogy beszéli a nyugati sivatag nomádjainak nyelvét. Legutóbb négy ilyen nomád fegyveressel érkezett, nem kizárt, hogy legközelebb többel fog.
Ezután viszont már nem sok mondanivaló akad. A sötét titkok ellenére a lány hálás Ukromnak, amiért nem hagyta magára, és azért is, mert a bizalmába fogadta. Ha a zsoldos engedi, akkor búcsúképp még egyszer megöleli.*
- Vigyázz magadra nagyon. Meg Aztyanra is!


5993. hozzászólás ezen a helyszínen: Arthenior közelében
Üzenet elküldve: 2022-06-21 00:59:10
 ÚJ
>Gaerralos Ruuhrijehr avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Haladó játékos
IC üzenetek: 232
OOC üzenetek: 10

Játékstílus: Vakmerő

//Rendhagyó gyakorlat//

*Bizony a kreativitás nem büntetendő dolog, és gyakran célravezetőbb megkerülni egy gyengeséget, mint fáradságos munka útján kiküszöbölni azt. Fontos viszont az is, hogy az alternatív megoldás tényleg működőképes legyen, és pontosan ezért is teszteli tovább Garsint, miután az egyensúlyát megtartva áll ellent varázslatának.*
~Jó is, ha tud egyenetlen, instabil talajon védekezni.~
*Előretör, és támad, Garsin pedig reagál... ám fájdalmasan lassan teszi, és a pozíciójában egyébként is nehéz elrántani az elülső lábát a támadás útjából. A vágás így ugyan a sípcsontot nem találja el, de a bokát igen - attól függően, hogy ott mi védi a testrészt, fájhat is, de nem teljes erejű csapás ez, hiszen nincs érdekében sérülést okozni, ami megnehezítené a további mozgást.
Ellenben Garsin sem rest, és míg a kitérése csak félig sikerült, addig a támadása már több eredménnyel jár. Mestere próbálja megfogni az érkező csapást saját keresztvasával, ám itt több minden is ellene dolgozik. Egy kézzel sosem könnyű hárítani egy kétkezes csapást, hát még akkor, ha az ügyetlenebbik kézről van itt szó.
Így hát vágás valahol a csuklója körül, az alkarvédőn csattan. Egy páncél nélküli ellenfelet akár le is fegyverezhetett volna a csapás, ám a veterántól csak a további támadás lehetőségét veszi el, ahogy egy gyűjtőlépéssel igyekszik eltávolodni 'ellenfele' közvetlen közepéből, majd oldalra kilép, vissza egy szabályos, mély tartásba.*
-Szereztél egy könnyű sebet a lábadon, és cserébe bevittél egy támadást az ellenfeled fegyverforgató karjára. Túléltél. Innentől kezdve a hárítást is belevonjuk a gyakorlatba.
*Tömören elemzi a történteket, majd rátér a folytatásra is.*
-Az alapokat már tudod. Egy hárításnál fontos a lábmunka is, és sokszor többől áll annál, hogy a támadó fegyver útjába helyezed a sajátodat. Rengeteg gyakorlat, és számos tanult lépés kell hozzá.
*Ahogy magyaráz, a harcállást elhagyva hozzálát ahhoz, hogy lerombolja a gyakorlatozásuk közben keletkezett földoszlopokat, majd jelez Garsinnak, hogy kövesse a fa alá. Ekkorra már lassacskán kezd besötétedni, és habár még nem jutottak el arra a pontra, hogy nehezen lássák egymást, ez nemsokára változni fog.*
-Gyújts lámpást.
*Szakítja meg kicsit a magyarázatát egy utasítás erejéig, melyet még kiegészít egy intés a bükkfa egyik alacsonyabb ága felé, amely alkalmasnak tűnik arra, hogy megtartsa a lámpást, melynek vasgyűrűje lehetővé teszi a felakasztást.*
-Egy hárítás dolga az, hogy olyan módon manipulálja az ellenség fegyverét, hogy az ne fenyegessen közvetlenül. Egy bizonyos irányba taszajtani a támadó pengét, vagy úgy pozicionálni a magadét, hogy azt ne lehessen olyan szögben forgatni, hogy azzal kárt okozhasson neked. Tudnod kell, hogy hol, mekkora, és milyen irányú erőt akarsz kifejteni az ellenséges fegyverre, és hogy ezt a sajátodnak melyik részével teszed.
A hárításoknak részei még olyan, bonyolultabb technikák is, ahol a két fegyver hosszabb ideig marad kontaktusban, ám egyelőre ettől eltekintünk. Amit most tudnod kell, az az, hogy hogyan térítsd el a beérkező támadásokat, és miképpen használd ki az ezáltal szerzett előnyt.
*Elég hosszan beszél, hogy Garsinnak lehetett ideje dolgozni a lámpás begyújtásán, és ha ez megtörtént, akkor már a remegő láng fényénél ereszkedik sokadjára is harcállásba.*
-Kétkezes fegyvered van, így eleve előnyös a pozíciód, tiéd az erőfölény. Ezúttal egyelőre nem fogok mágiát használni, viszont a támadásaim a felsőtestet is érinteni fogják. Készülj fel, majd védekezz, ahogy tudsz.


1-20 , 21-40 , 41-60 , 61-80 , 81-100 , 101-120 , 121-140 , 141-160 , 161-180 , 181-200 , 201-220 , 221-240 , 241-260 , 261-280 , 281-300 , 301-320 , 321-340 , 341-360 , 361-380 , 381-400 , 401-420 , 421-440 , 441-460 , 461-480 , 481-500 , 501-520 , 521-540 , 541-560 , 561-580 , 581-600 , 601-620 , 621-640 , 641-660 , 661-680 , 681-700 , 701-720 , 721-740 , 741-760 , 761-780 , 781-800 , 801-820 , 821-840 , 841-860 , 861-880 , 881-900 , 901-920 , 921-940 , 941-960 , 961-980 , 981-1000 , 1001-1020 , 1021-1040 , 1041-1060 , 1061-1080 , 1081-1100 , 1101-1120 , 1121-1140 , 1141-1160 , 1161-1180 , 1181-1200 , 1201-1220 , 1221-1240 , 1241-1260 , 1261-1280 , 1281-1300 , 1301-1320 , 1321-1340 , 1341-1360 , 1361-1380 , 1381-1400 , 1401-1420 , 1421-1440 , 1441-1460 , 1461-1480 , 1481-1500 , 1501-1520 , 1521-1540 , 1541-1560 , 1561-1580 , 1581-1600 , 1601-1620 , 1621-1640 , 1641-1660 , 1661-1680 , 1681-1700 , 1701-1720 , 1721-1740 , 1741-1760 , 1761-1780 , 1781-1800 , 1801-1820 , 1821-1840 , 1841-1860 , 1861-1880 , 1881-1900 , 1901-1920 , 1921-1940 , 1941-1960 , 1961-1980 , 1981-2000 , 2001-2020 , 2021-2040 , 2041-2060 , 2061-2080 , 2081-2100 , 2101-2120 , 2121-2140 , 2141-2160 , 2161-2180 , 2181-2200 , 2201-2220 , 2221-2240 , 2241-2260 , 2261-2280 , 2281-2300 , 2301-2320 , 2321-2340 , 2341-2360 , 2361-2380 , 2381-2400 , 2401-2420 , 2421-2440 , 2441-2460 , 2461-2480 , 2481-2500 , 2501-2520 , 2521-2540 , 2541-2560 , 2561-2580 , 2581-2600 , 2601-2620 , 2621-2640 , 2641-2660 , 2661-2680 , 2681-2700 , 2701-2720 , 2721-2740 , 2741-2760 , 2761-2780 , 2781-2800 , 2801-2820 , 2821-2840 , 2841-2860 , 2861-2880 , 2881-2900 , 2901-2920 , 2921-2940 , 2941-2960 , 2961-2980 , 2981-3000 , 3001-3020 , 3021-3040 , 3041-3060 , 3061-3080 , 3081-3100 , 3101-3120 , 3121-3140 , 3141-3160 , 3161-3180 , 3181-3200 , 3201-3220 , 3221-3240 , 3241-3260 , 3261-3280 , 3281-3300 , 3301-3320 , 3321-3340 , 3341-3360 , 3361-3380 , 3381-3400 , 3401-3420 , 3421-3440 , 3441-3460 , 3461-3480 , 3481-3500 , 3501-3520 , 3521-3540 , 3541-3560 , 3561-3580 , 3581-3600 , 3601-3620 , 3621-3640 , 3641-3660 , 3661-3680 , 3681-3700 , 3701-3720 , 3721-3740 , 3741-3760 , 3761-3780 , 3781-3800 , 3801-3820 , 3821-3840 , 3841-3860 , 3861-3880 , 3881-3900 , 3901-3920 , 3921-3940 , 3941-3960 , 3961-3980 , 3981-4000 , 4001-4020 , 4021-4040 , 4041-4060 , 4061-4080 , 4081-4100 , 4101-4120 , 4121-4140 , 4141-4160 , 4161-4180 , 4181-4200 , 4201-4220 , 4221-4240 , 4241-4260 , 4261-4280 , 4281-4300 , 4301-4320 , 4321-4340 , 4341-4360 , 4361-4380 , 4381-4400 , 4401-4420 , 4421-4440 , 4441-4460 , 4461-4480 , 4481-4500 , 4501-4520 , 4521-4540 , 4541-4560 , 4561-4580 , 4581-4600 , 4601-4620 , 4621-4640 , 4641-4660 , 4661-4680 , 4681-4700 , 4701-4720 , 4721-4740 , 4741-4760 , 4761-4780 , 4781-4800 , 4801-4820 , 4821-4840 , 4841-4860 , 4861-4880 , 4881-4900 , 4901-4920 , 4921-4940 , 4941-4960 , 4961-4980 , 4981-5000 , 5001-5020 , 5021-5040 , 5041-5060 , 5061-5080 , 5081-5100 , 5101-5120 , 5121-5140 , 5141-5160 , 5161-5180 , 5181-5200 , 5201-5220 , 5221-5240 , 5241-5260 , 5261-5280 , 5281-5300 , 5301-5320 , 5321-5340 , 5341-5360 , 5361-5380 , 5381-5400 , 5401-5420 , 5421-5440 , 5441-5460 , 5461-5480 , 5481-5500 , 5501-5520 , 5521-5540 , 5541-5560 , 5561-5580 , 5581-5600 , 5601-5620 , 5621-5640 , 5641-5660 , 5661-5680 , 5681-5700 , 5701-5720 , 5721-5740 , 5741-5760 , 5761-5780 , 5781-5800 , 5801-5820 , 5821-5840 , 5841-5860 , 5861-5880 , 5881-5900 , 5901-5920 , 5921-5940 , 5941-5960 , 5961-5980 , 5981-6000 , 5993-6012