Külső területek - Szántóföldek
Karaktered neve: ---       Rangod: Nem bejelentkezett felhasználó       Pénzed: --- arany     
Varázsitalaid: Neked nincsenek varázsitalaid!
Herbária: Neked nincsenek varázsnövényeid!


Üdvözlünk!

Ez itt a www.Lanawin.hu weboldal játéktere. Egy fórumos szerepjáték. Te nem vagy bejelentkezett állapotban, ezért nincs jogod ténykedni a fórumon. Csak olvasni tudod a hozzászólásokat, semmi mást. Ha szeretnéd kipróbálni milyen is a fórum valójában, átélni izgalmas kalandokat, varázslatokat tanulni, bájitalokat vásárolni, egyedi karaktert létrehozni, felszereléseket kovácsoltatni, vagy küldetéseket végrehajtani, akkor regisztrálj bátran, ne habozz. Miután regisztráltál, és beléptél minden funkciót elérhetsz. Lehetőséged lesz részt venni a mesékben, vagy csak spontán játszani a megalkotott, mesés világban. Felkutathatod a város rejtélyeit, és részese lehet egy olyan fórumos szerepjátéknak, ahol a játékosok kényelme, és a játék élvezete a legfontosabb.

Vissza a főoldalra!
Erdőszéli tisztás (új)
Arthenior közelében (új)
SzántóföldekTharg birtokok (új)
Füves puszta (új)
Kikötői erdőség (új)
<< Előző oldal - Mostani oldal: 71 (1401. - 1420. üzenet) - Első olvasatlan beíráshoz >>Oldal váltása: - Következő oldal >>

1420. hozzászólás ezen a helyszínen: Szántóföldek
Üzenet elküldve: 2017-11-04 11:14:32
 ÚJ
>Svir Gia avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 1633
OOC üzenetek: 313

Játékstílus: Vakmerő

//Második szál//

- Ha azt is tudnám, boldog ember lennék. Meglehet, hogy csak unatkozott valaki, egy túlbuzgó törvénytisztelő. Talán valaki a csapatból, aki nincs a listán. De persze nem is léteztünk soha. *Mondja már kint a lovaknál. Egyelőre az ő életével játszik valami hülye, ha viszont kiderül, hogy ki köpött, akkor majd ő spicliével. Mindenféle válogatott módszereket kitalált már a leckéztetésre, néhányuk a kalácsfalvi kompot is igénybe venné.*
- Na igen. Manapság a kikötőben sem csak tisztességesen tisztességtelen kalózokat és szajhákat találni, hanem mindenféle szektás flepnist. A városban meg úgy hallottam, hogy térdig járnak a ganéban a gazdagnegyedben is. *Felszáll a lovára.*
- Az a parcella arra lesz. Egy darabon elkísérlek még. *Mutatja, hogy merre, aztán arra irányítja Frankót a lovat.*
- És milyen most Amonon? Remélem, Hrothgaar mester szakálla rendületlenül nő, kár lenne télire kucsma nélkül maradni. Ha már kalapot ritkábban hordok.


1419. hozzászólás ezen a helyszínen: Szántóföldek
Üzenet elküldve: 2017-11-03 22:03:35
 ÚJ
>Molthier Glothus [halott] avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Törölt felhasználó
IC üzenetek: 78
OOC üzenetek: 2

Játékstílus: Vakmerő

//A Rend útja//

*Szántóföldek. A nagyváros tisztátalanságától még nem szennyezett, egyszerű emberek otthona ez.
Molthier az úton halad, hisz nincs mitől tartania, senkinek sincs oka háborgatni. Több napra tervez itt maradni, úgyhogy némi elemózsia sem fog ártani. Jó fél napja kutyagol, mikor felbukkan előtte Szántószél.
Szándékosan esett választása erre a kiesebb településre. Nem szeretné, ha hamar híre menne a vidéken szándékának. Kalácsfalvát szeretné utoljára hagyni, nem lenne bölcs dolog túl sok időt tölteni ott, hallott már ezekről a tharg barbárokról. Szántószélről tervez Szántáshátra, majd Kalácsfalvára érni.
Egyenesen a faluközpont felé tart. Legalábbis annak tűnik ez a poros kis kocsma és előtte az útelágazódás. Ház nem sok, emberek viszont vannak. Némelyek egy terebélyes fa alatt henyélnek, mások a söntést támasztják a kocsmánál.
Szeme sarkából látja, ahogy néhány idősebb paraszt összesúg mögötte. Valóban elég feltűnő jelenség fehér köpenyében és pallosával az oldalán.
Körülbelül egy tucat férfi lehet itt, asszony egy sem. Néhány legény kíváncsian, várakozóan vizslatja.
Molthier kiáll az útra, majd körbenéz. Nem egy népes társaság, ráadásul látszik a parasztok tudják, mire készül. Mindenkinek alaposan a szemébe néz.*
-Szántószél derék népe. Tudom, sokatoknak szócséplés lesz amit hallani fog.
Ha felnéztek az égre, mit láttok? Kinek a melegét érzitek, ki ölel keblére, mikor fagyosabb szelek fúnak?
*2 idősebb úr feláll, majd elballag. Eleget hallottak. Molthier szemrebbenés nélkül, nyugodt, dallamos hangon folytatja.*
-Ti, kik a legönzetlenebb emberek vagytok e világon és átjár bennetek a szeretet és a becsület. Ne görnyedjetek többé kapára, ne etessetek kastélyukban búvó urakat, szolgáljátok az egy igaz hitet.
*Molthier felmutat.*
-A Fényt. Eeyr itt van veletek és higgyetek nekem, nem az a célja, hogy a munkától vakuljatok és hájas uracskák aranyvillával eszegessék, amit Ti két kezetekkel termeltek.
*Molthier látja, ahogy néhány fiatal egyetértően összenéz.*
-Termeljetek a népnek. Termeljetek magatoknak és hitetekben osztozóknak. Arra, a nem is túl távoli Kikötőben társaitok vérüket adják értetek. A szabad népért és Eeyrért. Szükség van rátok. Mi egyek vagyunk Eeyr szemében és egyformán szeret minket. A Fénynél nincs hatalmasabb erő és legsötétebb, legpiszkosabb zsákutcát is képes megvilágítani. Ehhez azonban szükség van katonákra. A Fény Harcosaira. Melyiktekben van elég hit és bátorság, hogy velem tartson?
*Körbenéz. Ugyan néhányan egyetértően bólogatnak, de egyik férfi sem lép elő.
Hirtelen egy fiatalabb legény válik ki a társaságból.*
-Én veled tartok. Ugyan nem vagyok jártas a hitben... De Te meggyőztél. Ha Eeyr tényleg ez, érdemes érte harcolni. Árva vagyok, nincs miért maradjak.
*Utolsó mondata inkább mentegetőzés volt a többiek előtt, mint indok. Odalép Molthierhez.*
-Marqlen a nevem.
*Molthier elmosolyodik.* -Üdv néked Marqlen, Eeyr katonája.
*Ismét a férfiakra néz.* -Marqlennel indulunk. Köszönöm, hogy meghallgattatok egy megfáradt vénembert. Ne feledjétek, Eeyr ott lakozik a szívetekben, hagyjátok, hogy felnyissa szemetek.
*Marqlennhez fordul.* -Szedelőzködj. Nem maradhatunk itt soká.
*Miközben a legényre vár, 2 férfi lép oda hozzá.*
-Nézze Fehér úr. Noha nekünk családunk van és nem mehetünk megvívni háborúkat, eztet fogadja el.
*Azzal néhány cipót és kolbászt nyomnak a fehér férfi kezébe. Molthier biccent.*
-Köszönöm kedvességetek. Meglátjátok, nem marad majd viszonzatlan. A Fény utat fog találni ide is.
*Marqlenn is visszaér batyujával, útra kelnek hát.*
-Az éjszakát bozótosban fogjuk tölteni Marqlenn. Nem kockáztathatunk.
*Marqlenn némán bólint. Megértette a szituációt.
A nap hamar lenyugszik, leheverednek a sötétbe, majd elnyomja őket az álom.
Molthier álmában a felkelő napot látja, de mintha beszélne hozzá.*
~Ez Eeyr!~
*Felriad. Felrázza a fiút is, aki kissé zavartan feltápászkodik.* - Ébredj. Változott a program, délutánra Kalácsfalvára kell érnünk. Nesze, ezt edd meg.
*Tép egy darab kenyeret és ad a fiúnak egy jókora kolbászt.* -Szedd a lábad, feladatunk van.
*Kilépnek, délutánra el is érik Kalácsfalva szélét. Ahogy azt Molthier várta, egy kisebb tömeg várja őket. Eeyr igazat mondott, a tegnapi kis akciójának mégis csak híre ment éjjel. Inkább bámészkodó, kíváncsi falusiak ugyan, mintsem a Fény hívei, de kezdetnek megteszi. Épp szólásra nyitná száját, mikor 6 legény és egy fiatal leány lépnek oda hozzájuk.
A legidősebbnek tűnő szólítja meg.* -Hallottunk rólad, Fehér Vándor. Szeretnénk veletek tartani, hogy megismerhessük az igaz élet és az ősi szeretet titkait! Szeretnénk a Fény Rendjéhez tartozni.
*Molthiernek elakad a szava. Bólint.*
-Viszont igyekeznünk kell. Uraitok, a thargok ezt nem fogják annyiban hagyni. Hagyjuk hátra minél előbb e helyet.
*Majd a falu népéhez fordul, lehetnek vagy ötvenen is.* -Hallottátok hát, miért vagyok itt és azt is, kinek a nevében jöttem. Nem készülök sem lázadást, sem forrongást szítani köztetek. Hallgassatok a szívetekre és mindig jusson eszetekbe, kinek tartoztok hűséggel.
*Felnéz a napra, majd vissza az egybegyűltekre.*
-Távozunk. Eeyr vigyázza lépteitek!* A vele tartó 8 fiatalhoz fordul.* -Sietnünk kell az erdő felé. Eeyr óv minket de nem vagyunk itt biztonságban. Mielőbb vissza kell térnünk a Kikötőbe a Rendhez. *Körbenéz, majd szája mosolyra húzódik a csillogó szemektől.* -Ne féljétek a jövőt, mert most fényesebb, mint valaha.
1418. hozzászólás ezen a helyszínen: Szántóföldek
Üzenet elküldve: 2017-11-02 18:56:48
 ÚJ
>Meira Sylvaris avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 405
OOC üzenetek: 27

Játékstílus: Vakmerő

*Egyelőre nincs szerencséje. Sehol egy lélek a láthatáron, ő pedig magányosan kutyagol a szántóföldek unalmas társaságában. Igazán megtanulhatnának a földek beszélni, Meirával egy értékes társaságra találhatnának. Hiába olyan szegény lány, mint egy rongy, beszélgetni még most is tudna, de sajnos csak az vigasztalhatja, hogy itt nincs olyan hideg, mint a tisztáson volt az erdő közelében. A nap valamennyire süt, ami kellemes meleget sugároz Meira arcára. Így valamivel elviselhetőbb a séta is, még ha napokig is fog tartani az út.*


1417. hozzászólás ezen a helyszínen: Szántóföldek
Üzenet elküldve: 2017-11-02 10:25:11
 ÚJ
>Harlhen Senrel avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Törölt felhasználó
IC üzenetek: 13
OOC üzenetek: 0

Játékstílus: Megfontolt

*A végtelennek tűnő füves pusztaságon átjutni nem volt egyszerű feladat egy esti utazásra. Szerencséjére komolyabb gond és fennakadás nélkül túljut rajta. A szántóföldek learatott látványa terül elé, amely már biztató jel hiszen a Thargok földjei ezek már, legalább is így gondolja. Egy nagyobb erszényben, ami a hátán van kicsomagol egy kis útravalót. Egy darabka szárított vadhús és némi zöldség. Amíg átlovagol a szántóföldeken addig megreggelizik a felvirradó reggeli napsütésben. A finomság elfogyasztása után már ösztökélni kezdi sarkával a lovat, hogy jobban haladhasson. Reményei szerint már eléri a hírhedt vaserdőt.*


1416. hozzászólás ezen a helyszínen: Szántóföldek
Üzenet elküldve: 2017-11-02 10:12:55
 ÚJ
>Leandana Thargodar [halott] avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 1542
OOC üzenetek: 99

Játékstílus: Vakmerő

//Második szál//

- Kétségtelen, hogy igen kreatívak, ha másokra rá kell húzni a vizes lepedőt. Önmagukkal persze már jóval elnézőbbek.
*Felhörpinti az italát, és részéről akár mehetnek is. A további kérdéseit csak odakint teszi fel.*
- Kinek léptél a tyúkszemére, hogy egy ilyen listára kerültél? Nem mondom, illusztris társaság, de azért nyugodtabb az ember, ha nem listázzák.
*Egyebekben nincs kétsége afelől, hogy Svir esetleg mégis bűnszervezetekkel cimborál, viszont Lea morális értékrendjébe simán belefér az ilyesmi, de ugyebár ő nem is valami finom lelkű, városi hölgyike, hogy fennakadjon ilyesmin.*
- Bah, már a jó képességű nőrablók is kikoptak az elcsökevényesedett társadalmunkból. Bezzeg a régi szép időkben, mikor még minden bokorban akadt valaki, aki szívesen rabolt, ölt és fosztogatott. Akkor többen voltak azok is, akik szívesen áldozták vérüket a Szellemeknek. Mint a tulajdon apám is.
*Jó, jó Lea tudja, hogy az öreg nem önként adta az életét, de Lea élvezettel mártotta bele a szívébe a tőrét, a Szellemek pedig nagyon is jó néven vették az áldozatot. Hosszú-hosszú évekkel ezelőtt történt, de Lea most is szívesen emlékszik vissza arra a jelenetre, mikor alig fertályóra alatt a pökhendi törzsfőből előbb könyörgő apa, majd szűkölő disznó lett.*


1415. hozzászólás ezen a helyszínen: Szántóföldek
Üzenet elküldve: 2017-11-02 07:42:59
 ÚJ
>Worenth Yosden [halott] avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Törölt felhasználó
IC üzenetek: 1521
OOC üzenetek: 51

Játékstílus: Megfontolt

*Hamar átszeli az erdőt, és már halad is keresztül a szántóföldeken. Itt jut eszébe, hogy hozhatott volna magával némi útravalót, mert eltarthat pár napig a városi kiruccanás. Talán a két magas rangú egyén, kikhez ellátogat nem is tudják majd rögtön fogadni, olyan sűrű a napirendjük. Akkor viszont kénytelen lesz várni valahol. Több ötlete is van, mivel üsse el az időt, unatkozni nem fog, de a fő program mégis Creton és Krollnel lenne, nem pedig a könyvtári poros könyvek lapozgatása, vagy egy pohárka bor legurítása a Pegazusban.
Ha valaki az útjába kerül, annak int, vagy biccent egyet üdvözlésként, de egyébként rendületlen halad előre egyenesen a tisztás felé.*


1414. hozzászólás ezen a helyszínen: Szántóföldek
Üzenet elküldve: 2017-11-01 19:26:21
 ÚJ
>Svir Gia avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 1633
OOC üzenetek: 313

Játékstílus: Vakmerő

//Második szál//

- Engem ugyan nem kérdeztek. De nagyon jó a fantáziájuk. *Közben visszakapja a kocsmárostól a valaminél gyengébb más valamivel töltött kulacsát. Hazáig jó lesz. Csak emlékezzen, ma épp melyik haza a haza.*
- Ityeg és fityeg. És igazán nem is bujdosom, csak kiruccanáson vagyok. Elvégre nincs is miért elbújni, hisz természetesen ártatlan vagyok. Valaki bizonyosan megirigyelte a szép házunkat, aztán bemószerolt. Pedig már a szellemeket is elűztük a padlásról. Mondjuk az nem volt olcsó, de legalább már nem zörögnek. *Megissza a maradék erős valamit.*
- Kérlek, én vándor vagyok, nem valami földműves. Letelepedés helyett kötelességem búsan róni az utakat, ha nincs jobb. A nőrablást pedig kizárólag saját felhasználásra végzem. *Se bérbe nem rabolná a nőket, se a bérnőket nem rabolná. Bérbe sem.*
- Na, megyünk? *A maga részéről végzett a kocsmában, mehetnek tovább a lovakon. Ki erre, ki arra, valameddig akár együtt is.*


1413. hozzászólás ezen a helyszínen: Szántóföldek
Üzenet elküldve: 2017-11-01 16:41:04
 ÚJ
>Leandana Thargodar [halott] avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 1542
OOC üzenetek: 99

Játékstílus: Vakmerő

//Második szál//

- És az őrség kérdezi? Gyakran kérdezget?
*Ki ne hallott volna arról, hogy a jó Svir Gia bűnszervezetekkel cimborál. Nőt is rabol, teljesen egybevág a történet, aki nőt rabol az bűnszervezetekkel is cimborál, következésképpen egy leégett gyufaszál nem sok, de annyit sem szabad rábízni. Mert még elsikkasztja.*
- Aztán hogy ityeg mostanában? Hol húztad meg magad? Ha gondolod, akkor neked adományozok egy darab földet, kicsit változtatsz az arcszőrzeteden, meg a frizurádon és máris remek búvóhely lenne. Csak a terményed egy tizedét kéne leadnod. Szerintem megegyezhetünk. De lányokat is rabolhatsz Kagannak, ha már úgy benne vagy a dologban.
*Mosolya olyan sejtelmes, hogy nehéz eldönteni azt, hogy vajon viccel-e, vagy komolyan gondolja bármelyik részét is.*
- Mi bűnösök tartsunk össze, nem? Végtére is én meggyilkoltam a hadurat. Az persze nem számít, hogy él és virul, én akkor is megöltem...


1412. hozzászólás ezen a helyszínen: Szántóföldek
Üzenet elküldve: 2017-10-31 23:54:03
 ÚJ
>Harath Hardoghar avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Törölt felhasználó
IC üzenetek: 747
OOC üzenetek: 33

Játékstílus: Vakmerő

*Az első útja Amon ruadhra vezet, de ott sem Kahant, sem Leát, a Szellemjárót nem találja. * - Biztos van Bé terv. * gondolja, hiszen mindig van, és erre utalnak a hírek is: Lea és Kagan, Laorral a Kikötőbe indult.* - Én is oda... Vagyis nem. Vérkert. Ott várom be őket. *hiszen minden rossz onnan indult. Egy sértődékeny nőszemély bosszújától.* - Ch. Rossz lehet neki. *mármint Laornak.* - Bár neki így is rossz, amekkora pofája van, hehe! Hehehe. *hiába, fáradt, nyűgös, és nem ivott eleget. Főleg piát, ha már kérdezik.*1411. hozzászólás ezen a helyszínen: Szántóföldek
Üzenet elküldve: 2017-10-30 12:53:54
 ÚJ
>Mogrim Jorlin avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Törölt felhasználó
IC üzenetek: 336
OOC üzenetek: 7

Játékstílus: Megfontolt

*Fellelkesülten érkezik az erdőszéli tisztás felől. Minden egyes meditálás után úgy érzi, hogy felemelkedettebb és kifinomultabb az érzékelése a mindent átható erő érzékelésében. Az erő, amely minden élőben és élettelenben ott van. Igazából ez az elementalisták legfőbb képessége, ennek az erőnek az a kifinomult érzékelése, begyűjtése, megformálása. A kis gnóm a tanulmányait talán nem a legszokványosabb módon gyakorolja. Először arra törekszik, hogy az erő érzékelését maximumra fokozza és csak ezután szándékozik a konkrét mágiaágakat elsajátítani, megtanulni. A messzi nyugati hegyektől visszafelé egy fülbemászó kis dalt komponált, ami az elementális tudományról szól. Ezt kezdi el halkan dúdolni amíg a szántóföldeken áthalad. A dal röviden összefoglalja a felkerekedését, mint gépészsegéd, elmeséli, hogy elindult világot látni és arról is említést tesz, hogy megismerkedik a Szilánkokkal és elkezdi az elementáris erők tanulmányozását. Röviden ezt a pattogós kis dalocskát dúdolja de a szövegén még finomít út közben. Inkább fütyülve hangzik a legjobban, így átvált fütyörészésre. Feldobja egy kicsit a hangulatát a monoton úton. Még szerencse, hogy az egyik út menti parasztnál hagyta a póniját, Cukorfalatot. Most visszafelé betér ehhez a paraszthoz, akit kivételesen nem talál otthon. ~Hová mehet majdnem télen egy földműves?~ Nem tud rájönni a titkot nyitjára így a pónija keresésére egyedül kerekedik fel. A földműves istállójában végül rálel a jól tartott pónira. Megsimogatja az állatot majd felkapaszkodik a hátára. Egy rövid üzenetet hagy a földműves istállójában, hogy ha legközelebb Amon Ruadh-on jár akkor mindenképpen nézzen be a Vaskorsóba mert egy finom lakomát biztosít neki a szolgálataiért. A póni sebességével már egész jó, gyorsabb haladási sebességet tud elérni. Nem hajtja túl szegény hátasát de azért megpróbálja kihozni belőle amit lehet.*


1410. hozzászólás ezen a helyszínen: Szántóföldek
Üzenet elküldve: 2017-10-29 22:15:06
 ÚJ
>Naesala Wynroris avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 481
OOC üzenetek: 11

Játékstílus: Vakmerő

//A mi utunk//
//A hozzászólás 16+ jeleneteket tartalmaz//

*Némán hallgatja, ahogy a félvér a háborúról beszél. Néha az elég rossz bőrben lévő Ultra pillant közben, és azon gondolkodik mennyi szaron mehetett keresztül. Egy dolog embereket ölni egy csatában, de hogy a francba ölsz meg valamit, ami már halott?
Rendkívül furcsa számára, hogy Lichanechben nem kavart nagy port a dolog, pedig a karavánpihenő nincs messze a várostól, a félholtak akár arra is mehettek volna.
Az entitásoktól meg a kikötői zűrről már tud, akkor már itt volt, a körletben ez utóbbi gyakori téma is volt.
Szeme sarkából néha Harlienre pillant, aki sutyiban néha beleiszogat valamibe, ami valószínűleg nem szőlőlé. Emlékeiben dereng, hogy valami piát emlegetett még, mikor elhagyták a várost, bár őszintén nem nagyon figyelt, előfordulhat, hogy rosszul hallotta.*
-Hé Csinike *szólítja meg végül a lányt, akinek nyilván nem jegyezte meg a nevét. A lehetőség, hogy esetleg alkohol van nála, nem hagyja nyugodni. Úgy érzi muszáj innia valamit, ez már vajon függőség?* -Milyen itókád van neked?


1409. hozzászólás ezen a helyszínen: Szántóföldek
Üzenet elküldve: 2017-10-29 15:01:00
 ÚJ
>Atehaner Nemarek [halott] avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Haladó játékos
IC üzenetek: 487
OOC üzenetek: 19

Játékstílus: Vakmerő

*Mérgesek lesznek rá, hogy ilyen messzire elmerészkedik. Sőt, talán keresni fogják, d enem érdekli. Azt mondta, hogy csak levegőznie kell, és hogy elmegy a Folyópartra, de azon már régen túlhaladt. Nem is érdekli. Elege van a szenteskedésből, az orkokból, a buta mágiákból ami csak arra jó, hogy önmagadnak árts. A gyáva kislányokból, Meirából, mindenből. Lehet, hogy észre sem veszik majd, hogy elment. Elvégre tökéletesen egyértelmű, hogy nem illik közéjük. Sokszor volt vándorúton, és élt meg a semmiből ez most is fog neki menni.*


1408. hozzászólás ezen a helyszínen: Szántóföldek
Üzenet elküldve: 2017-10-29 10:48:49
 ÚJ
>Ult Ghalar avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Törölt felhasználó
IC üzenetek: 108
OOC üzenetek: 2

Játékstílus: Vakmerő

//A mi utunk//

*Elmarad mögöttük a végtelen fű birodalma és kevésbé rejtélyes, barátságosabb vidékre érnek. Amerre a szem ellát, mindenhol Lanawin értelmes és dolgos lényeinek keze munkája hirdeti Lanawin lényeinek értelmes és dolgos voltát. Szívet melengető látvány még ebben az évszakban is, mikor többnyire már tűzhelyre van szükség a melengetődéshez. Legyen akármilyen tüskés, kötözködő természet, minden bizonnyal még Ultnak is derűsebbre fordulna a kedély állapota, ha látná, de hát persze nem látja, mert még mindig Syd karjai között kornyadozik a lovon. A beszélgetésből is csak annyi foszlány jut el a tudatáig, hogy lázálmainak újabb táptalaja legyen, amitől erőtlenül a kardjáért próbál nyúlni, de persze nem sikerül. Résnyire nyitja szemét és látja, hogy Syd gyengéden, de határozottan fogja a kezét és visszahúzza maga elé. Némiképp megnyugodva zuhan vissza a nyugtalan álomba.*


1407. hozzászólás ezen a helyszínen: Szántóföldek
Üzenet elküldve: 2017-10-28 21:15:31
 ÚJ
>Harlien Bahtor avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Haladó játékos
IC üzenetek: 204
OOC üzenetek: 0

Játékstílus: Vakmerő

//A mi utunk//

*Ahogy egyre inkább haladnak Amon Ruadh felé, úgy Harlienből is elő-előtör üldözési mániája. Gyakran fordul hátra, egyre többször néz körbe. Akaratlanul is piás táskája után nyúl, hisz az a lényeg.
~A kezem levághatjátok, az arcomra mély hegeket hasíthattok, de ezt el nem veszitek tőlem!~
Természetesen útonállókra és egyéb haszonszerzőkre gondol most, hisz jobban ismeri ezeket a népeket, mint a saját tenyerét. Egykoron ő is hajlamos volt ilyesmivel keresni a kenyerét.
Már kitudja mióta lovagolnak, talán pár órája, talán napok óta, talán évek, talán évezredek óta, mikor felbukkannak a civilizáció jelei az előttük kibontakozó tájakon. Parasztporták, parasztok, parasztfalvak, parasztszekerek. És még több paraszt. Dolgos, szorgos emberek ezek, kik tisztességes és becsületes munkával keresik meg a napi betevőt. Undorító alakok.
~Hogy dolgozzak éjt nappallá téve, s annyi pénzt keressek amiből épphogy csak megélek!? Inkább megdöglök.~
Ezen nemes gondolatokkal a fejében lovagol a csapat legvégén, Hordó hátán. Közben a vezető figura regélni kezd, ő pedig jó szokásához híven hegyezi füleit, mint aki nem hallott a nem is oly rég lezajlott háború részleteiről. Természetesen nem sok új információ hangzik el számára.*
- Istenek! Kik ők? Lejönnek ide, civakodnak, aztán azt hiszik ők szülték a lihanechi viaszt. Micsoda idők ezek! Igaz Hordó?
*Hordó nem válaszol, csak bőszen halad tovább, hátán hordva gazdáját. Neki minden bizonnyal most Harlien az isteni entitás, aki nem hagyja őt békében nyugodni.*
1406. hozzászólás ezen a helyszínen: Szántóföldek
Üzenet elküldve: 2017-10-28 19:43:03
 ÚJ
>Sydnarus D'Qrwayoh avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Törölt felhasználó
IC üzenetek: 496
OOC üzenetek: 12

Játékstílus: Vakmerő

//A mi utunk//
//A hozzászólás 16+ jeleneteket tartalmaz//

*Végre nyugodtabb vidékre érnek, egymást követik a falvak, a jól megművelt mezők, szántók, gyümölcsös ligetek és hasonló, bukolikus érzületű tereptárgyak. Sydnek az is megfordul a fejében, hogy valamelyik faluban álljanak meg Ulttal, de aztán úgy dönt, Amon Ruadhon szakszerűbb ellátásra számíthatnak, úgyhogy akármennyire is ramatyul van a lány, inkább erőlteti a haladást. Közben még Naenak is mesél, mert ez a srác ennyire sokoldalú.*
-Sokat én sem tudok, elvégre ott sem voltam, de azért hall ezt-azt, aki nem süket. *Tart egy kis szünetet, amíg összeszedi a gondolatait, aztán folytatja, immár összeszedett gondolatokra alapozva.*
-Valami fényoszloppal kezdődött az egész, északra a várostól, a Karavánpihenő környékén. A jelenség közelében fölkeltek a holtak és lerohanták a Karavánpihenőt. Durva lehetett. Közben délen a Kikötőt is megpróbálták bevenni, de az Őrség meg a környékről összeszedett erők visszaverték őket. Ezután a Grombar kastélyban rendezkedtek be. Indult egy nagyobb csapat, hogy kifüstölje őket, de még időben kiderült, hogy csapdába menetelnek. Ezt állítólag Ziana hadnagy derítette ki, de a részleteket nem tudom, tőle kellene megkérdezni. A lényeg, hogy a támadást lefújták és a veszélyre hivatkozva kiürítették a Kikötőt. Ez utóbb nem bizonyult annyira jó ötletnek, ha figyelitek a közelmúlt híreit.
*Grimaszol egyet és a Patkányok falragaszaira meg a Kikötőbe menés tilalmára gondol.*
-Közben már Artheniorban is feltűnt egy fényoszlop, szóval mindenki kezdett kissé betojni. Na ekkor jöttek az istenek, jól elverték egymást az égen, mi meg itt maradtunk feltakarítani a szart. Nagyjából ennyi a történet. Az élőhalott seregek meg annak rendje és módja szerint felszívódtak.
*Ezen maga is rágódik egy darabig, miközben zötyögnek tovább Amon Ruadh és a kosárkája felé.*


1405. hozzászólás ezen a helyszínen: Szántóföldek
Üzenet elküldve: 2017-10-27 10:47:44
 ÚJ
>Mogrim Jorlin avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Törölt felhasználó
IC üzenetek: 336
OOC üzenetek: 7

Játékstílus: Megfontolt

*Fellélegzik amikor végre sikerül átvergődnie az erdős, dzsungeles útszakaszon. Lelép a viszonylag elfogadható, kijárt ösvényről, amit a hajóépítők is használhatnak majdnem folyamatosan. Bár nincs baja a sűrű, buja növényzettel azért a sík, szántőföldek mégiscsak biztosabb látványt nyújtanak. Ettől függetlenül banditák még így is támadhatnak a szántóföldeken is. A békés parasztok segítségére számítana egy ilyen esetben, elvégre ők itt laknak a közelben a földjeik mellett. Lassan közelít a végcélja felé az Erdőszéli tisztáshoz. A már learatott földek kopár látványa tárul elé, ameddig a szem ellát. A korábban félretett elemózsiáját veszi elő és elkezd csemegézni. A csemege nem áll másból, mint egy már megszáradt cipóból és némi szintén száradt sajtból. Az utóbbi időben azt figyelte meg, hogy ha tejes dolgot eszik akkor megy a hasa tőle. ~Talán valami múló kórság.~ Reménykedik benne, hogy nem állandósuló jelenségről van szó csupán egy múló állapot. A száradt cipót elég nehezen tudja megrágni de mivel a visszaút is sok volt így csak ez maradt, ami ehető. A sajttal csínján bánik, nehogy elrontsa a gyomrát, ezért abból csak pár csippentésnyit eszik. Ropog a foga alatt a száraz kenyér, ami már inkább hasonlít állagában egy túlsütött kétszersülthöz, mint friss cipóhoz. Amíg halad a szántóföldeken addig van egy kis ideje elmélkedni rajta, hogy a mester hogyan tanította a megfelelő relaxálásra, koncentrálásra. A elementalisták tisztán tudományból dolgoznak, ezt az elvet követi a kis gnóm is. Feleleveníti Worenth mester gondolatait és amíg úton van ezt gyakorolja, mormolja magában, hogy mire megérkezik már hiba nélkül szinte reflexből tudja végezni a folyamatot.*


1404. hozzászólás ezen a helyszínen: Szántóföldek
Üzenet elküldve: 2017-10-27 10:35:57
 ÚJ
>Kriyon con Althabarad avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Törölt felhasználó
IC üzenetek: 510
OOC üzenetek: 15

Játékstílus: Vakmerő

//Kriyon//

*El sem hiszi, mekkora mázlija van.*
- ÚÚÚ! Mester! *integet már ő is messziről, majd valahogy odalovagol Worenthhez. A lovaglás még mindig nem erőssége.*
- Izé, én... téged kereslek. Jött pár új hülyegyerek, meg Loka eltűnt, a bolond Zaras is eltűnt, és Daewe meg teljesen megkergült a répahiányban, és utána akart indulni. De hát tök kerge, ezért hazazavartam. Szóval... igazából... *megvakargatja magát, mert elfelejtette, mit akart mondani. Közben Worenth fogja magát, és elindul.*
- Hé! Itt ne hagyj! *rikolt fel pánikba esve, majd a férfi után indul.*
- Vén kujon, képes lenne itt hagyni! Rák!1403. hozzászólás ezen a helyszínen: Szántóföldek
Üzenet elküldve: 2017-10-26 07:33:38
 ÚJ
>Worenth Yosden [halott] avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Törölt felhasználó
IC üzenetek: 1521
OOC üzenetek: 51

Játékstílus: Megfontolt

//Kriyon//

*Kedveli a szántóföldeket, mert a régi idők jutnak róla eszébe. Nem cserélné el a mostaniért, de mégis kellemesek az emlékei. A friss levegő, a búza illata, a pompás táj. Ezt ellensúlyozza a kemény munka és nyáron a perzselő nap, de ennek is, mint mindennek van pozitív és negatív oldala.*
~Talán bejárom majd egyszer a falvakat, mint nagytanácsos és kikérem a lakosság véleményét. Amolyan felmérés, közvéleménykutatás gyanánt, hogy min kellene változtatni, meg hasonlók.~
*Az biztos, hogy nem ma lesz annak a napja, de egyszer majdcsak odajut.
Egy ismerős, nyegle alak tűnik fel a horizonton.*
~Csak nem?~
*Csak de! Kriyon az. Éppen arra tart, amerről a hóhajú mester érkezik.*
~Micsoda kellemes meglepetés.~
*Messziről int a fiúnak, aki a tűzmágia nagy kedvelője, legalábbis gyakran mutogatja az ujját. Na nem baj, legalább gyakorol, elvégre is az teszi a mestert.*
-Kriyon! Rég láttalak. Őszintén szólva nem számítottam rád. *állítja meg lovát Kriyon mellett, így a hátas tud kicsit pihenni.* -Merre tartasz? Van otthon valaki? Olyan sok minden történt, hogy nem is tudom hol kezdjem. Talán most így hirtelen sehol. Haza kell érnem mielőbb, úgyhogy ha nincs más dolgod, gyere velem. Tartsd a tempót!


1402. hozzászólás ezen a helyszínen: Szántóföldek
Üzenet elküldve: 2017-10-26 07:12:20
 ÚJ
>Rolfeuss Kelardo avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 327
OOC üzenetek: 4

Játékstílus: Vakmerő

//Nyílt//
//Furcsa utazók//

*Igazi sufnija van az öregnek, amibe van mindenféle kacat, ugyanakkor egy-két gyöngyszem mégis előkerül. Ilyen egy vérbeli sufni!
A nyolcvan aranyat kicsit sokallja. A kovácsnál alig többért vehetne újakat, bár ezt a fejszét, amit az öreg kínál kár lenne itt hagyni, mert tényleg békebeli, masszív darab.*
~Megkéri az öreg az árát.~
*Nem akar nagyon garasoskodni, így kis hezitálás után rábólint.*
-Legyék.
*Így gazdagodik Morew (Mesélő (Landa) egészen pontosan 80 arannyal. *
-Számojja azé át, bátyó!
*Biztos ami biztos, de meglesz az a nyolcvan.*
-Akkó én elmenek a határba. Milyen ember az úraság? *kérdezi sandán.* -Hogyan lehet hatni rá? Ösmeri? Mer én tehen nékül nem akarok hazamenni.


1401. hozzászólás ezen a helyszínen: Szántóföldek
Üzenet elküldve: 2017-10-26 01:38:17
 ÚJ
>Svir Gia avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 1633
OOC üzenetek: 313

Játékstílus: Vakmerő

//Második szál//
//Szántószél//

~Mindig is népszerű volt. Józanon meg csak még rosszabb lehet, mint pia nélkül. Bármelyik fél részéről.~
*Szóval már nem, csak gondolatban vitatja meg magával a sokra vitte vándor dolgát. Ha szerencséje van, akkor nem kell majd ezzel foglalkoznia a továbbiakban, egészen addig, amíg Leandana ismét elő nem hozza majd. De vele is ritkán találkoznak, olyankor meg majd kibírja. Valamivel csak húzni kell egymást.*
- Az Ellentétek Rendjének rezidenciája elől raboltam el még valamikor akkor, amikor Kalácsfalvát is igazgattam. Mondjuk nem igazán ellenkezett, de azért elrablásnak számít. Kivéve persze, ha az őrség kérdi. *Nehéz egyszerre a törvénynek és a barbár felvágósdi szabályainak is megfelelni, de ő nagyon igyekszik. Ismeri mind a kettőt, viszont egyiknek sem híve igazán.
Mivel Leandana lábát nem kezdik nyalni-falni a helyiek, sőt a lába nyomát sem csókolgatják mindenféle közjáték nélkül megkapják maguk elé a kért italokat. Ezután hamar ő is úgy dönt, hogy Lea lába helyett a poharat választja, úgyhogy a markába fogja az egyik kupát. És hogy ne csak szorongassa iszik is. Az ital nem rosszabb, mint amilyet várt, ez máris plusz pont. Sokkal nem is jobb, de kicsivel azért igen. Sebaj, legalább olcsó és erős.*
- Csak akkor, ha békakönnyel öntözöd, én így tudom. A részletekre is ügyelni kell, nélkülük egészen más lehet az eredmény. De azért vizsgáljuk csak meg azt a földet. Kíváncsi lettem rá, úgyhogy elkísérlek, ha megittuk ezeket. *Kortyol még egyet, aztán a pultra csapja a kulacsát a kocsmáros orra elé.*
- Ebbe meg valami mást töltsél, uram. Bort, vizezve, csak ne a dögkútból. *Mondja a házigazdának, aztán újra Leandana felé fordul.*1-20 , 21-40 , 41-60 , 61-80 , 81-100 , 101-120 , 121-140 , 141-160 , 161-180 , 181-200 , 201-220 , 221-240 , 241-260 , 261-280 , 281-300 , 301-320 , 321-340 , 341-360 , 361-380 , 381-400 , 401-420 , 421-440 , 441-460 , 461-480 , 481-500 , 501-520 , 521-540 , 541-560 , 561-580 , 581-600 , 601-620 , 621-640 , 641-660 , 661-680 , 681-700 , 701-720 , 721-740 , 741-760 , 761-780 , 781-800 , 801-820 , 821-840 , 841-860 , 861-880 , 881-900 , 901-920 , 921-940 , 941-960 , 961-980 , 981-1000 , 1001-1020 , 1021-1040 , 1041-1060 , 1061-1080 , 1081-1100 , 1101-1120 , 1121-1140 , 1141-1160 , 1161-1180 , 1181-1200 , 1201-1220 , 1221-1240 , 1241-1260 , 1261-1280 , 1281-1300 , 1301-1320 , 1321-1340 , 1341-1360 , 1361-1380 , 1381-1400 , 1401-1420 , 1421-1440 , 1441-1460 , 1461-1480 , 1481-1500 , 1501-1520 , 1521-1540 , 1541-1560 , 1561-1580 , 1581-1600 , 1601-1620 , 1621-1640 , 1641-1660 , 1661-1680 , 1681-1700 , 1701-1720 , 1721-1740 , 1741-1760 , 1761-1780 , 1781-1800 , 1801-1820 , 1821-1840 , 1841-1860 , 1861-1880 , 1881-1900 , 1901-1920 , 1921-1940 , 1941-1960 , 1961-1980 , 1981-2000 , 2001-2020 , 2021-2040 , 2041-2060 , 2061-2080 , 2081-2100 , 2101-2120 , 2121-2140 , 2141-2160 , 2161-2180 , 2181-2200 , 2201-2220 , 2221-2240 , 2241-2260 , 2261-2280 , 2281-2300 , 2301-2320 , 2321-2340 , 2341-2360 , 2361-2380 , 2381-2400 , 2401-2420 , 2421-2440 , 2441-2460 , 2461-2480 , 2481-2500 , 2501-2520 , 2521-2540 , 2541-2560 , 2561-2580 , 2581-2600 , 2601-2620 , 2621-2640 , 2641-2660 , 2661-2680 , 2681-2700 , 2701-2720 , 2721-2740 , 2741-2760 , 2761-2780 , 2781-2800 , 2801-2820 , 2821-2840 , 2841-2860 , 2861-2880 , 2881-2900 , 2901-2920 , 2921-2940 , 2941-2960 , 2961-2980 , 2981-3000 , 3001-3020 , 3021-3040 , 3041-3060 , 3061-3080 , 3081-3100 , 3101-3120 , 3121-3140 , 3141-3160 , 3161-3180 , 3181-3200 , 3201-3220 , 3221-3240 , 3241-3260 , 3261-3280 , 3281-3300 , 3301-3320 , 3321-3340 , 3341-3360 , 3361-3380 , 3381-3400 , 3401-3420 , 3421-3440 , 3441-3460 , 3461-3480 , 3481-3500 , 3501-3520 , 3521-3540 , 3541-3560 , 3561-3580 , 3581-3600 , 3601-3620 , 3621-3640 , 3641-3660 , 3661-3680 , 3681-3700 , 3701-3720 , 3721-3740 , 3741-3760 , 3761-3780 , 3781-3800 , 3801-3820 , 3821-3840 , 3841-3860 , 3861-3880 , 3881-3900 , 3901-3920 , 3921-3940 , 3941-3960 , 3961-3980 , 3981-4000 , 4001-4020 , 4021-4040 , 4041-4060 , 4061-4080 , 4081-4100 , 4101-4120 , 4121-4140 , 4141-4160 , 4161-4180 , 4181-4200 , 4201-4220 , 4221-4240 , 4241-4260 , 4261-4280 , 4281-4300 , 4294-4313