Külső területek - Szántóföldek
Karaktered neve: ---       Rangod: Nem bejelentkezett felhasználó       Pénzed: --- arany     
Varázsitalaid: Neked nincsenek varázsitalaid!
Herbária: Neked nincsenek varázsnövényeid!


Üdvözlünk!

Ez itt a www.Lanawin.hu weboldal játéktere. Egy fórumos szerepjáték. Te nem vagy bejelentkezett állapotban, ezért nincs jogod ténykedni a fórumon. Csak olvasni tudod a hozzászólásokat, semmi mást. Ha szeretnéd kipróbálni milyen is a fórum valójában, átélni izgalmas kalandokat, varázslatokat tanulni, bájitalokat vásárolni, egyedi karaktert létrehozni, felszereléseket kovácsoltatni, vagy küldetéseket végrehajtani, akkor regisztrálj bátran, ne habozz. Miután regisztráltál, és beléptél minden funkciót elérhetsz. Lehetőséged lesz részt venni a mesékben, vagy csak spontán játszani a megalkotott, mesés világban. Felkutathatod a város rejtélyeit, és részese lehet egy olyan fórumos szerepjátéknak, ahol a játékosok kényelme, és a játék élvezete a legfontosabb.

Vissza a főoldalra!
Erdőszéli tisztás (új)
Arthenior közelében (új)
SzántóföldekTharg birtokok (új)
Füves puszta (új)
Kikötői erdőség (új)
<< Előző oldal - Mostani oldal: 74 (1461. - 1480. üzenet) - Első olvasatlan beíráshoz >>Oldal váltása: - Következő oldal >>

1480. hozzászólás ezen a helyszínen: Szántóföldek
Üzenet elküldve: 2017-11-29 20:59:42
 ÚJ
>Kharasshi D'Rake avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Haladó játékos
IC üzenetek: 848
OOC üzenetek: 4

Játékstílus: Vakmerő

//Kharassi, Rilkäline//

*A kérdésre megint feltorlódnak az ingerült szavak Kharasshi nyelvén, hiszen már ez is mintha csak a szemére vetné, hogy igazságtalan volt. De annak a suhintásnak a jogosságát se élő se holt nem vitatja el tőle! Nem bizony!
Ennek ellenére erővel elmorzsolja a mondandóját az ajkai között, és kellő megalkuvást meríteni egy mély, kelletlen sóhajból.
Bólint, de fintor rándul az arcára, hiszen ez a feltétel adott volt már akkor is, amikor reggel a tisztáson kérdezte a lányt. Hogy végül hogy sikerült mégis begyűjtenie a náspángot, azt pedig remélte, épp eléggé világossá tette azzal, amit utána mondott. De a kérdés alapján a lány vagy nem értette meg, vagy talán csak nem világos még neki a helyzet, hogy mit vár el tőle a mélységi. Talán a mostani válaszából majd kiderül.*


1479. hozzászólás ezen a helyszínen: Szántóföldek
Üzenet elküldve: 2017-11-29 13:58:11
 ÚJ
>Rilkäline Mejnk'ha avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Törölt felhasználó
IC üzenetek: 222
OOC üzenetek: 4

Játékstílus: Megfontolt

//Kharassi, Rilkäline//

*Nem igazán figyeli, merre mennek, csak úgy felszínesen, hogy mégis el tudja helyezni magát, de egyelőre a lovon maradás jobban leköti. Úgy kapaszkodik a férfi mögött, mint ahogy a folyópartról kapaszkodott a tisztásig. Annyi különbséggel, hogy az éjszakai rögtönzött lovas órán elhangzottakat is megpróbálja alkalmazni. Ebben azért a férfi tapasztalt mozgása is nagy segítségére van, igyekszik vele együtt mozogni. Mindenesetre megkönnyebbül, mikor megállnak, s leszállva a lóról érzi, már, hogy ha egész nap utazni fognak, akkor estére piszkosul fájni fog altájékon minden porcikája. Az az egy villanyozza fel, mint egy apró reményszikra, hogy talán fedél lesz a feje felett, mert még egy ilyen éjszakát nagyon nem szeretne eltölteni. Inkább kínlódik lóháton egy napot.
A tenyerét ért csapás ugyan még ég, de közel sem lesz olyan tartós, mint a talpán, mely a lóról földre érkezvén megint égni kezd.
Szótlanul tartja a markát, s kezdi csipegetni a bele hullajtott magokat, gyümölcsöket, miközben egy másik fa tövébe telepszik le. Az elhangzott kérdéssel kapcsolatban megint fenntartásai vannak, végül először csak elővigyázatosan visszakérdez.*
- Büntetlenül?
*Összehúzza a szemeit, úgy figyeli Kharasshi válaszát, s szájába csempészik egy darabka dióbelet.*
1478. hozzászólás ezen a helyszínen: Szántóföldek
Üzenet elküldve: 2017-11-29 10:50:16
 ÚJ
>Kharasshi D'Rake avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Haladó játékos
IC üzenetek: 848
OOC üzenetek: 4

Játékstílus: Vakmerő

//Kharassi, Rilkäline//

*Végig az erdősáv széle mentén haladnak a könnyebb terep miatt, de a földeken magukon nem vágnak át.
Az idő egyelőre kegyes hozzájuk. Az utazók életét bőven megkeseríthetné az ilyenkor nem ritka eső vagy fagyos szél. Bizonyára lesz még benne részük, mielőtt a táj fehérbe öltözik, de remélhetőleg addigra már fedél lesz a fejük felett.
Mielőtt Kharasshi élesen nyugatnak fordítaná a hátast és bevennék magukat a rengetegbe, megállnak egy pihenőre.
Leszáll a nyeregből és leveszi a lányt is. Némi kotorászás után egy tenyérnyi kis szütyő kerül elő.*
- Tartsd a markod *mondja az elfnek, s a megoldott tasakból aszalt gyümölcsöt és dióbelet ráz a lány tenyerébe. Ő maga pedig a maradékból kezd el falatozni. Előkerül a vizes tömlő is a szomjukat oltani, a hátas majd ihat a folyónál, ha odaérnek. Most úgyse hajtotta meg szinte egyáltalán.*
- Nos? *kérdi végül egy fának dőlve. A kérdést egyértelműen a lánynak címezte, de nem néz fel a csemegés szütyőből.*


1477. hozzászólás ezen a helyszínen: Szántóföldek
Üzenet elküldve: 2017-11-27 18:29:22
 ÚJ
>Klantazy Lehtaron avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Törölt felhasználó
IC üzenetek: 56
OOC üzenetek: 0

Játékstílus: Vakmerő

//Habrertus//

- Nem mondott semmi újat.
*Rázza meg a vállát.*
- Ez a legtöbbször így szokott lenni. A vadak becsületesebbek, ám olyan tulajdonságokkal és szokásokkal rendelkeznek, amik sokakat megijesztenek. Én nem vagyok az a félős típus.
*Ha így lenne nem jött volna el egy idegen helyre egy teljesen idegen férfival, aki azt állítja magáról, hogy barbárok között él.
Közben lefordulnak egy faluba, és Habrertus rögtön leszólít egy parasztot, mintha tudná, hogy mit kell keresni, és járt már nála egy párszor. A beszédéből mát lehet kihallani, a férfi szavai alapján soha nem látták még egymást. Talán az itt élő ismeri azokat a híres vashegyi barbárokat, ha már úgyis olyan közel vannak már hozzájuk.
Nem tudja nem észrevenni Habrertus arcát az árak hallatán, talán ennyi lett volna az összes pénze? Annyi amennyiből a lovat vette? Nem túl jó kilátások, de most már nem fog megfordulna. Ha más nem, néhány hat múlva arrébb áll. Ez még a jövő dolga, soha nem tervez ennyire előre, még nem tudja megmondani, hogy mit fog tenni.
A férfi lesegíti a lóról, és szinte azonnal előttük terem az étel. A lány nem eszik túl sokat, ezt meghagyja a férfinak, viszont a bor elfogy.
Habrertus egyre jobban fél a vörösödő égbolttól, így hát sietősebbre fogják lépteiket.*


1476. hozzászólás ezen a helyszínen: Szántóföldek
Üzenet elküldve: 2017-11-26 23:34:17
 ÚJ
>Ambroggio Duarrte avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Játékos
IC üzenetek: 278
OOC üzenetek: 35

Játékstílus: Vakmerő

*Már alig várja, hogy a kényelem kitörölje az emlékeiből is a kikötő mocskát.
Ambroggio mindig nagy lábon élt, mindez persze leginkább annak köszönhető, hogy az erszénye tartalma gyakorlatilag itt a piros, hol a piros módjára kerül mindig valami nyakatekert úton vissza hozzá. Rókaképű szélhámos, aki mindig megtalálja a kiskapukat... vagy csinál magának. Ez persze egy idő után praktikusan költözéssel jár, no de... nem is akart azon a nyomorúságos helyen letelepedni. A telet amúgy is kényelmesebb Artheniorban kihúzni.*


1475. hozzászólás ezen a helyszínen: Szántóföldek
Üzenet elküldve: 2017-11-26 20:05:05
 ÚJ
>Harath Hardoghar avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Törölt felhasználó
IC üzenetek: 747
OOC üzenetek: 33

Játékstílus: Vakmerő

//Gyülekező viharfelhők - Keleti őrjárat//
//Kalácsfalva//

*Még sötétedés előtt beérnek a faluba.*
- Mint mondottam volt, visszatértünk! *üdvözli a falu népét, és kellően zord képet ölt mellé.*
- Szektások, garabonciások, egyéb égetnivalók? Semmi? *érdeklődik, aztán a választ mérlegelve dönt a továbbiakról.*
- Együnk, aludjunk. Holnap végigmegyünk a folyóparton a Gázlóig, aztán délnek Amon Ruadhra. Meglátjuk, mi mozog a Város és a Vashegy között. *már ha egyáltalán - elég lakatlan vidék lett az is, főleg mióta az Owairatok leléptek valahová.*
- Sajnos Darna mama már sehol és a falu intézőjét is hiába keresed. *halkan felnevet.*
- De nem csak te, a városiak is. Valamiért nagyon kutatják Svir nyomát.


1474. hozzászólás ezen a helyszínen: Szántóföldek
Üzenet elküldve: 2017-11-26 11:25:34
 ÚJ
>Avalija Taldan avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 322
OOC üzenetek: 4

Játékstílus: Vakmerő

//Mor Dahkr//

*Öntudatát vesztve csak fekszik a hideg földön, hogy közben szinte mindenétől megfosztják, hogy vére a porral keveredik, hogy magára marad túl távoli valóságok. Idővel mégis eszmél, a fájdalomra, és a hidegre, sírva, nyögve próbál felülni, és tanácstalanul tekint körbe. A feje nagyon fáj, érinti meg, és elborzadva pillantja saját vérét, önön kezén. Az első gondolata csak egy rövidke név, mely magyarázattal szolgálhatna minderre.*
~Sunt!~
*És máris újabb nevek hasítanak fájdalmasan elméjébe, érthetetlen, feldolgozhatatlan zagyvaságban: Twini, Lapu, Kriyon, Worenth, Zaras, Isurri, sok még, mind fájdalmat okoz, szöszke kobakját feszíti, pusztán egyetlenegy hat megnyugtató gyógyírként: Synmira!
Ezt az egyet formázva hangtalanul ajkaival tápászkodik fel, sírva vergődik az ott maradt gebe nyergébe ~Nem is tudok lovagolni.~ és indul el az ismert irányba. Érthetetlen, honnan tudja merre is kell menni.*


1473. hozzászólás ezen a helyszínen: Szántóföldek
Üzenet elküldve: 2017-11-26 11:24:08
 ÚJ
>Zhaggur Khaziir avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Haladó játékos
IC üzenetek: 112
OOC üzenetek: 0

Játékstílus: Megfontolt

*Hamar elhagyja a tisztást, amely nem nyújtott neki semmit, csak egy felismerést, miszerint teljesen felesleges bemennie a városba, úgy sincs ott semmi, amelyre szüksége lehetne. Inkább a szántón keres magának valami élelmet, mielőtt a kis bányájába visszatérne.
A keresgélés nem is tart nagyon sokáig. Talál magának fogyasztható gyökereket, zúzmókat és még egy kis gombát is. A gombát külön is szereti, hiszen az megtalálható a barlangok mélyén is és igen ízletes pörköltbe, rántva vagy csak nyersen is.
Amint felszedte az élelmet magának indul is a rengetegbe. Sok még a munka, fát kell vágnia és formálnia, majd abból gerendát készítenie. Mind ezek után pedig be kell építenie a barlangba, hogy megtartsa a falakat, amelyeket kivájt magának.
Amint megérkezik az erdőbe el is indul nyugatnak, hogy elérje a hegyeket sötétedés előtt*


1472. hozzászólás ezen a helyszínen: Szántóföldek
Üzenet elküldve: 2017-11-26 00:53:20
 ÚJ
>Salanel Talwir avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Haladó játékos
IC üzenetek: 324
OOC üzenetek: 4

Játékstílus: Vakmerő

//Gyülekező viharfelhők - Keleti őrjárat//

*Nem állt meg az élet, míg távol volt, mozgalmas idők járnak a Thargoknál, ez nem is lehet kétséges.*
-Mintha szokatlan lenne. Ugyan ki és mikor kedvelt minket utoljára.
*Vigyorog társára. Az már egyszer biztos, hogy nem sokan vannak, akik nem zárták őket a szívükbe, de ilyen az élet. Nem lehet mindenkinek megfelelni és nem is kell.*
-Szekta?
*Kérdez vissza döbbenten a félvér, ahogy hallgatja a történetet.*
-Akiket könnyű rászedni...
*Megcsóválja a fejét.*
-Az ilyennek nyílvesszőt eresztenék a torkába.
*Harath kacsintására csak egy félmosolyt ereszt el. Aki ismeri Salanelt, az nagyon jól tudja, hogy nincs ellenére az efféle akció.*


1471. hozzászólás ezen a helyszínen: Szántóföldek
Üzenet elküldve: 2017-11-25 22:29:46
 ÚJ
>Habrertus Vachaoz Ruuhrijehr avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 863
OOC üzenetek: 37

Játékstílus: Vakmerő

//Klantazy//

*Ettől azóta tartott, hogy a Vashegyre érkezett és Klantazy szavai után úgy érzi, hogy félelme beigazolódni látszik. Mielőtt válaszolna ismét a pipája után nyúl, hogy rápöfékelhessen, de aztán csak visszateszi azt az úti asztalka lapjára.*
- Igen, biztosan változtam valamennyit. Tudja, *sóhajt egyet és cinkosan kacsint a mélységire* de ez maradjon köztünk, a thargok legtöbbje tulajdonképpen egyenes, megbízható és tisztességes, a maga egyszerű módján. De azért csak vademberek. Különös törzsi szokásokat követnek, melyeket csak nehezen értek meg és fogadok el. Hiába élnek már jó ideje Arthenior tőszomszédságában, hiányzik belőlük a kifinomultság, a báj, a kellem.
*Kicsit elhallgat, Alyo jut eszébe. Az a lány például egy agresszív kis pukkancs. És mégsem ő volt az aki kis híján betörte a kancellár koponyáját, hanem ízig-vérig városi lovagja azon ügy apropóján, amit Habrertus előszeretettel emleget szerencsétlen félreértésként. Nem kell ezt a gondolatmenetet folytatnia, mert a lány a lovára tesz egy megjegyzést, amire bólint.*
- Ne aggódjon, kedvesem, a thargok jól értenek a lovakhoz. Biztos kap valamelyiktől segítséget, aki leszoktatja az állatot rossz szokásairól.
*Mikor pedig Klantazy azt mondja, hogy egy italra megállna, lekanyarodnak a Sziritán felé vezető bekötőútra és nemsokára már az apró település kis házai között járnak, ahol Hubi meg is szólít egy földmívest.*
- Üdvözöllek, barátom! *kezdi barátságos leereszkedéssel* Habrertus Vachaoz Ruuhrijehr vagyok, a Vashegy és Kagan Thargodar, a környék urának kancellárja. Társammal Arthenior városából tartunk Amon Ruadh-ra és megéheztünk, megszomjaztunk az úton. Tudnátok egy kis harapnivalót és italt nélkülözni, hogy éhünk és szomjunk csillapíthassuk? Természetesen nem kérjük ingyen.
*Az utolsó mondatot olyan hangon teszi hozzá, mint aki nem várja, hogy a Hadúr udvaroncának arannyal kéne fizetnie itt ilyesmiért. A helybéli azonban vagy más véleményen van, vagy nem tud olvasni a sorok között.*
- Az istenek hoztak titeket, jóuram. *mosolyodik el az illető és az aprócska terecskén árválkodó lócák felé int* Üljetek csak le, kis hideg sültet, kenyeret és könnyű borocskát tudok hozni. Nem is kérek érte többet negyven aranynál.
*A jó kancellárnak épp csak a pupillái tágulnak ki kissé ekkora arcátlanság hallatán. Hiszen ez már a közismerten fényűző és drága Pegazus árai! De nem akarja kimutatni, hogy smucig lenne, pláne nem a sötételf előtt.*
- Hozd csak! *bólint jóváhagyólag, aztán lekászálódik az öszvéréről és Klantazy-t is lesegíti a lováról.*
- Parancsoljatok! *teszi eléjük nemsokára a falusi az ételt és italt* Ha a Vashegyre értek, adjátok át Sziritán lakóinak üdvözletét Kagan nagyúrnak és Léja asszonnak!
*Habrertus erre is bólint egyet nyájasan, bár pár pillanat beletelik mire rájön, hogy a második név a Szellemjárót takarja. Ezután leszámol 40 aranyat vendéglátójuk (Mesélő (Daidalos)) markába és neki is láthatnak az estebédnek.* Amikor pedig végeznek, kis aggodalommal tekint az egyre jobban vörösödő horizont felé.*
- Azt hiszem ideje indulnunk, ha kipihente magát. Sötétedés után senkit nem engednek be Amon Ruadh kapuján és nem szeretnék a falak alatt éjszakázni. Bár a Vaskorsóban biztosan kapnánk szállást és annak a fogadónak is kényelmesek a szobái.
*Elmosolyodik, és ez már annak szól, hogy szeretne már ágyba bújni. A mai estén természetesen nem egyedül.*
- Nos, indulhatunk?


1470. hozzászólás ezen a helyszínen: Szántóföldek
Üzenet elküldve: 2017-11-25 20:34:48
 ÚJ
>Atehaner Nemarek [halott] avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Haladó játékos
IC üzenetek: 487
OOC üzenetek: 19

Játékstílus: Vakmerő

*Kellemes környék ez. Tele szántóföldekkel, idős gazdálkodókkal, családjaikkal, gyermekikkel. Olyan nyugodtan és békésnek tűnnek, Atehaner csak most el rájönni, hogy mi is az. Mióta egyedül van, nincsenek körülötte nagyképű elf mágusok és nemesek, akik verik, kínozzák és ájulásik dolgoztatják, mióta nem veszik körül a szektás Eeyr hívő mágusok. Mióta egyedül van olyan békés, nyugodt. Csak néhány furcsálló pillantást kap, de senki sem szól hozzá, nem bántják sem tettekkel, sem pedig szavakkal. Azt tesz amit akar, és akkor, amikor csak akarja.*


1469. hozzászólás ezen a helyszínen: Szántóföldek
Üzenet elküldve: 2017-11-25 12:25:28
 ÚJ
>Zhaggur Khaziir avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Haladó játékos
IC üzenetek: 112
OOC üzenetek: 0

Játékstílus: Megfontolt

*Az egész erdőn átgyalogol, hogy megfelelő faanyagot találjon, de nem talál. Egy kicsit csalódott, hogy talán nem is fog. Ennek ellenére ez a kis séta jó lesz arra, hogy körbe nézzen a környéken. talán majd ha vissza felé fog sétálni és megleli a megfelelő fát, majd akkor folytathatja a munkát. A nagy séta alkalmával egészen a szántókig gyalogol és ha már ott van, akkor nem akarja kihagyni a lehetőséget, hogy valami ehetőt találjon. Nem akarja nagyon elkerülni a munkát, végtére is ezért jött le északról és gyalogolt hónapokon át. De egy kis kikapcsolódás jár minden törpének. Esetleg be kéne mennie a városba, hogy igyon egyet és eladja a két nyúl prémet.
Ahogy bandukol úgy dönt, hogy ez a nap már amúgy is el van szúrva és emiatt jobb lesz ha bemegy a városba és szétnéz azon belül. Nehéz a bányászok élete és még nehezebb, ha csak egyedül csinálja. Viszont a mogorva természetét nem nagyon képes senki elviselni és emiatt jobb, ha egyedül is marad. Elindul hát a hosszúnak nem nevezhető úton, hogy végre meglelje a levegő városát, amelyről oly keveset hallott.
Az út kellemes. Csípős hideg van, de legalább nincs sár. A téli fagyok még nem álltak be és emiatt a talaj sem járhatatlan és csúszós. Egyik lábát a másik után helyezve halad előre a tisztás irányába.*


1468. hozzászólás ezen a helyszínen: Szántóföldek
Üzenet elküldve: 2017-11-25 01:16:24
 ÚJ
>Klantazy Lehtaron avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Törölt felhasználó
IC üzenetek: 56
OOC üzenetek: 0

Játékstílus: Vakmerő

//Habrertus//

~Elkerülhetetlen? Például amikor Eeyr által megáldott birkát akartok venni? Marhaság.~
*Klantazy el sem tudja képzelni, hogy mi értelme volt megvenni azokat a szerencsétlen jószágokat. Nem kevés? Mit csinálnak velük? Megeszik? Lenyírják? Butaságnak tartja az egészet.*
- Biztos vagyok benne, hogy a Tharg élet miatt sokat változott. Persze nem ismertem előtte, de ha valaki sok időt tölt egy közösségben, akkor átformálódik a jelleme.
*Kalntazy sokat koslatott nemesek után, főleg a szolgálójukként. Volt cselédlány, dada, ágyas meg amit még el lehet képzelni.*
- Az ottani sötételfek sokat megőriztek a régi szokásokból.
*A lány ezt abból következteti ki, hogy régen is ilyenek voltak a fajtársai. ellenségesek, mogorvák, akiket elvakít a pénz és a luxus. Ez lett a vesztük. Tudni kell, hogy hogyan lehet módjával csinálni.*
- Elég makacs, észrevette?
*Ezt a lóra érti.*
- Gyakran mást akar, mint amit néz, nehéz visszafogni. Remélem, hogy meg fog szokni engem, és utána már engedelmeskedik.
*Nem lenne túl kellemes folyamatosan hadakozni egy lóval, miközben útban van valamerre.*
- Rám? Nem, nem hinném.
*Bár Klantazy nem mondaná magát vadnak. Inkább haszonlesőnek, de kit érdekel, ha ilyen jól fizet?*
- Egy ital jól esne.


1467. hozzászólás ezen a helyszínen: Szántóföldek
Üzenet elküldve: 2017-11-24 22:48:50
 ÚJ
>Hamrein Glovmoor avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Törölt felhasználó
IC üzenetek: 77
OOC üzenetek: 2

Játékstílus: Vakmerő

*Karikás szemekkel, elnyűtten érkezik a földekre. Késő délutánra járhat, sokan dolgoznak még kinn. Elég nagy jövés-menés lehet errefelé mostanság, a parasztok nem igen vesznek tudomást róla.
A monoton, nyugodt táj és a lágy szellő, mely arcát simogatja együttesen rendkívül megnyugtatóan hatnak rá. A figyelme lankad, csak egy pillanatra hunyja le a szemét a nyeregben és már el is nyomja az álom.
Lova nyerítésére riad fel, pár percre szundított csak el.* ~Ez így nem fog menni.~ *A távolban egy falu körvonalazódik ki előtte, de nem szándékszik bemenni. Levezeti a lovat az útról és hamar talál is egy alkalmas bokrot, mely alá befekhet. Kiköti a lovat egy közeli cölöphöz majd leheveredik az árnyékos bokor alá. A borongós idő ellenére nincs hideg, őszintén reméli, hogy nem ered el újra az eső. Sóhajt egyet majd hagyja, hogy elragadja őt a mély álom.*


1466. hozzászólás ezen a helyszínen: Szántóföldek
Üzenet elküldve: 2017-11-23 16:35:33
 ÚJ
>Dyntina Danbur avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 708
OOC üzenetek: 23

Játékstílus: Megfontolt

//A múlt nyomában//

*A Slin névre keresztelt kísérő, egy röpke pillanatra torpan csak meg, annak hallatára, hogy az egykori félszemű máris kivetnivalót talált a saját elméje és az esetlegesen külső erők által megkreált képben. *
- S mondd, mikor láttál ennyi hajat a fejemen? *Hüvelyk és mutatóujja közé csíptet egy tincset, majd kiegyenesíti, hogy végül eleresztve, engedje visszahullámzani azt társai közé.* Vörös, mi? *A válla felett pillant vissza, a régen látott cinkostársak mosolyával.* Hódításaid számosak voltak Khan Lero, de ennél bögyösebbet képzeltem volna melléd. *Hangja továbbra is Dyntiét idézi, a hangszín Slinét, a tartalom viszont inkább hangzik afféle önvádnak, mintsem olyasminek, amit egy nő mondhatna.
Arra, hogy amit Khan lát, az nem a valóság, nem egy álom, de még csak nem is egy tiszta emlék lenne, több nyom is utal. A férfi pontosan tudja, hogy kivel van dolga, s még ha az esemény nem is így történt annak idején, a nő akkor is fontos szereplője volt élete ezen szakaszának, ugyanúgy, ahogy a Vöröske a mostaninak. A kettejükből összefonódó kép, azonban inkább az előbbit testesíti meg, még ha nem is teljesen. A zavaros képet tovább rontja az is, ahogy az elrohanó bajtársak egy része, mintha pontosan átnézne a férfin, másik részük pedig mintha észlelné a jelenlétét, de kollektíven egyiket sem lehetne kijelenteni.*
- Talán kissé csúf a vád egy olyan szájából, aki másodjára zuhan le egy épületről, hogy kerüljön kómába. *Slin dacosan veszi a férfi felemlegetett emlékét, de még ha nem is ugyanazok a szemek, hanem a kalóz szürkéi néznek rá vissza, a tekintete is elárulja, pontosan tudja, mire gondol. Egy időre csendbe burkolózva vezeti útján Khant, s amikor kiérnek az udvarra, az út közepén állítja meg a férfit. Maga előtt keresztbe kulcsolt kezekkel, szándékosan rásegít arra, hogy mimikáit a valós Dyntiére formálja, miközben Khan kiszól a feleségéhez az álmon kívüli világba.*
- Örökké úgysem várok. *Billenti félre a fejét a Félszemű szavainak végeztével, majd mintegy villámcsapásra vedlik vissza Slin jellemébe.
A bajtárs előbb nem válaszol a kérdésre, a lovag háta mögé tekintve vár valamire. Egyikőjük számára sincs már idő az érkező, ellátmányt siettében leszállító lovasszekér elől félreugrani, és szükség sincs rá, minthogy az egyenesen áthajt rajtuk.*
- A kérdés az, Khan Lero, te készen állsz-e arra, hogy változtass a történteken? *A dolgot nem könnyíti meg a nő szófukarsága, így az esetleges értetlenkedés után, valamelyest pótolja a hiányos információkat.* Most csak külső szemlélője vagy ennek, maradhatsz is így, hogy újra végig nézd mi történt, vagy felöltheted újra a tested. A magam részéről, mit sem várok jobban.

*Ahogy telnek a napok, úgy ismer rá minden nap valami újra a környezetéből. Azt például már akkor megtudta háziasszonyukról miközben az a lény sebeit pofozta helyre, hogy gyógyítási képességeit nem könyvekből, hanem gyakorlat útján szerezte. A nemrégiben lezajló események, a halállal való háborúzás során, az olyan tehetősebb tanyák tulajdonosai, mint amilyenek ők ketten is a férjével, kötelezve voltak arra, hogy a telken átkelő katonákat étellel, a sebesülteket pedig kezük gondosságával lássák el. Amit nem a nő elbeszéléséből tudott meg, az az, hogy nem egy született parasztnővel van dolga. Dynti, származásából, és az elmúlt évek tapasztalataiból, ha valamit, hát az emberek beszédstílusát már külön kategóriákba képes sorolni. Apró elszólásokból, és abból, hogy az asszony a Várost, mint Atheniort mennyire jól is ismeri, ellenben a mindennapi politikai élettel és az újításokkal már egyáltalán nincs napirenden, egész könnyedén kiszűrte, hogy városi fruskaként költözhetett össze ezzel a férfivel, hogy annak örökölt földjén. Azt is könnyedén felismerte, hogy az annak idején olyan lovagias attitűdökkel, kellemes külsővel és romantikus cselekedetekkel felruházott férfi, miként válhatott egy ilyen rossz küllemű, visszataszító és goromba alakká. Elég egyszerű volt rájönnie, ő maga is tudja, hogy mennyit ér egy fiúgyermek a családban, és mennyit az, ha valakinek egy szem lánya van csak.
Mindezen információk viszont Khan ágya mellett ücsörögve csak unaloműzőnek és fantáziájának kiszélesítésére jók. Amíg nem döntött úgy, hogy elles némi házi praktikát a nőtől, addig egész nap a férfi ágya mellett rostokolt. Eleinte gyakran be is feküdt mellé, hogy teste melegét magán, mellkasának emelkedését pedig a tenyere alatt érezhesse. Egyszer azonban elbóbiskolt közben, s arra kelt, hogy a férfi fuldokol annak következtében, hogy ő álmában az orra elé dobta az alkarját. Minthogy nem kíván ideje korán férjgyilkos lenni, így amellett maradt, jobb, ha csak az ágy mellett ül, és nem csinál semmi olyat, ami a kómából a halálba vezeti a választott férfit.*
- Csak úgy szólok, az arra való várakozást, hogy felébredj, zabálással töltöm, így minél később ébredsz fel, annál kövérebb leszek. *Minden nap elsüt valami hasonlót, abban bízva, hogy valamelyik megtalálja a férfit. Afelől kétsége sincs, hogy a kómája már nem a gyógyulási folyamat része, legalábbis nem a fizikai. Pontosan tudja, hogy köze van a férfi testét uraló titokzatos Másiknak, akit így, vagy úgy, de akkor is gyűlöl.
Valamivel később, Khan számítása célt ér abból a szempontból, hogy az álomvilágból kiszólt mondata érthető szavakként, bár elég halkan hagyják el a száját, abban viszont a szerencsétlensége nyilvánul meg, hogy akinek az üzenetét küldeni kívánta, fél perccel korábban, sietve hagyta el a szobát.*1465. hozzászólás ezen a helyszínen: Szántóföldek
Üzenet elküldve: 2017-11-23 11:04:37
 ÚJ
>Harath Hardoghar avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Törölt felhasználó
IC üzenetek: 747
OOC üzenetek: 33

Játékstílus: Vakmerő

//Gyülekező viharfelhők - Keleti őrjárat//

*Komoran bólogat.*
- Igen. Már semmi sem olyan, mint régen. *nagyon nem. Számos régi és új barát tűnt. Ez erős volt, az gyors, amaz félelemtelen, de eltűnt mind, rég nincs híre sem.*
- Még nem tört meg, de továbbra sem vagyunk senki kedvence.

*A Tharg Birtokok és a Vaserdő után a Szántóföldek következik. Ez még mindig Amon Ruadh uralma alá tartozik, de itt már gyakoriak a provokációk.*
- Nemrég valami szektás volt itt. El is csábította vagy fél tucatnyi falusit. Megmondtam azoknak a máléknak, hogy a következő ilyet húzzák karóba... és most megyünk, hogy megerősítsük a parancsot. *kacsint Salanelre.*


1464. hozzászólás ezen a helyszínen: Szántóföldek
Üzenet elküldve: 2017-11-22 21:52:55
 ÚJ
>Mor Dahkr avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Játékos
IC üzenetek: 5
OOC üzenetek: 0

Játékstílus: Vakmerő

//Avalija Taldan//

*Úgy tűnik, sikerül jobb belátásra bírnia a lányt, és ez nem is kerül túl sok erőfeszítésbe, vagy időbe. Fölényét viszonylag könnyen érvényesíteni tudja, és ennek hatására a lány is belátja, hogy itt már nincsen értelme az ellenállásnak. Mikor végre meghallja, hogy hol van a pénz, azonnal birtokba veszi, minden egyébbel együtt, ami a kezébe kerül. Ezután a ló kantárját is megragadja, majd saját gebéjéről teljesen megfeledkezve felpattan új szerzeményére, a lenyugvó nap irányába véve az irányt, teljesen magára hagyva áldozatát.*


1463. hozzászólás ezen a helyszínen: Szántóföldek
Üzenet elküldve: 2017-11-22 07:26:36
 ÚJ
>Zhaggur Khaziir avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Haladó játékos
IC üzenetek: 112
OOC üzenetek: 0

Játékstílus: Megfontolt

*Ismét a szántóföldön találja magát. Most jobban figyel arra, hogy melyik kis elágazást választja. Gyakran tekint fel az égre, hogy a fel fel bukkanó napból meg tudja állapítani, vajon merre jár. Ez eleinte nem hoz sikert, hiszen ez az évszak nem híres arról, hogy sokat sütne a nap. Vagyis északon bizonyosan nem, mivel ott ilyenkor már hó borítja a hegyek ormait. Itt azonban más a helyzet. Délen sokkal enyhébb az idő, sokkal melegebb van és a nap is gyakrabban látszik.
Ahogy bandukol előre meg is jön a várva várt csoda. Feltekint az előbukkanó napra és már be is azonosítja merre vannak az égtájak. Ez akár örömmel is eltölthetné, de nem tölti, hiszen még mindig bosszús az eltévedés miatt. Ez kihat az egész kedvére. Minden nap, amelyet távol tölt a hegytől egyre szegényebbé teszi.
Ez a szó, hogy szegény, vagyontalan vagy csóró alig szerepelnek a szótárába, de a félelmei között inkább. Mohó vágya az arany és a drágakövek iránt mindent elhomályosít.
Ahogy nyugatnak halad végre megpillantja a keresett erdőséget. Megáll elgondolkodik, hogy biztos ez lehet e. Majd úgy dönt jó esély van erre és neki indul.*


1462. hozzászólás ezen a helyszínen: Szántóföldek
Üzenet elküldve: 2017-11-21 22:14:15
 ÚJ
>Habrertus Vachaoz Ruuhrijehr avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 863
OOC üzenetek: 37

Játékstílus: Vakmerő

//Klantazy//

- Valóban, a thargok általában nem nagyon kedvelik a városi népeket és legtöbbjük csak akkor keresi fel Artheniort, ha az elkerülhetetlen.
*Bólint rá Klantazy kérdésére, aztán elmosolyodik.*
- Persze én nem vagyok tharg, legalábbis a vér jogán nem. Arthenior városának szülötte vagyok, bár taknyos kölyök korom óta nem élek ott. Legtöbb időt Pirtianes-ben töltöttem és talán nem hat szerénytelenségnek ha azt mondom, hogy ember létemre elfogadtak és megbecsültek az ottaniak.
*Tesz egy diplomatikus kézmozdulatot.*
- Tudja, az ottani sötételfek messze nem olyan nyájasak az idegennel, mint Lanawin más tájain.
*Már egy ideje a szántók vidékén járnak és a tájról Haberetus-nak eszébe jut, hogy távlati tervei között szerepel a tharg birtokok ingó- és ingatlan vagyonának összeírása, Kagan Thargodar háza népével egyetemben. Elréved a tekintete és elnyom egy sóhajt, mert érzi, hogy sok lesz már a restanciája. ThargArod és Amon Ruadh falainak renoválása is kiadós munkának ígérkezik, főleg úgy, hogy az előzetes felméréseken túl még nem jutottak. Ha van egy kis szerencséje, helyettese már kész tervekkel várja. Legalábbis ebben bízik.*
- Úgy legyen Reliq. *bólint egyet a rögtönzött névadásra* De azért remélem, hogy a lova nem fog rászolgálni a nevére.
*Kicsit elbiccenti a fejét, úgy néz a lányra.*
- Vad. Tudja, azon tűnődöm, vajon önre is illik-e ez a név?
*Ha nem is vágtában, de biztosan haladnak és mostanra az út jó részét maguk mögött is tudták. Sziritán határában Habrertus elsandít a mezőgazdaságból élő faluhoz képest vagyonos település házainak irányába, aztán a mélységi felé fordul.*
- Nem fáradt? Esetleg harapna valamit vagy felfrissítené magát? Annyi időnk van, hogy megálljunk egy kicsit.


1461. hozzászólás ezen a helyszínen: Szántóföldek
Üzenet elküldve: 2017-11-21 21:21:44
 ÚJ
>Zhaggur Khaziir avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Haladó játékos
IC üzenetek: 112
OOC üzenetek: 0

Játékstílus: Megfontolt

*Reggel szépen feltápászkodik a kemény talajról. Nem kell neki nagy luxus, hiszen bányász élethez szokott. Ennek megfelelően kipihenten ébred. Egy kicsit rendbe szedi magát és máris elindul a szántó földek irányába. Ez a terület igazából majdnem olyan mint a puszta, csak meg van művelve, vagyis még sem annyira, hiszen a népek nem termesztenek semmit télvíz idején. Így csak a kopár földek láthatóak. Nem is akar sokat időzni itt ezért egyetlen faluba sem teszi be a lábát. Inkább komótosan halad a célja irányába és kergeti közben az álmait. Magában ismételgeti a még északon ellopott fekete por elő állításának rövidke receptjét. Ez az az eszköz, amely megtöri a követ és így nem kell csákánnyal vésni és munkálkodni.
Egyre beljebb halad a szántókon és figyelme egyre inkább arra terelődik, hogy sűrű fás területet keressen. Vagyis egy erdőt keres, amely majd a hegyek lábához vezeti és egy rejtélyes helyhez, amely sok kincset ígér a számára.
Majd fél napos gyaloglás után megpillant egy erdőt, amely talán az lehet. Nem sokat vacakol. Azonnal bele vág az útba.*


1-20 , 21-40 , 41-60 , 61-80 , 81-100 , 101-120 , 121-140 , 141-160 , 161-180 , 181-200 , 201-220 , 221-240 , 241-260 , 261-280 , 281-300 , 301-320 , 321-340 , 341-360 , 361-380 , 381-400 , 401-420 , 421-440 , 441-460 , 461-480 , 481-500 , 501-520 , 521-540 , 541-560 , 561-580 , 581-600 , 601-620 , 621-640 , 641-660 , 661-680 , 681-700 , 701-720 , 721-740 , 741-760 , 761-780 , 781-800 , 801-820 , 821-840 , 841-860 , 861-880 , 881-900 , 901-920 , 921-940 , 941-960 , 961-980 , 981-1000 , 1001-1020 , 1021-1040 , 1041-1060 , 1061-1080 , 1081-1100 , 1101-1120 , 1121-1140 , 1141-1160 , 1161-1180 , 1181-1200 , 1201-1220 , 1221-1240 , 1241-1260 , 1261-1280 , 1281-1300 , 1301-1320 , 1321-1340 , 1341-1360 , 1361-1380 , 1381-1400 , 1401-1420 , 1421-1440 , 1441-1460 , 1461-1480 , 1481-1500 , 1501-1520 , 1521-1540 , 1541-1560 , 1561-1580 , 1581-1600 , 1601-1620 , 1621-1640 , 1641-1660 , 1661-1680 , 1681-1700 , 1701-1720 , 1721-1740 , 1741-1760 , 1761-1780 , 1781-1800 , 1801-1820 , 1821-1840 , 1841-1860 , 1861-1880 , 1881-1900 , 1901-1920 , 1921-1940 , 1941-1960 , 1961-1980 , 1981-2000 , 2001-2020 , 2021-2040 , 2041-2060 , 2061-2080 , 2081-2100 , 2101-2120 , 2121-2140 , 2141-2160 , 2161-2180 , 2181-2200 , 2201-2220 , 2221-2240 , 2241-2260 , 2261-2280 , 2281-2300 , 2301-2320 , 2321-2340 , 2341-2360 , 2361-2380 , 2381-2400 , 2401-2420 , 2421-2440 , 2441-2460 , 2461-2480 , 2481-2500 , 2501-2520 , 2521-2540 , 2541-2560 , 2561-2580 , 2581-2600 , 2601-2620 , 2621-2640 , 2641-2660 , 2661-2680 , 2681-2700 , 2701-2720 , 2721-2740 , 2741-2760 , 2761-2780 , 2781-2800 , 2801-2820 , 2821-2840 , 2841-2860 , 2861-2880 , 2881-2900 , 2901-2920 , 2921-2940 , 2941-2960 , 2961-2980 , 2981-3000 , 3001-3020 , 3021-3040 , 3041-3060 , 3061-3080 , 3081-3100 , 3101-3120 , 3121-3140 , 3141-3160 , 3161-3180 , 3181-3200 , 3201-3220 , 3221-3240 , 3241-3260 , 3261-3280 , 3281-3300 , 3301-3320 , 3321-3340 , 3341-3360 , 3361-3380 , 3381-3400 , 3401-3420 , 3421-3440 , 3441-3460 , 3461-3480 , 3481-3500 , 3501-3520 , 3521-3540 , 3541-3560 , 3561-3580 , 3581-3600 , 3601-3620 , 3621-3640 , 3641-3660 , 3661-3680 , 3681-3700 , 3701-3720 , 3721-3740 , 3741-3760 , 3761-3780 , 3781-3800 , 3801-3820 , 3821-3840 , 3841-3860 , 3861-3880 , 3881-3900 , 3901-3920 , 3921-3940 , 3941-3960 , 3961-3980 , 3981-4000 , 4001-4020 , 4021-4040 , 4041-4060 , 4061-4080 , 4081-4100 , 4101-4120 , 4121-4140 , 4141-4160 , 4161-4180 , 4181-4200 , 4201-4220 , 4221-4240 , 4241-4260 , 4261-4280 , 4281-4300 , 4301-4320 , 4308-4327