Külső területek - Szántóföldek
Karaktered neve: ---       Rangod: Nem bejelentkezett felhasználó       Pénzed: --- arany     
Varázsitalaid: Neked nincsenek varázsitalaid!
Herbária: Neked nincsenek varázsnövényeid!


Üdvözlünk!

Ez itt a www.Lanawin.hu weboldal játéktere. Egy fórumos szerepjáték. Te nem vagy bejelentkezett állapotban, ezért nincs jogod ténykedni a fórumon. Csak olvasni tudod a hozzászólásokat, semmi mást. Ha szeretnéd kipróbálni milyen is a fórum valójában, átélni izgalmas kalandokat, varázslatokat tanulni, bájitalokat vásárolni, egyedi karaktert létrehozni, felszereléseket kovácsoltatni, vagy küldetéseket végrehajtani, akkor regisztrálj bátran, ne habozz. Miután regisztráltál, és beléptél minden funkciót elérhetsz. Lehetőséged lesz részt venni a mesékben, vagy csak spontán játszani a megalkotott, mesés világban. Felkutathatod a város rejtélyeit, és részese lehet egy olyan fórumos szerepjátéknak, ahol a játékosok kényelme, és a játék élvezete a legfontosabb.

Vissza a főoldalra!
Erdőszéli tisztás (új)
Arthenior közelében (új)
SzántóföldekTharg birtokok (új)
Füves puszta (új)
Kikötői erdőség (új)
<< Előző oldal - Mostani oldal: 40 (781. - 800. üzenet) - Első olvasatlan beíráshoz >>Oldal váltása: - Következő oldal >>

800. hozzászólás ezen a helyszínen: Szántóföldek
Üzenet elküldve: 2016-11-02 20:15:48
 ÚJ
><b style='color:#c03010'>Mesélő (inaktív)</b> avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Mesélő
IC üzenetek: 237
OOC üzenetek: 85

Játékstílus: Szelíd

//Egy kis csetepaté//

*Zopal lábát végül eltalálja a tűzgömb és egy hatalmas plazmatömegként szét is terül rajta az egyik fele. A másik a környező füves, fás, bozótos aljnövényzetben lobbantja fel a lehullott leveleket.
Az ork meghemperedik a földön, aminek hatására a lábán elalszik a tűz, s így kisebb égési sérülésekkel megússza az esetet.
Ellenben, ha nem is túl okos, rendelkezik annyi tapasztalattal, hogy a tüzet nem minden holt szereti, s talán előnyt kovácsolhat belőle.
Mindenesetre most még az a legnagyobb baja, hogy talpra álljon, és felvegye ismét a harcot az ellenséggel, akiknek a száma megnégyszereződött. Még ha az erősítés tagjai nem is számítanak ellenfélnek egy ilyen edzett harcossal szemben, a pokolkutyát támogatva komollyá nőtte ki magát az ellenállás.
Ahogy számít is rá, az élőholtak lassú léptekkel megpróbálják egy szélesebb körben bekeríteni az orkot, amit a férfi fel is ismer, és úgy mozog, hogy a távolság megmaradjon. Ám két tényezőre nem számít, aminek következtében talán célszerű lesz átírnia a stratégiát. Az egyik a mellette lobbant tűz, ami az aljnövényzetbe beleakadva bizony-bizony egyre nagyobbra hízik. Nem elég, hogy kezd az orknak melege lenni, még gátolja is a teljesen szabad mozgásban, ami ugyan az élőholtak ellen nem számít, de a tőlük jóval gyorsabb kutya ellen annál is inkább. Sebes mozgásának köszönhetően bizony meg tudja kerülni az orkot, noha kissé távolabb áll meg a hátánál.
A harcos férfi dönthet, hogy a négylábúval fordul szembe, vagy a három segítőtársával. Akárhogy is dönt, a hátánál is lesz ellenség, bár egyelőre még nem támadnak. Mintha azt várnák, hogy a pokolkutya által indított tűz elvégezze a feladatot helyettük, vagy arra, hogy az osztott figyelem közben az ork hibázik.
Egyébként az élőholtaknál nincs fegyver, hacsak a földről felvett fadarabokat nem tekintjük annak.*


799. hozzászólás ezen a helyszínen: Szántóföldek
Üzenet elküldve: 2016-10-30 14:28:13
 ÚJ
>Svir Gia avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 1633
OOC üzenetek: 313

Játékstílus: Vakmerő

*A kalapos igen jól járt, hogy a vörös osztozik a páncélhacukák iránti rajongásában, vagy legalábbis különösebben nagy elpirulás nélkül örömmel magára ölti őket időnként. Mint mondjuk az első, meg a legutóbbi alkalomkor is. Hogy ezek megegyeznek? Ez már igazán csak részletkérdés. Az viszont biztos, hogy a közeljövőben szívesen megduplázná ezt a számot, az ehhez vezető út első lépése az, hogy visszalovagolnak a városba. Itt ugye mindenféle kovácsoktól, páncélhacukáktól, meg kényelmes szobáktól távol bajos lenne megoldani. Esetleg levelekkel takargathatnák magukat, de azok így ősszel vagy már igen szárazak, vagy pedig nedvesek és ragadósak. Egyik sem kellemes ugyebár, és akkor a hideg szélről és a világ vége utáni állapotokról nem is szóltunk.*
- Pöpec. Vagy Perec. Szóval Frankó. *A suhancok körében divatosnak vélt szavakkal próbálkozik, nem sok sikerrel. A lovakat viszont simán összezavarja vele, ez is valami.*
- Szerintem teljesen ledöbbent és még nem igazán tért magához. *Hangzik a válasz. Frankó ezt sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudja, de neki nem is ez a dolga, hanem, hogy menjen. Menni viszont legalább megy, méghozzá előre. Ha így folytatják, hamarosan az artheniori tisztáson találják majd magukat.*


798. hozzászólás ezen a helyszínen: Szántóföldek
Üzenet elküldve: 2016-10-29 15:49:14
 ÚJ
>Grem Gromrot avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Játékos
IC üzenetek: 88
OOC üzenetek: 2

Játékstílus: Megfontolt

*Végre kiér az erdőből és a szántóföldre téved. Amikor megfordul és maga mögött látja az erdőt, egy kicsit megkönnyebbül, hiszen egy olyan területre érkezik, ahol a látótávolság sokkalta megnyugtatóbb mint a másik helyszínen. A kávénak és a botjának köszönhetően kielégítő gyorsasággal képes haladni és ennek köszönhetően a távolban megpillantja a város homályos körvonalát. Persze messze még a jelen térség vége, de ami késik az nem múlik és ezen az alapon a gnóm már vidámabban és lelkesebben folytatja az utat. Mivel minden rendben és az út is normális, ezért egyik lábát a másik után helyezve gyalogol a cél irányába.
A szántóföld még annyira sem érdekes mint az erdő. Semmi látnivaló. Csak tarló, gyom és megint tarló. A nyári időszakban amikor aranylik a gabona, az megmozgatja a gondolkodó és merengő elmét, hogy bizonyosan van benne valami szépség. De ebben az évszakban csak a nyirkos esős és saras időjárás uralja a vidéket. Noha még nincs hó és jó ideig talán nem is kell számítani rá, a sár és a víz így is megnehezíti a haladást. Szerencséjére azonban most nincs ilyen vész és az idő tiszta, az eső sem esett már jó ideje, az út száraz és jól lehet haladni rajta.
Grem ezt a tényt ha nem is kitörő örömmel, de legalábbis egy biztató nyugalommal fogadja. Ahogy a nap kezd egyre lejjebb menni úgy kezdi szedni a lábát a gnóm is. Nem akar a sötétben botorkálni a város utcáin.*


797. hozzászólás ezen a helyszínen: Szántóföldek
Üzenet elküldve: 2016-10-28 13:26:57
 ÚJ
>Zopal Grognard avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Játékos
IC üzenetek: 278
OOC üzenetek: 13

Játékstílus: Vakmerő

//Egy kis csetepaté//

*Zopal elhagyta már régi a törzsére jellemző vadságot. A mesterétől igaz a kelleténél jóval több kínnal és szenvedéssel, de megtanulta a megfontolt harcot. Ennek ellenére azt is, hogy ha helyzet adódik akkor próbálja meg az kihasználni és ne gondolkodja el a dolgot. Így tesz most is és sikerül egy mély vágást ejtenie a bestia nyakán aki ettől el is kezd hátrálni. Zopal ezt nem hagyná, de a felé lendülő tűzgömb megakasztja a készülő rohamát és oldalra veti magát. A lábát még így is elérte a gömb és párat hengeredik a földön míg eloltja magát. Ez gond ugyanis addig megérkezett az erősítés a dögnek. Zopal most már kezdi nagyon reménytelennek érezni ezt a küzdelmet. Méghozzá a fajtárs elúszott és ezért magára maradt. Nem mintha nem lenne szép kard, de ebben a helyzetben jobban örülne ha a csatabárdja lenne a kezében. Az még mindig ott van a földbe vágva ahol hagyta ha nem történt azóta semmi vele. Erre viszont nincs idő. Zopal megragadja a kardját és megfigyeli az ellenfeleket. A legveszélyesebbnek a kutyát találta mivel ő gyors, erős és még esze is van. Ahogy látta néhány csoszogó hulla van vele akikkel volt már nem egyszer dolga és ismeri őket. Inkább létszámfölényük van. Gyorsan kell és sokat mozognia ha megpróbálják körbevenni. Így megpróbálja a a távolságokat tartani és mozgó célpont lesz a kutya számára. Ha ügyes akár azt is elintézheti, hogy az a saját "társait" ritkítsa meg és egy kicsit az ork malmára hajtsa a vizet.*


796. hozzászólás ezen a helyszínen: Szántóföldek
Üzenet elküldve: 2016-10-28 09:00:45
 ÚJ
><b style='color:#c03010'>Mesélő (inaktív)</b> avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Mesélő
IC üzenetek: 237
OOC üzenetek: 85

Játékstílus: Szelíd

//Egy kis csetepaté//

*A pokolkutya azzal számol, hogy az ork a pajzsot ráerősítette az alkarjára, és vele együtt is fog elrepülni. Az, hogy erre nem volt ideje a harcosnak, meg sem fordul a fejében, s így alaposan meglepi a jószágot.
Az ork talán ösztönösen támad, talán sejti a nem várt előnyét, de habozás nélkül a bestia nyaka felé szúr.
A kard pengéjének nagyjából az egyharmada hatol be a méretes kutya nyakába, mire az a fájdalomtól átitatva, nyüszítő hangot kiadva hátraugrik egyet.
Alábecsülte az ork harci képességét, azt remélte, hogy ő is olyan könnyű préda lesz, mint amilyen Grakul volt, s ennek megfizette az árát.
Legendás vadsága alább is hagy, óvatos léptekkel hátrálni kezd a felé sétáló erősítés felé, akik néhány körön belül meg is érkezhetnek.
Felismerte a robusztus jószág, hogy tanácsos őket megvárni az újabb támadással, mert így könnyen eleshet, mire ideérnek.
Hogy lassú visszavonulását biztosítsa, s elérje, hogy az ork ne tudja követni, vagy rohamszerű támadást indítani ellene, egy újabb tűzgolyót köp a harcos felé.
A távolság rövidebb, mint ami az első ilyen támadásnál volt, így az orknak nem is lesz annyi ideje kitérni előle. Egészen biztosan elkapja az izzó gömb, a kérdés már csak az, hogy milyen módon történik ez.
Ha úgy találja, mint Grakult, akkor a pokolkutya győzelemnek könyvelheti el a harcot, noha a vacsoráról feltehetően lemarad.
Ha valamelyest kitér az ork, akkor túl nagy baja nem lesz, csupán kisebb égési sérülések a karján, vagy a lábán, attól függően, hogy mit is súrol, vagy talál el a tűzgolyó.
Utóbbi esetben talán meg kell majd hemperednie a férfinek, s így a kutya eléri a célját, egy kevés időt nyer majd.*


795. hozzászólás ezen a helyszínen: Szántóföldek
Üzenet elküldve: 2016-10-27 20:01:33
 ÚJ
>Rhebosse Dunos avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 755
OOC üzenetek: 45

Játékstílus: Vakmerő

* A vörös igen jól járt, hogy a Kalapos csupán a páncélhacukákért rajong. Legalábbis eddig semmi arcpirító nem derült ki az ex-intézőről, legvadabb vágyálmait valószínűleg hét pecsétes titokként őrzi még Rhebosse előtt is.
Minden bizonnyal Svir sötét jóslata lehet az oka annak, hogy Perec megmakacsolja magát. Úgy van vele, ha nincs több répa, neki ugyan dolgoznia sincs miért.
A paci még menekülne, de Frankónak sikerül „bekerítenie”. Perec megadja magát, kapóra jön, hogy nem valami kitartó hisztiző, így a férfi segítségével a vörös végre nyeregbe szállhat.*
- Na. *nyugtázza a helyzetet, innen már csak meglesz.* Mehetünk!
*Azzal lassan poroszkálni kezd vissza, Arthenior felé, amerről jöttek. Innen már tudni melyik ágak próbálják meg ledönteni őket a lóról, hogy hol fér át a kerekecske lovacska kerekecske gazdájával, meg hogy merre jó a talaj a lovak patájának s merre nem.*
- Hát az hogy lehet, hogy Frankó mégis ilyen nyugodt? *Talán ő nem is szereti a répát.*


794. hozzászólás ezen a helyszínen: Szántóföldek
Üzenet elküldve: 2016-10-26 22:19:24
 ÚJ
>Svir Gia avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 1633
OOC üzenetek: 313

Játékstílus: Vakmerő

*Ahhoz már nem elég fiatal, de még nem is elég öreg, hogy cselédeknek vagy dajkáknak kelljen őt pisiltetniük. Persze biztosan van, aki férfi korában is élvezi az ilyesmit, de Svirnek nincsenek ilyen perverzió, így Rhebosse nyugodtan kimaradhat ebből.*
- Ha vannak még répák egyáltalán. *Természetesen nagyobbat mond még Rhebossenél is. A lovak szeme ennek a szörnyű lehetőségnek a megemlítésekor minthe elkerekedne az aggodalomtól, de lehet, hogy csak Svir szeme káprázik.*
- No hé, hó! *Mondja a Kalácsfalván tanult varázsszavakat a magát megmakacsoló Perecnek. Az igézést azzal teszi teljessé, hogy Frankóval a másik ló mellé léptet, aztán megfogja a kantárját amíg Rhebosse felkapaszkodik a nyeregbe. Ha még így sem megy, akkor majd máshogy segít, mondjuk kezet nyújt.*
- Biztos csak ideges a Perec. *Magyaráz Rhebossenek.*


793. hozzászólás ezen a helyszínen: Szántóföldek
Üzenet elküldve: 2016-10-26 21:39:37
 ÚJ
>Zopal Grognard avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Játékos
IC üzenetek: 278
OOC üzenetek: 13

Játékstílus: Vakmerő

//Egy kis csetepaté//

*Mivel arra, hogy rendesen felkészüljön egy küzdelemre nem volt ideje ezért a pajzsa nincs normálisan felkötözve a karjához. Ha nem jött volna a fajtársa fél alvilággal a nyomában akkor Zopal most is keresne valami házat amit kirabolhat.Az ork egy pillanatra meg is lepődik a dög gyorsaságán és erején, de túl sok ideje nincs. Megmarkolja a városőrségtől kapott kardot a másik kezével is és ismét indít egy döfést a kutya nyaka felé. Azt nem tudja mennyire vannak tőle és hogy hányan az élőholtak, de azt igen, hogy gyorsan el kell intéznie ezt a förtelmet, hogy tudjon figyelni.*


792. hozzászólás ezen a helyszínen: Szántóföldek
Üzenet elküldve: 2016-10-25 18:36:12
 ÚJ
><b style='color:#c03010'>Mesélő (inaktív)</b> avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Mesélő
IC üzenetek: 237
OOC üzenetek: 85

Játékstílus: Szelíd

//Egy kis csetepaté//

*A pokolkutya nem egy lassú jószág, ugyanakkor az ork szerencsés helyzetbe került, hogy Grakul kötötte le eddig a lény figyelmét. Oldalazó mozgására azonban már reagál az ellenfele, és ahogy Zopal, úgy a kutya is lépdel az orkkal, hogy megelőzze az oldalba támadást. Végül a harcos elszánja magát a és egy nyaki irányba tartó szúrással próbálja áttörni a bestia védelmét, ami azonban nem jár sikerrel. Az irdatlan sebességű állat kitér a szúrás elől, majd hatalmas állkapcsát kitárva ráharap Zopal pajzsára, ami mivel mereven rá van szíjazva a karjára, lényegében egységet alkot a harcossal.
Ha valami miatt még sem kötötte fel a karjára a pajzsot, akkor a pokolfajzat kitépi a kezéből és messzire hajítja.
Ha rendeltetésszerűen van a férfin a pajzs, akkor az orkkal együtt repíti a bokrok, fák közé a pajzsot.
Nagyobb nehézségébe nem telik ezt a mozdulatot megtenni, ami arra enged következtetni, hogy erő is akad benne jócskán.
Az utóbbi esetben a férfi úgy négy, vagy öt métert repülhet hátra, miközben egy pillanatra a szeme elé vetődik a távolabbi táj is. Az őt követő élőholtakból végül három sétált el a harc színteréig, de most még úgy száz, vagy százötven méterre lehetnek.
Ha nem dobja el az ellenfele a férfit, akkor ezt a részletet nem igazán tudja felmérni, ellenben, noha pajzs nélkül, de támadhat a védőeszközét kirántó kutyára.*


791. hozzászólás ezen a helyszínen: Szántóföldek
Üzenet elküldve: 2016-10-24 23:01:36
 ÚJ
>Zopal Grognard avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Játékos
IC üzenetek: 278
OOC üzenetek: 13

Játékstílus: Vakmerő

//Egy kis csetepaté//

*Zopal-nak sikerül kitérnie a felé tartó tűzgolyó elől viszont a fajtárs nem jár ilyen szerencsésen. Zopal elvesztett egy lehetséges bajtársat és ami rosszabb egy lehetséges kirabolandó hullát. Viszont ilyesmiken nincs lehetősége időzni. Harc van és Zopal azzal törődik. Olyan hülyeségek, hogy ezt a harcot valaki lássa vagy bárki is elismerje Zopal érdemeit ilyen igényei nincsenek az ork zsoldosnak. Megtanulta már az élettől, hogy ha zöldbőrű vagy akkor elismerést csak magadtól kapsz és harcolni is csak magadért harcolj. Persze a nagy naivitásában párszor az utóbbi szabályt már megszegte és fogott már fegyvert mások megvédésére is de, főként magáért küzd. Ahogy most is. A lény közelébe érve igyekszik a dög oldalába kerülni és egy döféssel megmártani a pengéjét a dög nyakában. Reméli, hogy elég mély sebet tud ejteni ahhoz, hogy a tűzokádástól vagy szerencsés esetben a további harctól eltántorítsa a bestiát.*


790. hozzászólás ezen a helyszínen: Szántóföldek
Üzenet elküldve: 2016-10-24 18:34:39
 ÚJ
><b style='color:#c03010'>Mesélő (inaktív)</b> avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Mesélő
IC üzenetek: 237
OOC üzenetek: 85

Játékstílus: Szelíd

//Egy kis csetepaté//

*A pokolkutya támadása végül részint sikeresnek bizonyul. Zopal ugyan egy hirtelen mozdulattal kitér a felé száguldó tűzgolyó elől, a máik orkot tökéletesen oldalba kapja. Az ütés erejétől Grakul nekiesik egy fának és beüti a fejét. Nem sok ideje maradt azonban törődni a sérülésével, hiszen sokkal erőteljesebbet, veszélyesebbet is szerzett. A teljes felsőteste lángra kapott, és ezt a fájdalmat emésztő kínként érzékeli. A hang fel is csap a torkából egy artikulálatlan sikoly keretén belül, majd a kezével kapálódzva elindul a nem túl messze csordogáló folyó felé és beleveti magát. Ezzel talán megmentette az életét, talán nem, de erről Zopal már mit sem fog tudni. A társát elviszi a víz, ő pedig hiába ad ötleteket a harcostársának, az nem válaszol. Egyedül maradt hát a harcban, ami olybá tűnik, így kezd számára kiegyenlíthetetlen hátránnyá válni.
Mindenesetre bőszen harcol, és a tűzgolyó elől kitérve a közelébe is tud érni a pokolkutyának. Vágótávolságba érve látja csak igazán, hogy milyen robusztus a fenevad, és az is tudatosul benne, hogy nem lesz ez egy egyszerű küzdelem. Valószínűleg itt fogja hagyni a fogát, de ha mégsem, akkor hősies tettét immár senki sem bizonyíthatja, legendák főszereplője tanú híján sosem lesz.
Kegyetlen sors ez egy ork lovagnak, ez kétségtelen. De ne rohanjunk ennyire előre, hiszen meg kell vívnia a csatát, és úgy tűnik, hogy övé lett a kezdeményezés!*


789. hozzászólás ezen a helyszínen: Szántóföldek
Üzenet elküldve: 2016-10-24 11:38:37
 ÚJ
>Qu'yl Vyrae avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Játékos
IC üzenetek: 138
OOC üzenetek: 2

Játékstílus: Megfontolt

//A nagy háború//

*A bagoly igen értelmes állat és tudja, hogy az amire a gazdája utasította az szent és sérthetetlen. Ezen szabályt betartva figyeli az eseményeket, amelyek hamar véget is érnek. A harcoló három fős csapat gyorsan véget vet a holtak parányi felderítőinek, habár azért megizzasztották őket és így még sérültjük is lett. Mivel a kis csapat alaposan átkutatja a holtakat, így Q úgy dönt nem közelíti meg a holttesteket, hogy maga is kikaparhasson valamit.
Nem is tehetné, hiszen hamarosan új és újabb események veszik kezdetét. Q egy füttyentéssel visszahívja a madarat, hogy saját szemével vehesse szemügyre ami történt. Ahogy az állat visszaért, azonnal elindul a Grombar irányába. Nem akar kapkodni és nem is akar sietni. Nem tudja, hogy vannak e ellenségek, thargok vagy más élőhalottak az odavezető úton. Ezért az alakváltó bőrét magára öltve óvatosan indul el a kastély irányába. Próbál a fás cserjés részeken osonni, nehogy valaki észrevegye. Mivel jól lopakodik és jól rejtőzködik, ezért ez a feladat nem jelent számára nagy kihívást. Habár nincs éjszaka, amikor igazán szeret dolgozni azért elboldogul.*


788. hozzászólás ezen a helyszínen: Szántóföldek
Üzenet elküldve: 2016-10-20 22:27:02
 ÚJ
>Mogrim Jorlin avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Törölt felhasználó
IC üzenetek: 336
OOC üzenetek: 7

Játékstílus: Megfontolt

*A füves puszta kietlensége javarészt elcsüggeszti az aprócska teremtést. A folytonos ismétlődése a nagy semmi kopárságnak nem túl biztató számára. Egyedül kitartása tartja benne a lelket és az a vágy, hogy valami újat tanulhasson, új dolgot láthasson amihez eddig még nem volt szerencséje. Jó pár napjába beletelik mire átvergődik a szikárságon. Igaz nem egy erőltetett tempóban rója útját, ráadásul aprócska lábai sem viszik túlságosan gyorsan előre. Szerencséjére néhány kereskedő akikkel út közben fut össze megszánják némi élelemmel, így most korgó gyomra nem nyomasztja annyira. Az időnként járőröző katonák pedig biztonságérzetet adnak neki a banditákkal szemben, s egyikük még egy kulacs vízzel is megkínálja a már szomjazni kezdő gnómot. ~Úgy látom sok rendes ember és más nép is él erre. Alapvetően kedvesek ezek a kerekedők, meg a katonák is persze. Bízom benne utam végén is hasonló személyekkel fúj össze a szél.~ Amint ezen tanakodik magában éles, zölden csillanó szemei valami változást vélnek felfedezni, a távolban a tájat vizslatva maga előtt. Amint közeledik kíváncsian és mosolyogva, olyan rémült arcot kezd felvenni amint a kiégett szántóföldeket és elhullott holtakat lát. Nem egy derűs látvány amire számított. Ha valaki éppen látja a távolból talán elkószált és megrémült gyermeknek vélik, ugyanakkor testéhez képes arányaiban nagyobb feje ismertető jele gnóm hovatartozásának. De ezt a távolból nehéz lehet megállapítani. ~Szerencsétlenek, vajon mi történhetett szegény ördögökkel? ~ Szapora léptekkel halad tovább ezen az igencsak veszélyes területen. Nem nagyon áll meg sehol sem, csupán arra törekszik, hogy minél hamarabb elhagyja ezt a borzalmat. Útja a Gázló ösvények felé terelődik.*


787. hozzászólás ezen a helyszínen: Szántóföldek
Üzenet elküldve: 2016-10-19 20:01:58
 ÚJ
><b style='color:#c03010'>Mesélő (inaktív)</b> avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Mesélő
IC üzenetek: 237
OOC üzenetek: 85

Játékstílus: Szelíd

//Felderítő osztag//

*Végül úgy alakult, hogy Aoneer a segítségére sietett Daranelnek, hogy összeszedjék a Szikla maradványát. Ha közelebbről vizsgálják, rájöhetnek, hogy szó sincs kövekről a maradványokat illetően, azok sokkal inkább a homokhoz hasonlítanak. Néhány kristály meg-megcsillan a napfényben, de nincs sehol benne egy nagyobb darab, vagy összecsomósodott homokkő szerű képződmény. Por csupán, ami szép és talán hasznos is.
Úgy alakul, hogy a nagy sietségben ez az őrmesternél landol, ő viszi tovább a zsákot. Segédkezik még Daranelnek az íjásztól nem túl messze heverő egyetlen zúzónyíl visszaszerzésében, miközben észre sem veszi, hogy egy másik, a halottól kiesett vesszővel összefogja az eszközt, és így adja Daranelnek. A zöld íjásznak nem tűnik fel, hogy a zúzónyíl mellett van egy kékes árnyalatú társa is, a sietségben reflexszerű mozdulattal csúsztatja vissza mindkét vesszőt a tegezbe. Valószínűleg meglepődik majd, mikor egy gyakorlás, vagy harchelyzet során ezt húzza elő, s nem a rombolóbb barátját látja viszont.
A többi zúzónyíl visszaszerzésére nincs remény, mert a tűz hatalmasra kezd hízni a célterületen, s kockázatos lenne odamenni megkeresni. Talán épp a lángok közepében pihenne.
Risztin sem panaszkodhat, gazdagabb lett az első harctéri tapasztalatával és az élete is megmaradt.
Elcsigázottan, de győzelemittasan bandukolnak vissza Amon Ruadh felé.*


786. hozzászólás ezen a helyszínen: Szántóföldek
Üzenet elküldve: 2016-10-19 19:45:54
 ÚJ
>Fragora Risztin avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Törölt felhasználó
IC üzenetek: 134
OOC üzenetek: 18

Játékstílus: Vakmerő

//Felderítés//

*Mostani kutakodásukba, nem tud nagyon beleszólni, ez nem az ő szakterülete, inkább attól fél, hogy el ne ájuljon megint. Éhesnek éhes, s talán van egy két falatka nála, de sajnos ha akarna sem tudna mit enni, helyette inkább iszik a kulacsából, az nem igényel annyi energiát, szegénynek így is nehézkesebb egy kicsit a lélegzett vétel.

Még mielőtt elindulnának, valamit megkérdezz a két társától. Meghallja, hogy aranyat talál a hallottaknál, de a félvér egészen másra asszociál, hogy halottként szerezték volna be azokat a fityingeket, továbbá, egyesek, igen csak szegényes volt a felszerelésük, s inkább munka eszköznek titulálja őket, mint valódi fegyvernek.*
~ Lehet ezek régen még élő személyek voltak?~
*Igyekszik minél rövidebben megfogalmaznia a kérdését, mert most amúgy se tudna annyit locsogni.*
- Volt Ismerő-
*Két részletben tudja csak elmondani. Ismét levegőt vesz, de csak a mondat végére kerül.*
- -merős arc közöttük?
*Kérdezi, az íjásztól aki leellenőrizte a holtakat. Risztin nem ismeri a környéket, de ez a terület, még a városhoz tartozik; lehet, hogy egyszerű földművesek voltak még régen.*
~ Volt vajon sérülés? Különben is miért támadnak fel a holtak és hogyan lehetséges ez?~
*Próbálja magában megválaszolni a kérdéseket, mivel rossz érzése támadt, ez ügyben, mivel beleképzelte magát az ő helyükben, és a hideg teljes kirázza.*


785. hozzászólás ezen a helyszínen: Szántóföldek
Üzenet elküldve: 2016-10-19 12:38:52
 ÚJ
>Zöldszarvas Daranel avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Haladó játékos
IC üzenetek: 774
OOC üzenetek: 21

Játékstílus: Vakmerő

//Felderítés//

*Lehet, hogy valóban semmi hasznát nem veszik a köveknek és feleslegesen cipelik, de Daranel hallgat a megérzésére, ami szöget ütött fejében. Aoneer kérdése egyébként teljesen jogos, viszont konkrétan megmondani szinte lehetetlen.*
-Legfeljebb kettő, így első ránézésre.
*Ha még sikerülne is újrakovácsolni az bizonyos, hogy csak egy harcedzett lovag, vagy harcos viselhetné az ebből készített nehézvértet. Egy próbát mindenképpen megér, nem veszítenek vele az ég világon semmit, legfeljebb Hrothgaar vagy Turrog mesterek idejéből rabolnak el valamennyit.*
-Szerintem egy entitás volt beleköltöztetve. *mondja ki a szavakat, amin ő maga is meglepődik, bár Synmirai múltja jó magyarázat erre.
Risztinnek feltétlenül az épp lovon kell utaznia, mert hát sérült egy másik sérültet ne vigyen már, még ha az első ebben az esetben egy ló, akkor sem. Daranelnek az sem baj, ha nem ül lóra, majd vezetgeti a sérült lovat. Elvégre is nem fognak vágtázni, szóval lényegében tempósan haladnak, amire az íjász gyalogosan is képes. Igaz dögfáradt, de majd megpihen ha visszaérnek a Vashegyre.
Az íjásznál is van némi hús, kenyér meg zsírszalonna, noha a kenyér már nem éppen friss, mondhatni félig száraz. Azonban jelen pillanatban az a tény, hogy van mit enni, ami némileg erőt adhat nekik azt jelenti, hogy örüljenek és érjék be vele.*
-Ha szerencsénk van, akkor a Tharg erőd tornyából észleli valaki, hogy mi történt itt.
*Daranel játszott már ott őrszemet nem is egyszer, de nyilván nem ül ott minden pillanatban valaki.*


784. hozzászólás ezen a helyszínen: Szántóföldek
Üzenet elküldve: 2016-10-19 10:37:58
 ÚJ
>Aoneer Hraefg Glimriorathan [halott] avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 1087
OOC üzenetek: 37

Játékstílus: Vakmerő

//Felderítés//

*Ő nem mondaná biztosra a dolgot. A szikla páncélja szétpattant, és ha készítenek belőle valami vértet az ugyanúgy szétpattanhat, ráadásul még azt se tudják ez a dög most egy élőhalott volt, vagy valamiféle gólem, mert az előbbi esetben aligha lehet a szétesett vértet újrakovácsolni.*
-Szerinted mennyi telhet ki belőle? *Kérdezi, és ezzel már fel is kell tételeznie, hogy az anyag valóban kovácsolható. Biztos ami biztos alapon azért hallgat az íjászra és segít az anyag zsákokba és nyeregtáskába söprésében. És akkor már a benne maradt elf nyilakat is visszakaphatja a zöld ruhás. Drága holmi az, nem lenne jó ha csak úgy itt maradna.
Ha végeztek a csomagolással felsegíti a félvért az egyik lóra. A három ló megosztása már érdekesebb. Ki menjen a sérülttel, melyik ló vigye a plusz súlyokat? Így az emberek és a rakomány elosztása sem egészen bizonyos. A nehéz vértes őrmestert nem vinné el egy sérült ló, és a félvérnek is jobb lenne egy olyan állat ami nem csuklik össze fél úton ezzel is tetézve a bajokat.
Ha mindent elrendeznek akkor pedig akár távozhatnak is erről az elátkozott helyről, vissza át a gázlón talán meg sem állva Amon Ruadhig. Mivel a reggelit kihagyták, ajánlott lenne legalább pár falatot harapni út közben, hogy bírják a tempót, ugyanakkor nem szeretne megállni, mert azzal csak egy rajtaütésnek adna lehetőséget, és Risztin rendes ellátását tolná későbbre.*


783. hozzászólás ezen a helyszínen: Szántóföldek
Üzenet elküldve: 2016-10-19 10:00:13
 ÚJ
>Fragora Risztin avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Törölt felhasználó
IC üzenetek: 134
OOC üzenetek: 18

Játékstílus: Vakmerő

//Felderítő osztag//

*Sajnos súlyos sérülést szenvedett a félvér hiszen a külső sérülések mellett a tüdeje is megsérült. Iszonyatosan fáj a mellkasa mikor újabb lélegzetet akar venni. Az elképzelésével teljes mértékben ellent mond, miszerint a két lábán fog sétálni. Próbálja nem hátráltatni a többieket, s ha tetszik ha nem most igazán ki van szolgáltatva a társai segítségére, elfogadja a segítőkezet, ám ha valóban tud segíteni a leányzón, az csak jó, viszont még elképzelése sincs miként teszi meg ezt.*
- K-öszönöm
*Mondja nehézkesen, nem nagyon kell ecsetelnie, hogy mi a probléma a hangján igenis hallható.
Végül még egy szót kiprésel magából.*
- Tüdöm.
~ Nagyon hasogat.~
*Hasonló helyzetben Risztin is segítene a legjobb tudása szerint a társainak, s egyáltalán nem gondolja gyengeségnek ha valaki rászorul. Habár az ő részéről inkább szégyelli, miszerint megsebesült, s tudja jól, hogy ez mennyi gonddal jár a részükről.*
~ Égiek eddig mindig fogták a kezem, remélem jövőben nem lesz szükségem a kegyelmükre.~
*Ha lenne módja megköszönni akkor azonnal megtenné, de a társairól sem fog megfeledkezni, nekik is ki akarja fejezni a háláját, de előbb rendbe kell jönnie.*


782. hozzászólás ezen a helyszínen: Szántóföldek
Üzenet elküldve: 2016-10-19 09:08:58
 ÚJ
>Zöldszarvas Daranel avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Haladó játékos
IC üzenetek: 774
OOC üzenetek: 21

Játékstílus: Vakmerő

//Felderítő osztag//

*A sebek összehúzódását látva megkönnyebbülten sóhajt egyet. A további problémák elhárítása már könnyebb feladat lesz nyugodt környezetben, ahol a felcserek elláthatják. Ha Risztin elmondja, hogy lélegzésnél fáj a tüdeje, akkor Daranel már tudni fogja, hogy mi a baj, hiszen a trióból ő az, aki rendelkezik alapszintű felcseri képzettséggel. Ez olyan téren nagyszerű, hogy legalább nem kell keresgélni a bajt, amivel időt nyernek és azonnal sérült területet kezdhetik majd meggyógyítani.
A zöld ruhás már kevésbé távolságtartó a nővel, ő kezet nyújt neki és felsegíti a földről. Ez nem pátyolgatás, hanem a bajtársiasság kinyilvánítása, ami egyáltalán nem gyengeség. Egy katonának a társai a testvérei, és most ők hárman is társak voltak, harc közben testvérek, hiszen megsegítették egymást a bajban. Ha az pátyolgatás és a "gyengeséget" kifejező stílus, akkor Daranel e közé tartozik.*
-Néhány arany a fegyvereken kívül, de semmi extra.
*Az meglepi, hogy aranyat talált a holtak maradványainál, még ha nem is sokat, de akkor is. Vajon mire kellett nekik? Valószínűleg semmire, hanem ez nekik zsákmány volt, amiket a lemészárolt élőktől gyűjthettek be valahol.
Egy villanás fut át agyán, egy különös sugallat, majd tekintete a Szikla maradványaira vándorol. Első ránézésre még mindig egy kőhalom az, amit lát, ám a fogaskerekek forogni kezdenek agyában és kombinálnak... valahogy úgy, mint a zúzónyíl kitalálásakor.*
-Elvisszük a Szikla maradványait. Kell egy zsák, vagy valami. Lehet őrültség, de olyan gondolatom támadt, hogy talán fel lehetne később használni páncélhoz vagy valamihez, hiszen a Szikla borítás roppant ellenálló volt.
*Ezt meg is teszi függetlenül attól, hogy esetleg az őrmester forgatni fogja e a szemét. Kell majd egy mágus, aki megvizsgálja a maradványokat, mert így első ránézésre csupán közönséges kő.
A fegyverek és a Szikla maradványai hamarosan szállíthatóvá vállnak, csupán le kell rögzíteni az egyik lóra.*
-Nincs ellenemre. *mondja a parancsszóra, majd még egyszer körülnéz és mosoly húzódik arcára. Végre kivehette a részét a holtak kiirtásában, végre harcba szállhatott ellenük. Noha ez a csata lehet, hogy csupán egy légypiszok a hatalmas vásznon, mégis megtörtént. Jöhetnek a jelentéstételek.*


781. hozzászólás ezen a helyszínen: Szántóföldek
Üzenet elküldve: 2016-10-18 21:49:51
 ÚJ
>Aoneer Hraefg Glimriorathan [halott] avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 1087
OOC üzenetek: 37

Játékstílus: Vakmerő

//Felderítő osztag//

*Kissé megnyugszik mikor látja, hogy a sebek összehúzódnak, ám a probléma ezzel még nem oldódott meg. Sajnos az őrmester orvosi tudománya eddig tartott innentől már az őrség felcsereire kell bíznia az ügyet. Remélhetőleg a kisasszony is hamar haza fog térni, mert igazából ő az egyik olyan orvos akiben maximálisan megbízik. A többivel elég zavaros a kapcsolata, főleg mi után végigrugdosta a brigád felét. Valószínűleg ez sem tartozik élete döntései közé.*
-Minden rendben? *Kérdezi a lánytól ismét felvéve a távolságtartó stílust. Egy katonát nem engedhet meghalni, de ha életben van akkor már semmi szükség arra, hogy pátyolgassa, mindketten jobban járnak, ha e helyett inkább a gyorsabb indulás mellett döntenek.*
-Találtál valami használhatót? *Kérdezi Daranelt. Ha van még valami normális fegyver azt talán nem ártana elvinni az Amoni milíciának. Sajnos a csatafejsze ami olyan szépen átmetszette hátán a páncélt már lángra kapott. A többi eszköznél pedig még a parasztok rozsdás vacakjai is jobbak. Azokat nem egy évszakkal ezelőtt élezték utoljára, a sisakok, ha vannak szintén jól jönnének ha lenne olyan ember aki hajlandó lenne a fejébe nyomni olyan vasvedret amiben egy hulla hónapokig mászkált és ami kellően rárohadt. Tehát a legértékesebb dolog ami a harctéren fellelhető az a szikla páncélja, lenne ha zúzódott volna porrá. Azt talán még zsákba is szedhetik, és egy kevésbé terhelt lovon el is szállíthatják Amonra. Bár egyelőre kétli, hogy bármit is lehetne vele kezdeni. Bizakodóbb lenne ha egyben maradt volna az egész. Szüksége lenne egy saját vértre, viszont ez itt elég macerásnak tűnik, elvégre még azt se tudhatják miért omlott össze. Legalábbis amíg a mélységi nem számol be nekik a szemébe lőtt tüzes vesszőről.*
-Irány Amonra. *Adja ki a parancsot, némi szárított húst rágva ha már mindennel elkészültek. Úgy tűnik a mai nap ennyivel kell beérniük. Jelentést kell tenniük aztán már a vezetőségen múlik visszatérhetnek e egy nagyobb csapattal, de varázsitalok nélkül, és egy sebesülttel ő nem fog újabb őrült támadást indítani senki és semmi ellen.*


1-20 , 21-40 , 41-60 , 61-80 , 81-100 , 101-120 , 121-140 , 141-160 , 161-180 , 181-200 , 201-220 , 221-240 , 241-260 , 261-280 , 281-300 , 301-320 , 321-340 , 341-360 , 361-380 , 381-400 , 401-420 , 421-440 , 441-460 , 461-480 , 481-500 , 501-520 , 521-540 , 541-560 , 561-580 , 581-600 , 601-620 , 621-640 , 641-660 , 661-680 , 681-700 , 701-720 , 721-740 , 741-760 , 761-780 , 781-800 , 801-820 , 821-840 , 841-860 , 861-880 , 881-900 , 901-920 , 921-940 , 941-960 , 961-980 , 981-1000 , 1001-1020 , 1021-1040 , 1041-1060 , 1061-1080 , 1081-1100 , 1101-1120 , 1121-1140 , 1141-1160 , 1161-1180 , 1181-1200 , 1201-1220 , 1221-1240 , 1241-1260 , 1261-1280 , 1281-1300 , 1301-1320 , 1321-1340 , 1341-1360 , 1361-1380 , 1381-1400 , 1401-1420 , 1421-1440 , 1441-1460 , 1461-1480 , 1481-1500 , 1501-1520 , 1521-1540 , 1541-1560 , 1561-1580 , 1581-1600 , 1601-1620 , 1621-1640 , 1641-1660 , 1661-1680 , 1681-1700 , 1701-1720 , 1721-1740 , 1741-1760 , 1761-1780 , 1781-1800 , 1801-1820 , 1821-1840 , 1841-1860 , 1861-1880 , 1881-1900 , 1901-1920 , 1921-1940 , 1941-1960 , 1961-1980 , 1981-2000 , 2001-2020 , 2021-2040 , 2041-2060 , 2061-2080 , 2081-2100 , 2101-2120 , 2121-2140 , 2141-2160 , 2161-2180 , 2181-2200 , 2201-2220 , 2221-2240 , 2241-2260 , 2261-2280 , 2281-2300 , 2301-2320 , 2321-2340 , 2341-2360 , 2361-2380 , 2381-2400 , 2401-2420 , 2421-2440 , 2441-2460 , 2461-2480 , 2481-2500 , 2501-2520 , 2521-2540 , 2541-2560 , 2561-2580 , 2581-2600 , 2601-2620 , 2621-2640 , 2641-2660 , 2661-2680 , 2681-2700 , 2701-2720 , 2721-2740 , 2741-2760 , 2761-2780 , 2781-2800 , 2801-2820 , 2821-2840 , 2841-2860 , 2861-2880 , 2881-2900 , 2901-2920 , 2921-2940 , 2941-2960 , 2961-2980 , 2981-3000 , 3001-3020 , 3021-3040 , 3041-3060 , 3061-3080 , 3081-3100 , 3101-3120 , 3121-3140 , 3141-3160 , 3161-3180 , 3181-3200 , 3201-3220 , 3221-3240 , 3241-3260 , 3261-3280 , 3281-3300 , 3301-3320 , 3321-3340 , 3341-3360 , 3361-3380 , 3381-3400 , 3401-3420 , 3421-3440 , 3441-3460 , 3461-3480 , 3481-3500 , 3501-3520 , 3521-3540 , 3541-3560 , 3561-3580 , 3581-3600 , 3601-3620 , 3621-3640 , 3641-3660 , 3661-3680 , 3681-3700 , 3701-3720 , 3721-3740 , 3741-3760 , 3761-3780 , 3781-3800 , 3801-3820 , 3821-3840 , 3841-3860 , 3861-3880 , 3881-3900 , 3901-3920 , 3921-3940 , 3941-3960 , 3961-3980 , 3981-4000 , 4001-4020 , 4021-4040 , 4041-4060 , 4061-4080 , 4081-4100 , 4101-4120 , 4121-4140 , 4141-4160 , 4161-4180 , 4181-4200 , 4201-4220 , 4221-4240 , 4241-4260 , 4261-4280 , 4281-4300 , 4301-4320 , 4321-4340 , 4341-4360 , 4361-4380 , 4381-4400 , 4385-4404