Külső területek - Füves puszta
Karaktered neve: ---       Rangod: Nem bejelentkezett felhasználó       Pénzed: --- arany     
Varázsitalaid: Neked nincsenek varázsitalaid!


Üdvözlünk!

Ez itt a www.Lanawin.hu weboldal játéktere. Egy fórumos szerepjáték. Te nem vagy bejelentkezett állapotban, ezért nincs jogod ténykedni a fórumon. Csak olvasni tudod a hozzászólásokat, semmi mást. Ha szeretnéd kipróbálni milyen is a fórum valójában, átélni izgalmas kalandokat, varázslatokat tanulni, bájitalokat vásárolni, egyedi karaktert létrehozni, felszereléseket kovácsoltatni, vagy küldetéseket végrehajtani, akkor regisztrálj bátran, ne habozz. Miután regisztráltál, és beléptél minden funkciót elérhetsz. Lehetőséged lesz részt venni a mesékben, vagy csak spontán játszani a megalkotott, mesés világban. Felkutathatod a város rejtélyeit, és részese lehet egy olyan fórumos szerepjátéknak, ahol a játékosok kényelme, és a játék élvezete a legfontosabb.

Vissza a főoldalra!
Szántóföldek (új)
Füves pusztaIngoványos vidék (új)
<< Előző oldal - Mostani oldal: 121 (2401. - 2411. üzenet) - Első olvasatlan beíráshoz >>Oldal váltása:

2411. hozzászólás ezen a helyszínen: Füves puszta
Üzenet elküldve: 2019-06-10 14:05:05
 ÚJ
>Pöttöm Sondrage avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Kezdő játékos
IC üzenetek: 7
OOC üzenetek: 0

Játékstílus: Megfontolt

~Azt hiszem ideje visszamenni. Az asszony biztos ideges. Megint...~
*Zsörtölődik magában, ahogy az elejtett zsákmányt a vállán cipelve cammog a pusztán. Igaz saját kis földje van, de abba nem lehet húst vetni, bármilyen jól is hangzik. Son pedig igazán szereti a húst. Meglehet az erdőkben egyszerűbb vadat találni, de erre hosszabb az út, és tovább tart hazaérni. Nem igazán szeret otthon lenni egy ideje. Túrni a földet egész nap nem túl megerőltető a számára, szimplán csak unalmas. Aztán ehhez még asszonypajtása is hozzájön, aki amilyen csodás teremtés volt az elején, annyira lett most házisárkány. A fene se tudja, hogy miért. Talán valami többet akar, mint ott élni a tanyán, és dolgozni a napi betevőért, talán maga a munka büdös neki. ~De akkor mi a bánatért nem mondja mi baja? Hát mi vagyok énn? Honnan tudjam?~ Ilyeneken, és hasonlókon gondolkozik útközben. Talán ideje lenne otthagyni az egészet, és új utakat bejárni. Talán az lenne a legjobb. Végül is a kar izma elég jó, biztos van, aki hasznát tudná venni, némi arany ellenében.*

A hozzászólás írója (Pöttöm Sondrage) módosította ezt a hozzászólást, ekkor: 2019.06.10 14:35:08


2410. hozzászólás ezen a helyszínen: Füves puszta
Üzenet elküldve: 2019-06-07 17:10:08
 ÚJ
>Valuryen Meloar'c avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Játékos
IC üzenetek: 39
OOC üzenetek: 2

Játékstílus: Vakmerő

*Igazi megkönnyebbülés túljutni azon a borzalmas vidéken, de Valuryen sikerrel jár. Nem hiába, mégis csak egy nagy mágus. Legalábbis magasnak mindenképp magas. Nagyokat sóhajt, ahogy levegőt is sokkal könnyebb venni, mint a mocsárban. Leszakít egy-egy gyümölcsöt a fákról, majd jóízűen megeszi, köszön a közbeeső embereknek, de csak úgy félszájjal, elharapott szavakkal. Illemtudő elf ő, de szereti az idegeneket. Viszont kellemes a napsütês, ami végigkíséri útján, ahogy valami városszerűséget keres, mivel.jól esne már neki egy meleg ágy, és egy tál étel.*<font size='-2'><b>A hozzászólás írója (Valuryen Meloar'c) módosította ezt a hozzászólást, ekkor: 2019.06.07 17:10:56</b></font>

A hozzászólást Anomália (Adminisztrátor) módosította, ekkor: 2019.06.09 16:46:13, a következő indokkal:
Kérésre.2409. hozzászólás ezen a helyszínen: Füves puszta
Üzenet elküldve: 2019-06-02 13:16:03
 ÚJ
>Kaiyko Di'Arie avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Haladó játékos
IC üzenetek: 295
OOC üzenetek: 15

Játékstílus: Megfontolt

*Mire a pusztára ér, kicsit már könnyebben tud haladni. Az itt uralkodó szelek hamar felszárítják a földet. Ennek ellenére sincs könnyű dolga. Bár vehetett volna egy lovat. Nyeregre, szerszámra már végképp nem futná, de akár szőrén, a sörényébe kapaszkodva is megülné. Sok év után eszébe jut az a deres kanca, amit az istállómestertől kapott és ami a kardjaival együtt odalett élete legrosszabb döntése miatt. Mi lehet vele? Vajon gondját viselik?
A messzire nyúló gondolatok kissé lelassítják a lépteit. Közelebb engedik hozzá a fáradtságot, de amikor észreveszi, újra sietősebbre fogja.*
~Jövök.~


2408. hozzászólás ezen a helyszínen: Füves puszta
Üzenet elküldve: 2019-06-01 16:41:01
 ÚJ
>Carsaadi Maeriries avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Játékos
IC üzenetek: 180
OOC üzenetek: 3

Játékstílus: Vakmerő

//Mágustorony felé//

* Laor elmesélését hallgatja, arról, hogy hol van a torony, azonban kicsit meglepődik, mikor kiderül, hogy nem csak, hogy a tó közepén van, de még a tó felett is lebeg az a dolog. *
- Akkor hogyan kell oda eljutni? Úszni kell vagy repülni? Vagy mindkettő? - * kérdez rá csendesen, elkerekedett szemekkel, min a kisgyerekek szokták, ha egy esti mese egyik felettébb hihetetlen pontjára kérdeznek rá.
Kicsit kellemetlen volna számára, ha repülni kéne, mert ugyan régebben sem tudott túl magasra túl nagy termete miatt, de mióta fél szárnyú azóta nyilván olyan földhözragadt lett, mint a sok tonnás tornyok, amik nem lebegnek, hanem csak úgy simán állnak és vannak.
A kérdésre, miszerint van-e valami baj, csak hevesen megrázza a fejét. Most mondja azt, hogy lámpalázas lett egy gondolattól? Inkább csak néhányszor arcára csap kicsi, fehér kacsóival, remélve, hogy ettől majd visszanyeri eredeti bőrszínét. Ebben azonban keze helyett a mögöttük lévő harcos segédkezik, még akkor is, ha erről mit sem tud. A dal ugyanis eltereli Riri figyelmét, s csendesen hallgatja. *
- Ez nagyon szomorú volt - * nem akarja megszólni Frandrt. Nem úgy ejti a szavakat, hogy kritikus legyen a végkicsengés, egyszerűen csak egy apró kijelentést ejt el, ami elsőnek eszébe jutott a dalról. *


2407. hozzászólás ezen a helyszínen: Füves puszta
Üzenet elküldve: 2019-05-30 11:18:51
 ÚJ
>Rinald Isqeha avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 342
OOC üzenetek: 20

Játékstílus: Vakmerő

//Vissza a városba//

*Délnek tart, céltudatosan. A magasra nőtt, zölden tavasz szagú fűtengerben ez az egyetlen biztos támpont a nap járása alapján, bár az út, amit a ritkán erre tévedő lovasok, kisebb karavánok, nomádok és keleti barbárok használnak, azért néhol egészen jól kivehető.
Mert a Lihanechbe tartók közül minden veszély ellenére még mindig az ingoványon keresztül vezető északi karavánutat használják a legtöbben.
Isq azonban valamiért úgy döntött, mégis inkább a keleti, végtelen pusztát választja. Maga sem tudja, miért.
Talán a meghiúsult nagy kaland, a maihhinek miatt. Még Kimmerinek is mesélt róla. A füvészt nem is annyira a hatalmas állatok izgatták, hanem maga a puszta, az ismeretlen. A végtelen messzeség.
Ami most is, tagadhatatlanul, vonzza. ~Mennyire más, mint a hegyek és Erdőmélye.~ borzong bele a végeláthatatlan, a látóhatáron is túlhullámzó fűtenger látványába. ~Talán a tenger lehet még ilyen!~ gondol bele a nagy Világhegység oldalában, végenincs vadontól körülvéve felcseperedett lélek minden gyerekkori vágyakozásával.
Már nincs messze a város, de a hosszas gyaloglás lassan kiveszi minden erejét.
Így alkonyatkor bevackolja magát egy déli lanka oldalába egy sünzanót bokor tövébe, hogy hajnalig aludjon egy nagyot. Biztos ami biztos alapon azért magára varázsol egy varázst, ha sikerül, a kígyók és más kártevő élőlények ellen.
Kora hajnalban ébred. Kipihenten, egész megvidámodva folytatja útját a városba.*

A varázsló elmormol egy rövid igét, majd álomba szenderül, melynek hatására kis ezüstös ragyogású fénygömbök jelennek meg a környezetében, amik őrködnek nyugalma felett. A gömbök súlyos sérüléseket is okozhatnak a támadónak (4). A hatás addig tart, míg a varázsló alszik.

2406. hozzászólás ezen a helyszínen: Füves puszta
Üzenet elküldve: 2019-05-27 12:06:05
 ÚJ
>Alyosra Radogen avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 738
OOC üzenetek: 3

Játékstílus: Vakmerő

//Mágustorony felé//

- Nem hinném, hogy a magadfajta, aki csak a saját hangját élvezi hallani, szívesen hallaná az enyémet is. Meg amúgy sem. Olyan lenne, mint egy nyíllövés a füledbe. Amondó vagyok, hogy intézzük nyíllövéssel, én is jobban élvezném.
*Bájvigyort villant Laorra, nem okolja ugyan Aoneer haláláért, hiszen Aoneer magától is mindig vonzotta a bajt, de Laor ettől függetlenül sem volt soha a szíve csücske. Illetve Aoneer előtt talán jóban voltak. Amiatt meg igazán sajnálja, hogy elvesztett valakit, akit szeret, de emiatt még nem lesznek jóban. Majd talán ha bocsánatot kér a viselkedése miatt, addig meg jobb is, ha vigyáz, hogy Alyo ne kerüljön mögé, mert életében először még mellé lőne.*
- Csak mert mókás lehet, ha színváltós a hónaljad, vagy a hátadon a szőr. Még mókásabb, mintha csak a fejeden.
*Minden különösebb meggyőződés hiányzik a hangjából, ahogyan azt ecseteli, hogy mennyire mókás a színváltós szőr. Magában egy kakashoz hasonlítja, vagy bármely madár hímpéldányához, azok ilyen csicsásak. Némán hallgatja a dalt, ami sokkal jobb, mintha maga dalolt volna, de hallott már jobbat is. Ha osztályoznia kellene, akkor felső középkategóriás lenne, ha zsűriznie kéne, akkor továbbjuttatná.*


2405. hozzászólás ezen a helyszínen: Füves puszta
Üzenet elküldve: 2019-05-26 22:48:35
 ÚJ
>Hanloren Duunelar avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Játékos
IC üzenetek: 208
OOC üzenetek: 5

Játékstílus: Vakmerő

-Pernye az máglyáról, nem pedig hó,
Messziről jövő, messzire szálló...
*Kezd bele az énekbe, mit oly régen hallott a katonáktól. Mintha csak egy másik élet lett volna. Nem is rémlik a folytatás. Mintha egy régi vászonfestmény elkopott alakját próbálná újrafesteni.
A magas fű és a szűk ösvény, melyen halad, mintha végtelennek tűnne. Ezúttal nem a képzelete játszik vele, valóban oly hosszan kígyózik az út, mintha sosem akarna véget érni.
Elfogadta a kezét. Ott és akkor, a Templomban. Hajlandó volt feladni, alámerülni az örvénylő, vöröslő miazmába. De nem. Hőst játszott, emberek szolgáját, a fehér ruhás gyógyítót... Egy bolondot.
Lassan kúszik vissza a mosoly arcára, de nem oly mosoly ez, mint régen. Ez sötét és gunyoros.*
-A Fény Nővére.
*Szinte köpi a szavakat, ahogy eszébe jut a megannyi emlék. Megmenthette volna őket. A katonákat, az elesetteket. Ha a megfelelő istent szolgálta volna, nem pedig azt, ki fényével megvakította az éleslátását. Nem nővér lett volna, hanem királynő.*2404. hozzászólás ezen a helyszínen: Füves puszta
Üzenet elküldve: 2019-05-25 20:46:46
 ÚJ
>Frandr'd Gruad avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Játékos
IC üzenetek: 121
OOC üzenetek: 8

Játékstílus: Vakmerő

//Mágustorony felé//

*Frandr hozzászokott már ahhoz, hogy ha utazik, nincs sok változatosság a tájon. És bár testszőrzetének színe már annyira nem is érdekli, azt kell tapasztalnia, hogy másokat viszont igen.*
-Nem változik. Bár nem tudom, miért érdekel.
*Tényleg kíváncsi, hogy Alyo mit fog kezdeni ezzel az információval.
Az énekléssel kapcsolatos kérdésre nem reagál. De cserébe helyette Alyo igen, ő pedig némi érdeklődéssel figyeli, hogyan csesztetik egymást Laorral. Riri valamilyen okból elvörösödik.*
~Biztos eszébe jutott egy durvább dal.~
*Frandr még mindig nem nagyon érti azokat az embereket, akik ennyire szemérmesek, meg nem hajlandóak kétkezi munkát végezni.*
-Na ebből most egy szót s- mi az, hogy lebeg?
*Lepődik meg azon, amit Laor mond a toronyról. Se a karavánpihenőről nem tud semmit, se a Lihanechi-tóról, de valahogy az felkelti az érdeklődését, hogy Laor szerint a Mágustorony egy tó fölött lebeg a levegőben.
Mindenesetre megkönnyebbül egy kicsit, hogy nem kell visszatérnie a pusztákra. Se az emlékek nem hiányoznak neki, se a rablóbandák.*
~Amik között most már a falvam is ott van.~
*Ez a gondolat tovább rontja a hangulatát, így a haja most már szinte teljesen fekete. Egy dal is eszébe jut, amit jól a népe jól ismer, ő pedig ha lehet, a többieknél is jobban.
Halkan, csak magának el is kezd énekelni.*
-Ha harcol, ha földet kapál
Ha deszkát, szöget kalapál
Este megöleli fiát
Aztán megissza italát

Ha egy nap a csata után
Fellángol a gabonatár
Holtan lelvén nejét, fiát
Kiüríti a kulacsát

Úton van, üres láthatár
Tél közepén majd' megfagy már
Családjára gondolva hát
Megissza mind az italát

Odaérve, ablakon át
Viharon túl nem sok mást lát
Magában emeli italát
Meggyászolva nejét, fiát.

*Nem a többieknek énekli, és nem is különösebben tiszta a hangja, bár nem is hamis. Miután végzett, nem is szólal meg, a gondolataiba mélyed.*


2403. hozzászólás ezen a helyszínen: Füves puszta
Üzenet elküldve: 2019-05-25 19:58:01
 ÚJ
>Laor Vylnis avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 855
OOC üzenetek: 10

Játékstílus: Vakmerő

//Mágustorony felé//

*A legkülönösebb, legritkább látványosság is megszokottá, hovatovább unalmassá válik ha az embernek olyan szerencséje vagy peche van, hogy állandóan látja. Talán ezért lehet, hogy Frandr látható testszőrzetének hektikus színeváltozása alig köti le. Nem is törődne vele különösebben, ha az íjász rá nem kérdezne, az ő egyéni modorában. Kicsit elhúzza a száját, mert ebben a pillanatban úgy érzi, hogy ebben a témakörben nem akar túl sokat tudni. Na meg azért is, mert Alyo továbbra is morcosan viselkedik. Nem kizárt, hogy még mindig azt a semmirekellő városőrt gyászolja. Ha pedig így van, akkor az is könnyen lehet, hogy Aoneer haláláért őt okolja. Nem minden alap nélkül. És ha ez is igaz, akkor alkalomadtán ügyelnie kell rá, hogy ne nagyon kerüljön a háta mögé. Semmi szüksége egy ostoba balesetre.*
- Gondolod? *vigyorog kicsit pimaszul Alyora* Hallottalak már énekelni? Hátha tetszene.
*Aztán lehet, hogy nem kéne feszíteni a húrt, és kapóra is jön Frandr kérdése. Legalább másra lehet terelni a szót.*
- Pontosabban a pusztákon túl. *bólint rá a kérdésre, és ebben a pillanatban mintha egy kis nyulat pillanata meg a zöldellő fűtengerben. Ugyanis időközben maguk mögött hagyták a megművelt földeket és már a pusztában járnak. Valamiért késztetést érez, hogy hozzátegye: "és azon a nyúlon túl", de legyűri.*
- Nem messze van a romtábortól, a Lihanech-i tó partján. Még pontosabban a tóban, illetve a vize felett lebeg. *megvonja a vállát* Legalábbis így mondják. De nem fogjuk eltéveszteni.
*Frandr nyavalyája pedig ragályos lehet, mert azt veszi észre, hogy a mellette zötykölődő tündér arcának színe is változik. Most például egy mosolygós alma színére hajaz.*
- Valami baj van? *kérdezi egy kis mosollyal, mert nem igazán tudja mire vélni ezt a pirulást. Nem meséltek pikáns adomákat, trágár viccekkel sem szórakoztatták egymást. De a tündérek általában érzékenyebbek a többieknél.*


2402. hozzászólás ezen a helyszínen: Füves puszta
Üzenet elküldve: 2019-04-26 16:57:54
 ÚJ
>Rill'ir Seut avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Játékos
IC üzenetek: 30
OOC üzenetek: 10

Játékstílus: Megfontolt

//Városfejlesztési osztály//

*Elgondolkodik, hogy hol érheti tetten azt az elvadult személyt, aki egy terhes nőt tüntet el.*
-A raktárrészhez szeretnék beosztást kapni. Remélem szisztematikusan próbálkozik megint az anyaglopással, de bármikor készen vagyok a kürt hangjára rohamra késznek lenni. Át is venném akkor a felszereléseket. Gondolom a kürt hangjára azonnal harckész őrök gyülekeznek.
*Megvárja a választ és méltóságteljesen meghajol a parancsnok előtt. Ezt a tiszteletadást a rendes bánásmódért, valamint a rangja miatt teszi meg Seut az ork felé.*
-Köszönök mindent parancsnok. Nyugodt estét kívánok! Holnap reggel jelentek önnek. Viszlát!
*Kisétál a sátorból és biccent az írnoknak.*
~Meg kellene keresnem a többieket és elmehetnénk együtt az étkezdébe.~
*Elindul vissza annak a sátornak az irányába, ahova társait küldték hátha ott megtalálja őket. A kis csoportot nézi a sátornál. Futó lépésre vált. Minél jobban közeledik annál gyorsabban szalad. Mikor megérkezik, és felméri a helyzetet, tőrt ránt és a vártnál ingerületebben érdeklődik.*
- Mi az ég történt itt Teysus szerelmére?! Dromel élsz még?!


2401. hozzászólás ezen a helyszínen: Füves puszta
Üzenet elküldve: 2019-04-24 19:42:48
 ÚJ
>Mapethi Degronyan avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Játékos
IC üzenetek: 17
OOC üzenetek: 0

Játékstílus: Szelíd

*Úgy néz ki, hogy igencsak kijött már a formából. A sok menés, az ismeretlen helyek, a megfelelő felszerelés hiánya kezdi nagyon meggyötörni. Ha legalább egy lóra vagy legalább egy szamárra való aranyat tudott volna szerezni. De arra gondolt, hogy a pénz nagyobb szükségű lesz, jobb, ha inkább ilyenekre nem herdálja el. Most viszont már elég pocsék gondolatnak tűnik, hogy minden nélkül kelt útra. De kitartó. Valamiért olyan érzése van, hogy célja lett ezzel az utazással. Csalogatja a messzeség, s kicsit olyan érzése támad, mintha céllal tartana arra amerre.*


2400. hozzászólás ezen a helyszínen: Füves puszta
Üzenet elküldve: 2019-04-24 10:28:18
 ÚJ
>Intath Aldeis avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 549
OOC üzenetek: 23

Játékstílus: Megfontolt

*Egyedül, a pusztán. Nem tömör hószőnyeg fogadja ugyanis helyenként látszik a fagyott föld. Int tanult eléggé, hogy tudja ennek az oka azoknak a részeknek a sótartalma. Érdekes dolognak tartja. Ismét eszébe jut, hogy múltkor mi történt itt vele és nagyot szív a pipájából. Valahogy elkomorodik a gondolattól. Rájön nem szereti a pusztát. Itt ugyanis rossz dolgok történtek vele. Korábban nem volt szokása visszajárni oda ahol rossz dolgok történtek vele. Kivéve a tenger, de az más. Sőt, az, hogy időnként megverték vagy szép lassan elkorcsosult a lelke vagy pár ismerőse meghalt nem számít olyan rossz dolognak. A lelke elkorcsosulása szerinte még jó dolog is. Attól erősebb lett. Ami, itt történt viszont majdnem össze is törte.*


2399. hozzászólás ezen a helyszínen: Füves puszta
Üzenet elküldve: 2019-04-22 19:43:30
 ÚJ
>Zankul Jahov avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Kezdő játékos
IC üzenetek: 4
OOC üzenetek: 1

Játékstílus: Megfontolt

//Érkezés//

*A fattyú vándorútja után megérkezik fekete paripájával a füves pusztára. ~A gyakran említett Füves puszta. Nem erre számítottam. Ennél mindenképp többre. Nevéből adódóan arra gondolna az ember, avagy én esetemben fél-elf, hogy semmi nincs itt csak állatok, kék ég és fű. Ehhez képest pedig több ember van itt, mint vad.~ Leszáll a sötét színű jószágáról, kikötöti egy nem túl magas, de árnyékot már jól vető fához, majd leül az árnyékba. Ezzel jelezve lovának, hogy most nyugodtan legeljen, mert hosszú út vár még rájuk, és akkor nem lesz sok ilyen lehetősége.*

A hozzászólást Anomália (Adminisztrátor) módosította, ekkor: 2019.04.25 22:47:13, a következő indokkal:
Kérésre javítva.2398. hozzászólás ezen a helyszínen: Füves puszta
Üzenet elküldve: 2019-04-19 15:01:17
 ÚJ
>Pycta del Ventus avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 890
OOC üzenetek: 19

Játékstílus: Vakmerő

//Zarándokút//

*Az ingovány után a füves puszta végeláthatatlan vidékének határán közelít a város felé. Bár szívesen hagyná, hogy Xauzur vele tartson, mégis úgy gondolja, jobb volna visszaküldeni az irbiszt az erdőbe. A városban nem biztos, hogy szívesen látnának egyet erdőmélye ragadozói közül. Korábban bele sem gondolt az ilyesmibe, de most a józan ész azt diktálja, hogy még az erdő szélén elbúcsúzzon társától és magányosan folytassa tovább útját a város felé.
Hosszú út áll már mögötte és még előtte is, de elhatározása és célja hajtja tovább. A templom után majd eszik és iszik a városban, mielőtt visszatérne övéihez. Reméli, hogy Umon és Hanloren sikerrel járnak és útmutatásuk nyomán Lyzendra és társai is visszatérnek hozzájuk, hogy együtt folytassák tovább a közösség építését. Az új cél, amely a mágustoronynál meditálva köszöntött rá új erőt adott neki. Fontos dolga van, hisz egy közösség erejét megsokszorozhatja, ha egy szent hely is részét képezi otthonuknak. A hitet sokan lenézik vagy kétkednek benne, de ha kézzel fogható, látható megnyilvánulása van a Hitnek, akkor senki sem kételkedhet már benne, s bár még az Erdő Szívének nincs ilyen kézzel fogható megjelenése, nem sokáig marad ez így.*


2397. hozzászólás ezen a helyszínen: Füves puszta
Üzenet elküldve: 2019-04-14 22:21:06
 ÚJ
>Cilanney Dharlarann avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Játékos
IC üzenetek: 74
OOC üzenetek: 8

Játékstílus: Megfontolt

//Városfejlesztési osztály//

*Dromel térdre hullva, bent a sátorban pedig a tündér eldőlve éppen elegendő, hogy sikoltson, mielőtt ővele is történik valami.
Kezében az állványt úgy markolja, mintha az élete múlna rajta. Nem tudja, hogy mit zavarhattak meg, és odáig nem jut el, hogy Dromel éppen ennek a levét ihatja most. Cilanney tágra nyílt kék szemekkel pillog az első munkásra, és a kérdezősködőkre is, s befele a sátorba is.*
- A tündér, ott fekszik. Lelte valami, én nem vagyok orvos, van itt gyógyító? *Dromel felé pillant, aki elvileg őt őrizné, de valóban furcsa arcot vág.*
- Nem tudom mi lelte. Mire megfordultam, *int Dromel felé ezzel jelezve, hogy kire is gondol pontosan.* Mert benéztem a sátorba, és megláttam a fekvő tündért, és szólni akartam *Dromelnek szeretett volna szólni, csak felrémlik neki, hogy mintha diszkréciót kért volna tőlük a fehér köpönyeges gnóm, így a válasza* gyógyítónak.
*Ő is kissé zavartan pislog, mert így lehet, hogy nagyobb bajt csinált, mint hogy előre jusson a nyomozásban, de az ösztön nagy úr és meglehetősen megijedt.*
- Szóval, *szedi össze magát a kis vörös gnóm lány.* szólna valaki egy gyógyítónak? Elájult egy tündér, és őt is helyre kellene pofozni. *Egészen kirúgja ijedtségét, és visszaköszön az a kis oktondi gnómocska, aki amúgy ijedelem nélkül.*
- Vigyázna rá valaki? *Érti Dromelre, meglehetősen határozottan, mert ő maga a küldetést kell teljesítse, s míg a gyógyító meg nem érkezik, a tündérhez igyekezne, hogy megnézze, van-e benne még élet.*


2396. hozzászólás ezen a helyszínen: Füves puszta
Üzenet elküldve: 2019-04-14 21:48:13
 ÚJ
><b style='color:#c03010'>Mesélő (Daidalos)</b> avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Mesélő
IC üzenetek: 636
OOC üzenetek: 162

Játékstílus: Szelíd

//Városfejlesztési osztály//

//Seut//

*A jelentkező harcosunk társa nem kerül meg egyelőre, így egyedül kell a sátorban eljutnia az őrség vezetőjéig.*
-Erdőmélyi... Értem.
*Mormol az írnok, amíg feljegyzi az információkat, majd a tolla végét babrálja ujjaival.*
-Az őrparancsnok úr biztos örülni fog.
*Feleli arra, hogy baj-e egy kis segítség. Az ork is hasonlóan fogadja az ajánlatot.*
-Na, egy derék ember.
*Morogja miközben feláll az asztalától.*
-Akadálya nincsen, csak rendje.
*Határozott léptekkel kilép az asztala mögül.*
-Jöjjön!
*Az asztalhoz lép, mely középen terül el, rajta a tábor szénvázlata látható.*
-Ez itt a folyó.
*Mutat egy kissé göcsörtös, széles vonalra. Aztán nyolc csillagra mutat.*
-Ezek a sátrak.
*Ránézésre vagy száz-kétszáz lépésre lehetnek a parttól.*
-Itt vannak a raktárak, a fa, a kő, az étel, a szerszámokat az egyik sátorban tartjuk.
*Mutat kissé délebbre, aztán szaggatott vonalakon vezeti végig az ujjait, melyek félkörben szegélyezik a tábort, és az épületek alaprajzainak tűnő, négyzetek között, a leendő sugárutak helyén haladnak több ívben.*
-Ezek itt az őrök útjai. Látótávban kerülik meg a tábort, hárman pedig itt, a sátrak körül állnak őrt. Hasztalan.
*Szűri fogai között a megjegyzést. Keletre mutat.*
-Itt pedig az út halad el, jó fél mérföld innét. Az út legközelebbi pontján még két őrszemet helyeztünk el.
*A jövevényre emeli vizenyős szemét.*
-Maga hol akar őrt állni?
*Kérdezi, és ha választ kap ismerteti a szabályokat is.*
-Az őrség fáklyáiból kaphat maga is, az egyetlen dolog, amit cserébe elvárunk, az az, hogy ezt a kürtöt.
*Sétál el egyért egy szélső tárolódobozt kihúzva.*
-Fújja meg, ha bármi gyanúsat lát.
*Várakozón néz Seutra.*
-Ez így rendben? De ha bármi gyanúsat mer csinálni, akkor élve nyúzom meg, aztán mehet a törvényszék elé, itt is, meg Lihanechben is!
*Hangzik a fenyegető helyreigazítás végül, aztán az ork szinte inkvizítori tekintettel próbálja kicsalni újdonsült segítségéből az esetlegesen választ kívánó kérdéseket.*

//Cilanney, Dromel//

*Egy összecsukott állvány akad Cilanney kezébe, mikor fegyverért nyúl. A sátor környékén számára látható mozgás már nincs, viszont sikolyára a környékről munkások, őrök kezdenek el felé szállingózni.

Közben Dromel láthatja, hogy egy gnóm képében jött el érte a végzet, kezében magával egy magasságú bárdot lóbál, csatakiáltást hallat, ahogy eltorzult arccal elindul felé. Fején vörös kámzsa, ezzel rejti el a hóhér fejét a tömeg elől, akik most rohanva igyekeznek kivégzésére.

Meg is érkezik az első fegyvert hordó őr.*
-Ki sikoltott? Mi történt?
*Kérdezi a szakállas, lándzsát és bőrvértet hordó férfiú, és a sátor felé igyekszik. Cilanney válaszát várva. Nagyjából egy tucat munkás is befut nem sokkal később, akik Dromel körül állnak meg két lépés távot tartva a furcsán viselkedőtől, aki ki tudja miket lát még az előbbieken túl.*
-Hát ezt mi lelte?
*Kérdezi meg egy törpe.*
-Ne nyújjá' hozzá, lehet veszett.
*Inti egy társa szakállát simogatva. Rajtuk furakodik át egy őr nem sokkal később, aki előző társa mellé zárkózik fel.*
-Vele mi lett?
*Teszi fel a kérdést Dromelre mutatva az óriás, aki egy bunkóval érkezik és vékony fémvértben feszít.*
2395. hozzászólás ezen a helyszínen: Füves puszta
Üzenet elküldve: 2019-04-09 01:15:42
 ÚJ
>Rill'ir Seut avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Játékos
IC üzenetek: 30
OOC üzenetek: 10

Játékstílus: Megfontolt

//Városfejlesztési osztály//

~Ebben a hatalmas építkezésben nem dolgozik senki. Bezzeg a Csonthídnál ennyi lustálkodót nem láttam. Érdekes, ez csak engem írtál? Értem én, hogy baj van, mert megtörténtek ezek a furcsa bűntények...~
*Miközben lassan haladnak a kígyós sátor felé Ilidriont hívja a szükség, ezért időt kér.*
-Rendben, menj csak nyugodtan, de nem várlak meg, inkább elindulok a sátorba addig elintézem a saját szolgálatom. Majd gyere, ha végeztél.
*Tovább indul és belép a tábori barakkba. Látja a jelenetet, ami a katonák és a parancsnok között zajlik.*
~Kifejezetten kellemetlen egy ilyen helyzetbe belecsöppenni.~
*Odalép az írnokhoz aki ezelőtt megszólította, hogy mégis mit keres itt.*
- Rill'ir Seut vagyok, egy erdőmélyi elf. A munkaközvetítő küldött ide. A nyomozócsapat nem futott be a megbeszélt időpontban, és már nem tudtak várni, ezért 4 másik személyt bíztak meg. Engem, és másik 3 társam, hogy derítsük ki mi folyik a táborban. Ennyit az előtörténetről. Ma este őrt szeretnék állni egy másik elffel, aki majd később jelenti szándékát. Remélem nem okoz gondot, hogy ilyenkor zavarok.
*Látja, hogy fogadja az olívazöld ork az asztala mögött. Felkap egy meglepően masszív széket, és leül a parancsnokkal szemben, akinek az előbbi szidás után kicsit még zabos a két beosztott zsoldos sötételfek miatt.*
- Jó napot kívánok parancsnok úr! Az írnoknak már elmondtam jöttöm okát, de röviden, éjjel őrt szeretnék állni a táborban, és nyakon csípni azt, aki ezt a hatalmas felfordulást okozta. Az előző vitát hallván gondolom jól jön most a lelkes, és elszánt segítség. Remélem beleegyezését adja uram.
*A tőle telhető legkomolyabb arckifejezéssel mondja ezeket a mondatokat.*


2394. hozzászólás ezen a helyszínen: Füves puszta
Üzenet elküldve: 2019-04-08 19:03:27
 ÚJ
>Ortas Hroops avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Játékos
IC üzenetek: 96
OOC üzenetek: 1

Játékstílus: Vakmerő

*Kifejezéstelen arccal vágja át magát a fűdzsungelen, sokszor az orrág sem lát. Nem túl magas, igaz gnómnak pedig nem túl alacsony, persze ebben a temérdek fűben még egy óriás is elveszne gyakorlatilag két lépés után. A nap segítségével tájékozódik, sejti, hogy merre kell haladnia, s a szántóföldeket veszi célba. Néha surrogást, vagy sziszegést hall, ez természetes, a fűtengernek is megvan a maga élővilága.*
- Hol éjben, koppan, toppan a lélek, hol bátor, fények feszülnek a rémnek, ott lakom én. Fény és sötét határán, Árnyékban járó voltam, s vagyok. *Ismét dúdol, nem ér véget a dal, persze továbbra sem jókedvében, inkább csak úgy dalol, megszokásból. Két kezével, olykor sarlójával hajtja félre az akadályozó lombos részeket, mígnem lassan már a végére ér. Messziről érzi a földek porát, talán eső esett korábban, s annak nehéz, lenyomott földillata kúszik a levegőben, lassan átvéve a frissen kaszált széna illatát. Lába már biztosabb talajra lép, kedve pedig semmit nem változik. A kikötő hívó szava már életbe lépett elméjében, csak el, el innen messzire, hol bár szép hatokat töltött el a lánnyal, valójában nem biztos, hogy megértették egymást. Talán majd egyszer. De most a cél, hogy a szántóföldek után immár az erdőség következzen.*


2393. hozzászólás ezen a helyszínen: Füves puszta
Üzenet elküldve: 2019-04-06 21:37:49
 ÚJ
>Cilanney Dharlarann avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Játékos
IC üzenetek: 74
OOC üzenetek: 8

Játékstílus: Megfontolt

//Városfejlesztési osztály//

*Cilanney kopogtat, mire a benti zajok elhalnak. Nem szeretne rátörni a tündérre, csak óvatosan közeledne, nehogy elijessze. Segíteni szeretne, és kutatni, netán kideríteni a rejtélyt, de nem szeretne ajtóstól berontani. Hallja a puffanást, de talán csak egy vékonyka könyv esett le a földre, vagy más. Azt gondolja, bentről jöhet csak. Amikor a bent fekvő szépséges arcot megpillantja, hirtelen fordul Dromel felé, aki immár térdel a porban. Szólna neki, hogy jöjjön segíteni, hisz éppen akit keresnek, az fekszik a földön mozdulatlan. Ajkai elkerekednek, mikor az elfet is földön találja. Ha éri érte valami ha nem, életének leghangosabb, s legfülsértőbb sikoltását igyekszik produkálni. Hátha Szürke, vagy a másik két elf megismeri a hangját, és segítségére siet. Esetleg bárki más a környéken. Nem sok minden van keze ügyében, de ha a sátor bejáratánál lát valami alkalmasat, seprűt, lapátot, vagy csak egy kósza serpenyőt, azt bizonyosan igyekszik megszerezni, hogy ne legyen olyan védtelen. Bárki is művelte ezt, még talán itt lehet a közelben. Ha másként nem tud, hát majd legfeljebb hozzávágja ami a keze ügyébe akad.*

A hozzászólás írója (Cilanney Dharlarann) módosította ezt a hozzászólást, ekkor: 2019.04.06 21:39:58


2392. hozzászólás ezen a helyszínen: Füves puszta
Üzenet elküldve: 2019-04-06 17:29:29
 ÚJ
>Umon Palasan avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 538
OOC üzenetek: 236

Játékstílus: Vakmerő

//Hazafelé//

*Jókat göcög Pyctán, s magában rögtön megállapítja, hogy rengeteget változott a férfi. Talán csak vele ilyen nyílt, s végre elengedi magát, ezt ne tudja, de nem is érdekli. Azt érzi pont erre van szüksége, hogy egy ilyen elfet tudhasson maga mellett, segíti és támogatja minden körülmény ellenére... elnézi a hülyeségeit. Azért valljuk be, abból Umonnak van dögivel, nem feltétlenül az a híres alkalmazkodó fajta. Kuncogva nevet a szárazságra és a plafon fejére szakadására, ha Pycta tudná, hogy az oldalán lógó szörnyfej miként került oda, amit nem mellesleg látványosan kerül tekintetével, azon csodálkozna, hogy az ég nem szakadt még rá a férfire. Miközben a távolba réved, s a messzi tájat fürkészi, lassan csípőre teszi a kezét, s szandálja orrával arrébb rúg egy göröngyöt. A szántóföldek messzire húzódnak, jóllehet már egészen a szélén álltak meg egy pillanatra, egy nyugodt estére, míg a munka megkezdődik.*
- Nem... nem jó. *Bólint csendesen motyogva, majd elszakítja szemeit a lenyugvó nap vérvörös fényéről, mely lassan elfekszik a láthatár mezsgyéjén, baljós árnyékokat hozva a két barátra. Pycta Éjvihart kezdi leszerszámozni, így Umon is megmozdul, majd Híjasról veszi le hámot, hogy a ló szabadabban mozoghasson. Kiköti egy fához, hogy el ne kószáljon, de még fogaival épp elérje a lágyan serkenő, halványzöld fűszálakat.*
- Nekem mindegy hol vagyok. *Mondja, miközben Híjas oldalát megpaskolja, majd néhány gallyat gyűjt Pyctának, hogy legyen gyújtós és odatelepszik.* Mindegy már. *Nevet fel szomorkásan.* Az enyém az egész világ, és mégsem. *Legyint egyet, majd kényelmesen hátradől.*
- Pihenj csak, vigyázok. *Bólint, aztán karbafonja kezét, s míg Pycta elalszik a tájat kezdi fürkészni kiismerhetetlen és hideg tekintettel. Csak néha mozdul meg járomcsontja, akárha rágna valamit. Három óra múlva fáradtan nyújtózik meg, szerencsére nem történt semmi az éjjel.*
- Pycta... te jössz cimbi. *Súgja az elfnek, pontosan tudja, hogy kiválóan hallani fogja. Ha átveszik tőle az őrséget, maga is lefekszik néhány órára, kipihenten sokkal éberebb.*

//Napváltás//

- Úúúú...ngh... *Nyámnyog egyet álmos tekintettel. Aztán összeszedi magát. Híjashoz lép, feladja rá a levetett hámot, felszerszámozza és a szekérhez kíséri, ahol szinte már szakavatottan köti be a lovat. Felpattan a bakra, aztán a még szundikáló nap felsejlő fényében indulnak tovább, az ingovány felé. Elmosolyodva fordul Pycta felé a kérdésre, valahogy nem érzi véletlennek.*
- Azt hiszem, illő módon bemutatkozom a többieknek. Aztán elmegyünk és meggyújtjuk a tüzet a tanyánál. *Biccent.* Után felvázolod nekem, hogy mit akarsz, beizzítok néhány üst cefrének valót és nekiesem a dolgoknak. *Nevet fel, azon, hogy a cefre előrébb való a normális munkánál.*
- Ha a munkáknak vége, elkészül minden, mi alapját képezheti egy normális gyülekezetnek, akkor lefőzöm az alkoholt. Tudom, hogy konkrétan kitiltottak bennünket Vashegyről, viszont rengeteg gyümölcsös van, inkognitóban muszáj visszatérjek. Addigra lesz szakállam, megváltoztatom a fizimiskám, nem fognak felismerni. *Összegzi, ahogy így kinéz még maga is meglepődik milyen konkrét tervei vannak.*
- Felvásárlom a gyümölcsöt, majd az abból kifőzött szeszt eladom nekik. Az üzlet az üzlet. *Vonja meg a vállát.*
- Ha meg közben mi is jól érezzük magunkat tőle... *Vigyorodik el.* Egy becsiccsentett Lyzendra... hmmmm! *Kacag fel aztán, s a füves pusztaság rónáin át csengőn derül fel a kacaj, néhány madárfészket megriasztva.*
- Ó, a fűtenger! Fogunk itt még edzeni, Pycta, fogunk itt még! *Mutat körbe vidáman.*


1-20 , 21-40 , 41-60 , 61-80 , 81-100 , 101-120 , 121-140 , 141-160 , 161-180 , 181-200 , 201-220 , 221-240 , 241-260 , 261-280 , 281-300 , 301-320 , 321-340 , 341-360 , 361-380 , 381-400 , 401-420 , 421-440 , 441-460 , 461-480 , 481-500 , 501-520 , 521-540 , 541-560 , 561-580 , 581-600 , 601-620 , 621-640 , 641-660 , 661-680 , 681-700 , 701-720 , 721-740 , 741-760 , 761-780 , 781-800 , 801-820 , 821-840 , 841-860 , 861-880 , 881-900 , 901-920 , 921-940 , 941-960 , 961-980 , 981-1000 , 1001-1020 , 1021-1040 , 1041-1060 , 1061-1080 , 1081-1100 , 1101-1120 , 1121-1140 , 1141-1160 , 1161-1180 , 1181-1200 , 1201-1220 , 1221-1240 , 1241-1260 , 1261-1280 , 1281-1300 , 1301-1320 , 1321-1340 , 1341-1360 , 1361-1380 , 1381-1400 , 1401-1420 , 1421-1440 , 1441-1460 , 1461-1480 , 1481-1500 , 1501-1520 , 1521-1540 , 1541-1560 , 1561-1580 , 1581-1600 , 1601-1620 , 1621-1640 , 1641-1660 , 1661-1680 , 1681-1700 , 1701-1720 , 1721-1740 , 1741-1760 , 1761-1780 , 1781-1800 , 1801-1820 , 1821-1840 , 1841-1860 , 1861-1880 , 1881-1900 , 1901-1920 , 1921-1940 , 1941-1960 , 1961-1980 , 1981-2000 , 2001-2020 , 2021-2040 , 2041-2060 , 2061-2080 , 2081-2100 , 2101-2120 , 2121-2140 , 2141-2160 , 2161-2180 , 2181-2200 , 2201-2220 , 2221-2240 , 2241-2260 , 2261-2280 , 2281-2300 , 2301-2320 , 2321-2340 , 2341-2360 , 2361-2380 , 2381-2400 , 2392-2411