Arthenior - Kalmárlak
Karaktered neve: ---       Rangod: Nem bejelentkezett felhasználó       Pénzed: --- arany     
Varázsitalaid: Neked nincsenek varázsitalaid!


Üdvözlünk!

Ez itt a www.Lanawin.hu weboldal játéktere. Egy fórumos szerepjáték. Te nem vagy bejelentkezett állapotban, ezért nincs jogod ténykedni a fórumon. Csak olvasni tudod a hozzászólásokat, semmi mást. Ha szeretnéd kipróbálni milyen is a fórum valójában, átélni izgalmas kalandokat, varázslatokat tanulni, bájitalokat vásárolni, egyedi karaktert létrehozni, felszereléseket kovácsoltatni, vagy küldetéseket végrehajtani, akkor regisztrálj bátran, ne habozz. Miután regisztráltál, és beléptél minden funkciót elérhetsz. Lehetőséged lesz részt venni a mesékben, vagy csak spontán játszani a megalkotott, mesés világban. Felkutathatod a város rejtélyeit, és részese lehet egy olyan fórumos szerepjátéknak, ahol a játékosok kényelme, és a játék élvezete a legfontosabb.

Vissza a főoldalra!
Wegtoreni Kalmár (új)
KalmárlakNincs "kisebb" helyszín
<< Előző oldal - Mostani oldal: 10 (181. - 189. üzenet) - Első olvasatlan beíráshoz >>Oldal váltása:

189. hozzászólás ezen a helyszínen: Kalmárlak
Üzenet elküldve: 2020-10-17 17:20:46
 ÚJ
>Yeza a Rőt avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Játékos
IC üzenetek: 518
OOC üzenetek: 5

Játékstílus: Vakmerő

*Ez is csak egy újabb nap. Jövőt puhatoló gondolatok, kétségek háborgó kavalkádja. Olyan elegy ez, ami sok erőt kivesz az emberből, de nem igazán vezet sehová. Ez most a várakozás ideje. A türelemé. Yeza és a türelem... Még kevésbé működőképes párosítás, mint a macskák meg a víz. De ha minden ezen múlik, még a vörös is erőt vesz magán. Próbál bízni, próbál nem a múltba, hanem inkább előre, a jövendőbe tekinteni. Ha ő maga sem hiszi, hogy lehet még olyanja, akkor mi értelme ennek az egésznek?
Nagyot sóhajtva pillant a főnix ihlette kardra.*
- Ideje visszaülni a nyeregbe *súgja csupán magának. Hosszú volt az idáig vezető út, de eddigi élete nem lehet csupán kolonc. Értékes. Annak is kell maradnia. Ha hagyja elsilányulni készségeit, azzal csak önmagát károsítja meg. Önmagát, a személyt, akivel ideje törődnie, mert a világa tartóoszlopa.
Passzentos nadrágot, csizmát húz. Laza, fekete ingére wegtoreni szabású mellényt vesz. A haját magasan felkötve fogja össze. Felveszi az alkarvédőit is, a kését pedig az övébe tűzi.
Végignéz a tükörképén, de még mindig nincs kibékülve a látvánnyal. Keresi még azt a régi erőt, a régi tüzet, ami olyan elszántsággal nézett vissza rá mindig. Ez a mostani pillantás még messze van az igazitól, de valahol el kell kezdeni.*
- Na lássuk!
*Magához veszi a kardját és bezárja maga mögött az ajtót. A kulcsot az öve alá süllyeszti egy biztos helyre. Megszokásból hallgatózik pár pillanatig, mielőtt elindulna lefelé a lépcsőn, de a fogadóból csupán a megszokott zajok szűrődnek fel. Se wegtoreni szó se más, ami megtorpantaná, így fesztelenül és határozottan veszi az irányt lefelé.*


188. hozzászólás ezen a helyszínen: Kalmárlak
Üzenet elküldve: 2020-10-13 09:35:42
 ÚJ
>Szürke Arja avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Játékos
IC üzenetek: 260
OOC üzenetek: 16

Játékstílus: Vakmerő

*Arja zaklatottan ébred, ostoba álmok után. Wegtorenben jár, az utcákat rója, keres valakit, akinek egy üzenetet kellene átadnia. De amikor végre megtalálja az illetőt, és az óvatosan elsuttogott kérdésre megkapja a megfelelő választ, a gondosan eltett, összehajtogatott levél csak nem akar előkerülni. Arja sokadszorra túrja át a holmiját, már a veríték is gyöngyözni kezd a homlokán, hiszen jól emlékszik, ahogy este becsúsztatta az övébe. Még sincs ott. Az átvevő pedig egyre türelmetlenebb, és egyre ingerültebben bámulja.
Erre ébred, izzadtságban fürödve. Egy ideig csak nézi maga felett a szoba mennyezetét a szürkületi derengésben. Lassan tudatosodik benne, hogy nem Wegtorenben van, és nincs semmiféle teljesíthetetlen megbízatása.
A Fogadóban van, a szobájában. Artheniorban.
Felül, aztán már teljesen felébredve nehezen, de rászánja magát a felkelésre. Undorító a szája íze. A szoba padlója meg hideg.
Megborzong, ahogy leteszi a lábát. Igyekszik hamar végezni a mosakodással, felöltözéssel. Valamivel már gyakorlottabban és gyorsabban szíjazza magára a vértet, kapcsolja fel az alkarvédőket, és újra elgyönyörködik a szépen elkészített darabokban. A haját rövid hezitálás után csak hátul hagyja szabadon: elöl hosszú fonatokba fonja, hogy ne hulljon az arcába. Elégedetten nézi meg magát a kissé foncsora vesztett falitükörben.
Nagy lélegzetet vesz, és sorra behelyezi a fülbevalókat is. Még egyszer sem viselte őket eddig. Hát most majd fogja.*


187. hozzászólás ezen a helyszínen: Kalmárlak
Üzenet elküldve: 2020-10-11 19:31:02
 ÚJ
>Cha'yss Cano Caldorcor avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 590
OOC üzenetek: 13

Játékstílus: Vakmerő

*A füttyentést elismerésnek veszi. Egyáltalán nem tartja férfiatlan dolognak, hogy rengeteg ruhája van. Egyrészt mind minőségi és remek darabok, másrészt meg egy nemesnek adnia kell a külsőre, hisz sokszor az alapján ítélik meg bizonyos körökben. A ruhái legtöbbje sötét színű, de nem ritka rajtuk valamilyen hímzés vagy díszítés sem. Egy férfi tudja viselni a ruháit.
A megjelenése valóban kifogástalan, de ezúttal inkább a praktikumot tartotta szem előtt és kevésbé az eleganciát. Ettől persze nem tűnik slamposnak. A felöltött ruháit egy, az övvel és a kalappal színben harmonizáló, hasított bőrbőr varrt kesztyű teszi teljessé.
Amikor megállnak egymás mellett a tükörnél és elhangzik az igric titkát firtató kijelentés, szélesen elmosolyodik.*
- Ezt te sem hiszed el igazán, igaz? *Igazítja meg az ing ujját és gombját egy elegáns mozdulattal.
Úgy tűnik, mindketten készen állnak, már csak a levél van hátra. Kiderül, hogy az nem íródott meg, így Aenea kap tollat és tintát, ugyanazt, amelyet a korábban a kancellárnak megírt levélhez is használtak.
Az igric türelmesen megvárja, míg a rövid iromány megszületik, majd ha a lánynak nincs kifogása ellene, lezárja a Kereskedőház leviatános pecsétjével. Ha ellenére van, természetesen nem erősködik.*
- Induljunk. *Teszi zsebre a levelet.*
- A hátsó lépcsőn megyünk, a hintó ott áll, egyenesen beszállsz és nem állsz meg senkinek. *Ad rövid utasításokat a szökés első részét illetően. Talán kicsit parancsolóbbra sikerül a stílus, mint azt elvárni lehetne, de az vesse rá az első követ, aki a velük történtek után nem lenne kissé ideges az előttük álló kalandot illetően.
Ha Aenae egyetért, akkor elindulhatnak kifelé. Szokásos procedúra, ajtónyitás és zárás, ha mindketten kiléptek és lefelé a hátsó lépcsőn a gazdasági helyiségek és a konyha felé. Odalent felmarja az összekészített csomagot az élelemmel és kitereli a lányt a hátsó ajtón, ahol a hintó is áll a lovakkal. A hintó ajtaját kinyitva besegíti a kényelmes párnás padokkal felszerelt belsőbe, majd visszalép, hogy bevárja Miket és Nyikhajt. Nyikhajt visszaküldi még a levéllel, hogy adja oda Xavynak, azzal a kikötéssel, hogy csak reggel adhatja át majd a vashegyi követeknek.
Ha minden a tervek szerint megy, akkor hamarosan útnak is indulhatnak.*


186. hozzászólás ezen a helyszínen: Kalmárlak
Üzenet elküldve: 2020-10-11 18:21:10
 ÚJ
>Yeza a Rőt avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Játékos
IC üzenetek: 518
OOC üzenetek: 5

Játékstílus: Vakmerő

*A hosszúra nyúlt nap zavaros súllyal üli meg a fejét. Nagyot szusszan, ahogy Arjától elköszönve visszavonul a saját szobájába és kattan mögötte a zár. Hátát az ajtónak veti, fejét nekikoppantja. Már szinte el is felejtette, milyen nehéz elfoglaltság másoknak megfelelni. Nem is mondhatni, hogy túl jó mérleggel zárta a napot. Megrázza a fejét, mielőtt elkezdenének benne felidéződni a mára datált baklövések. Jobb lesz, ha csak és kizárólag arra koncentrál, mennyire kimondhatatlanul fáradt.
Lerúgja a csizmáit és széthagyott ruhaösvényt hagy maga után az ágyig, ahová úgy dől be, mint aki egy délután alatt megvívta a lanawini nagy háborúk zömét. Az utolsó gondolata, hogy el kéne fújnia a gyertyát, de egyrészt az álom nem vár, másrészt fel sem tűnt neki a fáradtságtól, hogy még csak világot se gyújtott. Csupán a holdfény ragyog be. Mostanra már teljesen kitisztult az ég azután a hatalmas vihar után. Friss, esőillatú levegő járja az utcákat, de Yeza csak a forró nyáréjek aromáját érzi, a wegtoreni tűzliliomok bódító illatát az álomból, ami magához húzza az otthon ismert tájaira.*


185. hozzászólás ezen a helyszínen: Kalmárlak
Üzenet elküldve: 2020-10-11 17:56:45
 ÚJ
>Winyra Jote avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Haladó játékos
IC üzenetek: 184
OOC üzenetek: 2

Játékstílus: Vakmerő

//A Piperekalmár//

*A Wegtoren Aranya Kereskedőház kalmára. Fülének szokatlan a megnevezés, ahogy gondolatainak is, de ez nem csoda, rövid idő telt csak el, mióta ezt a titulust magáénak mondhatja. Berendezkedni sem tudott még maradéktalanul új szobájában, bár ebben az sem segít, hogy utazóládája, miért nemrégiben elküldetett, egyelőre nem érkezett meg.
Megszokott komfortja nélkül kell hát napját elkezdenie, ám mindent megtesz annak érdekében, hogy ez külső szemlélő számára ne lehessen észrevehető. Fürtjeit a tőle megszokott módon rendezi el, ahogy az őt körülvevő illat is az, mi általában. Ruhája kiválasztásában sincs nehéz dolga, hiszen mindössze egy váltás darab akad, mit magára ölthet. Tarisznyáját és köpenyét is magához veszi, ugyanis nem csupán pár italra indul a pulthoz.
Winyra ismerkedni készül. Ismerkedni az új helyzettel, mit magának teremtett, Mik és Aztyan közreműködésével, az új társakkal, kik talán még szomszédai is itt, az emeleten, s persze az épülettel, hol ezentúl napjában fog megfordulni, sőt dolgozni, piperéit árulni. A Kovácsműhelybe talán még a lázadás előtt sem tette be lábát, pedig ekkortájt valóban otthonának nevezhette Arthenior városát. Bár kívülre igyekszik nem mutatni, magában izgatottságot érez és bizonytalanságot. Ennek pedig legjobb ellenszere, véleménye szerint legalábbis, az új megismerése.
Ezen elhatározásával lép ki az emeleti folyosóra, maga mögött zárva be ajtaját, a reggel egy későbbi, szinte már délelőttbe hajló óráján, hogy a fogadótér felé vegye az irányt.*


184. hozzászólás ezen a helyszínen: Kalmárlak
Üzenet elküldve: 2020-10-11 17:43:47
 ÚJ
>Kagaenae Thargodar avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 1366
OOC üzenetek: 49

Játékstílus: Vakmerő

*Az előbb matatott ugyan valamit a ruhásszekrényben, mikor Aztyant meghallotta odakint, de akkor nem nézelődött, hisz csak egyetlen cél lebegett a szeme előtt: magára rántani az első, kezébe akadó ruhát. Most viszont van lehetősége közelebbről megfigyelni. Még füttyent is hozzá.*
- Azigen!
*Az elképesztő változatosság ellenére is találomra választ, és hiába a jó minőségű, drága holmi, rajta valahogy nem mutat olyan elegánsan, mint Cha'ysson bármi. Persze a férfi komoly előnnyel indul, hiszen a saját ruhái nyilván jók saját magára, míg Aenae inkább egy lelencgyerek benyomását kelti. Mondjuk nem bánkódik ezen, hiszen ugye inkognitó. Azért megáll Cha'yss mellett, mikor mindketten elkészültek és félrebiccentett fejjel nézi magukat a tükörben. A férfi megjelenése kifogástalan, mint mindig, neki meg minden ruha nagy, a pontra az i-t a kalap teszi fel, ami csak azért nem csúszik a szemére, mert annyi haja van, hogy azzal kiékelhette.*
- Tudom mi a titkod!
*A tükörből néz a férfi szemébe. Fáradt arcán ott a mosoly, még karikás szemei is mosolyognak.*
- Azért nézel ki ennyire jól, mert csupa ágrólszakadtakkal veszed magad körül.
*Saját, magasított sarkú bokacsizmáját kénytelen megtartani, egyrészt mert ragaszkodik ahhoz a pár centihez, amit nyer velük, másrészt pedig Cha'yss csizmájában simán lecsónakázhatna a folyón a Vashegyig.*
- Nem, akartam, csak elaludtam. De majd most.
*Ha kap papírt és tollat, akkor egy nagyon lakonikus üzenetet fogalmaz meg, arról, hogy haladéktalanul a Vashegyre távozott. Az üzenet megírásához le sem ül, csak a tárgyalóasztalra támaszkodva firkantja le. Aztán részéről mehetnek. Az alvást a hintóban is folytathatja.*


183. hozzászólás ezen a helyszínen: Kalmárlak
Üzenet elküldve: 2020-10-11 15:54:52
 ÚJ
>Cha'yss Cano Caldorcor avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 590
OOC üzenetek: 13

Játékstílus: Vakmerő

*Igyekszik az ébredés okozta riadalmat csökkenteni pár simítással és kedves szavakkal, de Aenae lassan feleszmél az álomból. Látja rajta, hogy félig még alszik, ennek megfelelően folytatja, ahogy maga is felkel, hogy a ruhásszekrényéhet lépjen.*
- Nem kell kapkodni, még el kell intéznem pár dolgot, hogy biztonságban utazhassunk. *A ruhásszekrény tükréből remek rálátás nyílik az ágy szélén szemérmetlen nyújtózó meztelen lányra, amit az igric nem is felejt el végignézni*
- Válassz kedvedre. *Tárja ki a szekrény ajtaját, amelyben egy nőt is megszégyenítően nagy mennyiségű ruha található. Hiába, az igric hiú férfi.
Az elegáns ruhát sokkal praktikusabb szerelésre cseréli, bár az sem nélkülöz visszafogott eleganciát. Vászonnadrág és a csizma marad, de az inget durvább, fehér vászoning váltja fel, amelyre wegtoreni típusú bőrvértet, úgynevezett vívómellényt vesz fel. Alkarvédők és a fegyveröv sem maradhat el, ahogy Kathlyn és a combra szíjazott tegez sem.
Mire végez, Aenae is választhatott magának ruhát, akár többet is. Egy kalapot kivesz a sok közül, majd a lány fejébe nyomja. Ugyan a fejfedő nagyobb, mint az neki kellene, így talán egészen a szeméig lecsúszik, amin az igric jót mosolyog. Ha a haját aláigazítja, akkor még jó is lehet.*
- Indulhatunk? *Kérdi végignézve a férfiruhákba öltözött Aenaen. Még így is tetszik neki, ami azért már jelent valamit.
Ha igenlő a válasz, akkor kissé összeszűkítve tekintetét azért még megkérdezi.*
- Írtál a követeknek? *Mert bár megígérte, nem látja sehol a levelet, ami felmenti a felelősség alól.*


182. hozzászólás ezen a helyszínen: Kalmárlak
Üzenet elküldve: 2020-10-11 14:58:57
 ÚJ
>Kagaenae Thargodar avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 1366
OOC üzenetek: 49

Játékstílus: Vakmerő

*A lány alszik, úgy, mint akit levertek, összegömbölyödve, egy párnát ölelve, a betakarózásra nem szánt túl sok időt, vagy energiát, csak pucér lábfejeire libbentette oda a takaró csücskét.
A hangra, vagy az érintésre összerezzen, még hátra is hőköl fektében. Kell pár pillanat ahhoz, hogy felfogja, hogy egyrészt nincs veszély, másrészt ez nem csupán egy álom.
Fáradtnak érzi magát, mintha semennyit sem aludt volna. Talán így is volt. Karjaira támaszkodva felül, majd kikászálódik az ágy szélére.*
- Elkészülök. Csak adj egy percet.
*Hangja álomittas, kótyagos még, nyújtózással próbál kicsit magához térni, a nyújtózástól csak ásítania kell, akkor pedig illik az embernek a szája elé tenni a kezét. Minthogy azonban a keze éppen az ég felé mered, így marad a felkarja. Topáz tekintete végigfut a helyiségen.*
- Adsz kölcsön ruhát?
*A férfi ruhája nyilván nagy rá, hisz Cha'yss sokkal magasabb nála, de simán felhajtogatja az ing ujját és a nadrág szárát. Az övet kihúzza a saját, elégetendő ruháiból, a véres-szakadt-koszos ruhacsomót a kandallóban helyezi el. A vad romantika jegyében persze. Minél jobban magához tér az alvásból, annál jobban mehetnékje támad és nem is igyekszik titkolni a lelkesedését. Lelkesedik a hintózásért, az utazásért és a hazamenetelért, hogy mindezt Cha'ysszal kettesben teheti. Kicsit reméli, hogy amaz elcsomagol több napi holmit, de ezen vágyának sosem adna hangot.
Ha kap egy kalapot is a fejére, akkor az alá betömi minden haját, hisz mégis inkognitóban lenne, vagy miben?*


181. hozzászólás ezen a helyszínen: Kalmárlak
Üzenet elküldve: 2020-10-11 13:23:28
 ÚJ
>Cha'yss Cano Caldorcor avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 590
OOC üzenetek: 13

Játékstílus: Vakmerő

*A tárgyalóba lépve bezárja az ajtót maga mögött, az asztalra dobja a kalapját és a kabátot, majd elindul a szobája felé, ahol reményei szerint Aenae is tartózkodik.*
- Megjöttem. *Szól azért, mielőtt belépne, nehogy meglepje a lányt. Nem mintha bármi is meglepné őt vagy Aenaet, de azért ennyi belefér.
A szobába lépve tekintete a lányt keresi, ha az ágyban találja, ahogy alszik, akkor megáll egy pillanatra, hogy nézze pár pillanatig. Most van ideje átgondolni, hogy mit miért csinál. Miért teszi vagy tette ki magát annak a veszélynek, hogy megsérülhet vagy akár meg is halhat. Tovább mutat ez már az üzleti spekuláción vagy társadalmi helyezkedésen.
Halovány mosollyal indul el az ágy felé, hogy leüljön az alvó lány mellé és gyengéd simogatással bírja ébredésre, ha megérkezése nem keltette volna fel.*
- Aenae, ébredj. *Mondja halkan.*
- Ébredj. Ha indulni szeretnénk, akkor el kell készülnöd. *Teszi hozzá és addig folytatja a simogatást az arcán, amíg Aenae fel nem ébred.*


180. hozzászólás ezen a helyszínen: Kalmárlak
Üzenet elküldve: 2020-10-10 14:19:22
 ÚJ
>Szürke Arja avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Játékos
IC üzenetek: 260
OOC üzenetek: 16

Játékstílus: Vakmerő

//Arja, Yeza//

*Arja megáll, persze, és ahogy odalenn is, csak félrenéz, igyekezve elkerülni Yeza tekintetét, amikor az közli: a csalódás rá volt írva az ábrázatára.
Ha nem lenne benne a két kupica pálinka, talán zavarba is jönne egy pillanatra attól, hogy Yeza nyíltan szóba hozza : ennyire látszott rajta az elutasítás okozta elfancsalodás, bármennyire nem akarta ő mutatni. De most valahogy nem érdekli az egész. Összezavarodnak a gondolatai.
Legszívesebben megkérdezné, kicsit csodálkozva, Yeza jószándékú figyelmeztetését hallva: milyen utat? Mert nem egészen érti, a rőthajú miről beszél. Nem akarja, hogy ő meg tudja védeni magát?
De pillanatnyi gondolati és fiziológiás kapacitásának jó részét erősen leköti az, hogy ne kelljen nekidőlnie a falnak, vagy még a végén belekapaszkodnia Yezába, hanem ehelyett állva maradjon, és úgy tegyen, mintha az ég világon semmi de semmi ilyesféle problémája nem lenne. Így csupán csak bólint, majd bólogat, komoly arccal a megegyezés meg a többi dolog kérdésére.
Egyet tud, biztosan, még jelen állapotában is, hogy Graril kardját a kezébe fogta: meg akar tanulni bánni a karddal is, nemcsak a tőrrel.
Yeza fejtegetéseire nem igazán tud mit mondani, csak vállat von. ~Majd csak lesz valahogy, úgy még sohase volt, hogy valahogy ne lett volna.~ fut végig rajta az egyetlen reakció.*
- Jó! *helyesel a legvégén aztán egészen felderülve, mert az utolsó mondattal végre tökéletesen tud azonosulni.*
- Aludjunk! *ásít nagyot.*
- Majd megszokod! *mosolyodik el végül egészen őszintén, aztán befordul a szobájába, és lehámozva magáról az új szerzeményeit, ingben alsóneműben bedől az ágyába, és úgy alszik reggelig, mint akit fejbe vágtak.*


179. hozzászólás ezen a helyszínen: Kalmárlak
Üzenet elküldve: 2020-10-10 13:50:29
 ÚJ
>Yeza a Rőt avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Játékos
IC üzenetek: 518
OOC üzenetek: 5

Játékstílus: Vakmerő

//Arja, Yeza//

- Várj *szól utána a lépcső tetején.* - Hé, Arja, várj már! *Ha a vörös megáll, Yeza néhány lépéssel utol is éri.*
- Nézd, nem szeretném, ha félreértenél *mondja.* - Láttam, milyen csalódott képet vágtál odalent. *Nehéz lett volna nem észrevenni. Ez olyasmi, aminek kapcsán a vonásokon lehet uralkodni, de a tekintetbe a legtöbbször akkor is kiül.*
- Szívesen megtanítalak pár fogásra, ha szeretnéd, de mindenre biztosan nem. Maradjunk annyiban, hogy pont elégre ahhoz, hogy el tudd dönteni, akarod-e azt az utat vagy sem. Megegyeztünk? *Yeza karba font keze nem moccan, csak jobb szemöldöke húzódik feljebb kérdőn. Fogalma sincs, hogy mennyire elbaltázott ötlet ez. Sosem gondolt még arra, hogy bárkit is taníthatna, elvégre ő maga is bőven okításra szorulna még. Legalábbis a saját szemszögéből.*
- És előre leszögezem, valószínűleg csapnivaló tanár vagyok *sóhajt durcásan. Már előre korholja magát, amiért hagyta magát belevinni ebbe az egészbe.* - Jártasnak lenni valamiben és átadni azt valaki másnak, egészen más dolog. Lehet, hogy az első lecke után kiderül, hogy legfeljebb elképzelésnek volt jó ez az egész.
*Ebben a pillanatban Yezának nincs túl sok pozitív gondolata a jövőt illetőleg. Talán ezért is engedett a felkérésnek. A szakadék peremén már nem olyan elvetemült gondolat a lovak közé dobni a gyeplőt. Az egyetlen baj, hogy a sok balszerencsés esemény miatt kifacsartnak és végtelenül fáradtnak érzi magát mindenhez.*
- De aludjunk rá még pár napot, rendben? Még kell egy kis idő, hogy megszokjam itt a helyem *vonja meg a vállát.*


178. hozzászólás ezen a helyszínen: Kalmárlak
Üzenet elküldve: 2020-10-09 12:37:05
 ÚJ
>Kagaenae Thargodar avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 1366
OOC üzenetek: 49

Játékstílus: Vakmerő

*A lány halkan nevet, úgy tűnik, hogy ez a Habrertus-féle tégely egy olyan misztikum, amit valójában senki sem akar tudni, hogy miként működik.*
- Valami kenőcsöt. Amivel nem a kenyerét, vagy nem a kancellária nyikorgó ajtaját akarja kenni. Nem fejtette ki bővebben, én nem kérdeztem, annyit tudok csak, hogy állítólag a másik fél is beleegyezik. Vagy nem mer panaszkodni. Nem nyomozgattam.
*Mindezt nevetve mondja, a nevetéssel meg az a baj, hogy kicsit fáj tőle a hasa. A hintó említése viszont belefojtja a nevetést, no nem rossz értelemben. Három egészen aprót is tapsol, látszik rajta, hogy mennyire tetszik neki a dolog.*
- Tudod, hogy mióta nem ültem már hintón? Úgy érzem, hogy legalább ezer éve...
*Talán nem ezer éve volt, de valóban régen volt, mikor még gazdag, városi lány volt és a gazdag, városi lányok gondtalan életét élte.
Az a gondolat mondjuk kicsit elszomorító, hogy jóban kell majd lennie Habrertusszal, ha eztán hintózni szeretne.
Cha'yss távozása után ugyan a követeknek szeretne írni pár sort, de mégis úgy dől el, mint a liszteszsák. Aztán pedig úgy alszik, mint a bunda. Vagy mint a tej.*


177. hozzászólás ezen a helyszínen: Kalmárlak
Üzenet elküldve: 2020-10-08 16:50:11
 ÚJ
>Cha'yss Cano Caldorcor avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 590
OOC üzenetek: 13

Játékstílus: Vakmerő

*Általában nem ódzkodna tőle, ha valaki aranyat ad neki vagy a kereskedőházának, de ebben az esetben kellemetlenül érinti, hogy most kapott. Nem is érti, hisz ezzel legalább anyagilag helyben lesz, ám mégis, most valahogy nem tartja helyénvalónak. Persze vitatkozni nem kezd, csak egy lemondó legyintéssel veszi tudomásul a dolog megtörténtét.
Hogy inkább Aenaere haragudjon, nem sokat segít a helyzeten, de oldja kicsit a kellemetlen érzését. Végül, amikor már a megbékítésre térnek rá, már az igric is mosolyog. A megbékítésnek valamiért kiengesztelés íze van, már ahogy a lány kifejezi magát. A zúzódások és horzsolások egyáltalán nem szegik kedvét, valahogy azokat nem is látja. Talán idealizálja magában Aenaet, ezért nem tűnnek fel ezek a szépséghibák.
Az ajándék említésére már szélesen mosolyog, szinte látszik rajta, milyen büszke, pedig Aenae nem is tudhatja, mennyire egyre gondoltak. A tégelyes magyarázatra viszont kissé halványul a mosolya és némi értetlenség is párosul mellé.*
- Hogy micsodát? *Kérdi, de valójában nem is szeretné hallani a teljes igazságot. Megelégszik az édes tudatlansággal és az ajándék már amúgy is megvan. Mielőtt viszont kitérhetnének rá, még Aenae beleegyezik, hogy hagyjanak pár sort a követeknek, ami felmenti a felelősség alól a bárót.*
- Köszönöm. *Mosolyodik el újra és már készülne is indulni, a lány újra felhozza a szénásszekeret, mint utazási módot.*
- Vettem Habrertusnak egy hintót. Azzal megyünk, hidd el, kényelmesebb, mint a széna és a szalma. Két legyet egy csapásra, ahogy mondani szokás. *Vigyorodik el szélesen.*
- Ne is, igyekszem vissza. *Helyesel egyetértőn. Nem időzne sokáig, csak felhajt pár fegyverforgatót a kereskedőház tagjai közül és áthozatja a hintót a Kovácsműhelytől a hátsó udvarba. És már indulhatnak is. Kilép a Kalmárlak ajtaján, bezárja maga mögött és lendületes léptekkel elindul a fogadóba.*


176. hozzászólás ezen a helyszínen: Kalmárlak
Üzenet elküldve: 2020-10-08 11:51:19
 ÚJ
>Kagaenae Thargodar avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 1366
OOC üzenetek: 49

Játékstílus: Vakmerő

- De, volt.
*Nagyot sóhajt és legalább egy percig némán tanulmányozza a férfi arcát, akinek nem kevesebbet, mint a saját életét köszönheti. Kicsit ugyan haragszik rá amiatt, hogy nem teljesítette a kérését és maradt ki a dologból, haragját persze vastagon felülírja a hála. A hálája pénzben nem kifejezhető, de a zsoldosok bére igenis az, és ő ki akarta fizetni. Ha már gondot csinált, legalább a károkat valamelyest enyhítené. Mármint az anyagiakat, ha Cha'yssnak valami baja esett volna, akkor nem is tudja, hogy mit csinált volna.*
- Bizony, inkább rám haragudj, mint rá.
*Van valami kacér abban, ahogy maga mellett letámaszkodva a vállára biccenti a fejét. Ez a kacérság annak ellenére is ott van, hogy horzsolás nyoma látszik a vállán, amiről lecsúszott az ing és a mosolyra húzódott szája sarkában is ott a pofon okozta duzzanat.*
- Én könnyebben megbékítelek.
*Ebben persze nem lehet teljesen biztos, hogy így van, de abban viszont igen, hogy egészen más módszerei lehetnek Aztyannak.
Abban teljesen biztos, hogy most nem akar Habrertusra gondolni, sem pedig a követeire, így is túlságosan sok szót és gondolatot fecsérelt rájuk. Cha'yss szavaira bólint, majd megfontolja a dolgot. Például töri azon a fejét, hogy ugyan honnét is szerezhetne támogatókat, amikor alig ismeri őket? Bár abban valamiért biztos, hogy Habrertusnak nincs túl kiterjedt rajongótábora, valószínűleg a fura hóbortjai miatt, amelynek egyikébe még Aenaet is beavatta.*
- Kéne vegyünk neki valami ajándékot.
*Ugrik be neki hirtelen.*
- Tégelybe zárt szagos kenőcsöt, ami oldja a furcsa hóbort által kiváltott félelem görcseit és segíti az újdonság olajozott befogadását.
*Aenaet még mindig a hideg rázza ettől a gondolattól, de hát ha a kancellár pont az ő segítségét kérte ebben az ügyben, akkor ő segíteni fog. Mert végtelenül kegyes úrnő. Abban mintegy ezer százalékig biztos, hogy ha a kancellárnak lenne tudomása arról, hogy neki milyen furcsa hóborja van - nincs neki -, akkor gondolkodás nélkül visszaélne a helyzettel. Őtőle viszont senki sem várna ilyesfajta lépést. De hát a szokás mondani, hogy a tudás hatalom.*
- Jó, majd hagyok nekik pár sort.
*Hajlik ő az okos szóra, nem egy buta lány. Arra, hogy nem fogja a kíséretet észrevenni csak bólint.*
- Mi lehetne jobb egy szénásszekérnél? Jó-jó, a széna-szalma kicsit szúr, de ettől olyan romantikus, nem? Jó-jó menj, nélküled nem megyek sehova.
*Illetve lehet, hogy ha túl hosszúnak találja a várakozást, akkor mégis, de egyelőre még türelmes. Meg fáradt, ha Cha'yss kilép, akkor valószínűleg előbb elalszik, semmint egyedül nekiinduljon.*


175. hozzászólás ezen a helyszínen: Kalmárlak
Üzenet elküldve: 2020-10-07 19:18:17
 ÚJ
>Cha'yss Cano Caldorcor avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 590
OOC üzenetek: 13

Játékstílus: Vakmerő

*A jogosság kérdésében egyetértenek. Fordított esetben az igric is hasonló dolgokat tervezne azzal, aki így elbánna vele. Aenaenek sem kell csalódnia, mármint olyan értelemben, hogy a báró nem ítéli el, amiért ilyen gondolatai támadnak. Sőt, vállalja, hogy segédkezik a beteljesítésében. Őt nem ijesztik meg a lány kegyetlen gondolatai. Már azon gondolkodik, hogy milyen módon deríthetné ki, hol bujkál az a kölyök.
A tévedhetetlensége körüli kis vitát hamar rövidre zárja és még egy halvány kis nevetést is sikerül kisajtolni Aenaeből. Ezt már a jobbulás jelének veszi.
Az Aztyant érintő szavakra egész addig mosolyog, míg ki nem derül, hogy az intéző aranyakat kapott a lánytól.*
- Erre semmi szükség nem volt. *Mondja komoly hangon.*
- Rád haragudjak inkább? *Kérdi, de ezt már csak amolyan fél komolyan. Ha akarna se tudna haragudni rá, legalábbis most úgy gondolja.
A kérdés költői, választ nem vár rá, bár ha Aenae mégis mondani akarna valamit, akkor nem fojtja belé a szót.
Úgy tűnik, a lány még nem érti igazán, hogy mire is akar kilyukadni azzal, hogy ő a Vashegy úrnője, de majd még kicsit dolgozik az ügyön.*
- Ez is egy megoldás. *Morogja, bár látszik rajta, hogy nem erre gondolt. Persze, ki ő, hogy beleszóljon a Vashegy életébe. Igazából talán csak borsot akar törni a kecskeszakállas kancellár orra alá. Lehet, ha megismerné, akkor még jóban is lennének.*
- Ez a terv sokkal jobban tetszik. *Húzza el a száját azon, hogy Aenae addig idegesíti Habrertust, amíg annak fel nem robban a szíve. Arra, hogy a kancellár a pestis legyőzője, csak halkan horkant, mintha ez semmit sem jelentene.*
- Ha vissza akarod fogni, akkor kötelezd, hogy mindenről számoljon be neked. Akkor kisebb eséllyel tud a hátad mögött szervezkedni. Bár ide a rozsdás bökőt, *Mutat a nyakára.* hogy már régen megtette. Ne legyenek illúzióid. *Nem akarja elrontani a lány kedvét, de ha egy kicsit felnyitja a szemét, akkor talán határozottabb lesz.
A szökés kérdéskörét körbejárva előáll egy tervvel, ami akár működhet is. Persze önmagát szeretné a leginkább bevédeni.*
- Ahogy akarod, de ha rám hallgatsz, nem fordítasz mindenkit magad ellen. Főleg nem ilyenkor. *Jegyzi meg mellékesnek szánva.*
- Ha valóban el akarsz érni otthon valamit, akkor ügyelned kell, hogy többen támogassanak, mint mást, mint mondjuk Habrertust. Olyanokat kell fontos pozíciókba ültetned, akikben megbízol, akikről tudod, hogy nem hálózta be őket más. *Természetes, hogy kire gondol.
A kíséret említéséről sejtette, hogy nem fog a lánynak tetszeni, de igyekszik elejét venni egy kézmozdulattal.*
- Észre sem fogod venni, hogy ott vannak. *Biztosítja a zavartalan utazás felől.*
- Egy szénásszekérnél sokkal kényelmesebben fogunk utazni. *Mosolyodik el sokat tudóan.*
- Pihenj egy kicsit, én megszervezem az utazásunk és éjközépkor indulunk. *Mondja és ha Aenae nem marasztalja, akkor egy csók után fel is kel az ágyról, hogy megigazítsa a ruháját és elinduljon, hogy valóban előkészítse az utazásukat.*


174. hozzászólás ezen a helyszínen: Kalmárlak
Üzenet elküldve: 2020-10-06 11:52:09
 ÚJ
>Kagaenae Thargodar avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 1366
OOC üzenetek: 49

Játékstílus: Vakmerő

- Igen, én is azt gondolom, hogy jogos.
*Nem mintha jellemző lenne rá a bosszúvágy, vagy a bosszúszomj, de általában nem döfik le. Emiatt kicsit feljogosítva érzi magát arra, hogy igenis saját kezűleg akarja megölni azt a démoni kölyköt. Fejében csomó fájdalmasábbnál fájdalmasabb kínzási mód ötlik fel és kicsit meg is ijeszti a saját kegyetlensége. Cha'yss felajánlását csak bólintással fogadja, a férfi megítélése szempontjából pedig semmi jelentőséget nem tulajdonít ennek. Ugyanúgy odavan érte, ráadásul még hízeleg is a dolog, no meg hálás is, hogy nem csupán megmentette, de abban is segítene, hogy pontot tegyen az ügy végére.
Arra is bólint, hogy nem kért volna az ételből, végül is tökéletesen jó volt a gondolatmenete ezzel kapcsolatban, úgyhogy gondolatban megveregeti a saját vállát. Azon meg már halkan felnevet, hogy Cha'yss tévedhetetlen lenne, nyilván nem lehet az, mert senki nem az, de annyira jól megmagyarázza, hogy Aenae ezúttal eltekint attól, hogy vitatkozni kezdjen. Persze azt is érzi, hogy az egész csak egy kis vicc a férfi részéről.*
- Aztyan igazán kedves fickó, kicsit mondjuk meglepődött, hogy itt talált. És rátukmáltam pár aranyat. Túlságosan udvarias ahhoz, hogy tiltakozzon.
*Mondja úgy, mintha tényleg csak valami kis semmiség lenne az a "pár arany", pedig kétezer aranyról van szó, ami azért egy messziről is jól látható összeg.*
- Szóval ne haragudj meg rá, én voltam erőszakos vele.
*Megígérte Azytannak, hogy értesíti Cha'ysst a köztük esett pénzügyi ügyletről, bár akkor is megtette volna, ha nem ígéri meg, hisz nem akarná az intézőt bajba keverni.*
- A Vashegy úrnője. Igen. Mindig elfelejtem.
*Ez a dolog továbbra is távol áll tőle, bármennyire is akarja, mégsem tud átlényegülni. Tényleg szeretne megfelelni az elvárásoknak, de közben attól is retteg, hogy felsül, hogy kiderül inkompetenciája.*
- Talán hagynom kéne, hogy mindent Habrertus intézzen, nem? Kényelmes lenne, csak ülnék álló nap Kagan trónszékében, ha olyan kedvem lenne akkor meghallgatnám az alattvalók bajait, aztán pedig hagynám, hogy Habrertus megoldja őket, nem? Különben Kagan is ezt csinálta. Jó, ő háborúzott általában. De most őszintén, hogy néznék én ki talpig páncélban egy csatamén hátán az első sorban? Persze az is egyfajta stratégia, ha az ellenség halálra röhögi magát, nem?
*Egyszóval: marad a trónon való ücsörgés és a dolgok Habrertusra való hagyása, avagy a határok megszabása és a kancellár szarvának letörése.*
- Habrertusnak fizikai fájdalmat okoz, ha valaki nem hallgat a tanácsaira, pláne a hozzám hasonló ifjú nők. Szerintem ha sokat idegesítem, akkor el fog pukkanni a szíve. Viszont hasznos. És tulajdonképpen a pestis legyőzője, szóval megtartom. Azt még kitalálom, hogy hogyan fogjam vissza.
*Elmereng ezen egy pillanatra, de mivel a szökés összességében jobban foglalkoztatja, bár kissé nevetségesnek találja, hogy szökdösni akar a kancellár követei elől, de hát miért küld egyáltalán követeket a nyakára?!*
- Parancsom szerint, aha.
*Ismét felnevet, de csak röviden, mert nem esik jól a hasának a nevetés.*
- Te nem vagy az alattvalóm, hogy parancsolgassak vagy parancsolhassak neked. Nem is értem, hogy miért kéne üzenetet hagynom nekik? Így döntöttem és kész. Mondjuk lehetnék udvarias, hogy tudják, hiába várnak rám. De őszintén, nem akarok udvarias lenni.
*Immáron teljesen elmúlt az ördögvigyor hatása, mert a szellemek eltűntek és velük együtt a bágyadtsága is, kifejezetten élénknek érzi magát, annak ellenére is, hogy halálosan fáradt.*
- Milyen kíséretről?
*Ez a gondolat még a történtek ellenére is kiakasztja, de egy sóhajjal engedi el a témát. Bánja is ő, csak menjenek már.*
- Egy szénásszekéren biztos nagyon jót aludnék, részemről utánam a vízözön.


173. hozzászólás ezen a helyszínen: Kalmárlak
Üzenet elküldve: 2020-10-05 22:23:01
 ÚJ
>Cha'yss Cano Caldorcor avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 590
OOC üzenetek: 13

Játékstílus: Vakmerő

//A hozzászólás 16+ jelenetet tartalmaz!//

*Talán sikerül megnyugtatni Aenaet, hogy nem őrült. Abban a világban, ahol istenek léteznek, entitások jönnek-mennek, egy kis szellemlátás miatt még senkit sem égetnek meg. Persze ettől még nem könnyebb elfogadni, hogy a lány ősei vagy akárkik szellemeit látja. Ettől kicsit kényelmetlenül érzi magát az igric, de egy kis feszengéssel megoldja. Ha ártani akartak volna neki, már megtették volna. Ha meg nem, akkor maradjanak az árnyékok között és ne szóljanak bele az élők dolgába.
A túlvilág körül járó gondolatai közül Aenae szavai rántják vissza a valóságba. Sárga tekintete az övét keresi, amikor arról beszél, hogy a gyermeknek, Terwy torzszülött fiának halnia kell. A tekintetében nincs semmi megvető, Aenae nem olvashat ki abból neheztelést vagy meghölökést. Wegtorenben ez a viták természetes megoldásainak egy módja. És milyen remekül működik. Azon sem lepődik meg, hogy a lány szeretné maga végezni a procedúrát és azon sem, hogy a kölyök még éljen közben.
Míg a véleményét nem kérdezik, csak egy egyetértő bólintásig jut el. Aztán pedig röviden elgondolkodik, de csak azért, hogy szebben fogalmazza meg, minthogy a beleinél fogva lógatná fel, miközben még él.*
- A bosszúd jogos azok után, amiket művelt veled. *A szavai őszintének hangzanak és úgy is gondolja. Állja a lány tekintetét, hogy láthassa benne, komolyan is gondolja.*
- Szívesen segítek neked abban, hogy beteljesítsd. *Teszi hozzá. Talán ez az első alkalom, hogy Aenae azt gondolhatná róla, hogy az igric sem az a nemes wegtoreni báró, aki törvényes kereskedelemmel és fiatal leányok megmentésével építi személyes és szakmai reputációját. Ha ismerni nem is ismeri Aenae Wegtoren törvények nélküli világát, azzal tisztában lehet, hogy olykor véres lesz annak a keze, aki boldogulni akar abban a környezetben.
A kiürült tálca félretolása utáni mentegetőzésre halovány mosoly jelenik meg szakálla rejtekében.*
- Ha éhes leszek, majd hozatok magamnak valamit. *Mondja leplezetlen szerénytelenséggel. A Kalmár az övé, a konyhája is az övé. Ha éhes lesz vagy lenne megoldaná.*
- Kikérem magamnak. *Emelkedik meg bal szemöldöke a feltételezésre, hogy ő is tévedhet.*
- Aztyan tévedhet, az embereim tévedhetnek, de csak azért, mert rosszul értelmezték a gondolataim. *Mondja újabb tanúbizonyságát téve, hogy nem kenyere a szerénység. A kezét simító kézre teszi a sajátját, gyengéden megszorítva, jelezve, hogy csak tréfál.
A követek említése érezhetően feldühíti a lányt, de meg is érti, ismerve a megzabolázhatatlannak tetsző személyiségét. Bár kétli, hogy Habrertus csupa szívjóságból küldte volna ide a mélységit és Dorát.*
- Egyáltalán nem. Te vagy a Vashegy úrnője. Azt teszik, amit te parancsolsz nekik. *Válaszolja teljes nyugalommal. Aenae megtehetné, hogy semmibe veszi őket, de tudja, hogy ahhoz túl érzelmes, hogy ezt megtegye.*
- Ha engem kérdezel, akkor a kancellárod azért küldte őket, hogy a körmödre nézzenek. Tudom, hogy nem szívesen vagy a thargok vezetője, de talán túl sokat engedsz meg annak a fickónak. Még a fejedre nő, ha már meg nem tette. *Sóhajtja könnyed hangon.
A szökési tervre elmosolyodik. Tetszenek neki az ilyen megoldások és az ötlet önmagában nem is rossz. Ha minden igaz, az intézője már beszerezte neki a Habrertusnak szánt ajándékot. Amivel egyszerre szerezne jó pontokat és dühítené fel a kecskeszakállút.*
- Megtehetjük. Írsz nekik egy üzenetet, amit reggel átadnak nekik, amikor mi már félúton leszünk Amon felé. Leírod, hogy parancsod szerint a legnagyobb titokban hagytuk el Artheniort és úrnői parancsodnak nem mondhattam ellent. *Mosolyodik el. Persze a záradék azért kell, hogy ne lehessen felelősségre vonni. Majd a mosoly elolvad arcáról.*
- De gondoskodom megfelelő kíséretről. *Emeli fel mutatóujját ellenkezést nem tűrőn, hisz ha igaz, amit Terwy kiépült hálózatáról hisz, akkor nem kétli, hogy most is figyelik a fogadót. Ugyan a kölyök még a sebeit nyalogathatja, pótolnia kell a halott embereit, de jobb félni, mint megijedni.
A kalapra nem mond semmit, az a terv legkisebb problémája.*
- Biztosan elég erős vagy az úthoz? *Kérdi kissé halkabbra fogva a hangját, de nem attól tart, hogy a szellemek kihallgatják.
Láthatóan hajlik rá, hogy a követek nélkül induljanak útnak. Már alig várja, hogy lássa a kancellár meglepett ábrázatát, amikor megérkeznek. Bár nem lát Aenae gondolatai közé, de egy szénásszekérnél sokkal kényelmesebb módját fogja választani az utazásnak.*


172. hozzászólás ezen a helyszínen: Kalmárlak
Üzenet elküldve: 2020-10-05 14:54:26
 ÚJ
>Kagaenae Thargodar avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 1366
OOC üzenetek: 49

Játékstílus: Vakmerő

- Ühüm.
*Megvonja a vállát, tényleg rémes dolgok voltak, de elmúltak. Habár nem nyomtalanul. Keze akaratlanul is a hasán lévő sebhelyre siklik. Tudja, hogy nem sokon múlott az élete, nem túlzás azt állítani, hogy hajszálon. Ráadásul még mindig úgy érzi, mintha az a kard a hasában lenne, meglehetősen kellemetlen érzés.*
- Annak a gyereknek meg kell halnia.
*Mondja két falat között kissé elmélázva.*
- És én akarom megölni. De úgy, hogy előtte sokat szenvedjen és nagyon fájjon neki.
*Ez egy ijesztő gondolat azért, mert még sosem kívánta senki halálát, pedig haragudott már nagyon másokra, megint másokra pedig még jobban. Még ijesztőbb, hogy ezt ki is mondta, nem csupán egy kósza gondolat volt. Ha eddig nem nézte Cha'yss őrültnek, hát akkor majd ettől.*
- Gondolod, hogy ez sem őrültség?
*Félrebiccentett fejjel néz a férfire, közben pedig kicsit messzebbre tolja a tálcát, hiszen végzett az evéssel.*
- Jajj milyen neveletlen vagyok, nem is kérdeztem, hogy nem vagy-e éhes...
*Húzza el a száját, de végül aztán arra jut, hogy a Pinty konyhája kiváló és onnan Cha'yss bármikor szerezhet magának ennivalót, meg arra is, hogy nem fiú már és nyilván szólt volna, ha kért volna. Következésképpen nem kért. Eszmefuttatása végén megrántja a vállát.*
- Óóó, biztosan szoktál tévedni. Meg aztán szerintem túl elnéző is vagy velem. De azért jól esik.
*Ha eléri Cha'yss kezét, akkor megsimítja a kézfejét. Tekintete a saját kezére szegeződik, fejét ehhez lehajtja és pont így érik a férfi szavai is. Amaz talán hallja is, hogy mekkorát dobban a szíve. Fejét nem emeli fel, csak a pillái alól néz fel, eddig is vörös volt az arca, de most még vörösebb lesz, a pipacsok irigyek lennének rá. Egyértelműen boldog attól, amit hall, de nem szól semmit, Cha'yss meg szerencsére folytatja.*
- Milyen kedves tőlük, hogy békén hagynak. És muszáj nekem csevegnem velük? Mi a fenét akarnak?
*Hangulata javulóban volt Cha'yss szavaira, de most mégis elpárolog az eddigi javuló kedve.*
- A fenébe is. Adj kölcsön egy nadrágot meg egy inget és induljunk most!
*Nem mintha nem lenne halálosan fáradt, mert az, de egyik porcikája sem vágyik arra, hogy cseverésszen a követekkel. Azt sem érti, hogy a kancellár miért is küldte őket ide?*
- Meg egy kalapot is.
*Kicsit romantikusnak találja a Nagy Szökési Tervet, amibe épp próbálja belecitálni Cha'ysst. Például ha egy szénásszekéren utazhatnának Amonig...*


171. hozzászólás ezen a helyszínen: Kalmárlak
Üzenet elküldve: 2020-10-04 13:24:04
 ÚJ
>Cha'yss Cano Caldorcor avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 590
OOC üzenetek: 13

Játékstílus: Vakmerő

*Igen, válaszolná a túl sok "rinyálás" kérdésére. De nem jön a szájára a gúny. Halkan sóhajt csak, kisimítva egy fürtöt a lány arcából.*
- Ugyan. Rémes dolgokon mentél keresztül. Majd rendbe jössz. *Azért nem mond ellent, de igyekszik együttérzőnek tűnni. Az az érzése, ez a kapcsolat a Vashegy úrnőjével már túlmutat az üzleti spekuláción. Igazából már régen más miatt törődik a lánnyal.*
- Csak a kezedbe vetted a sorsod, ami tiszteletre méltó. Sokak egész életükben tűrnek és a végén rájönnek, egy percet sem éltek igazán. *Válaszolja halkan Aenae szabadkozására saját sorsa felett. Egyáltalán nem gondolja, hogy elszúrta volna. Ha akkor éjjel Wegtorenben, ott nem ragadja magához a sorsát, akkor most még mindig valakinek a kifutó fiúja lenne és az óriások talpát nyalná. Bár el kellett jönnie Wegtorenből, de mostanra a maga ura lett és egy egész kis birodalom felett uralkodik.*
- Látod, megy ez. *Együtt mosolyog a lánnyal a testékszer elmaradásán.*
- Szoktam én tévedni? *Mondja nagyképűnek hangzón, de a sárga szemek nem hazudnak. Az igric teljesen komolyan gondolja, hogy Aenae nem őrült meg. Legfeljebb szellemileg kifáradt. Bár a seb kérdésére ezzel még nem kapott választ.
A thargok babonásságára nem válaszol. Bár ő maga még sosem volt tanúja isteni, de még csak semmiféle entitásnak sem, ám ettől még nem vonja kétségbe a létezésüket és az anyagi világra gyakorolt hatásukat sem. A kérdésre kedves mosollyal néz Aenae szemeibe.*
- Általában nem, de te nem vagy őrült és nem csak lefekszem veled. Szeretlek is. *Mindig elámul belül, milyen őszintén jönnek az ajkára a szavak ilyenkor. Persze más esetben sincs ez másképp, csak most valahogy őszintének, igaznak is érzi amit mond.*
- Tárgyaltam a vashegyi követekkel. Ma még békén hagynak, de holnap látni szeretnének és beszélni veled. Ha elég erős leszel, hazaviszlek. Nem kell aggódnod, mindent elintézek. *Válaszolja a hazautazás gondolatára. Hirtelen azt se tudja, kiről beszél Aenae, de mivel vele kapcsolatban nem mond semmit, így erre fény sem derülhet. Nirssel kapcsolatban sem fejezi ki a véleményét. Ezzel a problémával ráér később foglalkozni.*
- Ha szeretnéd, hozatok neked egy kabátot. Bármilyet, amilyet csak akarsz. *A kabát a legkisebb gondja jelenleg.*
- De most egyél csak. Szükséged lesz az erődre.
*Örömmel látja, hogy a tányér kiürül, a kancsóból vizet önt egy pohárba és az ágy melletti kisasztalra teszi, kéz közelbe. Ha Aenae szeretné tudni, kik is pontosan a követek, majd elmondja neki. Egyelőre hagyja, hadd pihenjen és erősödjön. Az ördögvigyor hatása is mintha múlóban lenne, mert egyre kevesebbet beszél a szellemekről. Jobb is. A frász kezdte kerülgetni az igricet attól, hogy valakik nézik, miközben ő a lánnyal beszélget.*


170. hozzászólás ezen a helyszínen: Kalmárlak
Üzenet elküldve: 2020-10-03 10:20:26
 ÚJ
>Kagaenae Thargodar avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 1366
OOC üzenetek: 49

Játékstílus: Vakmerő

- Azt hiszem, hogy túl sokat rinyálok, de...
*Kezdene bele, de hát az egyik szellemalak felhorkan, mire bosszús pillantással odanéz.*
- Rohadt sokat rinyálsz. Állandóan.
*Mondja a férfi szemét forgatva, a nő meg bólogat hozzá. Erre Aenae már csak sóhajjal válaszol és ő is forgatja a szemét. A férfi és a nő szeme is sárga, de kicsit más árnyalat, mint az övé.*
- De csomót gondolkodtam már azon, hogy vajon hol szúrtam el? Engedetlen, rossz gyerek voltam, megszöktem a házasság elől. Talán mégsem kellett volna? Csak pár pofont kellett volna elviselni, biztos hozzászokik az ember egy idő után.
- Uncsalmaaaaaas!
*Bődül el a nő a háttérben és ez egyszer Aenae belátja, hogy igaza van. Csakugyan unalmas, hiszen egyrészt már megtörtént, visszacsinálni nem lehet, másrészt pedig dacosabb természetű ő annál, hogy elviselje a napi ütleget. Egy hosszú percig még öleli a férfit, aztán elengedi.*
- Nézzük a jó oldalát. Legalább nincs egy újabb testékszerem.
*Helyette viszont egy "csinos" seb az alkarján, szóval kimondható, hogy az ördögvigyor egyedi önkifejezési formákra készteti. Anyja az "öncsonkítás" szót használná. Mindenesetre kezd lejönni az anyagról, ezzel együtt halványulnak a szellemalakok is.*
- Remélem, hogy igazad van.
*Valahogy a racionális elméje ennek ellenére is azt hozza ki újra meg újra, hogy elment az esze.*
- A nő azt mondta, hogy a thargok babonás népség és ezt ki kell használni.
*Ebben mondjuk van ráció, csak ugye továbbra is úgy gondolja, hogy a nő csak a saját képzeletének a szüleménye, következésképpen egészen hosszasan beszélgetett önmagával. Vagyis több önmagával. Ami meg ugye eleve kész elmebaj.
Pillantása a párosról Cha'yssra vándorol, aki viszont őt nézi. Elpirul.*
- Mondd Cha'yss, őrültekkel is lefekszel, ugye?
*Elmosolyodik, érdekes, hogy kimondja, mert jelenleg ugyan nem foglalkoztatja a Cha'ysszal való lefekvés lehetősége, de hát rá jellemző, hogy kimondjon dolgokat, amiket amúgy végig sem gondolt előtte.*
- Haza kell mennem mielőbb. Remélem, hogy Effy otthon van épen és egészségesen. Odalenn nem volt, vagy nem láttam. Remélem, hogy nem volt. Nirsszel is el kell mindent rendezzek. Egek, hogy lett hirtelen ennyi tennivalóm?! És egy kabátot is akartam venni. De valahogy elment a kedvem tőle.
*Evés közben beszél, bár képes ezt úgy művelni, hogy nem potyog a morzsa a szájából. Szinte hiányolja anyját, hogy beszóljon neki, hogy evés közben nem beszélünk. Mindenesetre a tányér lassan kiürül.*


1-20 , 21-40 , 41-60 , 61-80 , 81-100 , 101-120 , 121-140 , 141-160 , 161-180 , 170-189