OOC - Játékon kívüli fórum
Karaktered neve: ---       Rangod: Nem bejelentkezett felhasználó       Pénzed: --- arany     
Varázsitalaid: Neked nincsenek varázsitalaid!


Üdvözlünk!

Ez itt a www.Lanawin.hu weboldal játéktere. Egy fórumos szerepjáték. Te nem vagy bejelentkezett állapotban, ezért nincs jogod ténykedni a fórumon. Csak olvasni tudod a hozzászólásokat, semmi mást. Ha szeretnéd kipróbálni milyen is a fórum valójában, átélni izgalmas kalandokat, varázslatokat tanulni, bájitalokat vásárolni, egyedi karaktert létrehozni, felszereléseket kovácsoltatni, vagy küldetéseket végrehajtani, akkor regisztrálj bátran, ne habozz. Miután regisztráltál, és beléptél minden funkciót elérhetsz. Lehetőséged lesz részt venni a mesékben, vagy csak spontán játszani a megalkotott, mesés világban. Felkutathatod a város rejtélyeit, és részese lehet egy olyan fórumos szerepjátéknak, ahol a játékosok kényelme, és a játék élvezete a legfontosabb.

Vissza a főoldalra!
Nincs "nagyobb" helyszínJátékon kívüli fórumArthenior főtere (új)
Amon Ruadh (új)
Füves puszta (új)
Dokkok és kikötő (új)
Játékon kívüli fórum >> Lanawin fórum >> Fejlesztés >>
Világismeret bővítés.
<< Előző oldal - Mostani oldal: 4 (61. - 65. üzenet) - Első olvasatlan beíráshoz >>Oldal váltása:

65. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2022-03-07 11:00:44
 ÚJ
>Nimeril Drimanow avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Haladó játékos
IC üzenetek: 559
OOC üzenetek: 383
Ó én nem csak beavatottakhoz kötöttem volna. Ilyen nyíltabb helyre gondoltam a ligettel kapcsolatban.

Nekem tetszik Nawa ötlete is. Én inkább Myceil Fényére szavaznék, mivel a másik elég magasra növő. Leginkább szerintem egy új növényt is ki lehetne erre ötleni a sápolásból lévő jutalmak egyikeként.

Én a szántókra nem gondolnék tavaszkezdő ünnepet külön. Ők inkább az aratáskor nyomják. A virágos tavaszkezdő szerintem rájuk is érvényes lehetne, csak akkortájt ők tarthatnának egy ilyen mihálynapi vásárt, ahol beszerzik a tavaszkezdő felszereléseiket.

Az igaz, hogy van elég helyszín kint, de én hiányolom azt a nyílt Miló szerű helyet, ahol megpihenhetnek. El tudnék képzelni egy fogadó funkcióval ellátott helyszínt, ahol ahol, akár, mint a városban lehetne házat venni, ismerkedni stb. Druidák is szabadon hurcolhatnák ott az állataikat stb.


64. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2022-03-06 07:53:55
 ÚJ
>Nawanthiri Shardipandra avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 318
OOC üzenetek: 62
Nimeril szólított, én sem maradhatok csöndben :)

Virágzós tavaszünnep: ez nekem is tetszik, de mi lenne, ha olyasmihez kötnénk, amiben nem csak a beavatottak, hanem bárki gyönyörködhet? Pl. a Myceil Fényéhez, ami visszaveri a holdvilágot, és úgy tűnik, mintha világítana? Az erdőszéli tisztás, vagy bármelyik erdőség varázslatos hellyé változna tőle! Vagy a Vöröslő Krulzhoz, aminek meg szép nagy, piros virágai vannak? Lehetne amolyan lanawini szakura-ünnep.

Szántók tavaszünnepe: a földi Imbolchoz (február 1.) hasonlóan akkortájt lehetne ilyet tartani, amikor a birkák/gwuffok újra elkezdenek tejet adni a téli kihagyás után. A kumiszban gazdag dínom-dánom mellett meg lehetne jósolni (mindenféle módokon), mi várható az évben.

Amúgy szerintem van elég helyszín a természetközeli karaktereknek. Az ingovány, a füves puszta, és az különböző erdők tele vannak játéklehetőséggel, csak egy kis fantázia kell hozzájuk.


63. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2022-03-04 20:59:15
 ÚJ
>Nimeril Drimanow avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Haladó játékos
IC üzenetek: 559
OOC üzenetek: 383
Fangli pipa XD

Nekem bejön az ötleted. Plusz azt sem szabad elfelejteni, hogy Tajti lóg néhány új növénnyel is a sápolás óta. Illetve a fára visszakanyarodva. Van itt egy frankó fanevelés vari is, de nekem a ligetes kombó teljesen bejön. A misztikus cucc meg szerintem mehet. A szántóra kitérve én inkább ott az első komolyabb ünnepet május fele tudom elképzelni az első aratásokkor. Akkor már biztosabb a termés is. Ugye itt korrábban van betakarítás.

Kicsit még gondolkodom, de szerintem holnap előállok még valamivel.


62. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2022-03-04 20:46:40
 ÚJ
>Frandr'd Gruad avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 332
OOC üzenetek: 35
Szüzek vére... pipa. Illatos égők... pipa. A puszta kinézetükkel bárkit őrületbe kergető szimbólumok... pipa.
Minden jel arra utal, hogy meg lettem idézve.

Na szevasztok, ha már így felkértek, akkor hozzáteszem Nimri javaslatához én is a saját véleményemet.

Először is egyetértek, mindenképp lenne valamiféle ünnep a tél végével. Elolvad a hó, kirügyeznek a fák, ismét meleg van... a természetközeli népeken kívül ez főleg a Szántók körül, és Thargiában idézne ünnepségeket, hiszen errefelé függ leginkább az életstílus az évszaktól.

Nimri javaslatai közül én az első választást kevésbé tudom elképzelni, mivel egy ekkora fa nehezebben bújik el Arthenior közelében. Inkább valami könnyebben 'rejthető' helyszínt tartok valószínűnek. Egy liget egy sűrű erdőn belül, melyet minden évben egyszer valami finom fénnyel izzó virágok, vagy kúszónövények világítanak be, és az ilyen természetközeli népek számára hagyományszerűen ideális hely és alkalom ez a spirituális rituálékra. Akár az Erdőszellemmel, akár ősi szellemekkel való kommunikációt ilyenkor érdemes megkísérelni... már ha el tudsz jutni erre a helyre.

Esetleg bele lehetne rakni egyfajta ürügyként, hogy Sa'Tereth térnyerése miatt az utóbbi években elmaradt ez a virágzás, ám mivel az utóbbiakban újra visszaszorult a Sötét Isten hatalma, így elkezdték rebesgetni bizonyos körökben, hogy ez az év más lesz.

Persze lehet, hogy picit túlerőltetem a misztikus oldalt, ezek a részek könnyen kivehetőek, ha másoknak kevésbé tetszik.

Mindenesetre így elsőre ennyit sikerült előrángatnom a képzeletem bugyraiból, mindenki véleménye érdekel, a nomádabb/természetközelibb szerzeteké pedig fokozottan :D

A hozzászólás írója (Frandr'd Gruad) módosította ezt a hozzászólást, ekkor: 2022.03.04 20:58:21


61. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2022-03-04 19:16:14
 ÚJ
>Nimeril Drimanow avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Haladó játékos
IC üzenetek: 559
OOC üzenetek: 383
Én is hozzá tennék egy kicsit egy felvetéssel.

Arra gondoltam, hogy milyen jó lenne, ha lenne valami tavaszünnep. Nem akarok én semmilyen extra eventet vagy ilyesmit. Én itt most inkább a természetközeli fajokhoz, kasztokhoz szólnék leginkább.

Tavasz ünnep (vagy mi, most így fogom hívni):

- 1: A helyi tavasz érkezését az Arthenior közelében található gigantikus fa kirügyezése jelzi. A nagy fa már évszázadok óta ott áll rendületlenül. *Megjegyzés: Valami egyedi fajtájú ritka cucc lehetne.* Én Arthenior közelében helyezném el, mint valami drudia ligetet. Ilyen sprituális központként, vagy önálló helyszínként Miló helyett. Szerintem az ilyen nomád, természetközeli karaktereknek nincs elég helyszíne, ami igazán nekik adhatna játék lehetőséget. Ott amikor kirügyezik a fa vagy tudom is én valami egyedi dolgot csinál, akkor lehetne valami tavaszi ünnep, fesztivál, áldozás vagy akármi. Írna a mesélő ahogy lentebb olvasható egy pár reagot, de leginkább a jk-k el tudnának ott egy kicsit pitypangozni, de ha mégis dobnának ki rá eventet, akkor az könnyen kivitelezhető lenne. Az időpont is mindig változhat, mert a rügyezés nem lenne naptárhoz kötve.

2.: El lehet hagyni a fát és valami növényhez is kötni. Mint a hóvár vagy ilyesmi.

3.: Lehet hülyeséget beszéltem és nincs semmi értelme. De én akkor is örülnék, ha kicsit felpezsdülne a városon kívüli élet is. Most kb nem lehet túlságosan mit csinálni csak nomádkodni. Egy fogadó funkcióval ellátott kissé mágikusabb Miló helyszín feldobná a helyet. Talán később még írok valami helyszín leírást, ha egyáltalán van erre igény és nem csak én vagyok így ezzel. Gyerünk Fangli mondd mi a véleményed? Hát neked Nawa? Ti már veterán világismeret bővítők vagytok :D Meg lehet itt másoknak is írni, főleg a természetközelibb emberkéknek. ^^


60. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2022-02-21 08:43:22
 ÚJ
>Syndrathul Pernelis avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Haladó játékos
IC üzenetek: 180
OOC üzenetek: 8
Úgy látszik sikeresen félre értettetek :)
Én nem JK karakterekről írtam, hanem NJK-król.
A fenének kell több faj a jétékhoz.
De NJK ban, a törzsekre gondoltam.
De már jegelem is a témát, mert látom, hogy nem nyerte el senki tetszését :)
59. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2022-02-20 11:39:21
 ÚJ
>Habrertus Vachaoz Ruuhrijehr avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 809
OOC üzenetek: 34
Hivatalból kell visszautasítanom a thargokat az orkokkal vagy szadistákkal összemosó alaptalan és rosszindulatú sugalmazásokat. Ezzel szemben a valóság az, hogy a Vashegyen pitypangot szednek, nyuszikat simogatnak és kibelezik azt, aki mást állít.

Egyébként ott volt az eredar is, mint vérgonosz faj. Azzal minden probléma nélkül lehetne vinni egy szociopata tömeggyilkost, csak ilyet még sohasem láttam. Tapasztalataim szerint sem az eredárral játszó játékos nem volt igazán vevő erre, de különösen a többiek.

Lehet, hogy tényleg pitypangolni jó. Kivéve a Vashegyen, persze.

A hozzászólás írója (Habrertus Vachaoz Ruuhrijehr) módosította ezt a hozzászólást, ekkor: 2022.02.20 11:41:15


58. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2022-02-20 11:13:00
 ÚJ
><b style='color:#c03010'>Mesélő (Atlasz)</b> avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Mesélő
IC üzenetek: 155
OOC üzenetek: 9
Szia!

Az előzőekhez csatlakozom. Sajnos nem látszik igény a játékosok részéről a "gonoszabb" teremtményekre. Az ilyen jellegű fajok, mint az ork és sötételf egyaránt népszerűtlen, kevesen játszanak velük (és ha már itt tartunk, kevesen is élnek a gonosz karakter adta lehetőségekkel).
Amennyiben ez az arány fordulna, lehetne agyalni ezekről a fajokról, szerintem a behozatal a legkisebb nyűg. A már vázolt körülmények között azonban nincs túl sok értelmbe.


57. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2022-02-19 16:52:15
 ÚJ
><b style='color:#c03010'>Mesélő (Hydra)</b> avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Mesélő
IC üzenetek: 274
OOC üzenetek: 85
Üdv!

Egyelőre nem tervezünk több intelligens fajt behozni. Nehéz is lenne megmagyarázni, hogy eddig miért nem voltak. Az orkok amúgy is lefedik az általad felvázolt szadizmust.

Ha pedig az orkok nem lennének elegendőek, akkor vannak nekünk thargjaink is. (Éné)


56. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2022-02-14 17:40:12
 ÚJ
>Syndrathul Pernelis avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Haladó játékos
IC üzenetek: 180
OOC üzenetek: 8
Sziasztok!


Én is egy ötlettel hozakodnék elő. Remélem ide való, de lehetne több intelligens faj is a játékban.
Ezért is gondoltam, hogy ez talán ide való lenne. Olyanokra gondolok, hogy Imp, Kobold, és egyéb törzsi lények Goblinok! Azok igazán szadisták, több játékban is.
Meglehetne a káosz szintet velük növelni, és akkor nem csak banditák lephetnének meg, hanem különféle intelligensebb törzsek :)

Az ünnepek tetszenek! Mindegyik :)

Syndra


55. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2022-02-08 19:32:24
 ÚJ
><b style='color:#c03010'>Mesélő (Hydra)</b> avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Mesélő
IC üzenetek: 274
OOC üzenetek: 85
YIlanda jól fogalmazott. A téli és nyári eventekben az jó, hogy mi döntjük el, hogy mikor legyen, meg mi legyen. Leginkább a nyári az, ami mondhatni a legnagyobb tud lenni. ( Még most is tart :D)

Ezek az ünnepek, amik esetleg kidolgozásra kerülnek lehetnek fixek, de kb olyan szinten gondoljatok rá, hogy a mesélő ír 1-2 reagot, mint télen aztán javarészt a jk-k elvannak ott, mint a téli vásáron idén. Ha esetleg mégis jobban van rá mesélői kapacitás, akkor talán lehet több is, de egy ünnepnél nem kell sokat várni. Inkább világszínesítés ez. Nem kell minden eseménynek a lootokról szólnia. Csináljatok párat, ha akartok amilyen témában akartok. Lehet ez az istenes dolog is, vagy tudom is én Népek Tanácsának megalakulása is. De lehet akár gyásznap is, mint Sziritán kifosztása. Még csak globális erejűre sem kell gondolni. A legjobbak azok, amik a jk-k IC tevékenységei alapján jönnek létre. Nekem például az Eeyr nap tetszik.

Alkossatok, de csak mértékkel :D

Hydra


54. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2022-02-03 07:04:57
 ÚJ
>YIlanda Hyths avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 496
OOC üzenetek: 132
Ezek valóban inkább eventek, mint világismeret bővítések.

Minden évben a staff szokott rendezni 2 eventet (évfordulós és nyári fesztivál) fixen. Mivel ugye ezek a staff tagok által közreműködést és előkészületeket igényelnek, valószínű ezért is nincsen több, hiszen a mesélők és adminok amúgy sem tétlenkednek az év többi részében sem. Ezek az eventek pedig néha el is húzódnak, lást mágustusa, nyári fesztivál volt, de még mindig tart.

Azonban jó ötleteknek tartom a lent felsoroltakat, amikből a staff szerintem szemezgethetne, nyilván nem fogja két kézzel szórni a JK-k közé a lootokat, bár már volt erre is példa, de az eventeknél azért nem ez a fő cél, inkább a részvétel.

Jó látni, hogy vannak olyan userek, akik szeretnének aktívan részt venni az oldal dolgaiban és megosztják velünk az ötleteiket. Én ezt csak támogatni tudom, hiszen így a staffnak is adhattok indító ötletet eventre.

(Az alkímiai képesség az ugye fejlődéssel húzható és fajtó-kasztól függ, így az esélyesen event által nem lesz majd húzható, de a többit felírandó ötletnek tartom lényegében.)
53. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2022-02-02 21:56:29
 ÚJ
>Darenn Soreyl avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 515
OOC üzenetek: 152
Nem tudom mennyire világismeret bővítés mintsem három második szálas globál kaland, de tetszik.

Háromból kettő nekem szól, én támogatom.


52. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2022-02-02 19:59:14
 ÚJ
>Illidary Manteqrut avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Kezdő játékos
IC üzenetek: 144
OOC üzenetek: 8
Sziasztok!

Szeretnék a staff és a játékosok elé vetni egy lehetőséget.
Mivel a lanawinben nincsen fix ünnepek, ezért arra gondoltam előhozakodok 3 olyan ünneppel, ami nagyjából a kereskedőktől a varázslókig, és még a harcosoknak, vagy akár a banditáknak is kedvez. Természetesen a fény útjának követését is erősíti.
Az összes ötlet csak egy szimpla felvetés, Ezért kérek mindenkit, hogy ha valaki az ötleteken módosítani, örömmel veszem. Ha pedig elégedett az ötlettel, akkor tanácsolom, hogy olvassa át ismét, mert a nyeremények, a jutalmak és egyéb minden további dolog nem éppen reális a leírtakban.

Még egy megállapítás a szöveg előtt, nem teljesen össze szedett szöveg. De könnyedén kivehető belőle a lényeg, és addig nincs szükség tovább dolgozni míg ide be nem kerül. Ha még ötlettel látnátok el vagy éppen nagyobb módosítást szeretnétek rajta végre hajtani, azt is örömmel meghallgatom.

Fesztiválok ünnepek:

Eeyr napja Áldás kapás, plusz pont.
Eeyr fényével sok évszázada áldja Lanawin lakóit. Ezért a népek a jó termés és a békés mindennapok reményében egy ünnep napot kiáltottak ki az úrnő kegyének.
Ekkor a nép megemlékezik és hálát ad istenének, hogy továbbra is áldásaival segítse mindennapjaikat.
Az egy napos ünnep alatt, az egyház reggel 6 kor elkezd harangozni az első szertartás miatt, ahol mindenkit szeretettel várnak. Imák és hangos dicső dalok hangzanak a templom falain belül ez időn alatt.
A papok gyűjtést szerveznek az árvák és a veterán katonáknak a főtéren, ahol minden apró adományt örömmel fogadnak az elesettek érdekébe.
Gyerekeknek legendákat mesélnek, felnőtteknek pedig tanácsot adnak, a fény mágiájával kapcsolatban. Papok Eeyr áldását szórják a templom és a főtér között. Mindenkit, ki igényt tart az áldásra megáldják.
Délben ismételten a templomi harang szól, de most ima helyett felvonulást tartanak a papok, zászlókkal, templomi énekkel felvonulva dicsőítik az úrnőt, és hirdetik az igéit.
Késő este pedig papok, és tanácsnokok illetve lovagok gyűlnek össze a templomban, hogy kiválaszthassák Eeyr ez évi paladinját.

Jutalmak:
Eeyr-es ünnepség az teljesen valid, én azt javasolnám, hogy lehessen adakozni az egyháznak, és a betolt arany függvényében kisorsolnak egy szerencsés flótást aki kap egy amulettáldást, hitvallásától függetlenül
Aki a reggeli szertartáson részt vesz és meghallgatja a templomi '' előadást '' az megkapja Eeyr áldását, amit egyszer egy baljós pillanatban felhasználhat ha veszélyben érzi magát.
( Kap egy buffot, amit csak egy mesélő távolíthat el, abban az esetbe ha fohászkodik a játékos például: Élete veszélyben van, Rossz kockadobás esetén, stb Évente egyszer kaphat ilyen áldást minden játékos! )
Aki adakozik a papoknak 300 arany fölött, egy gyógyfű elixirt kap ajándékba.
Minden évben a tanácsosok az Eeyr hívő lovagok közül, választanak egy Njk vagy egy JK karaktert. Akiről úgy határoznak, hogy abban az évben ő tette a legtöbbet Lanawin népéért.
Ennek a személynek, a tanács kiutal egy teljes évre egy Eeyr lovagi páncélt, ami a fény úrnőjének pompázatos képét mutatja. ( valami plusz pontot ad )
Illetve ezen NJK vagy JK-nak csak abban az évben egy teljes szinttel feljebb kerül a karizmája.
( Minden évben újra választanak egy lovagot. De ez nem zárja ki, hogy valaki ne lehessen kétszer háromszor egymás után )
Ha valakit háromszor is megválasztanak egymás után a tanács elgondolkozhatna egy Eeyr Lovag rend megalapításába.

Bátorság napja ( Lovagi ünnep)
Plusz elképzelés: lehetne pár verseny, például íjászverseny, meg öklözőverseny, meg fegyveres harcos verseny (úgy ahogy leírtad), és attól függően, hogy hol kerül megrendezésre, megkaphatja a város bajnoka címét minden győztes, például: Arthenior ökölvívó bajnoka, amit aztán évente új ember nyerhet el.
Arthenior Tanácsosai közhírré tétetik a lovagi fesztivált.
Ahol minden tehetséges kovácssegédet és feltalálót egy héten át örömmel vendégül látnak a városban, hogy különféle új tervezésű eszközeiket bemutathassák.
Amiben meg elég fantáziát látnak támogassák. Ezen kívül pedig kovács mesterek és kovácsok legújabb mesterműveiket árulják a piacterületén műveiket.
Arthenior városa lovagi tornát hirdet amire bármelyik bátor kalandor, lovag, vagy akár zsoldos jelentkezhet. Feltétele, hogy saját páncéllal és felszereléssel kell rendelkeznie.
A párbajok pedig első halálos pontra mért csapásig tartanak él nélküli gyakorló fegyverekkel. A harcmodorokban nincs korlátozás.
( nem tudok sok körítést írni megint. De ebből ki tudod venni mit akarok kb )
Plusz dolgok:
Piactéren: Páncélok, felszerelések, lovagi dolgok, és eszközök tűnnek fel a piacon, többféle páncél több méretbe és minden egyéb.
A viadaloknak pedig az első a második illetve a harmadik helyezettnek jutalom.
Harmadik helyezettnek: Fene se tudja, egy hosszú kard
Második helyezettnek: Egy lovagi sisak
Első helyezettnek: Lovagi páncél
De ez szerintem változó lenne, természetesen ez plusz előnyt nyújt a kereskedő klánoknak, akik beleszállhatnak például invesztálással, vagy éppen támogatással a rendezvényt.
Sok plusz lehetőséget nyújt számukra.

Rafaelus fesztivál: Elixirek gyógyitalok mágus keverékek
Rafaelus egy idős mágus kire vissza vezethető az első elixirek készítése. Sikertelen kísérletei miatt meghalt. De hozzá vezethető vissza az elixirek gyártása.
Vele kezdődött az egész, ezért ezzel az ünneppel emlékeznek meg róla.
A piactéren különféle elixir sátrak, mindenféle varázslattal előállított bájitalok és egyéb ritka alkotó elemek találhatók meg a piactéren.
Az elixirek alkudozási ponttól függően láthatók és vásárolhatók meg. A szokásos elixirek akciósak megvásárolhatók míg a különleges és egyedi elixirek pedig fellelhetők borsos áron.
Egy sátrat állít fel egy öreg gnóm aki segít elsajátítani az alkímia mesterségét. Ha pedig valaki már egészen ügyes, akár mesterévé is válhat.
Lehetne bele tenni mondjuk egy kis varázsolgatást a piactéren, egy kicsi látványosság, de minél kevesebb munkával járjon nektek.
Piaci sátor, plusz mesélő sátor ( Tanulni alkímiát, persze borsos áron )
51. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2022-01-27 13:55:41
 ÚJ
>Anomália avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Adminisztrátor
IC üzenetek: 0
OOC üzenetek: 123
Sziasztok,

Mostanság szándékozom majd megosztani azt a vázlatot, amit Mátrix is elfogadott és ami a ti ötleteitekből készült a városok leírásaihoz. Ez egy nyers verzió lesz, még nem volt kapacitásom átfogalmazni, de szeretném, hogy lássátok milyen remek dolgot hoztatok létre.

Mivel szerintem ez nagyon jól sikerült, nagyon élveztem az ötleteiteket olvasni és magát az ötletelés folyamatát figyelni, ezért bedobnám ismét az ünnepségeket. Lehetnek ezek fajok, városok, évszakokhoz köthető apró szertartások is, vagy nagyobb események. Hasamra ütök ötlet: wegtorenben a hat minden hatodik napján minden házban égnie kell a tűznek, ha pedig hagyják kialudni az az istenek haragját, s halál közeledtét jelzi.

(Nem zárkózom el attól sem, hogy némi arany üsse markát azoknak, akik sokat segítenek ebben, de örülnék ha elsősorban nem ezért ötletelnétek. Mit gondoltok erről?)

Lia


50. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2021-03-06 22:50:17
 ÚJ
>Nimeril Drimanow avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Haladó játékos
IC üzenetek: 559
OOC üzenetek: 383
Ez nagyon jó lett. :D

Én nekem most csak annyi lenne, hogy esetleg a külső ligetes városrésznek is lehetne egy kisebb fala, amit akár élő fák is alkothatnának, vagy ilyesmi.

Az egységesített egyetemek ötlete is jobban teszik, mint a sok kicsi.

A mágusokat jelenleg még nem bolygatnám viszont, mert ha minden igaz új mágia rendszer van születőben. Szóval később az lehet még gyökeresen megváltoztatja ezt. Én simán el tudom képzelni, hogy víz ágon is lesznek majd azért sebző varázslatok is.

A hozzászólás írója (Nimeril Drimanow) módosította ezt a hozzászólást, ekkor: 2021.03.06 22:53:55


49. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2021-03-04 11:54:58
 ÚJ
>Nawanthiri Shardipandra avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 318
OOC üzenetek: 62
Ójajj, meg lettem szólítva, most már nincs hova sunnyogni :D

Alapvetően egyetértek Nimerillel, csak kiegészíteni szeretném.

- Fura egy város ez:
a) itt él a lanawini elfek több, mint a háromnegyede, miközben
b) az elfek a fajleírás szerint nem a városokat, hanem az erdőket szeretik, és
c) a térkép alapján nincs nagyobb erdő a közelben: csak hegyek, a Lihanechi-tó, meg a végtelen fűtenger.
Fontos még, hogy a lanawini tündérek és gnómok kétharmada is itt lakik, a fél-elfeknek pedig a harmada, amivel Arthenior után a világ második legnagyobb fél-elf közösségét képezik.
Erre a furcsa demográfiára nekem az a magyarázat jutott eszembe, hogy Lihanech egy mágiával átitatott, legendás hely. Az óidőkben az egész Lihanechi-tavat erdő vette körül, és a város környékén élt a Fák és a Föld Őrzője által nemzett 12 elf törzs, míg a szüleik halála után szét nem széledtek a világba. Sok évvel később itt talált otthonra a 9 tündér kezdet is: a tisztás helyén, ahol a hagyomány szerint az első tündér született, most is egy gyönyörű park van.
Az idők azonban változtak. Az erdőt kiszorította a fűtenger. Ahol egykor elfek énekeltek és tündérek táncoltak, egyszerű halászok vertek tanyát, és pusztai nomádok téli szállása lett, nagyrészt félelf meg ember lakossággal. Aztán amikor valaki megtalálta az első aranytelért a hegyekben, kitört az aranyláz, megjelentek a gnómok, és Lihanech mindössze néhány év alatt emelkedett ki a földből. Az építkezések során előkerültek a hajdani legendás elfek és tündérek nyomai, köztük rengeteg varázstárgy, elveszettnek hitt ereklye. Lihanech egyfajta zarándokhellyé vált a hosszúéletűek és a virágból születettek számára, a többieket pedig a mágia, a tudás, a szabadság, no meg az arany ígérete vonzotta oda.
A fentiek miatt a városkép szerintem is olyasmi lehet, mint amit Nimeril leírt. Van egy régi, főleg gnómok, fél-elfek és emberek lakta városmag, kőépületekkel és hajózható csatornákkal (ez a Velence-hangulat tetszik!), amit fal vesz körül. A falon kívül pedig az elfek és barátaik által telepített ligeterdők, az ő hagyományaiknak megfelelő, több generációt befogadó lombházakkal, sétányokkal, zegzugos ösvényekkel, parkokkal (ld. még ennek a topiknak a 14. hozzászólását). A ligetek körülölelik a kővárost, és az elfek mellett főleg fél-elfek meg tündérek laknák.
A parkosítás a kővárosban is divat, bár itt inkább a lugasok meg a teraszos függőkertek dívhatnak (ld. még ennek a topiknak a 15. hozzászólását).
A város melletti hegyekben lesznek a nemesfém-bányák. Ezeket szerintem jellemzően emberek és gnómok működtetik, mert nekik van hozzá a legjobb fizikumuk. A bányatelepek a ligetektől nyugatra külön városrészt képezhetnek. Valószínűleg itt vannak a kohók is, és a kővárosba meg a ligetekbe már a megmunkálásra kész nyersanyagok mennek (hajóval), ahol aztán pénz, ékszer, varázstárgy és más értékes dolog lesz belőlük.
"Ide minden szerelmesnek el kell legalább egyszer az életében látogatnia." >> Ez nagyon tetszik!

- A ligetekben minden növény használható valamire, és az elfek úgy válogatták és telepítették őket, hogy segítsék egymást gyarapodni (kb. mint a mi világunk ehető erdőiben). Az itteniek nagyrészt élelmet termelnek: állatokat tartanak, méhészkednek, kertészkednek. Ruháikat, szerszámaikat sokszor maguk készítik, és nagy családokban élnek.
>> Vajon a pusztai nomádokkal meg a fűtengeri falvakkal milyen lehet a város viszonya?

- A lihanechiek ügyes hajóépítők és hajósok lehetnek. A tavat átszelve sokkal gyorsabban lehet nagy tömegű árut szállítani, mintha megkerülnék. Emiatt a Lihanechi-tó déli öblében szerintem lennie kéne egy kikötőnek, ahol a nyugati városokból jövő-menő karavánok felvehetik a Lihanechből érkező árukat, és ami kiszolgálná azokat az Artheniorból, Amon Ruadhból meg a Kikötőből érkező hajókat, amik nem mennek fel Lihanechig.
Arjától tudom, hogy folyók egészen a Kikötőig hajózhatók, csak Amon Ruadhnál van egy gázló, ahol nehezebb. Az ingoványos vidék és a füves puszta nem valami biztonságos, ami szerintem arra késztetné a lihanechieket, hogy az áruforgalmukat délkelet felé nagyrészt a jobban védhető hajókon bonyolítsák - tehát ebben az irányban lehet, hogy a szekérkaravánok nem is jellemzőek.
Egy ekkora tó partján természetesen a halászat is jelentős, meg persze a sokat emlegetett gyöngyhalászat.
A hónapok leírása szerint Lanawinon ritka a fagy, még télen is lehet akár 5-8 fok. Emiatt a Lihanechi-i tó sem szokott befagyni, és egész évben hajózható.
A város a hegyek, a puszták és a tó találkozásánál fekszik, ezért biztosan mindig fúj a szél - a tavat szelő hajók tehát jó eséllyel inkább vitorlások lesznek, mint evezősök.
>> Vajon a talmidok mit szólnak mindehhez?

- Egy olyan városban, ami a világ nemesfém készletének több, mint a háromnegyedét termeli, gyöngyhalászata egyedülálló, és lakói között mind a kereskedő, mind a polgár tipikus kaszt, szerintem nemcsak ékszerészek vannak szép számmal, hanem bankárok is. A lihanechi befektetőknek szerte a világon lehetnek érdekeltségeik: forgathatnak váltókat, folyósíthatnak kölcsönöket, lehet náluk hajókra vagy más kockázatos vállalkozásokra biztosításokat kötni.
Pirtianes különleges ebből a szempontból, mert a világleírás szerint nemesfémekből behozatalra szorul. Ugyan nem félek attól, hogy a diktátor bányakoncessziókat adna a lihanechieknek az aranyukért, (főleg, mióta Sa'Tereth hite lett az államvallás), de az talán beleférhet, hogy pl. egyes új bányák nyitását részben (?) lihanechi pénzből finanszírozzák, amiért cserébe nyersanyagot kapnak. Felteszem, az egész bizniszt a két város Teysus-hívői bonyolítják, nagy egyetértésben! O:)

- Hadsereg: az elfek, a tündérek és a gnómok a leírásuk szerint kerülik az erőszakot, ugyanakkor a világ legjobb fegyverforgatói és lövészei a fél-elfek közül kerülnek ki (csak nekik lehet kiváló ügyességük). A városban lakó fajoknál a mágus az egyik leggyakoribb kaszt, de a druida, az alkimista, a vándor és a vajákos is jellemzőbb foglalkozás, mint az íjász vagy a kardforgató. A vízmágiában úgy láttam, kevés a csatában is jó támadóvarázslat (az első a jégcsap csapás, 7. szinten), viszont vannak hasznos gyógyító igék. Eeyr követői is gyógyításban, továbbá Sa'Tereth híveinek elűzésében meg varázstárgyak készítésében jeleskednek. A ligetek és a közeli hegyek miatt pedig szerintem itt is sok földmágusnak kellene élni - Pirtianesnél már beszéltük, hogy az ő harci varázslataik területre hatók.
Ilyen körülmények között egyetértek azzal, hogy a lihanechiek a védekezésre álltak rá, a katonáik pedig főleg (kiváló elf reflexíjakkal felszerelt) íjászok, akik földön és vízen egyaránt megállják a helyüket.
A város körüli ligetek lakói bizonyára szoros kapcsolatot ápolnak az állatvilággal. Lovakat, gwuffokat, de akár irbiszeket vagy lupusfulgurokat is tenyészthetnek, hogy hátasként vagy harci bestiákként segítsék őket. A füves puszták szomszédságában az íjászok egy jó része valószínűleg nem gyalog harcol, hanem gwuffon vagy lovon, és valószínűleg kiismeri magát a fűtengerben.
Lihanech a tó felé nyitott, ezért kéne lennie egy erős, ballisztákkal, tűzköpőkkel és hasonlókkal felszerelt hajóhadnak, ami támogatni tudja a szárazföldi egységeket: akár úgy, hogy lövik a part közelébe merészkedő ellenséget, akár úgy, hogy csapatokat tesznek partra annak hátában. Békeidőben ezek a hajók a kereskedők meg a bányászok bárkáit kísérik.
A legtöbb erőforrást szerintem mégsem magába a hadseregbe, hanem az ellátásba és a felszerelésbe fektetik. Egy olyan városban, ahol ennyi mágus és feltaláló van, a sebesültek biztosan hamar lábra kapnak, a katonákat pedig bőven ellátják gyógyító meg képességnövelő varázsitalokkal. Előfordulhatnak különleges fegyverek is, mint a napfényt gyilkos sugarakká összegyűjtő tükrök, az ismétlőszámszeríjak vagy akár ágyúk és kisebb testvérkéik.
Lihanechben a felépítése miatt szerintem két védelmi vonalnak kéne lennie a szárazföldön:
a) a ligetekben: itt vannak a bestiák, az erdei csapdák és az áthatolhatatlan, mágiával alakítható susnyások;
b) a kőváros körül: itt a lőfegyvereket támogató fal- és bástyarendszernek kéne lennie. Az elv az, hogy minél messzebbre el lehessen lőni, és a fal tövének minden pontját legalább két irányból meg lehessen szórni a fal tetejéről (kb. mint a reneszánsz-kori erődöknél).

- Egyetem: azt hiszem, könnyebb lenne szervezni a tudományos (no meg a diák-) életet, ha csak egy egyetem volna, mindenféle karokkal meg intézetekkel. Az egyetemi szenátus nagy tekintélynek örvend, tele híres professzorokkal, beleszólásuk lehet a város ügyeibe is. A tanévnyitók, évzárók jeles napnak számítanak, a diplomaosztók pedig valószínűleg kész népünnepélynek. A diákok tudományos és asztaltársaságokba tömörülnek, mindenféle jóságot szerveznek (pl. nyaranta regattát a tavon), meg önkéntes munkákat vállalhatnak a város szolgálatában (pl. az orvoshallgatók betegeket ápolnak, a botanikusok meg gondozzák a parkokat és a ligeteket).

- A leírás szerint a város híresen demokratikus és felvilágosult. Polgárai szabadok, és érdemeik alapján választják őket meg mindenféle posztokra. A város egyetemén szabadon (bár gondolom, sok pénzért) lehet mindenfélét tanulni, kutatni és természetesen megvitatni. Eeyr követői megérzik a hazugságot, Teysus hívei kitűnő kémek és nyomozók, a vízmágusok pedig a vizek környékén tudnak hallgatózni. Egy ilyen közegben szerintem nem lehet könnyű titkot tartani, és ez alighanem a lihanechi néplélekre is hatással van. Egyrészt megválogatják a szavaikat és nagyon kulturáltan tudnak vitatkozni, másrészt nyílt lapokkal szeretnek játszani, harmadrészt pedig amit megígérnek, ahhoz tartják is magukat, legfeljebb óvatosak az ígéreteikkel.
A lihanechi közvélemény amúgy hírhedten rosszmájú. Az egész város a szájára veszi, akiről bármilyen turpisság kiderül. Lépten-nyomon az orra alá dörgölik a tettét, gúnyverseket írnak róla a háza falára, a színházakban róla szólnak a komédiák, és más ilyen módokon szekálják, akár évekig. Az illetőnek sokszor nem marad más, csak a menekülés: akár más városba, akár a halálba. Emiatt aztán a zűrös ügyeit mindenki teljes erőbedobással igyekszik eltussolni, amitől az egész csak mocskosabb lesz.
>> Szerintetek miből lehet botrány Lihanechben?


48. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2021-03-02 16:55:17
 ÚJ
>Nimeril Drimanow avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Haladó játékos
IC üzenetek: 559
OOC üzenetek: 383
Lihanech

Félelfek által alapított város, ezért is tűrik meg itt őket a legjobban. Mivel a nemesfémek nagy része itt található meg, ezért joggal mondható, hogy az egyik leggazdagabb a városok közül. Nyilvánvalóan virágzik a nemesfém, drágakő bányászat és feldolgozás is. A tó közelsége miatt a gyöngyhalászat is igen jelentős. A technológiai újításokban is az élen jár, amit szintén áruba bocsájt.

A tóhoz legközelebbi városrész véleményem szerint hasonló lehetne, mint Velence. Kis csatornákon lehetne gondolákon utazni. Amíg beljebb lenne egy nagy tudományos negyed, ahol a város akadémiái lehetnének. Itt szinte minden szakterület képviselteti magát. Szigorú és ellenőrzött keretek között lehet itt tudományos kísérleteket folytatni a választott akadémia berkei között. Az Arany negyedben lennének a piacok és az műhelyek, ahol a feldolgozzák a mesterek a város nyersanyagait. Itt a legkülönbféle egzotikus állatoktól kezdve a tudományos szerkentyűkig bármit meglehet kapni. A lakónegyedek két típusa létezne. Egy erdő közelibb, ami hasonlít Mil'Ochassra. A másik pedig az átlagos városi stílus lenne.

A város kihasználj adottságait, szóval ő a térség egyik legnagyobb turisztikai központja is. Ide minden szerelmesnek el kell legalább egyszer az életében látogatnia. Megannyi kertész dolgozik fáradhatatlanul, hogy az év minden időszakában lehessen gyönyörködni a legszebb virágok tengerében. Barátságosan csobogó szökőkútjai és szobrai a legjobb mesterek munkáját dicsérik. Sötétedés után az utcai lámpák fénye kellemes változó színekben pompáznak. Ezzel érdekes látványvilágot kölcsönöznek az arra járóknak. Ha ez nem volna elég, akkor a látogatók felkereshetik a környék múzeumait, színházat, galériáit, állatparkjait vagy tudományos kiállításait. A Lichanesi tavon pedig akár csónakázhatnak is. Ám nem csak szerelmesek találhatják vonzónak ezt a helyet. A betegek is tömegével keresik fel a várost. Számtalan orvosi kezelést lehet itt igénybe venni a természetgyógyászatól kezdve a mágikus kezeléseken át a hagyományos sebészi eljárásokig. A víz mágusok megannyi gyógyforrás vizét hozták felszínre. Egész fürdőházak várják a betérőket és ha ez még kevés lenne, akkor egy akvapark is megtalálható itt.

Katonai ereje sem elhanyagolható, viszont leginkább védekezésre van beállva. Magas falai tetején különféle ostromgépek sorakoznak. Íjászaik pedig méltán híresek. Leginkább hadereje könnyű gyalogságból áll. Én még pár gólemet is eltudnék itt képzelni. Illetve valamilyen szinten csatamágusokat, már amennyire a víz ág ezt engedi. Mivel csak van egy nagy tavuk, ezért néhány hadi hajó is kaphatna helyet ott. Elvégre egy folyón keresztül, akár a tengerig is el lehet jutni.

Ünnepek szerintem kettő jelentősebb lehetne. Egy a nyári napforduló táján. Ilyenkor karneváli hangulat lehetne lehetne meg tűzijáték a tó felett.

A másik meg egy tudományos kiállítás, ami hasonló lehetne, mint a múzeumok éjszakája. Ilyenkor rukkolnának elő a találmányokkal, meg végeznének látványos tudományos kísérleteket, stb.

Most hirtelen ennyi jutott eszembe. Most már csak meg kell várnom Nawát meg Fanglit, hogy kicsit ezt a nyers írást megtámogassák. :D


47. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2021-02-26 13:08:40
 ÚJ
>Anomália avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Adminisztrátor
IC üzenetek: 0
OOC üzenetek: 123
Most hirtelen nem találtam erre topicot, pedig régen biztos esett valahol szó róla.
Tehát a kövi projekt amivel szeretném Lanawin világát bővíteni azok az ünnepek, fesztiválok stb. Ezek lehetnek évszakokhoz, városokhoz, fajokhoz köthetőek.
Erre kérném a segítségeteket, mert biztos vannak izgalmas ötleteitek mint a városoknál és örömmel szemezgetnék belőlük. :)


46. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2021-02-24 22:20:39
 ÚJ
>Anomália avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Adminisztrátor
IC üzenetek: 0
OOC üzenetek: 123
Köszönöm az ötleteléseket, én úgy vélem több mint elég infó született a városok bővítéséhez. Lihanech kissé elmaradt a sorban, így ha pár gondolata akadna még bárkinek, akkor írja meg bátran, a másik két város szerintem elég színes és kidolgozott lett.

Az ötleteket összegyűjtögetem még, szelektálok, kiegészítek kicsit és a vázlatot Mátrix elé tárom a végleges verzió elkészítéséhez.


1-20 , 21-40 , 41-60 , 46-65