OOC - Játékon kívüli fórum
Karaktered neve: ---       Rangod: Nem bejelentkezett felhasználó       Pénzed: --- arany     
Varázsitalaid: Neked nincsenek varázsitalaid!


Üdvözlünk!

Ez itt a www.Lanawin.hu weboldal játéktere. Egy fórumos szerepjáték. Te nem vagy bejelentkezett állapotban, ezért nincs jogod ténykedni a fórumon. Csak olvasni tudod a hozzászólásokat, semmi mást. Ha szeretnéd kipróbálni milyen is a fórum valójában, átélni izgalmas kalandokat, varázslatokat tanulni, bájitalokat vásárolni, egyedi karaktert létrehozni, felszereléseket kovácsoltatni, vagy küldetéseket végrehajtani, akkor regisztrálj bátran, ne habozz. Miután regisztráltál, és beléptél minden funkciót elérhetsz. Lehetőséged lesz részt venni a mesékben, vagy csak spontán játszani a megalkotott, mesés világban. Felkutathatod a város rejtélyeit, és részese lehet egy olyan fórumos szerepjátéknak, ahol a játékosok kényelme, és a játék élvezete a legfontosabb.

Vissza a főoldalra!
Nincs "nagyobb" helyszínJátékon kívüli fórumArthenior főtere (új)
Amon Ruadh (új)
Füves puszta (új)
Dokkok és kikötő (új)
Játékon kívüli fórum >> Lanawin fórum >> Fejlesztés >>
[Elvetve] Hírnév/hírhedtség
<< Előző oldal - Mostani oldal: 3 (41. - 57. üzenet) - Első olvasatlan beíráshoz >>Oldal váltása:

57. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2015-08-05 14:08:02
 ÚJ
>Emphus avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Adminisztrátor
IC üzenetek: 0
OOC üzenetek: 5969
Nos, gyakorlatilag senki nem vállalja a dolgot, érdemi reakció sincs. A hősök csarnokával valamelyest azért van ebből az ötletből is bent a játékban.

Aki akarja, gyakorlatilag egy IC vagy OOC "újságot", "hírverőt" létrehozhat (általános részben, avagy IC akárhogy), és ezzel úgy érzem, a dolog letudva.


56. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2015-01-28 11:57:35
 ÚJ
>Ryrin Bessin avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 416
OOC üzenetek: 270
És mondjuk a figyelés helyett lehetne olyan rendszer, hogy ha történik valakivel említésre méltó dolog, akkor azt leírja magának, vagy hazudhat is, de akkor azt jelezze. Így mindenki maga tudja szabályozni, hogy mit oszt meg magáról és mi szállhat a köznép száján legendaként, mondaként, tényként. Egyébként a leírás, ha tényekre támaszkodik, akkor lesz a legjobb. :D


55. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2015-01-28 09:18:00
 ÚJ
>Kagan Thargodar avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Törölt felhasználó
IC üzenetek: 2255
OOC üzenetek: 782
Folyamatban van az idevágó játék, csak bíztam benne, hogy nem megint ugyanaz a 4-5 ember fekszik neki a dolognak - hogy talán másokat is érdekel :)

Az események valóban jó lehet, bár átnevezném kicsit (esemény úgysincs, viszont a "cikkek" egy része simán lehet pletyka vagy nettó hazugság is).

K.


54. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2015-01-25 19:55:39
 ÚJ
>Emphus avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Adminisztrátor
IC üzenetek: 0
OOC üzenetek: 5969
Én írtam, hogyha valaki vállalja, akkor kiteszem. Senki nem jelzett semmit. Hamarosan elvetésre kerül, ha nem jön érdemi reakció.

Egyébként erre akár a kalandok rész események témája is tökéletes lehet.


53. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2015-01-25 18:41:08
 ÚJ
>Ingrtan Eriton avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Haladó játékos
IC üzenetek: 77
OOC üzenetek: 180
Ebből a fejlesztésből lesz valami?

Igazából már az is nagy előrelépés lenne, ha lenne egy fórum ahol az aktuális hírek TÖMÖREN, ott lennének. És nem csak pletykák, de például események is amiket szabadon le lehet reagálni(Tűz a városban, tolvaj kergetése, kóbor kutya megharap valakit, esküvő a szegénynegyedben stb.), tehát az ilyen életképek amik kicsit közelebb hoznák egymáshoz a játékosokat.


52. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2014-10-15 15:26:07
 ÚJ
>Morwon Loree Dedion avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 812
OOC üzenetek: 1349
Jó ötletnek találom.
És szerintem nem (feltétlenül) szükséges kijelölni embereket, akik ezeket írják, hanem bárki, aki csak akar, az megír ilyeneket ic (esetleg fejlécben jelezve: //Hír//, vagy ilyesmi). Szerintem lenne igény "újságíró" karakterre, és így már jobban is ki lehetne játszani, főleg, hogy még pénzt is kapna érte a kari. :)
A régebbi eseményeket pedig vagy valaki olyan írná meg, aki visszanézegeti a reagokat (ezt inkább ooc, mivel elég régen történtek még az ic idő szerint is a 4 éve történt dolgok), vagy aki még aktív és látta azokat a dolgokat (ic) :D

Morwon

A hozzászólás írója (Morwon Loree Dedion) módosította ezt a hozzászólást, ekkor: 2014.10.15 15:26:49


51. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2014-10-15 11:02:15
 ÚJ
>Emphus avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Adminisztrátor
IC üzenetek: 0
OOC üzenetek: 5969
Ha valakik vállalják, hogy megírják ezeket, akkor én nagyon szívesen biztosítok ilyenre felületet.

Ha IC ki is játsszák az információ beszerzését, akkor olvasottság alapján akár még aranyat is tudok nekik biztosítani. Pl. ha eg bejelentkezett karakter először olvassa az adott bejegyzést, akkor 1 arany, ha ötvenen elolvasnak egy bejegyzést, az ötven arany. De ez most csak ad-hoc jött, lehet majd még pontosítani/átbeszélni. (Persze ha nem IC tudja az információt, akkor nem jár pénz, viszont megköszönjük, ha megírja.)


50. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2014-10-15 00:39:04
 ÚJ
>Kagan Thargodar avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Törölt felhasználó
IC üzenetek: 2255
OOC üzenetek: 782
Nos, Ingrtan javaslatához csak egy "fél" mondatot fűznék hozzá.

Egyéb oldalon egyszer régen volt egy meglehetősen kreatív kezdeményezés (több is), ami az "újság" szóval írható körbe leginkább.

2-3 csapat (jellemzően csapatonként 1-3 ember) vette a fáradtságot, hogy az IC eseményeket IC hír formájában közzétette (nyilván figyelve, hogy ami IC nem tudható, az ne kerüljön bele).

Ez ragyogóan lefedte a hírnév, hírhedtség, ismertség vonalat, mert egy idő után minden hős azon pedálozott, hogy bekerüljön valamelyik újságba. Nyilván az újságok (mint minden ilyen) részrehajlóak és szubjektívek voltak, de ez volt benne a szép :)

A korábbiakkal és fenti írásommal összhangban szerintem - szerintem - az alábbiakat kellene meglépni:
- kellene egy általános "történelmi kép", ami nagy vonalakban felvázolná Arthenior és Lanawin elmúlt 2000 évét. Nagy vonalakban, de a mostaninál azért kicsit részletesebben. Ez elősegítené az újakat, hogy elhelyezzék magukat a térképen, és el lehetne kerülni pl. a királyokról, nagy birodalmakról szóló előtörténetek kialakulását. Ez egy amolyan "mindenki által tudható" információhalmaz lenne, kb. egy negyedikes-hatodikos gyerek történelemtudásának szintjén.

- szükség lenne egy városi összefoglalóra az elmúlt 4 (OC) év nagyobb eseményeiről, mely sokkal inkább OC tudás lenne, mint az előbbi, de lenne lehetőség ennek IC megszerzésére (Letrion példájával élve: így tudni fogjuk, hogy igen, volt egy balhé és volt, aki megmentette a várost, és így IC is tehetünk lépéseket afelé, hogy megtudjuk: ki volt az, és milyen körülmények között. Jelen pillanatban ugyanis a többség a kérdést sem tudja feltenni, nemhogy a választ tudná...)

- érdemes lehet "külsős" újságokat indítani, hogy az ad hoc események feldolgozásra kerüljenek. Példa:
- "Rablás és gyilkosság a szegénynegyedben! A gyújtogatók elmenekültek!"
- "Magányos sorozatgyilkos szedi áldozatait! A városőrök egy sötételfre gyanakodnak!"
- "Ismét nőtt a gabona ára, az erdei ösvény veszélyes útvonalnak minősül."

Ez csak egy amolyan éjszakai ötletbörze, szóval nézzétek el nekem, ha kicsit összecsapottnak tűnik :)

Kagan

A hozzászólás írója (Kagan Thargodar) módosította ezt a hozzászólást, ekkor: 2014.10.15 00:39:34


49. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2014-10-14 20:26:58
 ÚJ
>Ingrtan Eriton avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Haladó játékos
IC üzenetek: 77
OOC üzenetek: 180
Szerintem egy ooc fórum jó lenne, ahol a pletykákat lehet leírni. Mivel az jk-k alternatív idősíkokban vannak, ezért amikor már az esemény elszenvedőjével/végbevivőjével már elég sok idő eltelt IC, akkor megint csak ír és jelzi, hogy már nem aktuális a pletyka. Ide mesélők is írhatnának, hogy mindig legyen miről hallani, és mert bizony a kereskedőknek pl igencsak hasznos lenne(és akkor több is lehetne belőlük, mert jelenleg ők vannak a legkevesebben). Esetleg azt is el tudnám képzelni, hogy lenne egy olyan oldal mint a hirdetések, ahol mindenki fenntarthat egy pletykát, és amikor elévül törölheti azt, itt az épp aktuális árfolyamokat is fel lehetne tüntetni, egy mesélő által aki magára vállalja a feladatot, és ezek mondjuk hetente változnának, persze értelmesen, tehát valaminek az ára nem változik hirtelen teljesen meg, vagy ha igen, akkor az megint csak egy pletyka, hogy miért esett/nőtt annyit az ára, persze ez csak megközelítőleges érték lenne, hiszen az ilyen függ a kereskedőtől is, és az áraknál fel lenne tüntetve, hogy melyik települést érinti.

Na de ez már nagyban eltér a hírnévtől tehát szerintem kimondhatjuk, hogy a hírneves ötlet elvethető, és egy pletykásat kéne csinálni.


48. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2014-10-05 00:43:03
 ÚJ
>Letrion Wandar [halott] avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Haladó játékos
IC üzenetek: 204
OOC üzenetek: 153
Szóval, tervezettebben, újra próbálom.
Igazából azért említettem a helyszínhez kötést, mert ugye a hírnév helyhez kötött, még ha terjed is, és onnantól hogy létrejön, függetlenül létezik a kapcsolatban álló személy(ek)től. De végtére is erre egy OOC téma valóban tökéletesen megfelelő, tekintve hogy nem sok helyszínen történik mindig valami jó pletykára való, azon a kevésen pedig nem sűrűn, tehát teljesen szükségtelen egy külön hírfalat csinálni helyszínenként. Viszont az OOC témában nyilván pontosan kell vezetni ezeket a dolgokat: reális elévülési idő, kiírástól számított (napok, hetek, hónapok esetleg évek); maga a hír/pletyka alapja (hiszen az szájról szájra változik); Ha ismert, akkor az alany neve/leírása; A pletyka helye, kiterjedése (egy utcán pofára esést egy egész utcában, a város megmentését pedig akár más országokban is emlegethetnek); a hír lehetséges forrásai (őrök, fogadós, hangos részeg bácsi, halaskofa); mondjatok még szempontokat amit kifelejtettem. Példát nem írok, mesélő bácsik tudják a dolgukat, elvégre főleg nekik kéne fenntartani a dolgot, esetleg egyéb illetékeseknek, nehogy tele legyen floodolva „ma különösen ragyogó arccal vonultam végig a szegénynegyeden, biztosan ezen fognak rágódni még vagy egy óráig” szerűségekkel.
Az egész hírnév dolog egyébként annyiban lenne előnyös, hogy az újabb karik, akik gyakorlatilag nemrég kezdtek hozzá a létezéshez, elméletileg előtte is léteztek, kapcsolatban álltak a külvilággal. Ha valaki megmentette pl Artheniort, (ha volt ilyen) vagy egyéb nagy dolgot tett eközben, azt csak tudnia kéne neki is (már ha az előtöri szerint artheniori), és nem elmenni mellette a fogadóban meglepettség nélkül. Na meg aki aktívan helybéli lakos, annak is nyilván tudnia kéne a helyi eseményeket. Plusz a jelen említett hírnév az szerintem főleg az njk-k körében terjedő dolog lenne. Elvégre valószínű sokszor nem vennék figyelembe (bár ki tudja, ez csak egy bizonyos idő, és tanulmányozás után derülne ki). Biztos vannak még előnyei, amik nem jutnak eszembe, de mivel fogalmam sincs, működni fog-e, nem tudom, megéri-e ez a macera a dolog fenntartását. Hála és boldogság, ha bekerül, de nem fogok megveszni, ha nélküle kell leélni az életem. Viszont mindenképpen tanulnánk ebből a kísérletből, már hogy mennyire lenne az ilyesmi használatban. És már megint összevissza írtam mindent, tragédia.47. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2014-10-02 18:45:43
 ÚJ
>Ingrtan Eriton avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Haladó játékos
IC üzenetek: 77
OOC üzenetek: 180
Teljesen egyetértek Emphussal, viszont a játékosok nem hallanak sűrűn pletykákat njk-tól, hiszen ahhoz ooc ismerniük kéne, hogy belekerülhessen az ő reagjukba, vagy pedig olyan mesélő kéne aki az IC pletykázásról ír reagokat, mondjuk esemény formájában(Nekem most nem jut eszembe több megoldás.).
Elsőt egy OOC topikkal meg lehet oldani, amit támogatok. Amit jómagam talán még támogatnák is, de attól félek, hogy túlságosan elöntenék a nem túl neves dolgok, amik ugyan adnak egy minimális hírnevet a játékosnak, de nem túl jelentőset, nem beszélve arról, hogy akkor valamilyen időszámítás se ártana, hiszen a pletykák nem élnek sokáig, hamar elnyomják őket az újabbak, így pl én hallhatok egy pletykát egy dologról, és felismerhetek valakit, pedig az illető már IC hónapokkal a dolog után van.
Így lehetne valamilyen megoldás a pletykákra, de annál ügyelni kéne az elavulásra is.(Nem beszélve arról, hogy akkor olyan pletykák is lehetnének amik mondjuk a kereskedőknek kedveznek, hiszen az aktuális árak változása körül forognak például, vagy bármilyen más pletyka terjedhetne.)

A másik megoldását viszont nem a játékosoknak kell elintézniük szerintem.


46. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2014-10-02 18:30:11
 ÚJ
>Emphus avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Adminisztrátor
IC üzenetek: 0
OOC üzenetek: 5969
A statisztikában kézzel át lehet vezetni néha (általam). Viszont ez oly ritkán változó dolog lenne, hogy erre külön nem írnék modult, ahol ez módosítható. Szóval megy egy topic, és mondjuk fél évente átírnám a statisztikába vagy akárhova az adatokat, hogyha ezt szükségesnek találjátok.
Amúgy: "Nem lenne realisztikus mondjuk, hogy valaki megment egy kislányt egy égő házból, vagy megállít egy ork bandát, majd úgy sétál végig az utcán, hogy a kutya se néz rá. Ar Thenior sem merült ezek után a feledés homályába, mondhatni, ő kapott 35+ hírnév-pontot.:D "

Személy szerint én úgy gondolom, hogy nem attól lesz menő vagy híres egy karakter, hogy odadobunk mellé egy jelzőt, hanem attól, hogyha meglátod a nevét, akkor tudod az IC cselekedeteit. Pl. Turrog-ról elég sokan tudják, hogy miket csinált IC, mert régi játékos, régi karakter, sok kalandban részt vett, egy csomó másik karaktert ismer. Ez a hírnév, nem az, hogy milyen szám vagy szöveg szerepel valaki neve mellett. Pont az az életszerű, ha ilyeneket nem jelenítünk meg, hanem valaki attól híres, hogy... nos, híres.

Ar Thenior is főleg azért (volt) íres, mert sokan használjátok sok hozzászólásban. Ha megment a karaktered egy kislányt a szegénynegyedben, az nem egy olyan dolog, amitől Te híres leszel, jó eséllyel alig páran fognak tudni róla. Aki lemesélte Neked pl., vagy a körülötted lévő NJK-k, akiket Te leírhatsz majd később, hogy emlékeznek rá. Ha pedig elterjed ennek a híre a JK-k között is, akkor annak nem úgy kell mennie, hogy elolvasták a karilapodon, hanem úgy, hogy jelen voltak/hallották valahonnan _IC_. Pont ez az életszerű.


45. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2014-10-02 18:15:19
 ÚJ
>Felthys Belaldur avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 295
OOC üzenetek: 163
Igen, de egy OOC fórumtéma nem adja meg a kellő hangulatot ahhoz, hogy ez az ötlet használható legyen.

Nem azt mondom, hogy most sziporkázó betűkkel ki kell írni mindennek a közepére, hogy Hall of Fame, hanem mondjuk a statisztikában is tökéletesen nézne ki.


44. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2014-10-01 20:36:43
 ÚJ
>Emphus avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Adminisztrátor
IC üzenetek: 0
OOC üzenetek: 5969
Erre továbbra is tökéletesen elégséges egy OOC fórumtéma.


43. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2014-10-01 18:47:53
 ÚJ
>Letrion Wandar [halott] avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Haladó játékos
IC üzenetek: 204
OOC üzenetek: 153
Felthys ötletéből kiindulva, ez esetben inkább egy új menüpontot kellene létrehozni az ilyen nagyobb hőstetteknek, és oda beírni például. Vagy/és a helyszínleírás mellé. Például az ilyen helyi pletykáknak (valamiről/valakiról) létre kéne hozni egy felületet, amit a mesélők módosítgathatnak, és a karakterek ezt belátásuk szerint (itt lakom/erre járok mindennap/idegen vagyok, kérdezősködök npc-ktől/inkább nem) vennék figyelembe. Lehetne helyszínenként, vagy mint külön menüpont. vagy mindkettő, és akkor a menüpontba a tényleg nagyobb eseményeket írnánk, amik jobban elterjednek. Ugyanis a hírnév az inkább terület- (az azon élő többi személy), mint személyfüggő. Bocs ha hülyén írtam, úgy írtam ahogy vetült fel bennem folyamatosan.

A hozzászólás írója (Letrion Wandar) módosította ezt a hozzászólást, ekkor: 2014.10.01 18:50:06


42. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2014-09-30 22:58:37
 ÚJ
>Felthys Belaldur avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 295
OOC üzenetek: 163
Juhú, mentsük meg együtt ezt az ötletet!

+1 támogatás a részemről.

Érvek:
Vannak olyan kalandok, amik úgy zajlanak, hogy a paraszt gyermekének is tudomására juthat a hőstett/gonoszság.
Nem lenne realisztikus mondjuk, hogy valaki megment egy kislányt egy égő házból, vagy megállít egy ork bandát, majd úgy sétál végig az utcán, hogy a kutya se néz rá. Ar Thenior sem merült ezek után a feledés homályába, mondhatni, ő kapott 35+ hírnév-pontot.:D
Mivel ez a játék az életszerűségre, realisztikusságra törekszik, szerintem ez a dolog jó ötlet, és bár nem elengedhetetlen, mégis jól mutatna.:)
41. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2014-09-30 17:09:36
 ÚJ
>Meril Falasse avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Haladó játékos
IC üzenetek: 123
OOC üzenetek: 21
Szerintem hangulatosabbá tenné a játékot, szóval én támogatom az ötletet. :) (Akkor is, ha csak a karilapra kerülne fel.)


40. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2014-09-30 16:21:58
 ÚJ
>Emphus avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Adminisztrátor
IC üzenetek: 0
OOC üzenetek: 5969
Ezzel kapcsolatban úgy látom, nincs nagy megegyezés, hogy mi legyen, és kidolgozva sincs kellőképpen alaposan, plusz felmerül a kérdés, hogy kell-e bármi technikai háttér mögé, vagy a mesélők írogatnák ezt egy témában/karakterlapon?

A témát még hagyom, de ha nem lesz reakció, megy a süllyesztőbe.


39. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2014-05-15 16:38:13
 ÚJ
>Orrden Zisthe avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Törölt felhasználó
IC üzenetek: 56
OOC üzenetek: 4
Pyrkon: Te állítottál fel rossz és jó oldalt. Ráadásul rokon értelmű szavakat használtál egyes elnevezéseknél, ami egyik és másik oldalon megjelenik. Tán nem azt kellett volna mondani, hogy jó és rossz oldalra ugyanúgy érvényes? Akkor lehetett volna tényleg mindentől független rangfokozatot írni.

Törtető, híres, legendás ezek tökéletesek.

De a regélőt, szélhámos, veszélyes, Pusztító szavak érzésem szerint kakukktojások, s egyáltalán nem semlegesek jelentéstartalmúak.

Én törekedtem egy fokozat felállítására jó és rossz oldalon, ha már két részre lett szedve. S a rangok csak jelölések, akármennyire is próbáltál poénkodni vele. Egy hős, sőt egy sötét alak sem kérkedik az hírnevével.


38. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2014-05-15 15:49:42
 ÚJ
>Neara Anthariel avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Játékos
IC üzenetek: 90
OOC üzenetek: 33
Én is inkább a Pyrkoné felé hajlok, az indokokat már elmondta.

Az eddigi hírnév-kísérletek összefoglalóan, hogy ne kelljen annyit visszaolvasni:

Neara ötlete (valamilyen pontszámítás alapján):
Pozitív hírnév:
0-5 Ismeretlen (alaphelyzet)
6-10 Néhányan hallották már a nevét (városi legenda)
11-15 Egy adott városban már tudják, hogy kiről van szó
16-20 Egy adott városban felismerik
21-25 Északon/Délen ismerik a nevét
26-30 Északon/Délen felismerik
31-35 Lanawinen híres hős, bárki meghallja a nevét tudja, hogy milyen legendák/tettek fűződnek a nevéhez
35+ A felszereléséről, arcáról, stb bárki felismeri, élő legenda

Negatív hírnév:
0-5 Ismeretlen (alaphelyzet)
6-10 Néhány utcakölyök már hallott róla
11-15 Az adott városban egy bizonyos feladatra őt keresik
16-20 A városában körözik, sokan rettegnek tőle
21-25 Északon/Délen ismert a neve
26-30 Az anyukák vele riogatják éjjel a gyereket, ha nem megy aludni
31-35 Ha felismerni vélik, menekülnek előle, még akkor is, ha nem ő az
35+ Az alvilág egyik legendás/misztikus alakja

Pyrkon ötlete:
Híres :

-Legendás
[A felszereléséről, arcáról, mozdulatairól bárki felismeri, élő legenda. Nagy tiszteletnek örvend]
-Híres
[Már a nevéről bárki felismerheti]
-Sokat látott
[Ha hallják nevét, már egyből tudják kiről van szó, de még nem ismerik fel]
-Regélő
[Bátran tud mesélni a kalandjairól, hőstetteiről]
-Törekvő
[Néhányan hallották már a nevét]
------------------------------------------------------------
(Alapállás)
------------------------------------------------------------
-Szélhámos
[A szegénynegyedben és a hatóságoknál néhányan hallották már a nevét]
-Törtető
[A határait feszegeti, nem sok választja el a körözéstől, de a közemberek még nem tartanak tőle annyira]
-Veszélyes
[Körözés alatt áll, ha felismerik inkább elkerülik, vagy legalábbis elrejtik értéktárgyaikat]
-Hírhedt
[Ha felismerni vélik, menekülnek előle, körözés alatt áll]
-Pusztító
[Az alvilág egyik legendás/misztikus alakja. A felszereléséről, arcáról, mozdulatairól bárki felismeri. Nagy tiszteletnek örvend alvilági körökben. Bár körözés alatt áll, már nem üldözik a hatóságok, némelyik retteg is tőle]
*Hírhedt

Orrden ötlete (Pyrkon átirata):
Híres helyett Vidék Megmentője
Sokat látott helyett Helyi Hős
Regélő helyett Utcák Védelmezője
Törekvő helyett Gyengék Pártfogója
Szélhámos helyett Rémálom
Törtető helyett Árnyban Lappangó
Veszélyes helyett Helyi Sötétség
Hírhedt helyett Lélekorzó


A megvalósításra való ötletek pedig ezek voltak:

- A mesélők főleg a kalandokért hírnévpontokat osztanak, az alapján növekszik a hírnév
- Szinthez kötöttek
- a kalandok alapból érnek valamennyi hírnévpontot


1-20 , 21-40 , 38-57