OOC - Játékon kívüli fórum
Karaktered neve: ---       Rangod: Nem bejelentkezett felhasználó       Pénzed: --- arany     
Varázsitalaid: Neked nincsenek varázsitalaid!


Üdvözlünk!

Ez itt a www.Lanawin.hu weboldal játéktere. Egy fórumos szerepjáték. Te nem vagy bejelentkezett állapotban, ezért nincs jogod ténykedni a fórumon. Csak olvasni tudod a hozzászólásokat, semmi mást. Ha szeretnéd kipróbálni milyen is a fórum valójában, átélni izgalmas kalandokat, varázslatokat tanulni, bájitalokat vásárolni, egyedi karaktert létrehozni, felszereléseket kovácsoltatni, vagy küldetéseket végrehajtani, akkor regisztrálj bátran, ne habozz. Miután regisztráltál, és beléptél minden funkciót elérhetsz. Lehetőséged lesz részt venni a mesékben, vagy csak spontán játszani a megalkotott, mesés világban. Felkutathatod a város rejtélyeit, és részese lehet egy olyan fórumos szerepjátéknak, ahol a játékosok kényelme, és a játék élvezete a legfontosabb.

Vissza a főoldalra!
Nincs "nagyobb" helyszínJátékon kívüli fórumArthenior főtere (új)
Amon Ruadh (új)
Füves puszta (új)
Dokkok és kikötő (új)
Játékon kívüli fórum >> Lanawin fórum >> Általános >>
Alkimisták, kereskedők, vajákosok, hasonlók...
Mostani oldal: 1 (1. - 20. üzenet) - Első olvasatlan beíráshoz >>

20. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2016-06-08 18:53:04
 ÚJ
>Hás, az Erdőlélek avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Haladó játékos
IC üzenetek: 212
OOC üzenetek: 15
Itt azért még mindig egy szervezetet szeretnék összehozni, nem az egész mindenes kereskedelmet összességében átvenni. Nyilván lenne olyan eset is amikor egy megkeresésre az lenne a válasz, hogy "most sajnos senki nincs elérhetőségben, bocsánat, vagy vársz 1-2 hetet, vagy menj mesélőhöz."
A lényeg az lenne, hogy ne egy vevőnek kelljen nekiállni bogarászni, hogy melyik JK foglalkozik egyáltalán ilyesmivel, hol találja meg, hogy hívják, még kik a lehetőségek stb... Csak ránk ír, és mi mondjuk, hogy ez meg ez meg ez, őket keresse. Mi megoldjuk helyette a keresgélést és a bogarászást.

Könnyen elérhető lista: nyilván a klánfórumoknál ezt frissen tartanánk.


19. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2016-06-08 18:19:54
 ÚJ
>Cathan Moray avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Játékos
IC üzenetek: 132
OOC üzenetek: 20
Megfelelő mennyiségű kereskedővel, mondjukszerintem le lehetne váltani a mindent Mesélőnél veszünk hozzáállást, csak ehhez szükség van:
Megbízható kereskedőkre: Adott helyszínen elérhető, nincs mindig máshol, mert épp pitypangot szed, vagy lamúr van.
Könnyen elérhető listára: Ne kelljen 28 fórumot átolvasni, hogy meg lehessen találni, van-e egyáltalán aktív kereskedő. Ezt ugye folyamatosan vezetni kell, mert játékosok tűnnek el és fel.
Ha mondjuk ez a két alapfeltétel megvan, jöhet még a felsőbb szintű segítség és bevezetni, hogy ha valaki xy tárgyat keres, csak JKtól veheti (pl. van JK lókupec, akkor tőle lehet lovat venni.). Kivéve mondjuk mikor vásáros jellegű kaland van. (globális ünnepek).
Viszont bejön a kérdéskörbe az árszabás is, amit azért szerintem ajánlott mesélőkkel megbeszélni és innentől kezdve az ő számukra nem valószínű, hogy egyszerűbb lenne az új rendszer, mint a mostani.

Külön szervezetre nem is hiszem, hogy szükség lenne, csak szervezett keretekre, és akkor még így sem lenne tobzódás játéklehetőségben, bár idővel talán sokan rászoknának.


18. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2016-06-08 12:45:12
 ÚJ
>Kagan Thargodar avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Törölt felhasználó
IC üzenetek: 2255
OOC üzenetek: 782
Jaj.

tl, dr.

Néhány dolog:
1. Az ET ellen már harcolunk egy ideje, de jelen állás szerint ilyen korlátozás szerintem nem igazán lesz - különösen ha valaki mondjuk polgár kasztú és csuklóból ingatlannal indít.

2. Az OC alapú megbeszélések, háttéralkuk nincsenek támogatva, még akkor sem, ha amúgy IC teljesen logikus a dolog (ebbe mi már belevéreztünk párszor).

3. A mesélői kapacitás MOST talán elégséges arra, amire ti gondoltok, de az az igazság, hogy ebben a körben is kaptunk már elutasító jellegű nyilatkozatot (Rilai erről tudna mesélni).

4. A kartelleskedésre egy idő után gödrösködés lesz a válasz, és nem feltétlenül a thargoktól. Ezt mondjuk ÉN az előnyök között tartom számon, mert sok játék, de szerintem nem ez lesz a többségi vélemény.

5. Arra vigyázni kell, hogy a "klán" az legyen az, ami - ne pedig technikai malacpersely és közös tőzsdefórum. De ez mondjuk teljesen személyes vélemény.

Maga az ötlet egyébként tetszik, csak mi már elvéreztünk rajta. Ez persze nem zárja ki, hogy másnak működhet...

K.17. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2016-06-08 11:59:50
 ÚJ
>Jaz Loghin avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 725
OOC üzenetek: 11
Hogy egy klasszikust idézzek: "az efféléket nem érdekli a pénz. Nem lehet őket meggyőzni, fenyegetni és alkudozni sem lehet velük."

Amúgy csak arra szerettem volna rávilágítani, hogy mindig lesz, akinek jobb ajánlata van, mert nem is nyerészkedni akar, pusztán csak játszani.
És persze nagyon jó lenne egy OOC hely, ahol láthatom, mi alá kell kínálni, hogy nekem legyen játékom, és ne neked.

Az ajánlatom továbbra is áll, részletek péemben.
Ugyanitt használt női ruha is kapható. Leci Coramm méretben.


16. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2016-06-08 11:53:02
 ÚJ
>Hás, az Erdőlélek avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Haladó játékos
IC üzenetek: 212
OOC üzenetek: 15
Na pont ez az amiről beszélek :D Nyilván senki nem fog venni senki mástól semmit ha Jaztől megkapja 50 aranyért, vagy két szép szóért... :) Viszont Jaznek is talán jobb lenne, ha 100 aranyat akaszthatna, mert megegyezünk hogy annál olcsóbban senki nem adja... Aki meg mégis, arra keresünk orgyilkost xD Így egy kalappal máris az alvilágot is felvirágoztatjuk! :D


15. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2016-06-08 11:44:51
 ÚJ
>Jaz Loghin avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 725
OOC üzenetek: 11
Sötétzöld bájital ettől a karitól 50 aranyért.
Egy másiktól elég kedvesen kérni. ;)

Nektek meg sok szerencsét a továbbiakhoz.


14. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2016-06-08 11:42:50
 ÚJ
>Hás, az Erdőlélek avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Haladó játékos
IC üzenetek: 212
OOC üzenetek: 15
Amit hirdettek az előbb-utóbb eltűnik a süllyesztőben, ha lenne egy összefoglaló hely, akkor nem tűnne el, bárki bármikor megtalálja, pláne ha bevezetésre kerülne ami a fejlesztéseknél van, hogy klánvezér moderálhassa a klánfórumokat.

És igen, az ET dolgok... nos ebben "ki kellene harcolni" a helyünket. Ne lehessen valakinek ET boltja stb... Az ilyesmi "küzdelmeket" és "igényeket" is könnyebb lenne a staff elé terjeszteni ha szervezetként tennénk, együtt, 3-an 5-en 11-en, úgy hogy együtt előre kifundáljuk pontosan mit szeretnénk és hogyan, egymás között kiveszekedjük és megegyezünk, és csak utána a staff elé terjeszteni. Nekik is jobban foglalkozniuk kell majd ilyesmivel ha egy szervezet, klán, egység, szövetség rukkol vele elő, mintha valaki egy személyben feldobja.


13. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2016-06-08 11:41:04
 ÚJ
>Rilai Raeling avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 628
OOC üzenetek: 77
*vállvon* én nem ilyesmiben gondolkodtam az ötlet felvetésénél amit most taglalsz, de lehet én vagyok a helikopter :) sajnos semmi más nem jut eszembe a felvetett XYZ problémára hogy ezé' van a JTK. tessék használni, tessék hirdetni, ha van rá kereslet, akkor fognak jelentkezni, ha meg nem, akkor ott a tanulság. néma gyereknek, ugye.

mindenesetre ha egy különálló OC platformra szeretnétek helyezni az esetleges közös kereskedelmi törekvések átbeszélését, és úgy gondoljátok nekem (=thargoknak) volna ott helyem, szóljatok. egy csetszobával több vagy kevesebb már igazán nem oszt-szoroz :D


12. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2016-06-08 11:35:29
 ÚJ
>Jaz Loghin avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 725
OOC üzenetek: 11
Hát ez így, ebben a formában nem igaz.
Sokáig hirdettük, annyit értünk el vele, hogy hipp-hopp lett pár kari, akinek meg ET-ből van a piacon boltja, és akik hamar felszívódtak.

Aztán beláttuk szépen, hogy IC erre sincs kereslet.


11. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2016-06-08 11:33:41
 ÚJ
>Hás, az Erdőlélek avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Haladó játékos
IC üzenetek: 212
OOC üzenetek: 15
Jaz: mert senki nem tud róla csak max 2-3 ember... pontosan erről beszélek. Ha központosan le lenne írva egy helyre hogy mi van hol van ki van stb... sokkal könnyebb lenne megtalálni minden ilyesmit


10. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2016-06-08 11:32:10
 ÚJ
>Jaz Loghin avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 725
OOC üzenetek: 11
Nekünk van egy boltunk a Szegénynegyedben, ilyen mindenes, lomos, veszünk-eladunk. Már évek óta. Még soha senki nem használta.


9. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2016-06-08 11:28:40
 ÚJ
>Hás, az Erdőlélek avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Haladó játékos
IC üzenetek: 212
OOC üzenetek: 15
Nem egy allmighty szervezetre gondoltam, hanem egy központi semleges szervezetre. Mert hát, gyakorlatilag minden klánnak megvan már a maga kereskedője vagy legalább kapcsolattartója...

Nivere, köszi, de pont erről beszélek. Nem egy xy klán kereskedője szeretnék lenni, hanem a független kereskedőket és mesterembereket összefogni. Akik valamiért nem akarnak IC klánhoz tartozni. Én inkább az egész OOC részére hegyezném ki ezt, legyen egy OOC felület ahol jobban tudunk kommunikálni és szervezkedni.

Intath Aldeis (#4931)-t például én most látom életemben először, pedig úgy látszik szeretne foglalkozni ilyesmivel... Egyénként lehet hogy az életben nem találná meg senki, de ha lenne egy szervezet... akár csak OOC, lehet hogy IC semmi közünk egymáshoz... tudnánk osztani a feladatokat. A szervezetet keresné fel az aki valamit venni akar, mi meg egymás közt kitárgyalnánk kinek a "szakterülete", vagy ki ér rá éppen játszani. Sötétzöld bájitalt például én referencia híján 100 arany körüli áron árultam volna, tök jó hogy végre látom hogy más 180-ra értékeli.
Lehet hogy amúgy x-et meg y-t meg z-t senki nem találja meg soha, mindenki csak egy negyedikkel üzletel állandóan mert az ő neve ismert és őt keresi meg mindenki mindennel. De ha x y z meg a negyedik is benne lenne egy ilyen szervezetben, akár csak OOC, akkor lehetne osztani a melót. Gyorsabban és gördülékenyebben lehetne szervezni mindent. Tudnánk ki mikor ér rá és mivel szeret foglalkozni, sokkal könnyebb lenne mindenkinek ha nem egy egyént kellene levadászni, csak írnának nekünk, mi meg tudnánk rögtön válaszolni hogy kit keressen és hol találja meg. Nyilván nem egy 5-7-13 fős kartellre gondolok, én akár 3-al is nekifogok, az IC ismeretség is igazából másodlagos, bár ez megegyezés kérdése, IC is összehozhatunk valamit... De ami szerintem fontosabb, hogy OOC kommunikálhassanak rendesen azok akik bármilyen kereskedelemmel foglalkoznának. Egy klánfórum amit mindenki könnyen megtalál és ott lehet keresni / kínálni úgy hogy nem számít SPAM-nek. Egy klánchat ahova minden klán kereskedője be van hívva és ott meg tudják beszélni a dolgokat... Szerintem nagyot lendítene a világ kereskedelmén ha minden kereskedő ismerné egymást és könnyen elérné a másikat, akkor is ha csak OOC, az IC-t már később ki lehet találni... és ha valaki valamit akar akkor azt megfelelő helyen tudja jelezni ahol mindenki aki ilyesmivel foglalkozik megtalálja.


8. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2016-06-08 11:25:51
 ÚJ
>Worenth Yosden [halott] avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Törölt felhasználó
IC üzenetek: 1521
OOC üzenetek: 51
Hát akár a Turrog féle Iparos Szövetséggel is össze lehetne olvadni a kereskedőknek, és egy jó kis szervezetet összehozni... noha eltérő a két alap össze lehetne hozni.

Maga az ötlet jó, bár abban nem lennék biztos, hogy valaki multin keresztül nem jutna hozzá pár forráson átmenőleg jóval olcsóbban dolgokhoz mint kellene, de mindent egyébként sem lehet kiszűrni. Klán szintre emelni nem is szükséges, mert úgy megint csak jobban kiéleződhetnek az ellentétek, és korlátokat állítana fel. Én összességében a magam részéről drukkolok, sőt ha OOC háttérmunkában szükség lenne segítségre jelezzetek nekem bátran! :)


7. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2016-06-08 11:08:34
 ÚJ
>Nivere del Owairat avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Törölt felhasználó
IC üzenetek: 286
OOC üzenetek: 35
Hás, én is nyitott vagyok erre a dologra. Keress meg.
Elvileg az Owairat család, egy neves kereskedő család Artheniorban, és környékén. Klán is adott, és megegyezünk a klánadóban is, ha látom, hogy valóban hasznot hoz ez a lehetőség. :)


6. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2016-06-08 10:59:04
 ÚJ
>Rilai Raeling avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 628
OOC üzenetek: 77
Hás, ugyanakkor szerintem pont az tartja fenn az IC változatosságot, hogy mások más áron vagy más megegyezéssel kínálják a portékáikat, hogy valamennyire (sajnos nem nagyon, mert elég limitált a paletta) meg lehet válogatni hogy kivel szeretnél üzletelni - mondjuk most csak a potikkal tudok példálózni, a saját esetemben ez úgy fest, elkezdett működgetni. lehet nem feltétlenül az egységesítésre hanem a játéklehetőségek szélesítésére kellene fókuszálni - engem személy szerint jobban felvillanyozna több különálló egység közötti csencselős adok-veszek játék, mint egy 'almighty' szervezet létrehozása ami szerintem továbbra sem indokolt, mert nincs annyira nagy kereslet erre, hogy ezt ne tudná egy-egy adott egyén lefedni ezt. a klánba tömörülés szerintem erre ezért nem okvetlen jó megoldás, meg lehet nézni, így is eléggé túl vannak zsúfolva hatszáznegyvenkét multival. én úgy látom, ha valaki akar ilyesmit játszani vásárlói oldalról, nem olyan átláthatatlanul nagy ez az IC világ ahol a játékosok zöme mozog, hogy ne találná meg a megfelelő csatornákat. az eladói oldalról meg egészségesnek tartom a versengést. :P

'PL.: Valaki venni akar valamit, mondjuk egy lovat. Vagy elmegy egy mesélőhöz és megveszi 1000 aranyért, mert hogy nem kereskedő és lehúzzák, vagy felkeres egy kereskedőt hogy venni szeretne. A kereskedő elmegy és vesz egy mesélőtől 400 aranyért, mert neki vannak kapcsolatai, tudja kit keressen stb, továbbadja a vásárlónak 500-600-700 aranyért, és akkor mindenki nyer.'
>> ez úgy király ötlet, ahogy van! bárcsak volna erre igény!

szerintem érdemes ezt még átrágni párszor és remélem a jövőben lesz pár lehetőség amikor kitörpölhetünk valamit közösen esetleg :)


5. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2016-06-08 10:23:15
 ÚJ
>Sehonnai Sylweran avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 277
OOC üzenetek: 38
Ha ez összejön, akkor a Vadvért klán biztosan igényt tartana a közös üzletelésre :) drukkolok :D


4. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2016-06-08 10:04:33
 ÚJ
>Hás, az Erdőlélek avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Haladó játékos
IC üzenetek: 212
OOC üzenetek: 15
Ideális esetben igen, jó lenne ha konkrét klán nélkül is megvalósítható lenne, de sokkal könnyebben és hatékonyabban lehet valamit szervezni, ha van egy-két OOC felületünk ahol tudjuk intézni a dolgainkat. Legyen az klánchat vagy klánfórum, ahol össze tudjuk egyeztetni az árakat... Nem jó ahogy most van, kénytelenek vagyunk rettentő olcsón árulni mindent, mert ha nem, hát xy alánk mond és akkor tőle vesznek mindent. Ha együtt működnénk akkor magasabban tudnánk tartani az árakat, és ez mindenkinek (az árusoknak, a vevőknek nyilván nem :D) jó lenne.

Másrészt ha tényleg összeverbuválódna egy kisebb csapat, akár IC akár csak OOC, akkor mindent könnyebb lenne szervezni. Könnyebb lenne mesélőt is találni, könnyebb lenne együtt kidolgozni tervek részleteit, könnyebb lenne az aranyat összeszedni rá...

És igen, olvastam Turrog bejegyzését, de az sokkal... "kötöttebb" mint amire én gondolok. És ha jól értettem, akkor az kizárólag IC szövetségre vonatkozik.

Ideális esetben el kellene érni valami olyasmit, hogy a JK-k ne mesélőtől vásárolgassanak meg mindent, ezt pedig ki kellene harcolni. Legalább olyasmit lehetne csinálni, hogy ha JK mesélőtől akar vásárolni, akkor irreálisan magas áron tudja csak megtenni ezt, hiszen ő csak egy random xy kaszt, nem egy kereskedő, fogalma sincs hogy mi a reális ár és fogalma sincs kit keressen meg azzal hogy vásárolni szeretne, mocskosul le fogják húzni. Kereskedő kasztú karakterek viszont jó áron tudnának vásárolni mesélőtől, így bekerülne egy második láncszem az egész gépezetbe.

PL.: Valaki venni akar valamit, mondjuk egy lovat. Vagy elmegy egy mesélőhöz és megveszi 1000 aranyért, mert hogy nem kereskedő és lehúzzák, vagy felkeres egy kereskedőt hogy venni szeretne. A kereskedő elmegy és vesz egy mesélőtől 400 aranyért, mert neki vannak kapcsolatai, tudja kit keressen stb, továbbadja a vásárlónak 500-600-700 aranyért, és akkor mindenki nyer.

Lassabb? Persze, de ha valaki gyorsan szeretné megoldani, az fizesse meg aranyban.
Végre generálna valami funkciót a kereskedő kasztnak? Igen.
Játéklehetőséget teremt? Kifejezetten.

Most csak a hasamra ütöttem, nyilván ki lehetne találni ezt szebben is meg jobban is... Ha lenne egy szervezet aki aktívan foglalkozik ezzel és együtt harcol azért hogy elérjen valamit, akkor könnyebb lenne célt érni mintha csak 1-2-3 ember néha-néha bedobna valami ilyen irányú felvetést...


3. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2016-06-08 07:26:44
 ÚJ
>Rilai Raeling avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 628
OOC üzenetek: 77
Hás én maximálisan pártolom az OC összedolgozást meg a mesélős kalandokat meg a mindent de szerintem ez konkrét klán nélkül is megvalósítható :) illetve inkább: kénytelen így megvalósulni.
én úgy látom, megfelelő mennyiségű JK nincs jelenleg arra, hogy ez működőképes legyen, mert korábban pölö volt (még mindig van -szerk.) olyan klán akinek amúgy ilyesminek kellett volna lennie fő profilnak de ennek ellenére mégsem sikerül, sikerült igazán megvalósítani. hasonló ötletfelvetés pl. Turrognak az Arany Akármi topikja is, amennyire látom, ott sem tolonganak épp a játékosok.
de ha már szóba hoztad - ez itt a reklám helye - én nagyon szívesen nyitnék egy ilyen irányú IC szervezkedés felé. 8)

A hozzászólás írója (Rilai Raeling) módosította ezt a hozzászólást, ekkor: 2016.06.08 07:29:26


2. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2016-06-08 04:35:47
 ÚJ
>Intath Aldeis avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 902
OOC üzenetek: 170
Ha a dologból lesz valami akkor én a jövőben igénybe venném a szolgáltatásaitokat. Főként keverendő italokat vennék amit én bekeverve értékesítenék.
Ha olcsóbban szerzem be az alapanyagot akkor a végső ár is csökken.


reklám
Addig is a sötétzöld italom ára 180 arany.


1. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2016-06-08 00:07:46
 ÚJ
>Hás, az Erdőlélek avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Haladó játékos
IC üzenetek: 212
OOC üzenetek: 15
Sziasztok!

Egy kereskedő szervezetet szeretnék összehozni, mert ilyen téren nem sok babér terem jelenleg a karaktereknek. A 100 arany belépési költséget nem tudom eltörölni, de ezen kívül teljesen ingyenes lenne a tagság, nincs klánadó és semmi ilyesmi...

Jó lenne végre központosítani a kereskedelmet, nagyobb jelentőséget szerezni az ilyesfajta játékoknak valahogy, vagy legalább OOC segíteni egymást. Könnyebb lenne szervezkedni, munkákat találni és lehetőségeket teremteni ha együtt és nem egymás ellen dolgoznánk. Főleg a kereskedő kaszt ami jelenleg elég hasznavehetetlen rendszer szinten, nem sokat ér hogy a fogadókban/kovácsnál olcsóbban vásárol, a bájitaloknál még csak-csak, de nincs elég nagy piaca ennek ahhoz hogy megérje foglalkozni vele... Szervezetként jobban ki tudnánk állni egymásért, könnyebb lenne mesélős kalandokat szervezni ahol számottevő javakat lehetne szerezni, könnyebb lenne kuncsaftokat találni stb...

Akinek ezzel kapcsolatban bármi ötlete, felvetése vagy kérdése lenne azt várom szeretettel, meg persze azokat is akik csatlakoznának a kezdeményezéshez.

Alkimisták, vajákosok, kereskedők, polgárok... akár önjelölt kovácsok, szabók, vagy bármi más szakmabeli... Később esetleg zsoldosok is, testőrnek stb... Jó lenne ténylegesen valami "piacot" létrehozni, IC jelentőségre szert tenni, ne folyton mesélőktől vásárolgasson mindenki...


1-20