OOC - Játékon kívüli fórum
Karaktered neve: ---       Rangod: Nem bejelentkezett felhasználó       Pénzed: --- arany     
Varázsitalaid: Neked nincsenek varázsitalaid!


Üdvözlünk!

Ez itt a www.Lanawin.hu weboldal játéktere. Egy fórumos szerepjáték. Te nem vagy bejelentkezett állapotban, ezért nincs jogod ténykedni a fórumon. Csak olvasni tudod a hozzászólásokat, semmi mást. Ha szeretnéd kipróbálni milyen is a fórum valójában, átélni izgalmas kalandokat, varázslatokat tanulni, bájitalokat vásárolni, egyedi karaktert létrehozni, felszereléseket kovácsoltatni, vagy küldetéseket végrehajtani, akkor regisztrálj bátran, ne habozz. Miután regisztráltál, és beléptél minden funkciót elérhetsz. Lehetőséged lesz részt venni a mesékben, vagy csak spontán játszani a megalkotott, mesés világban. Felkutathatod a város rejtélyeit, és részese lehet egy olyan fórumos szerepjátéknak, ahol a játékosok kényelme, és a játék élvezete a legfontosabb.

Vissza a főoldalra!
Nincs "nagyobb" helyszínJátékon kívüli fórumArthenior főtere (új)
Amon Ruadh (új)
Füves puszta (új)
Dokkok és kikötő (új)
Játékon kívüli fórum >> Lanawin fórum >> Fejlesztés >>
[Elvetve] A kihaló eredar faj?!
<< Előző oldal - Mostani oldal: 2 (21. - 29. üzenet) - Első olvasatlan beíráshoz >>Oldal váltása:

29. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2015-04-16 11:14:06
 ÚJ
>Kagan Thargodar avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Törölt felhasználó
IC üzenetek: 2255
OOC üzenetek: 782
Táp:
+ 2 három értékre (de ez önmagában nem sokat jelent, valóban - főleg mert talán ha kettőt ismerek 100 reag felett)
+ Morphia, Látencia, Telepátia.
+ kiemelkedő kekszuális kultúra skill
+ asztrális csapolás skill

Eredar, mint vezér: hát, szerintem még vonzó is lehetne :D

28. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2015-04-16 06:11:03
 ÚJ
>Vaslábú Argus avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 347
OOC üzenetek: 87
Akkor én is bele kotnyeleskedem. :)

Miért kellene elrejteni a fajt a karakterlapról? Úgy az összes többit is el kellene, s csak hagyatkozzunk a leírásokra. És itt már olyan problémába ütközünk, ami kissé durva. Hiszen nincs mindenkinél egyértelmű fajra utaló leírás.
Azt sem értem, hogy miért az Eredar fajtól "rettegnek" OOC-n a JK-k. Hiszen a fejleírásban vannak még fajok, amitől IC-n tartani kellene.
pl.: Sötételfek, a gonoszak vagy Orkok, a kegyetlenek
Sajnos a legtöbb sötételf emberséges, és barátságos, és kedves (már akikkel találkoztam).
Az eredarok legalább kijátsszák a "szerepüket".
És ahogyan Aravae is írta 2-3 reag után úgy is kibukik a szög a zsákból.

Ha valaki mégis Eredarral akar találkozni IC-n, akkor nyugodtan beszéljék meg a határokat előre. Bár erős a gyanúm, hogy egyik Eredar sem fog abba bele menni, hogy harcoltok, és csak úgy futni hagyjon, ha amúgy képtelen vagy rá.

Engem soha nem tartott fel, hogy Eredar lenne a másik JK, bár még nem volt rá lehetőségem, de pont az elmúlt időszakban kerestem fel egyet, hogy JK partnert keresek. Igen én akarom, nem pedig ő mosta ki IRL -ban az agyam. :)

Aki nem akarja, hogy véres legyen, az ne menjen háborúba. Nem kötelező Játszanod egy Eredar JK-val, mondthatod, hogy viszlát!

Tápos lenne az Eredar? Én nem hiszem. Van előnyük, és van hátrányuk is. Ennyi erővel az ork +4 erővel nem tápos?

Klán.
Azért mert Eredar a klán alapító/vezér szerintem még nem lenne az, hogy senki nem jelentkezik. Ha jó az ötlet, és a felépítés, akkor úgy is csatlakoznak a klánhoz.


27. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2015-04-15 20:41:05
 ÚJ
>Ryrin Bessin avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 416
OOC üzenetek: 270
Nestar: Én játszottam annak idején Rahillal, annak ellenére is, hogy láttam, hogy ő eredar. Úgy kezeltem, hogy IC a karakterem nem ismeri.

Ezzel csak arra akarok utalni, hogy egy "vakmerő" típusú játékosnak szerintem nincs ellenére, hogy látja a fajt, sőt, még esetleg kihívást is jelenthet neki. És nem rendelkeznek olyan erővel, hogy fizikailag legyőzhetetlenek lennének -attól, hogy növeszt néha karmokat-.

Aki meg szelíd/megfontolt, az meg hagy lássa csak, hogy kivel akar játszani. Nyilván azért is engedélyhez kötött -a tápossága mellett-, mert kevés számú játékost bír csak "eltartani" az oldalon lévő közösség, plusz az irányítása nagy fokú tapasztalatot igényel.


26. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2015-04-15 20:36:00
 ÚJ
>Moderártor (inaktív) avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 0
OOC üzenetek: 20
Na ismét hozzászólnék. Elsősorban Taitos irományára reagálva.
Tegyük fel, hogy nem látszik a karilapon, hogy eredar, de IC nekik is vannak gondolataik, és ha nem is az első hsz-ből, azért hamar rá lehet jönni, hogy milyen fajról van szó. Igaz, megint OOC információ, de ugyanúgy befolyásol. Nem 80 reag után derülne ki, hanem 2-3 :D
Vagy az eredarok ezek után ne is gondolkodjanak IC?
Ne is táplálkozzanak addig, amíg nem akarják lebuktatni magukat (OOC)?

Amúgy nekem eddig mindig volt játékostársam, játékostárs keresőből is akadt már, ez inkább a másik fél gondolkodásán múlik.
Az aktivitásról pedig továbbra is az a véleményem, hogy user függő, nem a faj a hátráltató tényező.

Kieg. Morwonnak: Lehet rá annyit mondani, hogy "Neem, én nem!", de attól még a tények magukért beszélnek. Ha IC nincs nyoma és indoka a tudásnak, amivel a kari bír, akkor azt el lehet bírálni.
Ahogy Emp is mondta, még sok-sok lehetőség van a csalásra, ha egyet kiszűrünk, minden mást is kellene.

A hozzászólás írója (Aravae) módosította ezt a hozzászólást, ekkor: 2015.04.15 20:39:22


25. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2015-04-15 19:26:32
 ÚJ
>Kagan Thargodar avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Törölt felhasználó
IC üzenetek: 2255
OOC üzenetek: 782
Továbbra sem látom, miért ne lehetne az általatok felvázoltakat egyébként (nyilván a remek + okon meg egyéni képességeken túl) egy teljesen egyszerű egyéb fajjal megoldani - és lám, mégsem teszik, pedig azért lehetőség van bőven.

Szóval szerintem ha nem látszik az eredar faj, akkor sem fog ez megtörténni, ahogy nem történt meg egy *hasraüt* fél-elf mágus csaj esetében sem.
24. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2015-04-15 19:23:00
 ÚJ
>Taitos, a Zöldfülű avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 1853
OOC üzenetek: 355
Csak egy rövid szösszenet, és nem is szólok be többet, de én például szívesen játszanék egy olyan karakterrel, aki nem tudni, hogy eredar, egyrészt Nestar dolgai miatt, másrészt azért, hogy a világ rosszabb hely legyen (mert például mire kiderülne, hogy eredar vagyok, addigra lenne egy pár fős klán akit vagy nem érdekel, hogy ki az eredar vagy maga is az), és 80 reagnyi színjátszás szerintem beleférne, sőt érdekes is lenne, ha az eredar így ki kéne, hogy játssza azt a magas karizmát, meg azt, hogy tulajdonképpen ő megszállt valakit.

Tudom ezek nem érvek, csak meglátások, nem is feltétlen megfontolásra szántam, de hátha így valami érdekes kijön :D


23. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2015-04-15 19:07:17
 ÚJ
>Nestar Erefiz avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 829
OOC üzenetek: 100
Na, hogy valamit én is írjak, de előbb még tisztázat:
-----------------------------------------
Egyrészt, az a javaslat, hogy ne látszódjon az eredar faj, mert visszaélhetnek vele NEM hozza magával az Emphus által felsoroltakat, ugyanis ez egy korlátolt belső körre (eredarok) vonatkozik, nem pedig arra, hogy a játékosok így csalnak egymással szemben.

Másrészt, abban viszont igaza van Empnek, hogy ez OOC csalás, amit jelezni kell(ene), így ez magában nem elegendő indok.
-----------------------------------------
Viszont:

Minden ilyen kis csalás, ami egy "átlagos" karaktert valamennyire hátrányosan érinthet, az egy eredart halmozottan hátrányosan érint és van, amikor nem büntethető, mert 1, Nincs IC látszatja 2, Még OOC látszatja sincs.

Az elsőre felhozom, hogy bármikor, ha egy eredar akar játékot kérni chaten, akkor már csak úgy talál partnert, hogy egy "eredarral játszani" készülnek. Ilyenkor nagyon nem lehet rászólni, hogy "hé, ne vedd már ezt figyelembe, enélkül akarj-e vele játszani.", mert az egy légvárharc lenne.

A második az, ha a játékostárs keresőre vetemedik, ahol csak megnézik a faját és skippelik. Én pl. láttam is ott egy nagyon kívánatos, nagyon igényesen megírt hirdetést, de tudtam, hogy esélye nem lesz, mert ott ficeg nagyobb betűvel leírásnál, hogy eredar. Aztán az is lehet, hogy egyedül én voltam az egyetlen, aki ezek után beleáll egy hirdetés továbbolvasásába. Ezzel meg tényleg nem lehet mit kezdeni.

Összességében, nem az a probléma, hogy vannak ezek a lehetőségek, hiszen általában nem kihasználva vannak (Amikor 2 karakternek közös a múltja, így ismernek egymás előtörténetéből dolgokat, aminél egyszerűbb, ha azt kiolvassa, a többit meg úgy tesz IC, mintha nem tudná. Vagy ha egy kép+fajt elég megnézni, ha valakivel IC játszani akarsz, mert senki nem fogja naponta cserélni a leírását, hogy most éppen mit hord.), de ez az eredaroknak sokkal károsabb, mint amennyi szabadságot ad. Ezért is kellene csak nekik elrejteni, így őket támogatni, nem pedig a játékosok lehetőségeit csorbítani azzal, hogy lefussanak esetleges felesleges köröket (pl. egy nemesi család minden tagjának elPM-ezni mindenki másnak az előtörténetét).


22. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2015-04-15 18:22:52
 ÚJ
>Emphus avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Adminisztrátor
IC üzenetek: 0
OOC üzenetek: 5969
Nem, nincs férfi eredar. Ez a faj nevéből és eredetéből adódik (mármint OOC eredetéből). De ne menjünk t kérdezgetős témába légyszi, ez a fejlesztések.


21. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2015-04-15 17:52:41
 ÚJ
>Harath Hardoghar avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Törölt felhasználó
IC üzenetek: 747
OOC üzenetek: 33
Meggyőztél Emp, de szeretnék egy kérdést feltenni, nem teljesen témához: miért is nem lehet férfi eredar? A fajleírásban a tudós csak sugallja, hogy sosem hallott róluk. Szóval elméletileg lehetséges?


20. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2015-04-15 14:38:48
 ÚJ
>Emphus avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Adminisztrátor
IC üzenetek: 0
OOC üzenetek: 5969
Nem az a lényeg, hogy hány embernek tetszik. Az a lényeg, hogy épkézláb érv nem hangzott el mellette igazán. És nem, nem tudom, hogy hogy gondoltad, ha nem úgy, mint amit leírtál.

És az is tévedés, hogy nekik lehet a legnagyobb a karizmájuk (mert a tündéreknek). De ha így is lenne, akkor is csak _lehet_, nem biztos, emberismeretből nem sanszos, hogy bárki rájönne egy eredarra. Előtörténetből, külső leírásból, karakterképből, játékból viszont mind-mind rá lehet jönni. Így ha a fajt "elrejtenéd", ezeket is el kéne, különben helyből semmi értelme nem volt az egésznek.


19. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2015-04-15 14:36:46
 ÚJ
>Kagan Thargodar avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Törölt felhasználó
IC üzenetek: 2255
OOC üzenetek: 782
Indokolatlanul túltápolt faj, minimális játékhoz-kötöttséggel és háttérrel, kevés hátránnyal (ha nem számítjuk azt, hogy csak női kari lehet).

Szerintem a sötételfet kellett volna/kellene (meg minden más fajt is) a leírásának megfelelően játszani, és így az eredar probléma nem létezőnek lenne tekinthető -> ugyanis mindjárt mindegy lenne, látod e a faját, mert az óriáson és a tündéren kívül (bár ez utóbbira láttam azért példát) gyakorlatilag bármelyik faj lehet zsigerből genyó :D

Javaslat: mivel az alapprobléma az eredarok aktivitásával kezdődött (ha már Morw vitanyitó reagját nézzük), talán érdemes lenne az eredar környezettel, lehetőségekkel és "világgal", nem pedig a technikai kérdésekkel törődni. Attól nem lesz több aktív eredaros, hogy ezentúl mondjuk fél-elfnek fog tűnni - ha genyó, akkor úgyis genyó :) (és egy fél-elfet sem engedek jobban a karim háta mögé, mint egy OC deklarált eredart).

Szóval szerintem az eredaros, illetve az eredar faj "fennmaradásában" érdekelt userek inkább a játékélményt fejlesszék a fajjal. Az majd hozza magával az aktivitást.


18. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2015-04-15 14:31:18
 ÚJ
><b style='color:#c03010'>Mesélő (Morw)</b> avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Mesélő
IC üzenetek: 220
OOC üzenetek: 103
Rendben, felvetés volt, ami nem tetszik annyi embernek.
Gondolom azt te is tudod, hogy nem így gondoltam, de akkor felőlem mehet rá az "Elvetve".

Amúgy, ha jól tudom, akkor a karizmajuk nekik lehet a legnagyobb.

Morw


17. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2015-04-15 14:22:27
 ÚJ
>Emphus avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Adminisztrátor
IC üzenetek: 0
OOC üzenetek: 5969
Morwon: ez esetben te a következőket mind javaslod:
- semelyik faj se legyen látható a karakterlapon
- előtörténet ne legyen látható a karakterlapon
- külső leírás és karakterkép is csak akkor, ha a két karakter egy helyszínen van
- a varázslat lista és a hősök csarnoka szűnjön meg
- a karakterek nevei se látszódjanak
- a helyszínek leírásai se látszódjanak addg, amíg oda nem ér a karakter
- sőt, ne is lehessen olyan helyszínen hozzászólást olvasni, ahol a karakterrel nem vagy jelen
...
Folytassam a sort? A fentiek közül _mindegyik_ biztos, hogy többször került felhasználásra "csaláshoz", mint összesen az eredar láthatóság a karakterlapon.
Sőt, ha előtörténetben le van írva egy eredar képesség vagy az, ahogy megidézték, már tudod, hogy eredar. Ha IC kijátssza, már tudod, hogy eredar. Ránézel a karakterképére, és külső leírással kombinálva 90%-ban meg lehet tippelni, hogy eredar-e. Ezért ezeket mind el kell akkor rejteni?

Most már nem hogy meggyőződve nem vagyok ennek szükségességéről, de ha nincs érdemibb érv, akkor elvetem a témát.

"Az, hogyha valaki látja az értékeit (magas emberismeret) és következtet arra, hogy eredar a kari, az rendben van, hiszen pont erre jó az emberismeret (részben)"
Az eredarnak semmivel nincsenek magasabb értékei, mint bármelyik másik fajnak.


16. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2015-04-15 13:17:38
 ÚJ
><b style='color:#c03010'>Mesélő (Morw)</b> avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Mesélő
IC üzenetek: 220
OOC üzenetek: 103
Taitos pont ez a felvetésemesetleg csak kicsit írtam hozzá. És ahogyan valaki leírta már elottem: sokan összefüzik az ooc-t ic-vel.
Az, hogyha valaki látja az értékeit (magas emberismeret) és következtet arra, hogy eredar a kari, az rendben van, hiszen pont erre jó az emberismeret (részben)

Én támogatom továbbra is a saját ötleteket, miszerint ne latszodjon a fáj, csak az, aminek a testébe bújt.


KIEG: ara 4. Hsz-e itt: ha már tényleg ennyire komolyan vesszük azt a szabálypontot, amire annyit lehet mondani: "Neem, én nem!"
Akkor majd szólok, ha ilyet látok, de jobb lenne, ha lehetőséget sem adnánk "csalásra".

:D

Morw

A hozzászólás írója (Mesélő) módosította ezt a hozzászólást, ekkor: 2015.04.15 13:22:09


15. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2015-04-15 08:50:51
 ÚJ
>Emphus avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Adminisztrátor
IC üzenetek: 0
OOC üzenetek: 5969
Meg lehet oldani, hogy mást írjon ki, mint ami az adatbázisban van, úgyhogy ezzel nem lenne gond, de még nem vagyok meggyőzve arról, hogy ez kell. Mert ha ez van, akkor így helyből vagy két tucat dolgot fel tudok még sorolni, amit nem kéne OOC információnak feltüntetn: kezdve a varázslatok listájától, a hősök csarnokán át, egészen a _karakterek nevéig!_ vagy előtörténetéig számtalan olyan dolog van, ami valójában IC kéne kideríteni és OOC nem szabadna ennyi erővel látni.


14. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2015-04-14 22:57:22
 ÚJ
>Isurii Thargodar avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 1295
OOC üzenetek: 139
Más technikai bónuszok járnak az eredaroknak, szerintem ez az oka a fajfeltüntetésnek.
Én még ebben látom az ötlet buktatóját.
De majd Emp megmondja. :)

A hozzászólás írója (Isurii Thargodar) módosította ezt a hozzászólást, ekkor: 2015.04.14 22:58:06


13. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2015-04-14 22:54:22
 ÚJ
>Taitos, a Zöldfülű avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 1853
OOC üzenetek: 355
Kezdőként, nekem az tetszene, ha a karakter lapon nem írná, hogy eredar, hanem a gazdatest adatai lennének, és ezzel érdekesebbé válhatna az eredarok felfedezése, "titkos élete", aztán persze, ha IC elkezdenek rosszalkodni kiderül, de ha megússza, akkor eltűnhet akár egy időre, vagy mehet a hajsza is...
Egyszóval izgalmasabb lenne, és mikor olvastam regisztrációnál a fajleírást erre is asszociáltam, aztán végül nem ez van...


12. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2015-04-14 22:50:24
 ÚJ
>Isurii Thargodar avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 1295
OOC üzenetek: 139
Szerintem problémás lenne a faji bónuszok miatt.


11. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2015-04-14 22:48:42
 ÚJ
>Harath Hardoghar avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Törölt felhasználó
IC üzenetek: 747
OOC üzenetek: 33
Az Eredar nem alakváltó, így akár a felvett faj jelenhetne meg a leírásnál, lévén külsőleg azzal egyezik. Így sem ic sem ooc nem keverhető össze, mégsem annyira egyértelmű, és a kijátszása lenne a lényeg. Eltöröltetni a fajt magát sem szeretném, mert lássuk be, van benne fantázia.


10. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2015-04-09 22:46:26
 ÚJ
>Emphus avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Adminisztrátor
IC üzenetek: 0
OOC üzenetek: 5969
Eltörölve biztos nem lesz, és új faj sem túl valószínű.


1-20 , 10-29