OOC - Játékon kívüli fórum
Karaktered neve: ---       Rangod: Nem bejelentkezett felhasználó       Pénzed: --- arany     
Varázsitalaid: Neked nincsenek varázsitalaid!


Üdvözlünk!

Ez itt a www.Lanawin.hu weboldal játéktere. Egy fórumos szerepjáték. Te nem vagy bejelentkezett állapotban, ezért nincs jogod ténykedni a fórumon. Csak olvasni tudod a hozzászólásokat, semmi mást. Ha szeretnéd kipróbálni milyen is a fórum valójában, átélni izgalmas kalandokat, varázslatokat tanulni, bájitalokat vásárolni, egyedi karaktert létrehozni, felszereléseket kovácsoltatni, vagy küldetéseket végrehajtani, akkor regisztrálj bátran, ne habozz. Miután regisztráltál, és beléptél minden funkciót elérhetsz. Lehetőséged lesz részt venni a mesékben, vagy csak spontán játszani a megalkotott, mesés világban. Felkutathatod a város rejtélyeit, és részese lehet egy olyan fórumos szerepjátéknak, ahol a játékosok kényelme, és a játék élvezete a legfontosabb.

Vissza a főoldalra!
Nincs "nagyobb" helyszínJátékon kívüli fórumArthenior főtere (új)
Amon Ruadh (új)
Füves puszta (új)
Dokkok és kikötő (új)
Játékon kívüli fórum >> Lanawin fórum >> Fejlesztés >>
[Bekerült] Klánfórum
Mostani oldal: 1 (1. - 13. üzenet) - Első olvasatlan beíráshoz >>

13. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2015-01-29 23:56:48
 ÚJ
>Emphus avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Adminisztrátor
IC üzenetek: 0
OOC üzenetek: 5968
Légyszi nyissatok a klánfejlesztős ötleteknek egy új témát. A klánfórum már bekerült, a téma pedig ezáltal lezárva. További klánfejlesztésekért új téma, amin nincs ott a címke. Köszi.


12. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2015-01-20 15:55:49
 ÚJ
>Ingrtan Eriton avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Haladó játékos
IC üzenetek: 77
OOC üzenetek: 180
Kagan:

1. Igazad van.

3. Ez már csak így van, bár igazából a vakmerő számít, mert tudnod kell kihez mehetsz oda csak úgy, ez meg annyira nem lényeges, és a karakter leírása alá szerintem bőven elég berakni.

4. Körülbelül ugyan az, és nem csak a klánoknak lehet hasznos.

5. Akkor kb ugyan arról beszélünk, mivel szerintem most is lehet tanulni egyedi tárgy készítését, ami szerintem simán felkerülhet a kovácsműhelyetek listájára, vagy bekerülhet a klán méregkeverőjének receptjei közé. Pusztán arra próbáltam rámutatni, hogy ez nem csak klánoknak lehet, hanem bárkinek. És mivel ez ott van egy karakternél, attól meg is lehet szerezni, és pl egy apró nyílpuska elkészítését, szerintem egy legendás intelligenciájú gnóm meg tudja tanulni a fegyver tanulmányozásával, ahogy egy fegyver kovácsolását is megtanulhatja egy nagyon jó kovács.


11. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2015-01-20 15:42:24
 ÚJ
>Kagan Thargodar avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Törölt felhasználó
IC üzenetek: 2255
OOC üzenetek: 782
Ing:

1. Kevés a klán: tény, ám a távlati cél (gondolom) az, hogy ez ne így legyen. Ehhez pedig nyilván a hátrányok (klánadó, klánokra vonatkozó megszorító szabályok) mellé érdemes pakolni az előnyöket is, hogy ÉRDEMES legyen klántagnak lenni (azon túl, hogy nyilván sokkal több és magasabb rendű interakcióban vehetsz részt, mint magányosan).

Ezt csak úgy magyarázatként, nem is neked, hanem mindenkinek, aki olvassa :)

3. Igen, de akkor minek van kint a Vakmerő? Azt is meg lehet nézni, szóval az csak egy amolyan könnyítés lenne (pl nekem, ha keresem a dinkáimat :D)

4. Ing: ez gyakorlatilag ugyanaz, mint amit én kérek, szóval ok \o/ :)

5. Izé: mesterkard. Bárki csinálhat, aki megszerzi a feltételekben rögzített dolgokat. Ugyanez lehet igaz a klántárgyra is - összességében a szerintem kissé szegényes tárgylistát bővítené (nem, nem a bájitalokra gondolok :P)10. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2015-01-20 15:33:48
 ÚJ
>Ingrtan Eriton avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Haladó játékos
IC üzenetek: 77
OOC üzenetek: 180
Jómagam ugyan nem igazán kötődök bármilyen klánhoz, de azért megosztom a dolgokról a véleményem:

Klánlogó:
Szép és jó ötlet, szerintem nem ártana, ha lenne egy leírása a klánoknak, nem csak egy fórum első bejegyzése, viszont nem igazán látom szükségesnek, ama egyszerű oknál fogva, hogy nagyon kevés aktív klán van, és aki klánba akar lépni az elég könnyen megnézheti, milyen a kínálat, és egy kép nélkül is tud határozni. Sokkal inkább számítana, ha lenne egy klán típusból több is, tehát mondjuk 2-3 alvilági klán és hasonlók. Viszont, ha több klán lesz akkor szerintem mindenképp jó lenne, ha azoknak lehetőségük lenne fenntartani egy leírást magukról, ami mondjuk ezer karakterre lenne limitálva, hogy tényleg csak a lényeg legyen ott, hogy milyen klánról is van szó.

2. A karakterlapon való megjelenése a klántagságnak szerintem nem rossz ötlet, és az a plusz egy sor a szelídségi fok alatt nem eget rengető változtatásokat hozni, és talán nem is túl nagy kihívás, hogy bekerüljön. Viszont itt tényleg csak a klán neve kerüljön oda, semmi több, mivel felesleges.

3. A reagok melletti megjelenés, feleslegesnek tartom. Ha valaki meg akarja nézni, egy karakterlapot megnyitni nem nagy kihívás.

4. Körlevél, nyilvánvalóan hasznos lehet, főleg az olyan klánoknál mint a Vérszövetség. Viszont a bekerülését csak akkor támogatom, ha nem nagy kihívás megcsinálni. De lenne egy alternatívám is rá, ami szerintem nem lehet olyan nagy feladat: A privát üzenetet lehessen több karakternek is elküldeni egyszerre, mindössze kelljen a karakterek azonosítóját egymás után írni, így az klánvezérnek csak egy táblázat kéne ahol ott vannak a karakterszámok is, és azoknak a dolgát is megkönnyíthetnénk akik valamilyen oknál fogva(pl 18+)privát üzenet formájában játszanak többen is.

5. Klántárgyak: Ellenzem az ötletet, méghozzá egy egyszerű oknál fogva: hülyeség.
Minden karakternek lehetősége van felkérni egy mesélőt, hogy szerezhessen különleges tárgyakat, és ide könnyen be lehet sorolni eszközök tervrajzát, italok receptjét, vagy egy-egy különleges fegyver elkészítésének módját megtanulhatja egy kovács. Így ugyan ott tartunk mintha lennének klánfegyverek, hiszen, ha egy klán szerez ehhez szükséges dolgokat, akkor szerintem csinálhat, DE minden játékos megteheti, hogy lemásolja ezeket a tárgyakat, ha sikerül megszereznie az elkészítési módot, ami mondjuk egy technikai szerkezetnél mindössze tanulmányozást igényel, még a bájitalnál a recept beszerzését. Ha meg egy különleges díszítésű eszközről van szó, akkor meg mesélő se kell, csak valaki elkészíti. Tehát a lehetőség eddig is adva volt ilyen módon, csak ki kell használni.

Ezen kívül nekem is lenne egy felvetésem, méghozzá a klán és a mesélők kapcsolatáról. Egy egyszerű korlátozás: A klán tagjainak csak olyan mesélő mesélhessen akinek nincs karaktere az adott klánban, vagy már tapasztalt mesélő rangú.


9. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2015-01-20 14:30:26
 ÚJ
>Kagan Thargodar avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Törölt felhasználó
IC üzenetek: 2255
OOC üzenetek: 782
Ha már az előzőt ide írtam, az újabb javaslatom is kerülhet ide (majd legfeljebb Emphus felülírja ezt a véleményem (is) :D).

I. Klánlogó, klánkép, klánmegjelölés.

Jónak tartanám az alábbiakat:
1. A Klánkezelés, klánba lépés, klánalapítás menüpontra kattintva - akár tag valaki, akár nem - a következő lapon feltüntethető lehetne az adott klán címere, logója, megjelölése.

Színesítő elem és sokat dobna a PR-on is minden csapatnál.

2. A karakterlapon - egy kis pipa jel kiválasztása után, ami változtatható lenne - szintén feltüntetésre kerülhetne a klán logója és/vagy neve és vagy mottója, attól függően, hogy a játékos tudatni akarja e a többiekkel (akár IC, akár OC), hogy hova tartozik avagy sem.

3. Ugyanez megjelenhetne (legalább a klán neve) a reagok mellet is, mondjuk így:

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 676
OOC üzenetek: 200

Ez előtti hozzászólás:
Thargarod
Ez utáni hozzászólás:
Thargarod
Játékstílus: Vakmerő
Klán: Thargodar Vérszövetség
[KÉP]

Véleményem szerint a szervezeti "jövőt" a klánok, illetve más szervezetek jelentik, így a reklám elősegítése üdítően hatna a létszámra és az ismertségre (ez most alapvetően nem nekünk, Thargoknak fontos, de nekünk sem árt meg).

Továbbá ez lehetne egy bónusz, amit a klánok kapnak a pénzükért. :P
______________________

II. Körlevél.

Szeretném kérni, hogy amennyiben megoldható, a klánvezéreknek legyen lehetőségük körlevelet küldeni (akár limitáltan is, pl. napi 1, heti 3, akármi) a klántagoknak. Akár úgy, hogy mindenkinek, akár úgy, hogy (mint a kirúgásnál) be lehessen jelölni kis pipával, hogy kinek akar az ember levelet küldeni (ez mondjuk inkább nekünk fontos, mert a 33 technikai tag mellett amúgy is ott vigyorog még kb 10 egyéb státusú fickó). Tudom, erre van a fórum és a chat, de a) nem biztos, hogy mindent mindenkinek el szeretnék mondani (ez mondjuk ritka), b) nem vagyok meggyőződve róla, hogy mindenki olvassa :D

III. Klántárgy

Szeretném kérni, illetve ezzel párhuzamosan javasolni, hogy a klánok (céhek, egyéb szervezetek) számára opcióként (nyilván nem ingyen, hanem aranyért, IC játékért, miegyébért cserébe) legyen nyitva a klántárgyak készítésének lehetősége (direkt nem fegyvert írok, mert nem minden csapatnak lesz ez érdekes).

Pl:
Thargodar Vérszövetség: Tharg nehézvért

A Tükrön Túl: Veritaserum (igazságszérumos lötyi bájitalokból), vagy akármi.

Kárhozottak: Nyílvető (alkarra szerelhető kicsi számszeríj).

stb stb. (ezek csak példák :O) )

Nyilván mesélői/admini engedéllyel, valamint az előnyök mellett hátrányokkal is megfejelt dolgok lennének, de ez is erősíteni a klánok által nyújtandó előnyök sorát (nyilván nem ingyen).

Kagan


A hozzászólás írója (Kagan Thargodar) módosította ezt a hozzászólást, ekkor: 2015.01.20 14:35:34


8. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2015-01-13 19:08:52
 ÚJ
>Morwon Loree Dedion avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 770
OOC üzenetek: 1328
Szintén támogatom! :)


7. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2015-01-13 18:18:22
 ÚJ
>Moderártor (inaktív) avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 0
OOC üzenetek: 20
Támogatom az ötletet, tényleg jobb lenne a kisebb csoportokat is átrakni valahova máshova.


6. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2015-01-13 13:47:16
 ÚJ
>Kagan Thargodar avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Törölt felhasználó
IC üzenetek: 2255
OOC üzenetek: 782
Ide írom, mert nem akartam feltétlenül külön fórumot létrehozni rá:

Javasolnám, hogy az eddig "Általánosban" lévő, IC szervezetekhez kapcsolódó Fórumok (mindazoké, akik - még - nem klánok) kerüljenek át egy külön fülbe (akár a klánfórumok címszó alá, külön fülbe, lévén az elvileg "rendek, céhek, iskolák, törzsek, szövetségek, társulatok stb").

Például így:
Klánok:
- Kárhozottak
- Tükrök
- Thargok
stb

IC szervezetek
- Az alkimista kisboltja
- Tolvajok és utcagyerekek
- Szörnyvadászok
stb.

Indokolás:
Az Általános fórum szerintem
- egyrészt túl általános az ilyen jellegű, tisztán IC szervezeti fórumok számára (lévén a Tharg Fórum és a Tolvajok fórum között annyi a különbség, hogy az egyik már megalakult, a másik még nem),
- másrészt könnyebben követhető, és főleg KERESHETŐ lenne azok számára is, akik egyébként nehezebben igazodnak el a meglehetősen burjánzó fórumfán.

Vélemény?

A hozzászólás írója (Kagan Thargodar) módosította ezt a hozzászólást, ekkor: 2015.01.13 13:48:13


5. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2014-03-10 20:32:03
 ÚJ
>Kagan Thargodar avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Törölt felhasználó
IC üzenetek: 2255
OOC üzenetek: 782
Shiro:

Próbáltuk sajna :/ (igazából majdnem mindent, most a külön "honlap"-nál vagyok, de az meg macerás és igen gyorsan betelik).

A chattel az a baj... ami a külső chattel is. Ctrl + F-fel is alig találom meg, ha egyáltalán megszólítottak. :)

A chat az chat, megy is benn a chatelés :)

Kagan

A hozzászólás írója (Kagan Thargodar) módosította ezt a hozzászólást, ekkor: 2014.03.10 20:32:17


4. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2014-03-10 20:29:27
 ÚJ
>Isurii Thargodar avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 1295
OOC üzenetek: 139
Nem, nem megoldható (próbáltuk), de ott egyszerűen elveszik az információ. :/


3. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2014-03-10 20:27:40
 ÚJ
>Moderártor (inaktív) avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 0
OOC üzenetek: 20
Privát chatszobával sem megoldható? Kagan már nyithat saját chatszobát, ahová azt hív be, akit akar. A tagoknak meg legfeljebb ki lehet adni, h ne szemeteljék tele. :)


2. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2014-03-09 19:09:42
 ÚJ
><b style='color:#c03010'>Mesélő (inaktív)</b> avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Mesélő
IC üzenetek: 231
OOC üzenetek: 163
Jómagam teljes mértékben támogatom az ötletet, és a klánfórumhoz feltétel lehetne, az ami a helyszínhez is, hogy a klánnak legyen 10 aktív tagja, és feltétel lehetne az is, hogy a klán IC már működjön, mert elég sok klán kezd el indulni mostanában, de valahogy igen kevés jut el az IC aktivitásig.

Én valahogy úgy képzelem el, hogy egy olyan kiválasztható rész, mint a Fejlesztések/Általános/...., csak ennek a neve Klánok lenne, és egy olyan helyre dobna, ahol ki lehet választani a klánok közül, melyiket szeretnénk épp megnézni. Ezután egy olyan részre lehetne menni, ahol maguk a topikok vannak, ide már csak a tagok léphetnek be, akiket a klán vezetője határoz meg(Egy listára felírja a karakterszámukat, úgy mint chaten a privát szobáknál.), ezen belül lehetne egy meghatározott számú topik, ahol a klán megbeszélheti a dolgait.


1. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2014-03-06 22:07:15
 ÚJ
>Kagan Thargodar avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Törölt felhasználó
IC üzenetek: 2255
OOC üzenetek: 782
Üdv!

Szeretném kérdezni, hogy technikailag megoldható-e a "klánfórum" megalkotása, illetve ha igen, akkor annak bevezetése.

Indokolás: igen nehéz (lehet, hogy csak számomra) 10 főnél nagyobb csoportot koordinálni, a chaten folyamatosan elvesznek az információk, a külső megoldások (FB, gmail, stb) nehézkesek és túl "személyesek", a jelenleg elérhető nyilvános fórum pedig nem elég szeparált és mindenki számára látható.

Amire szükség lenne:
egy fórum,
- amit csak a meghívottak (aka klántagok, csoporttagok, stb) látnak
- csak ők tudnak bele hozzászólásokat írni
- a csoport "vezetője" (is) tud moderálni

Kagan

A hozzászólás írója (Kagan Thargodar) módosította ezt a hozzászólást, ekkor: 2014.03.06 22:08:48


1-13