Nincs játékban - Szolgálati terület
Karaktered neve: ---       Rangod: Nem bejelentkezett felhasználó       Pénzed: --- arany     
Varázsitalaid: Neked nincsenek varázsitalaid!


Üdvözlünk!

Ez itt a www.Lanawin.hu weboldal játéktere. Egy fórumos szerepjáték. Te nem vagy bejelentkezett állapotban, ezért nincs jogod ténykedni a fórumon. Csak olvasni tudod a hozzászólásokat, semmi mást. Ha szeretnéd kipróbálni milyen is a fórum valójában, átélni izgalmas kalandokat, varázslatokat tanulni, bájitalokat vásárolni, egyedi karaktert létrehozni, felszereléseket kovácsoltatni, vagy küldetéseket végrehajtani, akkor regisztrálj bátran, ne habozz. Miután regisztráltál, és beléptél minden funkciót elérhetsz. Lehetőséged lesz részt venni a mesékben, vagy csak spontán játszani a megalkotott, mesés világban. Felkutathatod a város rejtélyeit, és részese lehet egy olyan fórumos szerepjátéknak, ahol a játékosok kényelme, és a játék élvezete a legfontosabb.

Vissza a főoldalra!
Nincs "nagyobb" helyszínSzolgálati területNincs "kisebb" helyszín
Ezen a helyszínen lehetőséged van edzeni! Kattints ide, hogy edzhess!


<< Előző oldal - Mostani oldal: 8 (141. - 160. üzenet) - Első olvasatlan beíráshoz >>Oldal váltása: - Következő oldal >>

160. hozzászólás ezen a helyszínen: Szolgálati terület
Üzenet elküldve: 2019-06-05 08:06:02
 ÚJ
>Ralas Drayte avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Törölt felhasználó
IC üzenetek: 520
OOC üzenetek: 10

Játékstílus: Vakmerő

//Forró helyzet//
//Ralas, Darelld, Zammiria, Dreyia//

*Az eddigi tervezést és torzsalkodást végre felváltja a cselekvés is, bár Dreyia bizonyára azt gondolja, Ralas töketlensége miatt történik ez. Nos. Teljesen mindegy mit gondol, egyelőre kinevezésére nem került sor, bár Ralas ezt elsiette volna, megállították. Szerencsére. Mert a határozott és célirányos cselekedet mellett nem engedhető el a hűség és az alázatosság fogalma sem, akkor is, ha egy vérbő mélységiről van szó. Ralas nem várta el soha senkitől, hogy a lába előtt csússzon... de azt el fogja, hogy a személyzet és mások előtt _soha_ ne kérdőjelezzék meg ilyen hangnemben az utasításait. Ha ez működik, remek, lesz egy kiváló alkalmazottja, ha nem, akkor pedig megválnak egymástól. Ez szolgálja a jövőt. Amint fejben lepörgeti a várományos beszélgetést, közben Dreyia már Rellával karjában siet ki a szobából. Ralas csak bólintással jelzi, hogy nyugtázta a történteket, egyébiránt az oltásba száll be, nem foglalkozik azzal, hogy Dreyia mit csinál, vagy mit nem csinál a lánnyal, a személyzetnek csak kószán bólint, hogy beszállhatnak az oltásba, hiszen jelenleg már csak ez a feladat van hátra, Rella ápolásán felül. Amint a szobában már nem adódik izzó parázs, még egyszer körbenéz, s a távozó füst után pillantva, mocskosan, füstszagúan törli meg homlokát.*
- Remek. *Mondja csendesen, majd mosolyt erőltetve magára az esetleg körülötte állókhoz fordul.*
- Nagyszerűen dolgoztatok, köszönöm nektek! Nélkületek most nem állnánk ebben a patinás épületben, csupán talán a romjai között. Az iroda takarítással ma nem kell foglalkoznotok, ráér holnap. Mindenki tisztálkodjon meg, majd kinek tart még a műszakja, szusszanjon egyet és álljon be dolgozni, a takarítók a folyosóval kezdjék. Emellett a vendégek nem várnak.
*Hangja határozott, de kedves ugyan.* Aki részt vett az oltásban egy heti bérrel többet fog kapni a hónapban. Most van még egy kis dolgom, aztán mindenkit megfizetek. Köszönöm! *Fejezi be, aztán Darelld felé fordul.*
- Darelld! A két őr elég a hátsó ajtóban, egy rövid ideig még hagyjátok nyitva. Menj abba a szobába, ahová Dreyia, Tse'Re'lát vitte és őrizd, kivont fegyverrel. *Lassan emeli fel tekintetét, s el is indul a mélységi lányt megkeresve, majd csendesen szólal meg, kifejezéstelen tekintettel.*
- Dreyia, köszönöm a munkádat, itt már nincs rád szükség. Kérlek menj ki és a külső mulatságot biztosítsd, segíts a többieknek! *Megvárva a lány válaszát, s míg elmegy, majd miután a kiégett iroda ajtaját visszahajtja, Darelld után kíván menni az irodába, ahol a lány is fekszik. Ha beér, a kuktát Zammiriáért küldeti, csak és kizárólag Darelld maradhat bent vele, hogy itt várják meg Zammiriát. Dönteniük kell a gyújtogató lány sorsáról, emiatt máris feszült. Nem engedheti meg, hogy a személyzetből bárki azt gondolja, a Sellőházban bárki bármit megtehet büntetlenül. Sőt. Későbbi céljai szempontjából ez kifejezetten hátrányos lenne. Halkan felsóhajt.*


159. hozzászólás ezen a helyszínen: Szolgálati terület
Üzenet elküldve: 2019-06-04 09:36:04
 ÚJ
><b style='color:#c03010'>Mesélő (Hádész)</b> avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Mesélő
IC üzenetek: 575
OOC üzenetek: 10

Játékstílus: Szelíd

//Forró helyzet//
//Folyosón//
//Ralas, Darelld, Zammiria, Dreyia//

*Ralas és Dreyina közötti feszültség a személyzet többi tagjára is ráragad, de szerencsére a férfi nem kezdi el most rendezni a dolgot, hanem a feladatukra koncentrál.
Az érkező férfi kurtán bólint és elindul vissza, az idősebbik marad a folyosón az oltócsapat mellett, bár egyelőre most tétlenül állnak, kezükben víztől csöpögő rongy és ijedt szemekkel figyelik még mindig a mélységi nő és Ralas nézeteltérését.
Végül végre az ajtó kinyitására is sor kerül. Szerencsére az ajtók a folyosóra nyílnak, bár nem tudnak a benti akadályról, így sikerül kinyitni az ajtót. A zár nem sérült meg, az ajtó gond nélkül nyílik, ám Ralad jól gondolkodott, a hirtelen beáramló levegőtől a hatalmas lángnyelvek csapnak ki az ajtón a folyosóra.
Ugyan senkit sem éget meg közvetlenül, aki nem mozdul elé, mert a férfi gondolt erre, ám a hirtelen kiáramló hőt mind megérzik. El kell telnie pár pillanatnak, mire egyáltalán az ajtó közelébe lehetne menni, de aztán Ralasnak feltűnhet, hogy az ajtóba egy bútort toltak és azt gyújtották fel. Biztosak lehetnek benne, hogy nem véletlen tűz áldozatává vált az iroda. Az ajtó is lángok már, a tűz lángnyelvei már elérték, megfeketedett, de a fa nem égett át, azzal jobb vigyázni, de a megbeszélteknek megfelelően a készenlétben lévők máris egy vödör vizet zúdítanak rá. A folyosót gyorsan megtölti a sistergő gőz és füst elegye, amely a terveknek és az előkészületeknek megfelelően a nyitott ajtó felé kezd áramlani.
A folyosón szükség lesz a rongyokra, mert sűrű füst teríti be a párás, nehéz levegőt. A hátsó ajtónál álló Darelld és a két ember felkészülten várja az ajtó kinyitását és érkezik is a füst, a folyosó plafonját beterítve áramlik kifelé, füstbe vonva a folyosót, de nekik semmi problémájuk nem akad vele, ha nem kívánnak belemenni, bár nekik is van vizes rongyuk.
Dreyia túl gyorsan mozdul az ajtó kinyitásakor. Talán csak a tettvágy, a Ralasszal való vita utáni feszültség robban ki ilyen módon belőle, de amikor a férfi kinyitja az "ótvar" ajtót, máris előtte terem, megelőzve így Ralast, de előre nem tudhatta, hogy akadályba fog ütközni. Azonnal észleli a kicsapódó lángokat, ösztönösen mozdul, hogy elkerülje őket. Hatalmas szerencséje van, hogy sikerül időben elmozdulni és nem kapja el a felsőtestét a kicsapó láng, a vizes rongyok jó szolgálatot tesznek, de hirtelen tudatában lesz, hogy akár súlyosan össze is éghetett volna.
Amikor elülnek a lángok, Ralasszal együtt gyorsan elhárítják a lángoló akadályt az ajtóból, a folyosóról jön a víz, a sistergő gőztől fojtogatóvá válik a levegő.
A mélységi lány görnyedve préseli be magát a füstölő-gőzölgő ajtókereten és a még itt-itt lángoló fotel mellett megy be a szobába. Az iroda nem nagy, az asztal mellett, az egyik könyvespolc alatt meg is találja Tse'Rel'la eszméletlennek tűnő testét. Ott nincsenek lángok, a tűz nem érte el szerencsére a könyveket, ám nem is a tűz lehet a eszméletlenségének oka. Talán az adrenalin, amely a testében pezseg, de sikeresen felkapja a lányt a padlóról és máris siet vele kifelé, miközben a kintiek megkezdik a maradék tűz eloltását.
A folyosón csak a konyha, mosókonyha, raktárak és Zammiria zárt irodája van, de mind kevésbé füstös, bármelyik alkalmas az ájult lány elhelyezésére. Az egyik vizet hordó, oltó, a kukta bemegy mellé, de azon kívül, hogy figyeli és szól, ha mozgolódna, nem nagyon tud mit tenni vele.
A folyosón közben, hála az előkészületeknek, tovább folyik a tűz oltása. Dreyia a hátsó ajtónál vált pár keresetlen szót Darelldel és a kint lévő kettővel, kérdőn és eléggé haragosan néznek az utasítást adó mélységire, de Darelldre bízzák a helyzet rendezését.
Mire a sötételf nő visszaér a folyosóra, a tüzet már eloltották, ott van Ralas, akkor jelenik meg az emelet felől Zammiria, a szakács és a hentes épp az utolsó két vödör vizet locsolják rá a füstölgő, elfeketedett és szinte felismerhetetlen fotelre.
Az irodában nagy a kár, az ajtó valószínűleg teljesen tönkrement, a padlót és a fal nagy része is cserére szorul, a plafon deszkái is jócskán megfeketedtek. Sűrű füstszag van, amit valószínűleg nagyon sokáig nem fognak tudni kiszellőztetni innen.
Tse'Rel'la egyelőre nem tért magához.*

//Az emeleten//

*Zammiria megkapja válaszait, s talán elégedetlen, de egy Sellhőházhoz hasonlatos helyen sem dolgozhat egyszerre több tucat alkalmazott, a sikeres és nyereséges üzletnek ez is része, hogy egyszerre csak annyi alkalmazott legyen munkában, amennyi szükséges.
Az egyik személyzetes elmegy a folyosóra szólni, a másikkal a vizet hordják. Ha sietnek és nem ütköznek akadályba, pár perc alatt lehet pótolni a vizet. Amikor először visszaérnek a szobába, érezhetően felerősödött a füst szaga, talán odalent Ralasék kinyitották az irodát, de ezen kívül semmi mást nem tapasztal. A padló kap még a vízből és ha a mélységi nő szeretné, visszamehet a folyosóhoz, ám addigra már valószínűleg túl lesznek a kalandosabb részeken.*


158. hozzászólás ezen a helyszínen: Szolgálati terület
Üzenet elküldve: 2019-06-03 17:33:11
 ÚJ
>Dreyia Linkelstar avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Haladó játékos
IC üzenetek: 284
OOC üzenetek: 16

Játékstílus: Megfontolt

//Forró helyzet//
//Folyosón//
//Ralas, Darelld, Zammyria, Dreyia//

*Ralas kiosztása pont úgy sikerült, ahogy tervezte. A férfi ugyan tudott hasznosat is mondani, de szereti a biztonságot nagyon túlzásba vinni. A férfi szemében harag villan, de ez lényegtelen hisz a férfi maximum tombolhat a sérült lelke miatt. Viszont a figyelme az ajtóra és a mögötte lévő tűzre koncentrál. Amikor Ralas végre kinyitja azt az ótvar ajtót, már előtte is terem és a fotelt rugdossa félre az útból. Dreyia elszámol tízig, és nem rúgja a leendő főnökét a lángoló fotelba, holott erős késztetést érez rá. Amint a férfi kitér végre az útjából, a vizes plédet a fotelra dobja ezzel is csökkentve a lángoló felület hevességét. A szolgák ha nem hülyék, ahogy ő belép, öntik is rá a fotelre a vizet. Dreyia görnyedve, de felkészülten keresi a lányt, aki a szekrény előtt hever ájultan. Felkaphatná, de perpillanat inkább egy lángoktól mentes terület felé húzza, ezzel is késleltetve a lány megfulladását. Első látásra csak eszméletlen, de ha magához tér lehet, hogy lesz még némi szundizása mert ájultra fogja pofozni. De most ezen nem kezd el töprengeni. Amint lehetősége van az eszméletlen lányt felvenni, megteszi, és kisiet vele a füst marta szobából, átadva a tűzoltóknak a terepet. Rellát egy közelebbi, de szellős szobában ejti le az ágyra, majd az egyik rettegő alkalmazottat a kettőből bezavarja az beteg mellé. Ha ő marad mellette a fiatal nő nem éli túl a dolgot. De Ralas áll a prioritás elején, nem a flúgos piromán kislány. Beszáll a tűzoltásba, pontosabban a vízhordó körbe, hisz ezek csak emberek akik lemerevednek ha tüzet látnak. Ő meg még sokáig tervez itt dolgozni, akkor is ha a főnöke a bokáit markolászná. Aztán felmordul és a kijáratnál pihenő hármasra morran.*
-Egy ember is bőven sok perpill ide, egyikőtök beszáll a vízhordó tevékenységbe. Mozgás nem azért kapod a fizetést, hogy a falat támaszd. Mi a nyavalyát kell őrizni egy kiszálló füstön.
*Morran élesen, majd Darelld mellett vízért siet, hogy hamarabb elfojtsák a tüzet. Néha az eszméletlen lányra is ránéz, ha mozgolódni látja akkor vissza fekteti az ott levő szolgával. Beszélgetni nincs nagyon kedve, de végre enyhül a veszély végre.*

A hozzászólást Anomália (Adminisztrátor) módosította, ekkor: 2019.06.09 17:45:19, a következő indokkal:
Előtt hosszú Ő. Bőven hosszú Ő. Ne rövidítsd, írd ki szépen, hogy „pillanat”. Rúgja hosszú Ú. „Siet, hogy” vessző kell. Kisiet egybeírandó. Beszáll egybeírandó. Mellett két T. Ránéz egybeírandó.157. hozzászólás ezen a helyszínen: Szolgálati terület
Üzenet elküldve: 2019-06-02 07:36:05
 ÚJ
>Zammiria Rykoven avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 510
OOC üzenetek: 6

Játékstílus: Vakmerő

//Forró helyzet//
//Ralas, Darelld, Zammiria, Dreyia//
//Emeleten//

*Hogy jól döntött-e a dézsa felől, csak az idő mondhatja meg. A megelőzést nem akarja félvállról venni, a tűz még lehet nagyobb, gyorsabban terjedő. Egyelőre nincs nagy füst az épületben, ami jelezhetné azt, hogy a tűz kicsi volt, és megbirkóztak vele, ezért csak lassan terjed szét a fullasztó gomolygás, de az is lehet, hogy még nem jutottak be, akkor pedig nehéz felmérni a következményeket. A konyhalány válaszát csalódottan fogadja, sóhajt egyet, de látva félszegségét kissé elmosolyodik és lágyít a hangján.*
- Jól van. Köszönöm a felvilágosítást. Akkor menjünk a legközelebbi vízforráshoz!
*Megindulhatnak kocogva, s feltételezhetően a mosodában kötnek ki, ahol ezek szerint nincs éppen senki. Vissza szándékozik menni az irodához, zavarja, hogy nem tud semmit az ott történtekről, s bár a jelenlegi problémára igyekszik fókuszálni, ott lappang tudatában, hogy hamarosan Rollen is visszatérhet a pénzért. Meg akar bizonyosodni egy-két dolog felől, mielőtt a lányra bízná a feladatot. Például az út hosszáról, amit egy-egy körben meg kell tenni, s nem árt még egyszer látnia a szobát sem, hátha másképp fest, mint ahogy hagyták. Ha közben visszatérne valaki a hírekkel, vagy valaki olyannal találkoznak, aki befogható, akkor az ő kezébe adja a vödröket és megkéri, hogy segítsen helyette a lánynak, s azonnal jöjjön egyikük jelezni, ha változás állna be a fenti szobában. Ez esetben visszasiet a tűzfészekhez. Ha nem találkoznak senkivel, akkor még egyszer visszamegy az emeletre töltött vödrökkel vizet locsolni.*


156. hozzászólás ezen a helyszínen: Szolgálati terület
Üzenet elküldve: 2019-06-01 08:07:37
 ÚJ
>Darelld Oryw [KKK] avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Haladó játékos
IC üzenetek: 234
OOC üzenetek: 2

Játékstílus: Vakmerő

//Forró helyzet//
//Folyosón//
//Ralas, Darelld, Zammiria, Dreyia//

*Az ajtó biztosított, a két őr azt csinálja, amit mond. Van ideje, hogy a folyosón lezajló vitát megfigyelje, talán nevét is meghallja. Még, ha egyet is ért Dreyiával, Darelld nem testőr. A Sellő biztonsága és a bent dolgozóké biztos, de nincs felhatalmazása arra, hogy a vezetés döntése ellen cselekedjen, még, ha az balgaságnak is bizonyul. Nem ismeri főnöke képességeit, de látatlanban nem is kérdőjelezi meg azokat. Maga a nyugalom és a csend. Aprót bólint arra, mit Ralas mond, így felkészül arra, ha Zammiria kisasszony visszatér és bármelyik főnök erre utasítást ad, akkor elfoglalja új felállítási helyét, de még nem most. Most az őrzés a feladata.*
- Készüljetek, hamarosan jön a füst! *Jelzi a másik kettőnek, s ha teheti egy vizes rongyot látványosan
feltesz az arcára, majd biccent a másik kettőnek is, hogy tegyen így. Nem számít, hogy ezt külső szemlélő észreveszi, hisz vélhetően a kitóduló füstöt is látni fogják. Érthető lesz.*


155. hozzászólás ezen a helyszínen: Szolgálati terület
Üzenet elküldve: 2019-06-01 08:02:13
 ÚJ
>Ralas Drayte avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Törölt felhasználó
IC üzenetek: 520
OOC üzenetek: 10

Játékstílus: Vakmerő

//Forró helyzet//
//Folyosón//
//Ralas, Darelld, Zammiria, Dreyia//

*Folyamatosan feszül az állkapcsa miközben Dreyia beszél, arca a korábbi nyugalom ellenére elsötétül, keze ökölbe szorul. Soha nem beszéltek vele még így, a személyzet egyetlen tagja sem. Nincs idő arra, hogy megfelelő reakciót adjon rá, de annyi bizonyos, semmi sem jogosít fel senkit arra, hogy a saját bordélyában, a saját személyzete előtt így reagáljanak akármilyen tervére is. Ellenvélemény lehet, de a szemtelenséget nem tűri.*
- Ezért még számolunk! *Sziszegi fogai között, majd kifújja a levegőt.* De nem most. *Villámló tekintete a mélységiébe fúródik, azért ahhoz a pofonhoz neki is lenne egy két szava, szerencsére elég jó kondícióban van ehhez. A pillanat hevében érkeznek a dézsával.*
- Rendben! *Erőltet mosolyt magára, ami a megkönnyebbüléstől nem is nehéz, hisz Zam jól van.* Egyikőtök menjen vissza kérlek és szóljon neki, hogy lejöhet, ha úgy látja. Most már alulról intézzük. *A kezére rongyot teker, az imént is megperzselte, legalább hűsíti kicsit, majd Dreyiára néz:*
- Darelld az ajtónál marad, védeni kell, _még_ nem bízom másban. *Köpi ki dühösen.* Ha Zam visszaér, majd idejöhet, de nem várunk. *Hajlik némi kompromisszumra, bár nem tudja értékelni, hogy a védelmében beszéltek így vele. A falhoz áll, majd oldalról próbál benyitni a szobába, hogy az esetlegesen kicsapó lángok ne égessenek meg senkit. Annyira bizonyosan sikerül, hogy a tűz levegőt kapjon, s a kezdeti fellobbanás lanyhuljon, ezt megvárja, s ha akadályba ütközik, befordul az ajtó elé, hogy lábát megemelve hatalmas rúgásokat mérjen az esetleges akadályokba. Ha sikerül talán szabadabb az út és Dreyia elvégezheti, mit az imént felsorolt. Darelld nélkül.*
- Hozd ki! *Üvölti a nőnek, s, ha akciója sikerül hátrébb lép, semmi ideje nincs arra, hogy most torzsalkodjanak. Az ráér később. Ha a mélységi pedig a füstben egyedül akar kódorogni, hát tegye.*

A hozzászólást Anomália (Adminisztrátor) módosította, ekkor: 2019.06.03 15:44:02, a következő indokkal:
Kérésre.154. hozzászólás ezen a helyszínen: Szolgálati terület
Üzenet elküldve: 2019-05-29 18:11:29
 ÚJ
><b style='color:#c03010'>Mesélő (Hádész)</b> avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Mesélő
IC üzenetek: 575
OOC üzenetek: 10

Játékstílus: Szelíd

//Forró helyzet//
//Folyosón//
//Ralas, Darelld, Zammiria, Dreyia//

*Tervezésből jelesre vizsgázik a társaság, már csak a gyakorlatba kell átemelni az elméletet és véghezvinni, amit lehet, menteni a menthetőt. A folyosón Ralason, Darellden és Dreyián kívül csak két ember tartózkodik a személyzetből, ketten a vizet hordják egyfolytában. Ennyien vannak, a többiek az emeleten vannak vagy a fogadóteret ürítik ki, esetleg a fürdőt az utasításoknak megfelelően. Ralasnak velük kell beérnie.
Van már ott víz, eláztatott törölköző és egyéb rongyok. Ha minden igaz, mindenkinél van egy vizes rongy, hogy az arca elé vehesse és minden készen áll az ajtó kinyitására és a veszteségek mérséklésére. De mindez még csak elmélet.
Ralas kiosztja az utolsó utasításokat, ám csak egy fejszéjük van, a kukta egyet tudott hozni a konyháról, a másikért nem szaladt el senki a nagy rohanásban.
Darelld a hátsó ajtónál strázsál két másik kardforgatóval, a fickók csak azért idegesek, le ne égjen a Sellőház és oda legyen a munkájuk. A kardjukból megélnének, de az ő hivatásukban egy ilyen munkahely, mint a Sellő, nyugdíjas állás. A férfi Ralas hangját hallja, aki a kulcsokat kéri tőle. Csúszik is a kulcs a kövön, csaknem egészen Ralasig, majd Darelld visszafordul a hátsó kijáratnál lévő utcára, de ott nem sok sétáló akad éppen.
Dreyia úgy tűnik, megelégelni látja a sok tervezgetést és gondolkodást a cselekvés rovására. Sok beszédnek sok az alja, tarthatja, mert magához ragadná az irányítást Ralasszal szemben. Mélységihez híven karakánul kezdeményez, kérdés, a főnök mennyire lesz vevő ilyesmire.
A kulcs érkezik, Ralas a zárba illeszti és látszólag gond nélkül sikerül kinyitnia, bár a fém kilincs forrósága égeti a kezét. Nem látható sérülés, olyan, mint amikor forró kemencébe nyúl az ember, ha sokáig tartja ott, megég, de ha csak pár másodpercig, akkor csak kipirosodik.
Ám a tervek nem egyeznek. Ralas azt szeretné, ha Dreyia nyitná az ajtót, Dreyia pedig azt, hogy Ralad, így vállalva oroszlánrészt a feladatból és eltérítve a közvetlen veszély közeléből a főnököt.
A bokafogás, a kúszás, a lepedőzés, minden csak elmélet, ahogy az is, hogy Ralas odaadja-e a mélységinek a fejszét, hisz az átadásba neki is van beleszólása.
Az ajtó zárja tehát már kinyitva, mögöttük két személyzeti tag tágra nyílt szemekkel, fehérre váltan hallgatja a főnök és beosztottja vitáját.
Az is kérdés, hogy Darelld hajlandó-e Ralas utasítása ellenére elhagyni a hátsó ajtót és Dreyia "parancsára" eltávolítani az ajtó közvetlen közeléből a főnököt. Egy dézsa vízzel ketten jönnek, ők Zammiriához indultak az emeletre, de a mélységi lány visszaküldte őket ide.*
- Azt üzenik, odafönt nincs tűz. *Lihegi a szakács, ahogy közelednek.
Újabb hasztalan másodpercek peregnek le a képzeletbeli homokóra keskeny derekán.*

//Emeleten//

*Zammiria összetalálkozik a dézsásokkal, akik izzadtan, csatakos homlokkal hurcolják a vizet, majd biccentve az utasításra indulnak a személyzeti folyosó felé a dézsával tovább.
A konyhalány ijedt, kipirosodott arccal fordul felé a kérdésére.*
- Nem tudom, naccság'. *Jön a félős válasz.*
- Akik a konyhában voltak, már ott vannak, a több'jek a fürdőben, de azok sellők. Ilyenkor nincsen bent mosónő, mert a mosást éjjel csinyájuk, meg a takarítást is.
*A Sellőház személyzete is véges, egy műszakban nem dolgoznak túl sokan. A konyhán négyen, egy szakács, egy kukta, egy kisegítő, ő maga és egy hentes. A fürdőben csak a sellő-lányok dolgoznak, ő szokott átmenni takarítani, ha szükséges, de azt is inkább éjjel végzik, a másik műszak. A vendégtérben Cahressen, Madyn kívül Khul'ie és Alfonz szokott szolgálatban lenni, van egy zenész is, de az régóta nem látta. Darelld-del két őr van kint a hátsó ajtónál, a többi őr estére szokott jönni, amikor a mulatságok vannak, akkor kell komolyabb védelem a sellőknek. Így is már tucatnál többen vannak egy nappali műszakban, mindenkinek van már dolga.
Így kénytelenek ők hordani a vizet az emeletre vagy egyedül hagyni a konyhalányt és visszamenni a folyosóra, Ralasékhoz.
Zammiriáé a döntés.*

//Ralas irodája//

*Tse'Rel'la odabent még mindig eszméletlen. A sűrű füst lassan betölti az egész helyiséget így, amíg a lányt nem viszik tiszta levegőre, nem is fog magához térni. A legrosszabb esetben füstmérgezésben és oxigénhiányban veszi életét, pedig a segítség közel, éppen az ajtó túloldalán.*


153. hozzászólás ezen a helyszínen: Szolgálati terület
Üzenet elküldve: 2019-05-28 11:41:56
 ÚJ
>Dreyia Linkelstar avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Haladó játékos
IC üzenetek: 284
OOC üzenetek: 16

Játékstílus: Megfontolt

//Forró helyzet//
//Ralas, Darelld, Zammiria, Dreyia//

*Ralast legszívesebben a háta közepére se kívánná, de ő a tulajdonos. Most viszont nem több mint akadályozó tényező. Ideje távol tartani a férfit mielőtt kiütné az akadékoskodása és tökölése miatt. De úgy dönt magához ragadja az irányítást mielőtt leégne a fogadó.*
-Na akkor tisztázzuk bokafogás kizárva. Egyrészt mert belehalunk a dologba mielőtt kihoznánk a bent lévő sérültet. A másik ami eszembe jutott, hogy maga hátrébb áll az ajtótól, mivel maga a tulajdonos. Ezért mint ilyen, távol áll holmi tűzoltásától. Meg se lássam az ajtóban, mert Rella után magával csevegek el, holmi felelőtlen viselkedésről. De most első a tűz, és a biztonság. Darelld a főnököt kísérje biztos távolságba, mert nem fog nekem hőst játszani a fizetésem kiadója.
*Elveszi a fejszét Ralastól, majd beleadja az egyik férfi kezébe.*
-Darelld miután Ralast távol tolta, jöhet ajtót nyitni. Kérek egy törölközőt, amit az arcom elé köthetek. Jut eszembe, mindenki kössön törölközőt az arca elé miután azt bevizezte. Hasznos a légzésért. *Gyanítja hogy, Ralas is részt fog venni a mentésben ha akarja ha nem. De a tűz közelébe nem engedi a férfit. Viszont az ajtó mögött elfér, ott nincs útban. Dreyia elveszi az egyik vizes plédet, a saját tervének megfelelően. Ralasra néz.*
-Ne felejtsd boka tapi nincs, a füst ki fog törni, így nem fogok hasalni. Berontok és a közeli tűzfészek lesz a célpontom, ezzel is csökkentve a füst terjedését. A pléd lesz köztem és a tűz közt, épp ezért vizeztem be. Aki nyit, az készüljön, nincs időnk vacakolni. Vödrösök mögém, ha megégek, pár pofont ki fogok osztani. A kosz meg a víz nem érdekel, de oltsuk el végre ezt a nyamvadt tüzet.
*Ezzel felkészül arra, hogy az ajtót kinyissa Ralas, gyorsan felmérve a terepet a közeli tűzre mozdulva a pléddel igyekszik elfojtani a lángot és a tüzet is. Remélhetőleg érkezik a víz is, hisz történhet bármi baleset. De akkor se engedi a főnökét veszély közelébe. Így ha fel kell pofozza, hogy távol maradjon a balhétól, megteszi. De most a tűzre koncentrál.*

A hozzászólást Anomália (Adminisztrátor) módosította, ekkor: 2019.06.09 17:58:52, a következő indokkal:
Mielőtt hosszú Ő. Kísér hosszú Í. „Meg után” ez micsoda? Mindegy, miutánra javítottam. Idő hosszú Ő. Beront egybeírandó.152. hozzászólás ezen a helyszínen: Szolgálati terület
Üzenet elküldve: 2019-05-28 00:38:08
 ÚJ
>Zammiria Rykoven avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 510
OOC üzenetek: 6

Játékstílus: Vakmerő

//Forró helyzet//
//Ralas, Darelld, Zammiria, Dreyia//

*A még át sem vett Sellő megmentése céltudatossá és fókuszálttá teszi. Nem áll meg aggodalmaskodni vagy bosszankodni a következmények fölött, azt letudta a konyhához vezető úton. Röviden fogalmazza meg a teendőket a konyhalánynak, hogy hatékony csapatban tudjanak együttműködni. Persze egy "kérlek"-kel megtoldva az elején, hiszen értékeli a segítséget, és tán a lány zavarából is érzékel valamennyit. A hangja nem kemény most sem, a szokásos simulékonyság helyett viszont határozottság csendül benne. Megkönnyebbül, mikor megtalálják a szobát, gyorsabban, mint remélte, s jobb állapotban. Mosolyban oldódik fel komoly arckifejezése.*
- Ez még nem olyan rossz.
*Nem akar viszont könnyelmű lenni, inkább locsolgassák fölöslegesen, mint hogy innen terjedjen tovább a tűz. Feltehetően azt a dézsát várják a tűzfészeknél, amellyel összefutnak, ezért nem abból merít. Úgy ítéli, hogy nekik több idejük van, a víz fontosabb az irodánál. Ellenben néhány szót küld társának a két férfival.*
- Ralas úrnak üzenem, hogy a fenti szoba rendben van, még nem tett benne kárt a tűz! Alig érezni a füstöt és némi meleget.
*Aztán a lányhoz fordul élénk figyelemmel.*
- Hol a személyzet többi része? Odavezetnél?
*Minthogy a mosodába és a fürdőbe a konyhából korábban nem tudott senkit elküldeni üzenetével, talán még nem is riasztotta őket senki. Elsőként a mosodát szeretné látni, ha a lány megkérdezi. Szeretné átadni a vízhordás feladatát, és esetleg újabb segéderőt verbuválni az irodához, amit maga is szeretne közelebbről megnézni. Persze meghagyva, hogy azonnal jelentse egyikük, amint változik bármi a fenti szobánál. Nem tudja, hogy nem fogtak-e már be mindenkit, de vízért akkor is menniük kell valahova, miután a dézsát elengedte. A kulcsfontosságú feladat odalent van, ahogy a nagyobb veszély is, így jobb szeretne lent lenni. Ha viszont nem találnak befogható embert sem a mosodában, sem a fürdőben, akkor egyelőre marad a lánnyal vizet hordani.*


151. hozzászólás ezen a helyszínen: Szolgálati terület
Üzenet elküldve: 2019-05-27 15:30:18
 ÚJ
>Darelld Oryw [KKK] avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Haladó játékos
IC üzenetek: 234
OOC üzenetek: 2

Játékstílus: Vakmerő

//Forró helyzet//
//Ralas, Darelld, Zammiria, Dreyia//

- Ne legyetek ellenségesek, de túlságosan barátságos arcot se vágjatok, mintha csak rakodnánk és azt őriznénk! *Mondja ki csendesen az utasítást, miközben a hátsó utcafrontot fürkészi folytonosan. El akarja kerülni a kéretlen bámészkodókat, de azt sem akarja, hogy hanyatt homlok meneküljön mindenki. Ez pusztán egy átlagos nap, az átlagos Sellőben. Valami ilyesmit sejtethet az arca, mely természetesen higgadt, nyugodt és kimért. Olykor válla felett hátrapillant, s ellenőrzi a folyosót. Olybá tűnik, mintha kissé egy helyben topognának, bizonyára nem a tanácstalanság, sokkal inkább az óvatosság szüli az eseményeket.*
- Ez az fiúk, csak így tovább. *Dicséri meg az őröket.* Ha dől a füst, kissé előrébb kell húzódni, a kíváncsiskodókat udvariasan el kell hárítani. Konyhai baleset. Elég ennyit mondani, ha néha mosolyogtok az sem baj.
*Sóhajt egyet a két kardját markolászó marcona őrnek. Nem véletlenül ilyeneket keresnek erre a posztra, pont elég elrettentőek, viszont alkalmasint nem baj, ha jó modorból is leckét kapnak. Ralas hangja csendül fel, majd azonnal a nyakához nyúl, hogy az irodakulcsot leakassza és egy határozott mozdulattal próbálja a főnökéhez csúsztatni a folyosó kövezetén. Ha senki nem áll útban, könnyedén állítható meg, ha igen, hát majd továbbadják, ez nem egy eget rengető feladat. Egyébiránt továbbra is áll, visszafordulva fürkészi az utcafrontot, hogy senki se juthasson be, aki nem oda való.*


150. hozzászólás ezen a helyszínen: Szolgálati terület
Üzenet elküldve: 2019-05-27 15:21:24
 ÚJ
>Ralas Drayte avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Törölt felhasználó
IC üzenetek: 520
OOC üzenetek: 10

Játékstílus: Vakmerő

//Forró helyzet//
//Folyosón//
//Ralas, Darelld, Zammiria, Dreyia//

*Zam még sehol és egyre inkább érzi a helyzet súlyát. Vajon jól lehet, vajon megtalálja a szobát? Vajon már lángokban áll a tetőtér? Gondolatban túloz persze, de számos kérdés kavarog a fejében, s ilyenkor szívesebben készül fel a legrosszabbra. Most például rötön arra gondol, hogyha irodájának mennyezet leég, legfeljebb galériát építenek belőle. Mosolyát a képtelen elképzelésre alig tudja elrejteni és ez nem azt jelenti, hogy nem venné komolyan helyzetét, nagyon is oda koncentrál. Azonban e kép pont elegendő arra, hogy összeszedje magát. Darelld szerencsére az utasítást végrehajtja, s a folyosó végén nyílik az ajtó. Dreyiával hasznosnak bizonyul az egyeztetés, az ötletek és tervek egymást segítik, melyre határozottan biccent.*
- Az ajtót előbb kulccsal próbáljuk meg! Ha nem megy, jön a balta. Ketten fogunk nekiesni. *Néz a mélységi lányra, közben keze ügyébe veszi az egyik fejszét.*
- Mindenki a folyosón, kössön az arca elé vizes rongyot, a konyhába és egyéb helyiségbe vezető ajtót csukjátok be, amint dől a füst, hajoljatok le a földre, kerüljétek az útját! *Adja ki az utasítást a személyzetnek.* Csak a hátsó ajtó maradhat nyitva! * ~ Ha kell, majd kereszthuzatot csinálunk, de elvileg a füstöt kiszippantja a nyitott ajtó. ~ Gondolatban elképzeli az esetet, majd ismét a mélységi lányhoz fordul, de utána mégis mindenkihez szól.*
- Te ott! *Mutat egy vele érkezőre.* Kérlek, fogj magad mellé még vagy két embert és a vizes lepedőkkel álljatok készenlétben. Amint nyílik az ajtó, várjátok meg a kicsapó lángokat és azonnal dobjátok a plédeket a tűzre. Utána a többiek, köztük mi is Dreyia, sorban lendítsük be a vizet. Ha a plédesek végeztek utána folyamatosan hordják az utánpótlást a vízből! Mindent a tűzre. Ne kíméljétek! Ügyesek vagytok, minden rendben lesz! *Mosolyog határozottan a személyzetes brigádra.*
- Dreyia! Te mész be előre, amint biztonságosnak ítéled, kúszásban, ebben biztosan ügyesebb vagy, én majd fogom a bokád. Valaki az enyémet is fogja meg! Így biztosítjuk, hogy ne tévelyedjen el senki a füstben. Ha megvan, mit keresel, mozgasd meg a lábad és kihúzunk, a bent lévővel együtt. Az irodámba vidd be és várd meg vele Zammiriát, csukott ajtónál, addig ne csinálj semmit, csak, amit feltétlenül muszáj, hűtés s, a többi. *Hangosan fúj egyet, majd megrázza magát.* Remélem így jó lesz. Dreyia? Vélemény? *Nincs kétségbeesettség a szemében, mikor a lányra néz. Tudja, hogy jó társa akadt a feladatban, csak remélni tudja, hogy Madyék is ügyesen intéznek mindent.*
- Megoldjuk. *Bólint mosolyogva.* Darelld, a kulcsot! *Kiált a folyosó végére, s ha Darelld a kulcsot odahajítja, megpróbálja óvatosan kizárni az ajtót. Ha ez sikerül Dreyiára néz oldalra a falhoz húzódva.*
- Ahogy egy tűztérbe hatolnánk, durván kicsapó lángokkal... *Hívja fel a figyelmet.* nyisd meg kérlek az ajtót, majd ugorj félre. *Mondja, s vödröt készít a kezébe, majd a személyzetnek is int, hogy álljanak készenlétben.* Ha lecsendesült, jöhetnek a pokrócok, majd a víz! Utána megyünk mi. *Kacsint a lányra. Ha a kulcsos megoldás nem megy, akkor viszont nekiesnek a fejszével. Ekkor bizonyára tovább tart a történet.*


149. hozzászólás ezen a helyszínen: Szolgálati terület
Üzenet elküldve: 2019-05-27 13:02:36
 ÚJ
><b style='color:#c03010'>Mesélő (Hádész)</b> avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Mesélő
IC üzenetek: 575
OOC üzenetek: 10

Játékstílus: Szelíd

//Forró helyzet//
//Folyosón//
//Ralas, Darelld, Zammiria, Dreyia//

*Ralas tovább folytatja az utasítások osztását és a nyugtatást, mindenki tőle várja, hogy megmondja, merre legyen a menet, hisz tulajdonosként neki kell vállalnia a felelősséget a Sellőházban történtekért. Nyugalmának álcája repedezni kezd amikor a személyzet nagy része eltűnik és csak saját beosztottjai maradnak körülötte, ami nem csoda, hisz nem a szokványos problémák állnak fent az üzemeltetés körül, de sejthette, hogy nem lesz egyszerű feladata. Az egykori tulaj figyelmeztette, miféle nehézségek várnak rá, ha egy kikötőbeli üzlet működtetésébe fog.
Miután újabb vödör víz landol az ajtó előtt, remélve, hogy befelé is jut belőle, újabb utasítások és tanácsok jönnek, de érdemi cselekedet még nem történt az előkészületeken kívül. Mögötte sorban érkeznek a vízzel telt üstök, vödrök, de a felszerelés is véges, ám egy-két vödör víz mindig van kéznél, míg a kiürülteket újratöltik a konyhán.
Darelld miután válaszokat adott a felé intézett kérdésekre, majd végül az utasításoknak megfelelően a hátsó, vélhetően gazdasági bejárat felé indul, hogy azt kitárva, kivont fegyverrel őrizze a füst tervezett útjának biztosítását. Két őr áll mellette, hozzá hasonlóan készenlétben. A Sellőház hátsó bejárata felé kevesen járkálnak, akik pedig látják a kivont fegyverrel álló hármast, gyorsabb haladásra fogják és eltűnnek a széles sikátorból.
Zammiria és a tenyeres-talpas leány felmennek a hátsó lépcsőn, így nem kell a vendégtér felé menniük, az út is rövidebb, de a kipirosodott arcú leány a konyháról csak a mélységitől várja, hogy megmondja, merre menjenek. Annyira meg van szeppenve, hogy teljesen döntésképtelen, így irányítani kell.
A sötételf lánynak szerencséje van, a keresett szobát gyorsan megtalálják és nem lakik benne éppen senki, de így is percek teltek el, mióta elindultak.
A szobában enyhe füstszag van, a padló még nem forrósodott át, alig melegedett fel. Egy ilyen magas épület gerendázata nem vékony gerendákból készült.
A magukkal vitt vizeket a padlóra locsolják, bár első ránézésre feleslegesen áztatnak el mindent, de ez lehet, hogy csak elsőre tűnik feleslegesnek.
Lefelé menet két izzadó, hatalmas dézsával felfelé erőlködő férfiba, a pékbe és a szakácsba botlanak, akik hozzák a vizet. Tőlük tudnak vizet meríteni utánpótlásnak.
Dreyia is teszi a dolgát, kiegészíti Ralas utasításait a saját ötleteivel, de csak ötletelnek az ajtó előtt, cselekvésre nem kerül sor. Egy csapatnyi személyzet és belsős áll a lomhán füstölő aljú ajtó előtt, bentről már érezhető a meleg és az ajtó oldalain is kezd szivárogni a füst, az idő valóban fogy.*

//Ralas irodája//
//Tse'Rel'la//

*Az irodában a padlón fekvő eszméletlen lány a lángoktól biztonságosnak tetsző távolságban, enyhén összeégve és a füsttől és oxigénhiánytól ájultan egyelőre még él, de minden perccel csökken az esélye, ahogy a füst egyre jobban telíti meg a szobát. Ha állna, a sűrű, szürke füst már a combjáig ellepné, így viszont, hogy fekszik, még nem fenyegeti a fulladás veszélye.*


148. hozzászólás ezen a helyszínen: Szolgálati terület
Üzenet elküldve: 2019-05-26 15:09:44
 ÚJ
>Dreyia Linkelstar avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Haladó játékos
IC üzenetek: 284
OOC üzenetek: 16

Játékstílus: Megfontolt

//Forró helyzet//
//Ralas, Darelld, Zammiria, Cahress, Dreyia, Maydeleine//

*A helyzet egyre tarthatatlanabb lesz. Dreyia mérgesen veszi tudomásul, hogy odabent a tűz nem lehet olyan intenzív hogy az ajtót kikezdje. Ez viszont ötletet és reményt is ad hogy még nincs akkora vész mint gondolnák. Na persze ettől még tovább romolhat a helyzet.*
-Egy ember álljon a kinyiló ajtóhoz hogy a vízbe áztatott plédet az első közeli tűzforrásra dobja. A helyzet persze változhat attól függően hogy nyitjuk ki az ajtót. Egyelőre úgy tűnik, hogy csak forró a zár. A szerkezet még sértetlen. Ha túl forró lenne a dolog, akkor az ajtó pántjait feszítenénk le hogy bejussunk, fölösleges balta lengetésre nincs idő. Ez az ajtó megerősített, így csak három ponton gyenge. A zárnál és a pántoknál. Szóval fejszés társaság egyszerre fogja az alsó, és a felső pántot kilazítani. Így mögéjük áll be a plédes személy. De ez valószinű én leszek hisz egy kis tűztől még nem félek, ha nem állok meg a tűzben maximum kicsit felholyagzódik a bőröm. Többet nem árthat. De hogy kontroláljuk a füst irányát, amint Ralas vissza ér, a Sellőbe vezető összes ajtót bezárjuk. Így a füst a vendégfogadó területére el sem fog érni. De egy ajtót nyitva hagyunk, hogy arra távozzon a füst. *Bök az istálló illetve a fogadó épületének nyílt terére vezet.*
-Tehát a füst se a konyhát, se az ételek felé nem jut el, bár szeretem a füstőlt húst, de nem ebben a formában. *Ekkor érkezik Ralas, és meglepő de a füsttel ő is azonos véleményen van mint ő. Ez így könnyebbé teszi a számára a dolgokat.*
-Az ötletet támogatom, de ki kell jelölni ki nyit be az ajtón. Vagy ha esetleg mindenki félti a kezét akkor a pántokat tépjük fel. *Mutat az ajtót tartó két pántra. *Nincs időnk tökölni, Rella bent lehet, ha van esze akkor fekszik, és így a lég szomj se öli meg olyan gyorsan. Viszont nincs fölösleges időnk tökölni mint említettem. Én magamhoz veszem a vizes plédet, és ahogy nyílik az ajtó az első közeli tűzforrásra ugrom a pléddel. Majd remélhetőleg kapom a nyakamba a további vizeket, hogy ne égjek el és kioltsuk a tüzet amin állni fogok. Bár remélhetőleg megúszom a tűzjárást, és csak dobnom kell a plédet. De gyanúsan kevés füst szivárog az ajtó résein, így még a szoba sem telhetett meg. Szóval ez a tervem egyelőre. Ha van jobb hallgatlak, viszont fogy az időnk, és nem szeretnék senkit se elveszteni, egy buta baleset miatt. Tehát harcra fel, és rúgjuk seggbe a tüzet.

A hozzászólás írója (Dreyia Linkelstar) módosította ezt a hozzászólást, ekkor: 2019.05.26 15:13:07


147. hozzászólás ezen a helyszínen: Szolgálati terület
Üzenet elküldve: 2019-05-26 06:25:58
 ÚJ
>Zammiria Rykoven avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 510
OOC üzenetek: 6

Játékstílus: Vakmerő

//Forró helyzet//
//Ralas, Darelld, Zammiria, Cahress, Dreyia, Maydeleine//

*Összevonja szemöldökét Darelld jelentésére, tekintete hidegen csillan az ajtó felé.*
- Értem.
*Dreyia ígéretére nem válaszol, csak pillantásával, s a konyhába vezető úton se szólal meg. Ralas csupán egy komoly, együttérző pillantást kap, most épp nincs beszédes kedvében, elméje kattog a történteken.*
- Rendben.
*Bólint az irányra, de el még nem válnak rögtön, hiszen segítőt akar a konyháról magának is. Több alkalmazottat remélt verbuválni, de a földszint oltása most fontosabb, így azzal dolgozik, ami adódik. A két vödör vízzel, s a nővel, aki kíséri, a személyzeti lépcsőn megy fel az emeletre, mely a hátsó bejárat mellett nyílik, s amit Ralas mutatott neki az imént. Az első ajtónál, ami még a személyzeti szállásokhoz tartozik, leteszi a vödröket, és rögtön próbát tesz a kilinccsel. A lányt a folyosó másik oldalához rendeli, hogy sorra nyitogasson be, s vizsgálja meg, hogy szivárog-e a füst, a levegő szokatlanul nagy hőt áraszt-e, amint benyit, vagy a padlót nem érzi-e rendellenesen melegnek a kezével. Reméli, hogy még nem lángokat találnak, hiszen nem hallották, hogy beszakadt volna a mennyezet, s nem olyan nagyon régen még abban az irodában voltak. Maga is így tesz sorra a folyosó jobboldalára eső szobákkal, a vödröket addig nem viszik magukkal. Ha az első három ajtót zárva találja, akkor leküldi a lányt Alfonzhoz a kulcsokért, s tovább próbálkozik cikk-cakkban haladva a folyosó két oldalán, egy ajtót sem kihagyva. Hátha nem zárja mindenki, vagy pedig épp üresen áll az, amelyiket keresi. Az átvizsgált szobák ajtóit nyitva hagyja, így tudják, melyekkel kell foglalkozni még. Ha megtalálja a keresett szobát, akkor visszamegy a vödrökért, s a lánynak is szól, hogy hozza az övéit, hacsak nem épp a kulcsért van oda, mert akkor az ő vizét is felhasználja. Nekilát a padlót locsolni a küszöbről, s az üres vödrökkel lesiet a vízforráshoz, remélve, hogy további segítséget talál. Ha a lány épp vele van, akkor őt is magával viszi.
A pék és a szakács a fürdőhöz a mosodán keresztül is eljuthat egy, a fürdő kellékeivel megtöltött szobán át, de tartalék dézsát akár innen is vihetnek magukkal.*


146. hozzászólás ezen a helyszínen: Szolgálati terület
Üzenet elküldve: 2019-05-24 18:57:08
 ÚJ
>Darelld Oryw [KKK] avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Haladó játékos
IC üzenetek: 234
OOC üzenetek: 2

Játékstílus: Vakmerő

//Forró helyzet//
//Ralas, Darelld, Zammiria, Cahress, Dreyia, Maydeleine//

*Mielőtt a ruhákért indulna, főnökasszonya kérdést intéz hozzá, emiatt természetesen megáll és figyel.*
- Igen, asszonyom. *Bólint, a folyosóról el sem mozdult.* Véleményem szerint kizárólag egyetlen személy tartózkodhat bent, Tse'Re'la kisasszony, aki annak ellenére nem távozott, hogy több alkalommal erre felszólításra került. Az irodából Ralas, úr, Ön, kisasszony, Cassy távozott, illetve Rollen úrral mentek át a másikba. Azt gondolom Rella kisasszonyt magam zártam be a helyiségbe, tekintve, hogy nem mozdult, talán elbújt. Azonban én irodát nem hagyok felügyelet nélkül, vagy nyitva. A kandalló és a gyertyák nem égtek. Csak ő okozhatta a tüzet. *Foglalja össze következtetését, majd kissé hátrébb lép, mert Cassy kisasszony kis híján elgázolja.*
- Semmi baj, Cassy, csak nyugodtan. *Bólint a lányra halvány mosollyal és határozott arccal.*
- Tökéletes, Dreyia! *Biztatja a lányt.* Magam sem csinálhatnám jobban. *Mintha még mosolyogna is, persze már kezdetek óta szimpatikus volt számára a sötételf tettrekészsége, most sem csalódott benne.
Aztán dolgára indul. Mikor visszaér, természetesen beáll segédkezni, majd mikor már a főnök is megérkezik, az ismételt utasítást tudomásul veszi és, ha senki sem akadályozza a folyosó vége, a fogadótérrel ellentétes irányba, a Sellő hátsó bejárata felé indul, melyet mindig szigorúan őriznek. Általában áru rakodásra használják és a Sellő előtti területtől elkerített, más által onnan nem látható helyen helyezkedik el.*
- Nyissátok ki az ajtót, tárjátok ki! Fegyvert elő és maradjatok mellettem! *Mondja az őröknek, már menet közben, majd maga is fegyvert ránt és, ha sikerül kinyitni, akkor a kitárt ajtóba áll.*


145. hozzászólás ezen a helyszínen: Szolgálati terület
Üzenet elküldve: 2019-05-24 18:45:29
 ÚJ
>Ralas Drayte avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Törölt felhasználó
IC üzenetek: 520
OOC üzenetek: 10

Játékstílus: Vakmerő

//Forró helyzet//
//Ralas, Darelld, Zammiria, Cahress, Dreyia, Maydeleine//

- Csak nyugodtan Cassy, csak nyugodtan! *Mosolyog vidáman a lányra, mintha mi sem történt volna, belül persze tombol az idegtől.* Nyugtassatok meg mindenkit! Ha kérdezik mondjátok, hogy a konyhában odaégett valami! Vigyetek ételt, italokat! Rakjatok tábortüzet, mindent, legyen ünnepség! Szóljatok, ha mindenki kint van!
*Határozottan és komoly arccal biccent Darelldnek, a férfi azonnal a dolgára siet, majd a mélységi lányhoz fordul.*
- Köszönöm, Dreyia! Szerencsés vagyok, hogy megérkeztél! *Lélegzik egy nagyot, arcán látszik, hogy komolyan gondolja a kimondottakat, a lány megfelelően határozott és máris kezébe veszi az eseményeket. Nincs sok lehetőségük várakozni, nem tudják mekkora a tűz, hová terjedt, gondolatai csak cikáznak a fent lévő vendégek és a Sellő épsége között. Az valamiért nem jut eszébe, hogy bárki bent lenne, hisz gyakorlatilag mindenkinek kiadta az útját, némiképp furcsállja is a korábban esetleg hallott hangokat, de nem ér rá ezzel foglalkozni. Zammiriának igaza van, a szabotázs gondolata meg sem fordul fejében, az meg végképp nem, hogy valaki balga módon így próbálna kiszabadulni, hisz ez oly nagy butaság.*
- Siessünk! *Mondja fennhangon Zamnak menet közben, persze teljesen feleslegesen, a lány komoly arckifejezésén világosan látszik, hogy mit gondol erről az egészről.*
- Nem igaz, hogy nincs nyugtunk, ez a hely el van átkozva! *Szorul ökölbe a keze egy pillanatra, most, hogy nem a beosztottak előtt tartózkodik, kissé elengedheti magát, persze nem sokáig.*
- Arrafelé! Nagyon ügyes voltál! A fejsze kifejezetten jó ötlet volt. *Mutatja az utat Zamnak, egy biztató mosoly kíséretében, amint kettéválnak. A konyhában Kherit nem találja.*
- Kheri! Kheriii! *A lány eltűnt. Hogy mikor, nem tudja, talán üzleti tárgyalásai közepette, talán már napokkal ezelőtt. De így nincs szüksége tovább rá.*
- A rohadt életbe! *Szitkozódik fogai között, majd a segítségére siető szolgálókat a megfelelő helyre irányítja. Mire visszaér, már javában zajlanak az események.*
- Dreyia, szólj, ha már biztosak vagytok a dolgotokban! *Kezében egy vödörrel maga is megpróbál az ajtó alá löttyinteni, majd tenyerével óvatosan ellenőrzi az ajtó hőfokát.*
- Addig még ne nyissátok ki! Nincs ablakom, a füst mind erre távozna. Csak akkor, ha mindenki elhagyta a Sellőt! Darelld, köszönöm a ruhákat, innen átveszem! *Gondol az ajtóra.*
- Mindegyiket vizezzétek be alaposan, a kisebbeket tekerjétek az arcotok elé, nem baj, ha tocsognak, ha kell dézsába áztassátok őket! *Mondja a személyzetnek, majd ismét Darelldhez fordul.*
- A Sellő hátsó bejáratát tárd ki, majd őrizd, a füst arra fog távozni, amint nyitunk! *Nem rohangál ide-oda, igyekszik továbbra is higgadt maradni, hogy a személyzet is lássa, a helyzetet megoldják.*
- Mindenki őrizze meg hidegvérét, csodálatosak vagytok! *Fordul mindenkihez.*
- Dreyia, mi a véleményed? *Áll közelebb a lányhoz, míg ismét egy vödör vizet próbál bezúdítani az ajtó alatt.* Nem tudom mi történt, nem tudom ki van bent, de szerintem még várnunk kell, míg Cassyék jeleznek. *Ismét ökölbe szorul a keze, de nem tágít a lány mellől, neki kell utoljára innen elmenni, ha menekülni kell.*
- Vajon Zammiriáéknál rendben van minden? *Aggódó tekintete a felfelé vezető lépcső felé fordul egy pillanatra.*


144. hozzászólás ezen a helyszínen: Szolgálati terület
Üzenet elküldve: 2019-05-24 00:53:57
 ÚJ
><b style='color:#c03010'>Mesélő (Hádész)</b> avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Mesélő
IC üzenetek: 575
OOC üzenetek: 10

Játékstílus: Szelíd

//Forró helyzet//
//Ralas, Darelld, Zammiria, Cahress, Dreyia, Maydeleine//

*Ralas jó tulajdonoshoz híven megőrzi a hidegvérét és utasításokat kezd osztani. Elsőként Cahress kapja meg a saját feladatát a nyugtatáson kívül, hogy hogyan cselekedjen a Sellőház vendégeinek és alkalmazottainak biztonsága érdekében. Chassy úgy tűnik érti az elhangzottakat, bár jócskán a történtek hatása alatt áll, de mivel nem akarják a folyosón tartani, így némileg nyugodtabban indulhat az utasítások végrehajtására, majd eltűnik a fogadótérbe nyíló ajtó mögött, amerre korábban Rollen is távozott.
Miután Cahress elhagyta a folyosót, Ralas tovább folytatja törekvéseit a helyzet megoldására, parancsnak beillő kérések hangzanak el minden jelenlévőnek kiosztva egy-egy feladatot a folyosón és a konyhában, amellyel sikerülhet elejét venni a nagyobb bajnak.
Darelld is megkapja a saját feladatát, neki pokrócokat, plédeket és minden ruhaneműt kell gyűjtenie abból a célból, hogy azokat eláztatva lehessen megfékezni a tüzet vagy eloltani a lángra kapott dolgokat. A Sellőház testőre így végigjárva a folyosó helyiségeit egy tucat kisebb-nagyobb ruhával tér vissza, amelyek alkalmasak lehetnek a feladatra.
Zammiria gondolatai egyelőre nem kaphatnak választ, addig biztosan nem, míg ki nem derül, mi okozhatta Ralas irodájában a tüzet. A mélységi lány előbb Darelldhez intéz kérdést, de utána Ralas elküldené az emeletre, hogy az iroda feletti szobában próbálja meg megelőzni a tűz terjedését. Valóban egyedül szinte képtelen volna megtalálni az iroda feletti szobát, vagy ha sikerülne is, az biztosan több időbe kerülne, mint azt szeretné. Ám remek ötlet, hogy Ralasszal a konyhába megy és úgy kér maga mellé segítőt. Egy tenyeres-talpas leány szegődik mellé, de csak egyedül, hisz a többieknek is jutott feladat. Annyian nincsenek bent egyszerre, hogy mind a víz folyamatos utánpótlását, mind az emeletet és egyéb feladatokat egyszerre elvégezzék. Jut nekik két-két vödör víz, a kulcsot pedig a fogadótérben elkérhetik Alfonztól. A konyhában még kapnak ígéretet arra, hogy visznek még fel vizet, de az sem megy olyan gyorsan, mint azt szeretnék. A sötételf lány és a konyhás leány így elindulhatnak az emeletre, de míg felérnek, az időbe telik.
Dreyia röviden jelzi Ralas felé, hogy vette az utasításokat. Gondolhatja, hogy megolvadt a zárszerkezet, de erre kicsi az esély, a kilincs forró volt, de izzásnak semmiféle jele nincs rajta. Vödreiből a vizet az ajtóra önti, de mivel a tűz bent van és az ajtó nem égett át, így csak jól eláztatja az ajtó nagy részét és a padlót előtte. Ralas konyhai akciójaként egy leány Zammiriával tart az emeletre két-két vödörrel, a maradék személyzet pedig vödröket hozva megérkezik. Ők négyen vannak, egy péklegény, a lisztes ruhájából legalábbis erre lehet következtetni. Egy szakács, egy kukta és az egyik takarítólány. Ők kezdik el hordani a vizet, a konyhaiak egy-egy nagy fazékban, a többiek vödrökben. Az érkező négyes leteszi a vízzel teli alkalmatosságokat, a kukta elszalad a fejszéért, amivel a fát szokták hasogatni a konyhában, a takarítólány a vizet hordja a konyhából, az se megy azonnal, hisz el kell mennie érte, megtölteni a vödröket és visszahozni. Addig a pék és a szakács a fürdőbe mennek a dézsáért, ahol biztosan lesz elég törököző és fürdőlepedő az eláztatáshoz. A fejsze megérkezik, a legénynek mindegy, hogy Darelldé vagy Dreyiáé lesz, ijedt képpel várja a további utasítást. A dézsa még nem ért vissza, így a mélységi lánynak csak a vödrökből van esélye vízzel locsolni magát. A padló és az ajtó rését át viszont jó ötlet beönteni vizet, ami mérsékli a folyosóra kijutó füst mennyiségét, bár minden jelenlévő lábbelije csatakossá válik és átázik.
Maydeline a fogadótér oldalán nyíló ajtónál fut össze Chassyvel, aki eléggé ijedt és zavart, a fogadóban lévő vendégek a nyakukat nyújtogatják a hátsó traktusba vezető ajtó felé, ahonnan kisvártatva előbb Zammiria lép ki egy tenyeres-talpas lánnyal és két-két vödör vízzel, majd egy pék és egy szakács futnak nagy sebbel-lobbal a fürdő felé. A vendégek elkezdenek sugdolózni, az egyikük oda is lép Cahress mellé.*
- Elnézést, mi történik odabent? *Kérdi kíváncsiskodva.*

//Ralas irodája//
//Tse'Rel'la//

*Kíméletlenül roncsolt szövetről szó sincs, bár egy pánikban lévő ember vizionálhat hasonlót. Egyelőre tudja mozgatni a lábát, de a csupasz bőr nem állja sokáig a lángok hőjét és a ráhulló, apró égő parazsat. A fájdalomtól a lánynak abba kell hagynia a rugdosást, így nem ér célt, hogy eltávolítsa az ajtó elől a mostanra már lángoló fotelt.
A füst már-már elviselhetetlen, egy méteres magasságon felül már sűrű, szürke füst ural mindent. Kintről mintha vizet locsolnának be az ajtó alatt, mert akadnak lángok, amelyek sziszegve alszanak ki a fotel alsó részén és körülötte, de ez csak fokozza a füsttermelődést. Ablak híján kevés, az égést fokozó vagy tápláló levegő jut be a szobába, így a füstképződés erősebb, mint a lángok terjedése.
A pánik fogságában Tse'Rel'la képtelen tisztán gondolkodni, lehet, hogy normális esetben simán találna kötélnek betudható dolgot, de ebben az állapotában aligha járna sikerrel.
Kötél vagy arra hasonlító eszköz hiányában felesleges volna felmászni a polcokra. A polcig eljut, hogy megpróbálja magára rántani valamelyiket, de amint felegyenesedik, hatalmasat szív az egyre növekvő füstből, újra görcsbe rántja a köhögés és pár pillanatnyi görcsös köhögés után elveszíti az eszméletét és a polc alatt eszméletlenül terül el a padlón. Nem üti be a fejét, külsérelmi nyom nincs igazán rajta, leszámítva a felhólyagosodott és mérsékelten megégett bőrt a lábszárán és egy-két helyen a testén.
Ha nem sikerül időben kinyitni az ajtót és kivinni, megfulladhat, de pár perce még biztosan van arra, hogy megmentsék az életét.*


143. hozzászólás ezen a helyszínen: Szolgálati terület
Üzenet elküldve: 2019-05-23 19:13:46
 ÚJ
>Maydeleine Rhywayers avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 860
OOC üzenetek: 54

Játékstílus: Megfontolt

//Forró helyzet//
//Ralas, Darelld, Tse'Rel'la, Zammiria, Cahress, Dreyia, Mady//
//Folyosó//

*Éppen a fürdő folyosóján sétál a vendéggel, mikor az eddigi hangulatos csend helyét apránként átveszi valami felettébb szokatlan. Nem igazán szokta lábak dobogását hallani a folyosókon, amelyek tétlenül visszhangozzák a trappolást és az elhaló, talán egy, talán több kiáltást. Néhány felbukó gondolatot követően odafordul a vendéghez.*
-Elnézését kérem, várjon itt egy percet, utána kell járnom valaminek.*Majd már indul is vissza, zavartan kapkodva a fejét és gyorsan szedve a lábait.
Első gondolata, hogy bizonyára baj történt, azonban először inkább arra gondol, hogy az óriásbanda térhetett vissza és épp a vendégteret rombolják halomra, törik a poharakat és a többi. Hirtelen kerekedik felül rajta a nyugtalanság, azonnal tudni akarja, hogy mi történt, mert ez az információ nélküli állapot a legrosszabb. Ha találkozik Cassyvel, akkor rákérdez a dologra és, hogy mennyire súlyos is az eset, hiszen nála a lányok az elsők, hiszen ilyenkor nem csak a vendégek biztonságát, hanem az övékét is biztosítania kell.*
142. hozzászólás ezen a helyszínen: Szolgálati terület
Üzenet elküldve: 2019-05-23 16:40:00
 ÚJ
>Dreyia Linkelstar avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Haladó játékos
IC üzenetek: 284
OOC üzenetek: 16

Játékstílus: Megfontolt

//Forró helyzet//
//Ralas, Darelld, Tse'Rel'la, Zammiria, Cahress, Dreyia//
//Folyosón//

*Ahogy a vízzel visszaér Ralas elkezdi kiosztani a feladatokat. Nem látszik a férfin rémület, nem úgy a többieken. Részéről a közlendőt elmondta, így maximum a parancsokra tud reagálni, amik csattannak is mindenki felé. Casyt a társnője felé küldi és bölcsen eltereli a vendégek figyelmét az eseményekről. Bár ami fura hogy túl kedvesen nyugtatja a lányt, aki jól láthatóan sokkban van. Ha otthon lenne, lezavarna két pofont a lánynak csak hogy lehiggadjon. Ami lássuk be nem biztos módszer, de legalább tenné a dolgát. De ezt gyorsan tovább söpri hisz a férfi is és Zammi is jó meggyöző erővel rendelkezik. De Ralas már is felé oszt utasításokat, amikre csak bólint. Zammi szavaira elmosolyodik, de látja rajta a zavart. Ő még nem járta be az épületet, mint Dreya. Noha ő is csak a publikus részeken nézett eddig körűl.*
-Értettük, figyelünk mindenre. Nem hagyjuk hogy bárki megsérűljön. ~Talán csak azt az egyet aki bent van. ~A fejsze jó ötlet, hisz ha a zár-szerkezet megolvadt, másképp nem jutunk be. *Az általa hozott két vödör vizet az ajtóra önti, az hogy rá is fröccsen belőle nem izgatja. Most a tűz területét szeretnék minimalizálni. Bár nem tudja mire számítson egy vizes ajtóval teszi amire utasítják. Darreld is megérkezik majd kijelenti hogy Dreyia a főnök. A sötételf elgondolkodik. Majd az odaérkező szolgáknak oszt ki feladatokat. Közben bentről fura zajok szűrődnek ki, vélhetően aki bent van igyekszik kijutni minél hamarabb. A bent lévőnek bekiabál.*
-MINDJÁRT KISZABADÍTUNK, MENJ A TŰZTÖL ÉS AZ AJTÓTÓL KICSIT TÁVOLABB. NEM SZERETNÉNK HA MEGSÉRŰLNÉL. TARTS KI. *Ezután végre kiosztja a feladatokat. *
-A feladatotok folyamatosan hordani a vizet. *Néz a nőkre, ha vannak férfiak nekik más utasítást ad. *Ti hozzatok egy dézsát hogy a plédeket és a törölközőket jó alaposan beáztathassuk. Valaki közben hozzon két fejszét, szükségünk lesz rá hogy mihamarabb bejuthassunk a szobába. Darreld ha van bármi ötlet, vagy hiba az utasításaimban kérlek jelezd. Mozgás mindenkinek, nem érünk rá pihenni. Nem hagyhatjuk a tüzet tovább terjedni vagy égni.
*A folyamatos töltéssel locsolják az ajtót. Ha meghozzák a fejszéket, az egyiket Dareldnek adja a másikat a kezében tartva méregeti. Majd a plédes törölközős dézsába ül hogy a ruhája és ő is vizes legyen, amint Darreld engedélyt ad a behatolásra. Addig felügyeli az ajtó locsolását.*
-Pár vödörrel az ajtó alsó réséhez is öntsetek, a benti szőnyeg a kutyát se érdekli ha tönkre megy. Adjunk kevesebb esélyt a tűznek.


141. hozzászólás ezen a helyszínen: Szolgálati terület
Üzenet elküldve: 2019-05-23 15:53:01
 ÚJ
>Cahress Damastant avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Haladó játékos
IC üzenetek: 238
OOC üzenetek: 6

Játékstílus: Vakmerő

//Forró helyzet//
//Ralas, Darelld, Tse'Rel'la, Zammiria, Cahress, Dreyia//
//Folyosón//

*Összerezzen, mikor hozzáérnek, meglepett hanggal összehúzza magát. A váratlanság kizökkenti bénult rémületéből, ijedt szemei Ralas határozott tekintetéhez fordulnak. A nyugodt hang, a kedves szavak, a melegség csitítóan hatnak rá, kapkodó légzése kezd békesebbé válni. Igyekszik úrrá lenni remegésén, és felfogni, amit neki mondanak.*
- É-értettem…
*Feleli erőtlenül, kiszáradt szájjal, s nyel egyet. Koránt sem biztos, hogy most azonnal menni fog a dolog, de először úgyis a személyzettel kell beszélnie, addig lesz ideje észhez térni, hogy el tudja látni a feladatát, az arcába is visszatérhet még a szín. Szégyelli, hogy ilyen haszontalan egy olyan pillanatban, ami lélekjelentétet kívánna, ráadásul még hátráltatja is az intézkedéseket, mert vele foglalkoznak, ezért lesüti a szemeit.*
- Máris… máris szólok nekik.
*Erőt vesz magán, hogy felemelje a tekintetét, és bólintással jelezze, már jobban van, lehet rá számítani. Ha elengedik, akkor a külső tér felé fordulva indul, ahol valószínűleg épp Darelld áll ekkor, így egy kicsit lehet, hogy nekiütközik, de legalábbis megtorpan a közelében.*
- Bocsánat!
*Teszi ösztönösen a kezét a karjára engesztelőn, még nem teljesen magabiztos a koordinációja. Ezután viszont kikerül mindenkit, siet a fogadótér felé.*


1-20 , 21-40 , 41-60 , 61-80 , 81-100 , 101-120 , 121-140 , 141-160 , 161-180 , 181-200 , 201-220 , 221-240 , 241-260 , 261-280 , 281-300 , 301-320 , 321-340 , 341-360 , 361-380 , 381-400 , 401-420 , 421-440 , 441-460 , 461-480 , 481-500 , 501-520 , 521-540 , 541-560 , 561-580 , 581-600 , 601-620 , 621-640 , 641-660 , 661-680 , 681-700 , 701-720 , 721-740 , 741-760 , 761-780 , 781-800 , 801-820 , 821-840 , 841-860 , 861-880 , 881-900 , 901-920 , 921-940 , 941-960 , 961-980 , 977-996