OOC - Játékon kívüli fórum
Karaktered neve: ---       Rangod: Nem bejelentkezett felhasználó       Pénzed: --- arany     
Varázsitalaid: Neked nincsenek varázsitalaid!


Üdvözlünk!

Ez itt a www.Lanawin.hu weboldal játéktere. Egy fórumos szerepjáték. Te nem vagy bejelentkezett állapotban, ezért nincs jogod ténykedni a fórumon. Csak olvasni tudod a hozzászólásokat, semmi mást. Ha szeretnéd kipróbálni milyen is a fórum valójában, átélni izgalmas kalandokat, varázslatokat tanulni, bájitalokat vásárolni, egyedi karaktert létrehozni, felszereléseket kovácsoltatni, vagy küldetéseket végrehajtani, akkor regisztrálj bátran, ne habozz. Miután regisztráltál, és beléptél minden funkciót elérhetsz. Lehetőséged lesz részt venni a mesékben, vagy csak spontán játszani a megalkotott, mesés világban. Felkutathatod a város rejtélyeit, és részese lehet egy olyan fórumos szerepjátéknak, ahol a játékosok kényelme, és a játék élvezete a legfontosabb.

Vissza a főoldalra!
Nincs "nagyobb" helyszínJátékon kívüli fórumArthenior főtere (új)
Amon Ruadh (új)
Füves puszta (új)
Dokkok és kikötő (új)
Játékon kívüli fórum >> Lanawin fórum >> Fejlesztés >>
[Elvetve] Régi játékosok új karakterei.
Mostani oldal: 1 (1. - 8. üzenet) - Első olvasatlan beíráshoz >>

8. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2015-08-10 11:05:50
 ÚJ
>Emphus avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Adminisztrátor
IC üzenetek: 0
OOC üzenetek: 5969
Ez szándékosan van úgy, ahogy, főleg a lentebbi problémák miatt. Meg amúgy is. Bár "játékos" szó van ott, alapvetően a rang azt tükrözi, hogy a játékos az adott karakterrel mennyire számít tapasztaltnak.


7. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2015-08-07 21:58:14
 ÚJ
>Aletai Agetkin Rilash avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 460
OOC üzenetek: 115
Azért, ha lett róla már egy új fejlesztési topic, akkor ne zárjuk le ennyi hozzászólással. Vélhetően el lesz vetve, de azért hátha jön még több vélemény is.


6. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2015-08-07 21:55:18
 ÚJ
>Lahut Seii avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Haladó játékos
IC üzenetek: 131
OOC üzenetek: 5
Nos, tudnék felhozni érveket még, de azzal amit legutoljára írtál megadtad a kegyelemdöfést az ötletnek.

Igazad van, így bárki megkérhetne egy ismerőst hogy kapcsolja össze, aztán szét a karikat, és meglenne a rangja.


5. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2015-08-07 21:50:34
 ÚJ
>Lorew Mazoral [halott] avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 1059
OOC üzenetek: 62
Vegyük végig mi értelme a rangoknak:

Játékos: tudsz helyszínt átugrani, ami alapból nagy adottság a kezdő játékoshoz képest, de mivel a karit onnan indítod, ahonnan akarod, nem a főtérről, mint anno, így 3-5 reagon át nagy valószínűséggel nem kerülsz olyan helyzetbe, hogy a világ végére kelljen menned.

Haladó játékos: chatszoba megnyitása. Ahogy chaten is kifejtettem, én most regelek 5 multit 0 IC-vel, rákötöm, +5 chatszobám lehet a semmire. Nem akkora előny, de ennyi erővel akkor mindenki nyithatna már annyit, amennyit akar.

Tapasztalt játékos: a királyság tetőfoka, és éppen ezért nyilván kevés van. Na most ha minden tapasztalt rákötné minden multiját a tapasztaltra, és hirtelen lenne 100 tapasztalt, akkor odalenne az érzés. Meg egyáltalán milyen már egy 3 IC-s tapasztalt kari?

Meg egyébként nem 50 karival számolunk userenként, hanem inkább 5 darabbal. Tekintve hogy az ember nem regel minden nap új karit, így néhány alkalommal ki lehet bírni azt az 1-2 napot. Plusz ha van játékostársad is, akkor miért ne lehetne szépen párban/trióban satöbbi végigirkálni a helyszíneken.

Kifejezetten ellene szól a következő példa: a barátnőm elkezd lanázni, gőze sincs a játékról, viszont egyszerűség kedvéért ha pl egy háztartás/egy számítógép, rákapcsolom az én fő(ésegyetlen)karimra. És akkor hirtelen puff, 0 IC-s frpg-t sose látott személy haladó játékos.

Illetve kérdés, mi történne, ha egy ilyen karit 100 IC múlva meg lekapcsolnék? Akkor visszazuhanna kezdő játékos rangra, esetleg maradna az aktuális rangon? Mert az első verzió elég vicces, a második meg ugye nem kevés visszaélésre adna lehetőséget.


4. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2015-08-07 21:50:28
 ÚJ
>Aletai Agetkin Rilash avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 460
OOC üzenetek: 115
Ezért mondtam, hogy a kezdő j- játékos között léptetést támogatom is, mert bár nem értem, hogy hová sietsz, amikor elvileg egy-egy reag megírása maga az a játék, ami miatt elvileg az oldalon vagy, de jó, elfogadom.

Elfogadom, hogy vannak olyan játékosok, hogy "haladni" akarnak és nem az írásért magáért vannak fenn.

Lesz még vélemény az ügyben. Várj egy kicsit. (Mire az ügy lezajlik, meg is kapod a rangot, de sebaj! :D)


3. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2015-08-07 21:31:12
 ÚJ
>Lahut Seii avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Haladó játékos
IC üzenetek: 131
OOC üzenetek: 5
Igazad lehet, de az az egy-két nap amíg játékosra emelnek... ha az ember igyekezne akkor borzalom mindenhol végigírogatnia magát


2. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2015-08-07 21:27:15
 ÚJ
>Aletai Agetkin Rilash avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 460
OOC üzenetek: 115
A rangnak nem sok jelentősége van a játék szempontjából, kivéve a kezdő játékos-játékos közötti szakadékot, ahol ugye "szintlépés után" lehet a helyszínek között ugrálni.

Na most: Ezt kb. 6-10 reag után meg szokták adni, ami egyáltalán nem sok. Esetleg, ha fejlesztés és szintfelhozás a kérdés, akkor ezen két rang közötti "átváltást" még támogatom is (bár szerintem nem nagy kunszt kivárni), de az ettől magasabb rangra történő emelésnek sem túlzott jelentősége, sem pedig értelme nincs.


1. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2015-08-07 21:10:01
 ÚJ
>Lahut Seii avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Haladó játékos
IC üzenetek: 131
OOC üzenetek: 5
Sziasztok!

Esetleg lehetne olyan fejlesztést berakni, hogy amikor egy új karaktert hozzácsatolunk egy már meglévő régi főkarakterhez, akkor automatikusan a főkarakter rangjára léptet a rendszer? Vagy legalább feldobja mint lehetőség, hogy szeretnék-e rögtön a csatolt főkarakter rangjára lépni? (Csak mert olyanoknak akik rejtegetni szeretnék a multijukat ez árulkodó lehetne, ezért lenne jó ha választható lenne).

Ezzel együtt akár kiiktathatná egy ilyen csatolás a segítséget is ami magától feljön amikor először a játéktérre lép valaki, bár ez nem túl nagy probléma hisz csak 2-3 kattintással kerülne előrébb az ember.


1-8