OOC - Játékon kívüli fórum
Karaktered neve: ---       Rangod: Nem bejelentkezett felhasználó       Pénzed: --- arany     
Varázsitalaid: Neked nincsenek varázsitalaid!


Üdvözlünk!

Ez itt a www.Lanawin.hu weboldal játéktere. Egy fórumos szerepjáték. Te nem vagy bejelentkezett állapotban, ezért nincs jogod ténykedni a fórumon. Csak olvasni tudod a hozzászólásokat, semmi mást. Ha szeretnéd kipróbálni milyen is a fórum valójában, átélni izgalmas kalandokat, varázslatokat tanulni, bájitalokat vásárolni, egyedi karaktert létrehozni, felszereléseket kovácsoltatni, vagy küldetéseket végrehajtani, akkor regisztrálj bátran, ne habozz. Miután regisztráltál, és beléptél minden funkciót elérhetsz. Lehetőséged lesz részt venni a mesékben, vagy csak spontán játszani a megalkotott, mesés világban. Felkutathatod a város rejtélyeit, és részese lehet egy olyan fórumos szerepjátéknak, ahol a játékosok kényelme, és a játék élvezete a legfontosabb.

Vissza a főoldalra!
Nincs "nagyobb" helyszínJátékon kívüli fórumArthenior főtere (új)
Amon Ruadh (új)
Füves puszta (új)
Dokkok és kikötő (új)
Játékon kívüli fórum >> Lanawin fórum >> Fejlesztés >>
[Elvetve] Karakter leírása
Mostani oldal: 1 (1. - 3. üzenet) - Első olvasatlan beíráshoz >>

3. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2015-06-05 12:28:08
 ÚJ
>Ambroggio Duarrte avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Játékos
IC üzenetek: 235
OOC üzenetek: 32
Nem, az értelmezésem nem egészen arról szól, amit itt ecsetelsz, de inkább nem megyek bele egy parttalan vitába.
Szerintem a leírás ilyetén külső-belső megosztásától az egész, csak darabos lesz. :(
Viszont a ti oldalatok, a ti szabályaitok.
Maradok tisztelettel.


2. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2015-06-05 12:03:41
 ÚJ
>Emphus avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Adminisztrátor
IC üzenetek: 0
OOC üzenetek: 5969
Pont az van most, amit kérsz (egy kitöltendő kötelező mező, és egy nem kötelező, pontosabban kettő nem kötelező).

Egyébként nem attól lesz valami "szabad, kreatív és ténylegesen hangulatteremtő", mert tartalmazza a karakter érzelmeit. Attól lesz valami "szabad, kreatív és ténylegesen hangulatteremtő", hogy úgy írod meg. Ha nem tudod csak a külsőt így megírni, az nem a staff hibája. Illetve az sem a staff hibája, ha mélyebb értelmezés nélkül olvasod a privát üzeneteket, amiket a karaktered kap. Ugyanis sehol nem volt kérve, de még csak utalva sem volt rá a legkisebb mértékben sem, hogy tényszerű leírást várnánk el bárkitől is.

Speciel pont a te esetedben nem kell mást csinálni, mint a külső leírásból kivenni azt a két-három mondatnyit, ami nem a külsőre vonatkozni (nem, átírni semmit nem kell, maradhat minden "szabad, kreatív és ténylegesen hangulatteremtő"), és bemásolni a karakter belső tulajdonságaihoz.

U.I.: Amennyiben a "A leírás jelentős részben nem a karakter külsejéről szól (pedig a külső leírásnál a karakter külsejéről kell írni)." részt a kapott privát üzenetből úgy értelmezed, hogy valami külső jellem hiányzik a leírásodból és/vagy nem elég tényszerű (hisz azt hoztad fel, hogy nem írtad bele a hajszínt és hossz, meg nem tényszerűen írtad), akkor csöndben és nagyon szomorúan kivárom, amíg megérted, hogy ennek a mondatnak ezen egyikéhez sincs köze, és teljesen mást jelent. És bár ezt állítod, szerintem nem értetted meg, hogy mi a probléma a leírásoddal. Persze ha megvártad volna a választ is arra a privát üzenetre, amiben leírtad, hogy tényleg őszintén nem érted...

A hozzászólás írója (Emphus) módosította ezt a hozzászólást, ekkor: 2015.06.05 12:13:39


1. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2015-06-05 11:49:02
 ÚJ
>Ambroggio Duarrte avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Játékos
IC üzenetek: 235
OOC üzenetek: 32
Láttam, hogy változott a karakterlap és kibővült egy új mezővel, ami az érzelmeket és a belsőt hivatott leválasztani a "karakter külső leírása" vonalról.
Ezzel egy időben a sokadik karakteremhez kaptam meg az üzenetet, miszerint a leírása nem felel meg a szabályzatnak, holott - egyéb elemek mellett - minden lényeges információ szerepel a leírásban a karakterről. (A hajszínt és hosszot nem írtam bele külön, mert elég egyértelműen látszik a karakter képéről.)
Véleményem szerint nem ez az új mező az, ami megoldást jelenthetne. Értem, hogy mi a problémátok a hasonló jellegű leírásokkal. DE! A szabad, kreatív és ténylegesen hangulatteremtő karakterleírások ellen folytatott hadjárat eléggé szomorú.
Ti ragaszkodtok az adatok tényszerű felsorolásához, a játékosok jó része pedig ehhez a kreatív típusú karakterleíráshoz. Miért nem lehet kompromisszumot találni? Ezzel az új mezővel ismét csak bonyolódik a dolog, mert egy irodalmi, hangulatteremtő elemekkel megfogalmazott dolgot nem lehet így szétboncolni.

Javaslat:
Legyen egy konkrét (és kötelezően kitöltendő) űrlap rész az általatok elengedhetetlennek tartott adatokkal (magasság, testalkat, szemszín, haj, jellemző ruházat/fegyverzet... egyéb/stb.)
Továbbá legyen egy szöveges mező, amit nem kötelező kitölteni, de a hozzám hasonlók kiélhetik az írói vénájukat a karakterük stílszerűbb/pontosabb bemutatásánál is.


1-3