OOC - Játékon kívüli fórum
Karaktered neve: ---       Rangod: Nem bejelentkezett felhasználó       Pénzed: --- arany     
Varázsitalaid: Neked nincsenek varázsitalaid!


Üdvözlünk!

Ez itt a www.Lanawin.hu weboldal játéktere. Egy fórumos szerepjáték. Te nem vagy bejelentkezett állapotban, ezért nincs jogod ténykedni a fórumon. Csak olvasni tudod a hozzászólásokat, semmi mást. Ha szeretnéd kipróbálni milyen is a fórum valójában, átélni izgalmas kalandokat, varázslatokat tanulni, bájitalokat vásárolni, egyedi karaktert létrehozni, felszereléseket kovácsoltatni, vagy küldetéseket végrehajtani, akkor regisztrálj bátran, ne habozz. Miután regisztráltál, és beléptél minden funkciót elérhetsz. Lehetőséged lesz részt venni a mesékben, vagy csak spontán játszani a megalkotott, mesés világban. Felkutathatod a város rejtélyeit, és részese lehet egy olyan fórumos szerepjátéknak, ahol a játékosok kényelme, és a játék élvezete a legfontosabb.

Vissza a főoldalra!
Nincs "nagyobb" helyszínJátékon kívüli fórumArthenior főtere (új)
Amon Ruadh (új)
Füves puszta (új)
Dokkok és kikötő (új)
Játékon kívüli fórum >> Lanawin fórum >> Fejlesztés >>
[Elvetve] Ház, ló és egyebek
Mostani oldal: 1 (1. - 4. üzenet) - Első olvasatlan beíráshoz >>

4. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2012-09-29 13:20:38
 ÚJ
>Emphus avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Adminisztrátor
IC üzenetek: 0
OOC üzenetek: 5969
Nos, a dolog úgy áll, hogy új karakternek nyilván lehet vagy háza vagy lova vagy akár mindkettő, ez előtörténeten múlik. Egy ház esetében viszont nyilván nem egy 300 karakteres előtörténetet várnánk el.

Azt nehéz belőni, hogy egy ló 750 arany, egy ház meg 2000. Tudom, hogy csak példaszámok, de ha valaki a szegénynegyedben akar házat, nyilván nem annyit fizet mint a gazdagnegyedben. És azért negyeden belül is többszörös szorzós eltérések lehetnek. Ahogy az egyik ló is kerülhet háromszor annyiba, mint a másik.

Ha akarsz valamit venni, elég egyeztetned egy mesélővel. Ha akarsz valamit alapból, elég beleírni az előtörténetbe. A fizetés meg megoldható azzal, hogy egy mesélőnek átadsz aranykezeléssel pénzt.

Ezen kívül kell valami?


3. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2012-09-29 10:36:42
 ÚJ
>Rhagox Leron avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Törölt felhasználó
IC üzenetek: 101
OOC üzenetek: 12
Szándékosan hagytam ki azt a részt, hogy kezdő karakternek nem lehet egy lova vagy egy háza mert az egyértelmű, hogy lóháton is érkezhet vagy van egy örökölt háza, főleg ha le van írva az előtörténetében. Itt inkább azzal van gond, hogy ha nincs megemlítve, aztán hirtelen előteremti a semmiből.


Például ha Rhagoxxal azt mondanám van egy házam a folyóparton. Egyrészt betelepülő karakter, másik részről Ic nyoma sincs arról, hogy ott vásároltam egy házat.A hozzászólás írója (Rhagox Leron) módosította ezt a hozzászólást, ekkor: 2012.09.29 10:47:33


2. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2012-09-29 09:53:46
 ÚJ
>Avarrgi Alina avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Játékos
IC üzenetek: 36
OOC üzenetek: 7
Rhagox, biztos ezt szeretnéd? :) Megértem az indokaidat, de szerintem ha messziről érkezik egy új karakter, akkor nyugodtan lehet lova, ha úgy látja. Ha pedig esetleg már nem az első generációhoz tartozik Lanawinen, hanem például itt született, akkor miért ne lehetne háza, ha ic nem él vissza vele?

Túlzásnak tűnik ez a megkötés, hiszen a ruhavásárlást vagy a fegyverek vásárlását sem kell kijátszani. Új betelepülőnél egy hátas, vagy helyi lakosnak született karakternél egy ház nem tűnik visszaélésnek, hiszen a legtöbb karakternek van előtörténete.

Sőt, mintha egy régebbi fórumon feltett kérdésre az a válasz érkezett volna, hogy a kezdő karaktereknek lehet egy lovuk, csak az állatoknak nem juthat ic fontos szerep.


1. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2012-09-29 08:20:55
 ÚJ
>Rhagox Leron avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Törölt felhasználó
IC üzenetek: 101
OOC üzenetek: 12
Hello!


Úgy vélem, a ház és a ló kérdése kényes. A probléma ott kezdődik, mikor a kezdő játékos hirtelen szeretne egy házat vagy egy lovat, aminek van értéke.Ha csak úgy beírja magának az helytelen, mert nem fizetett érte és Ic játék keretében nincs kijátszva. Ha úgy nézzük nem tudja mi a teendője, másik részről mi van ha valaki pék, kovács és stb. szakmával rendelkezik, ami feltételez alapból egy házat.


Tehát szeretnék egy megoldást találni közösen, ami egyértelművé teszi minden kezdő számára, hogy Ic játék kell hozzá és fizetni érte a pénzt.


Első ötletem a témával kapcsolatban:
- Egy könnyen elérhető árlista, ahol az ember megnézi mennyi az ára az egyes eszközöknek, italoknak és a többinek. Például egy ló 750 arany vagy egy ház 2000 arany

- Kezdő játékos egy dolgot megnevezhet, hogy mivel rendelkezik kezdéskor. Természetesen, meg kell adnia, hogy honnan van? Honnan örökölte?


Egyenlőre ennyi, várom a reakciókat :) Aztán lesz belőle valami vagy sem :)

A hozzászólás írója (Rhagox Leron) módosította ezt a hozzászólást, ekkor: 2012.09.29 08:31:36


1-4