OOC - Játékon kívüli fórum
Karaktered neve: ---       Rangod: Nem bejelentkezett felhasználó       Pénzed: --- arany     
Varázsitalaid: Neked nincsenek varázsitalaid!


Üdvözlünk!

Ez itt a www.Lanawin.hu weboldal játéktere. Egy fórumos szerepjáték. Te nem vagy bejelentkezett állapotban, ezért nincs jogod ténykedni a fórumon. Csak olvasni tudod a hozzászólásokat, semmi mást. Ha szeretnéd kipróbálni milyen is a fórum valójában, átélni izgalmas kalandokat, varázslatokat tanulni, bájitalokat vásárolni, egyedi karaktert létrehozni, felszereléseket kovácsoltatni, vagy küldetéseket végrehajtani, akkor regisztrálj bátran, ne habozz. Miután regisztráltál, és beléptél minden funkciót elérhetsz. Lehetőséged lesz részt venni a mesékben, vagy csak spontán játszani a megalkotott, mesés világban. Felkutathatod a város rejtélyeit, és részese lehet egy olyan fórumos szerepjátéknak, ahol a játékosok kényelme, és a játék élvezete a legfontosabb.

Vissza a főoldalra!
Nincs "nagyobb" helyszínJátékon kívüli fórumArthenior főtere (új)
Amon Ruadh (új)
Füves puszta (új)
Dokkok és kikötő (új)
Játékon kívüli fórum >> Általános fórum >> Kreatív sarok >>
Lebegő Világ Krónikái (novellák)
Mostani oldal: 1 (1. - 1. üzenet) - Első olvasatlan beíráshoz >>

1. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2013-01-05 19:09:54
 ÚJ
>Sida Ryali avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Játékos
IC üzenetek: 31
OOC üzenetek: 23
Sziasztok!
Látom, többen is írtak novellákat, én is megpróbálkozok egyel. Wordben írtam, remélem, azért olvasható lesz itt is, a fórumon. Ha lehet, kérek róla véleményt. :)
Ha tetszik, akkor írok többet. A következő Lebegő Világ történelméről szólna.
Az első, alap történet:

Gyere, kérlek, ülj le mellém, kedves Barátom! Had meséljek el Neked egy történetet! Egy történetet, egy világról, hol a fák kék színűek, hol a folyók vízszintesen, lefelé folynak, hol minden valóra válhat! Hol barangolhatsz az utcákon, megcsodálhatod a házakat, szobrokat. A csatornában rémséges élményekben lehet részed. Szállhatsz az égen, madármódra, de akár le is ugorhatsz a föld alá! Igen! A föld alá! És hogy ez hogyan lehetséges?
Halld, hát mesés legendáját a földnek, mit az álmaidban sem jártál! A csodálatos, gazdag világ hív Téged, kedves olvasó, fülelj hát! Mert ez a…
Lebegő Világ
S, hol most jársz képzeletben, lám, mily csodálatos hely! Ez lenne a Mennyország? Kérdezheted ámulva, mikor becsukod szemed, s e világ rabul ejt. Nem. De már közel jársz a megoldáshoz! Bár nem angyalok repkednek, nem tej s méz folyik patakok medrében, de már majdnem eltaláltad. Ez nem az örök élet, bár legalább van annyira jó. Tán az Úr kegyesebb, kivel így bánik, miképp ide fogantaik. Eme planéta legmagasabb pontján állsz most, kedves barátom! Ugyanis e föld lebeg! Igen, lebeg! Szárnyal a Te általad eddig ismert világ felett. Oly magasan, hogy szabad szemmel nem is látható. Nem csoda ez! Miért is lenne az? Csupán a halandó emberek nem tudnak mindent. És amit nem tudnak, az nekik vagy hazugság, vagy csoda. Ne tagadd le, Te is ekképp gondolkodsz. Honnan is tudhatnád, hogy léteznek-e elfek? Vagy orkok? Inkább bele sem gondolok. Ne, kérlek, ne menj el. Ez nem holmi dajkamese, mivel gyermeket altatnak el. Ez a színtiszta valóság! Valóság! Mi is az a valóság? Kérdem én, mi a valóságban élünk, vagy csak egy tündér gyermek fejében, mint holmi ábránd, mint egy ellebbenő álomkép? Nem tudhatjuk. Valóban létezik-e körülöttünk a természet? Vagy a gépek? Vagy akár mi magunk is csak illúziók vagyunk? Honnan tudod, hogy az állatok nem okosabbak-e nálad? Honnan tudod, hogy léteznek-e állatok? Ugye, most mikképpen belegondolsz eme témába, s miközben elméd minden része arra összpontosít, hogy megértsd a mondottakat, még mindig nem röppent át fejedben a gondolat: nem kell mindent érteni. Minek is? Nem jó így? Léteznek-e állatok? Nem mindegy? Minő badarság ez! Minek mindent érteni?
Eme gondolatmenet után, remélem, nem azon jár a fejed, hogy hogyan létezhet ilyen? Egy föld, mi lebeg egy másik felett? Annyit azért még tudhatunk: a mágia teszi ezt lehetővé. Mi is a mágia? Nem hiszem, hogy nem hallottál még róla. Dolgoztasd meg kicsit elméd! Valahol ott kell lennie, valahol a leg eldugottabb helyen, fejed legmélyén! Akkor ezt megbeszéltük! Tehát a mágia. A világ összetartó ereje. Mi mindent és mindenkit alkot.
Eme helyen, Lebegő Világban, sok látnivaló van. Három része bontjuk: az alsó, a közép, és a felső szintre. Mindnek megvan a maga saját tulajdonsága.
Az alsó:
Eme terület végtelenül zord s rémisztő. A város alatt, de a föld felett elterülő csatornarendszer. A mondák szerint itt élnek a legveszedelmesebb lények: a nekromanták, a boszorkányok, s nekik minden szörnyű teremtményük, mibe belegondolni sem merek. Igen, van mitől még én is eltántorodok, midőn ajkaimon kiejtem eme szavakat: a sötét erők. De evezzünk át vidámabb vizekre, s érjünk partot a következő szinten.
A közép:
Itt élik hétköznapi (már amennyire itt lehet) életüket a polgárok. Van itt minden féle nép: orkok, elfek, sötét elfek, gnómok, törpék, emberek, s mit még el tudsz képzelni. Utcái apró kövekből kirakott, szűk utakból, épületekből áll. Persze lehet találni növényeket errefelé is. Itt terem a legédesebb midani, Te talán sárga színű málnának hívnád. A házak kicsit, otthonosak, kövekkel kirakott falukon nagy ablakok díszelegnek. Ajtajuk fából van. Tetejük cserépből. Ablakukban virágot tartanak, ezzel is növelve a hangulatot. Szeretik a természetet, szeretik az életet úgy, ahogy van. Nem a saját bajaikkal vannak elfoglalva, hanem a saját örömeikkel. Ez ám az élet! Na, de már kicsit elkalandoztam, lebbenjünk feljebb, hol tudósok töltik idejüket.
A felső:
Itt aztán sok ész gyűlt össze! Itt fedezik fel a világ legújabb találmányait. A tudósok nappalt éjjelé téve dolgoznak eme fából készült állványokból álló helyen. Igen, jól olvastad, fából készült állványok. A középső szinten hatalmas kőborítású fa oszlopokat emeltek, melyekre újabb utcák épültek. A temérdek kutató-házikón kívül lefelé vezető liftek találhatóak itt. Ezek fából készült dobozok, melybe, ha belép egy utazó, s kezébe veszi az oldalt található két kötelet, és lefelé húzza, ő is könnyedén eljuthat a középső szintre. Persze ez visszafelé nehezebb, oda már segítség kell.1-1