OOC - Játékon kívüli fórum
Karaktered neve: ---       Rangod: Nem bejelentkezett felhasználó       Pénzed: --- arany     
Varázsitalaid: Neked nincsenek varázsitalaid!


Üdvözlünk!

Ez itt a www.Lanawin.hu weboldal játéktere. Egy fórumos szerepjáték. Te nem vagy bejelentkezett állapotban, ezért nincs jogod ténykedni a fórumon. Csak olvasni tudod a hozzászólásokat, semmi mást. Ha szeretnéd kipróbálni milyen is a fórum valójában, átélni izgalmas kalandokat, varázslatokat tanulni, bájitalokat vásárolni, egyedi karaktert létrehozni, felszereléseket kovácsoltatni, vagy küldetéseket végrehajtani, akkor regisztrálj bátran, ne habozz. Miután regisztráltál, és beléptél minden funkciót elérhetsz. Lehetőséged lesz részt venni a mesékben, vagy csak spontán játszani a megalkotott, mesés világban. Felkutathatod a város rejtélyeit, és részese lehet egy olyan fórumos szerepjátéknak, ahol a játékosok kényelme, és a játék élvezete a legfontosabb.

Vissza a főoldalra!
Nincs "nagyobb" helyszínJátékon kívüli fórumArthenior főtere (új)
Amon Ruadh (új)
Füves puszta (új)
Dokkok és kikötő (új)
Játékon kívüli fórum >> Lanawin fórum >> Fejlesztés >>
[Elvetve] Időmérés
Mostani oldal: 1 (1. - 5. üzenet) - Első olvasatlan beíráshoz >>

5. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2010-08-04 15:08:48
 ÚJ
>Csalántüske Liante avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Haladó játékos
IC üzenetek: 214
OOC üzenetek: 126
Ha a templomban akarja eltölteni az idejét... Mindenesetre a jelenlegi rendszerben sem kötelező ott maradnia. :)
Egyébként aláírom amit mondasz, asszem meggyőztél. ;)


4. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2010-08-04 15:00:39
 ÚJ
>Emphus avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Adminisztrátor
IC üzenetek: 0
OOC üzenetek: 5968
Mivel pénzt munkával lehet szerezni, azt pedig hozzászólásokkal (sokkal a minimum 250 karakter felett), ezért a tanuláshoz szükségeltetik sok jó hsz is. Csak egy példa:
Van egy karakter 50-es tanulással és 50-es nyelvismerettel. Ahhoz, hogy idáig eljusson, legalább 6. szintűnek kell lennie. Ettől most tekintsünk el. Ekkor a mágia-affinitása 3 tanulással növekedik 1-et (0.-ról 1. szinte, feljebb lassabb), és kb. 120 aranyat vesz igénybe. Ezután kb. 90 aranyból feltornássza a levegő mágia képességét 1. szintre, ugyan csak 3 tanulással. Keres átlagosan 20 aranyat egy munkával, és hozzászólásonként 1,5 munkát kap (1 és 2 felváltva). Ekkor 9 hozzászólás kell, és még 1 varázslatot sem tanult meg, és 1., nagyon alacsony szinten van mágiából. És nem vettük figyelembe azt, hogy 6. szintre feltornászta magát, ami kb. 1000 arany. Az pedig további kb. 36 hozzászólás. Eddig 45-nél tartunk, és szinte csak tanulásra, és nyelvismeretre fejlesztett (később biztos kell másra is), továbbá egy varázslatot sem tud.

Úgy gondolom, ennél szorosabbra nem kéne húzni a határt, hogy még +1 teljesen felesleges hozzászólást produkáljon. :)
Egy jó karakterrel is, 6-8 hozzászólást kellene írni, hogy egyáltalán varázslatokat tudj tanulni. Mi lenne abból?? 6-8 250 karakter hosszú kis semmi, aminek tartalma sincsen, egymás után sorakozva a templomban.


3. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2010-08-04 12:44:22
 ÚJ
>Csalántüske Liante avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Haladó játékos
IC üzenetek: 214
OOC üzenetek: 126
Ez csak azt segítené elő, hogy aki komoly mágiás karaktert akar, annak érdemes jókat és sokat írnia. ;) Másrészt megértem, h ez ahhoz is vezethet, hogy megszaporodik a kritikán aluli hozzászólások száma, amit csak azért véstek fel, hogy meglegyen a darabszám... No mindegy, csak felvetés, szerintem van alapja, de - szerencsére - nem az enyém a végső szó. :D


2. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2010-08-04 11:18:38
 ÚJ
>Emphus avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Adminisztrátor
IC üzenetek: 0
OOC üzenetek: 5968
Igen, csak épp az "ic órája" mindenkinek más. Van, aki tud naponta 5 hsz-t is könnyedén írni, és van, aki nem. A hozzászólások száma ilyen szempontból elég rossz lenne időmérésre.

A másik pedig, hogy belegondoltál abba mondjuk, hogy milyen lenne a mágia tanulás?? Folyamatosan írogatni kéne, ugyanis egy magas tanulással és nyelvismerettel rendelkező karakternek is lehet 5-10 tanulás egy mágia affinitás szint pl. Mindegyik után írjon egy hozzászólást?? Vagy inkább kettőt??


1. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2010-08-04 11:13:02
 ÚJ
>Csalántüske Liante avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Haladó játékos
IC üzenetek: 214
OOC üzenetek: 126
Egy újabb javaslatom lenne: a tárgyak elkészültét (és tanulásnál megszabott várakozási időt) ne irl órákban, hanem reag alapján számolja a rendszer. Személy szerint nagyon praktikus, hogy írok egy reagot, aztán mire legközelebb belépek, elkészült mindenem, mehetek tovább, de IC nem jelenik meg a várakozás. Pedig ugye a kovács IC dolgozik, a karakter IC fejlődik... ;)


1-5