OOC - Játékon kívüli fórum
Karaktered neve: ---       Rangod: Nem bejelentkezett felhasználó       Pénzed: --- arany     
Varázsitalaid: Neked nincsenek varázsitalaid!


Üdvözlünk!

Ez itt a www.Lanawin.hu weboldal játéktere. Egy fórumos szerepjáték. Te nem vagy bejelentkezett állapotban, ezért nincs jogod ténykedni a fórumon. Csak olvasni tudod a hozzászólásokat, semmi mást. Ha szeretnéd kipróbálni milyen is a fórum valójában, átélni izgalmas kalandokat, varázslatokat tanulni, bájitalokat vásárolni, egyedi karaktert létrehozni, felszereléseket kovácsoltatni, vagy küldetéseket végrehajtani, akkor regisztrálj bátran, ne habozz. Miután regisztráltál, és beléptél minden funkciót elérhetsz. Lehetőséged lesz részt venni a mesékben, vagy csak spontán játszani a megalkotott, mesés világban. Felkutathatod a város rejtélyeit, és részese lehet egy olyan fórumos szerepjátéknak, ahol a játékosok kényelme, és a játék élvezete a legfontosabb.

Vissza a főoldalra!
Nincs "nagyobb" helyszínJátékon kívüli fórumArthenior főtere (új)
Amon Ruadh (új)
Füves puszta (új)
Dokkok és kikötő (új)
Játékon kívüli fórum >> Lanawin fórum >> Fejlesztés >>
Elég a nevekkel való szenvedésből!
Mostani oldal: 1 (1. - 7. üzenet) - Első olvasatlan beíráshoz >>

7. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2019-01-14 10:50:35
 ÚJ
>Mátrix avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Adminisztrátor
IC üzenetek: 15
OOC üzenetek: 566
Üdv!

Az ellenérveimet nagyjából már lentebb leírták. Az elmúlt kb 4-5 hónapban 2 karakteren kellett kétszer változtatni, és egyet sem töröltem, aki már belépett a karakterébe és a neve rossz volt, valamint 1-2 héten belül választott magának új nevet.
Értsd: Nem volt ember, aki játszani akart volna, és egy 5 percesnél hosszabb kellemetlenségben volt része emiatt mostanság.
A hangulaton meg igen nagyot dob ez így. Névgenerátort csinálni annyira nem könnyű sajnos, tekintve, hogy minden név jó kell, hogy legyen amiből dolgozik. Ha valaki vállalja ilyenek nagy számú megalkotását, vagy tud javasolni rá egy jó módszert, akkor nincs akadálya.


6. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2019-01-12 12:10:39
 ÚJ
>Halax Lamans avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Haladó játékos
IC üzenetek: 186
OOC üzenetek: 28
# A kép betöltése sikertelen, a kép nem elérhető. Jobb klikk ide a lehetőségekhez! #


5. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2019-01-12 12:08:57
 ÚJ
>Lorew Mazoral [halott] avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 1059
OOC üzenetek: 62
Még gondolni se szabadna rá. Alapból azért, mert a szabálytalan nevek nagyja nem úgy keletkezik, hogy csávókám nagyon próbálkozik, de bakker, az általa kiötlött, számára értelmetlen név pont egy kocsimárka, és törlés. A szabálytalan nevek úgy keletkeznek, hogy
a) nem olvas szabályzatot, nagy ívben tojik a regnél feldobott figyelmeztetésekre, azt se tudja, mi van az oldalon, és megszületik Nutella Királylány. SZerinted ilyen mentalitással a usernek helye van az oldalon? Szerinted ilyen mentalitással meg tudna írni legalább egy szabályos IC hozzászólást? Szerinted élvezetes örökre kezdő játékos rangon lenni? Akkor nem jobb, ha már az elején "elmegy a kedve az oldaltól"?
b) elolvassa, és tojik rá. Bár tudja, hogy nem szabadna, de "Áh, biztos nem nézik olyan komolyan", "Áh, az én olaszból átvett nevemet tuti nem ismerik fel", "Áh, biztos én leszek majd a kivétel, ami erősíti a szabályt", esetleg "Nekem ne mondják meg, mi lehet a karakterem neve". És akkor megszületik két lépésben a chates hiszti, hogy a köcsög moderátor hogy meri javítani a - btw hibás - reagomat, a többi JK a chaten hogy meri azt mondani, hogy hibás a reagom, és javítsam a modi előtt stb.

És akkor van a c) tényleg próbálkozott, elszúrta. Egyrészt, mostanság néha létezik a névváltoztatás opciója, másrészt újra lehet regelni a karit, ezúttal beiktatva a google keresést. Ha ennyitől elmegy a kedve, akkor az első javított/törölt reagjától, vagy az első chaten kapott kritikától is elmenne a kedve? Mert itt ilyenek is vannak ám.

Tl;dr: nem tudok elképzelni olyan embert, aki képtelen három fantasy névgenerátor és a google segítségével leregelni egy szabályos nevű karit, de utána Lanawin teljes játékélményt nyújtana neki, soha többé nem keveredne összetűzésbe a szabályzattal, és kitápolna egy 600 szabályos IC-s karit azzal a tudományával, ami kevés volt két értelmetlen kifejezés leírásához.

(Ráadásul, mióta léteznek ragadványnevek, azóta elég egy értelmetlen szó, meg valami kisujjból szopott állandó eposzi jelző. Egy értelmetlen szó leírása túllő egy átlag magyar lanás értelmi képességein? Túl kéne lőjön? Mennyire akarjuk még levinni a szintet? Ezekre nem kérek választ, elég elgondolkodni rajta.)


4. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2019-01-12 12:04:31
 ÚJ
>Relael Ellerin lae'Natar avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 459
OOC üzenetek: 182
Én nem támogatom.

Szerintem nem szigorú a staff ilyen téren, ezért lehetnek Linkelstar néven is az oldalon. Sőt, mostanság nem igen volt rá példa, hogy valakit emiatt töröltek, szóval úgy gondolom még mindig elég laza, hogy lehetőséged van változtatni.


3. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2019-01-12 11:52:28
 ÚJ
>Umon Palasan avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Törölt felhasználó
IC üzenetek: 659
OOC üzenetek: 249
KB 3 perc míg kitalál az ember egy új nevet. Aki szándékosan választ hülyeséget, az vagy troll, vagy nem gondolja komolyan ezt az egészet.

Asszem 3 névgenerátort javasol az oldal névregelésnél.

Így, hogy aktív modijaink vannak és fel van kínálva a változtatás lehetősége:

Nem támogatom.


2. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2019-01-12 10:59:45
 ÚJ
>Salwar Caleihaisan avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Haladó játékos
IC üzenetek: 395
OOC üzenetek: 111
Tudtommal a staff egy egyszerű google keresést csinál, megnézi az első oldalt, ha ott látja, hogy jelent valamit a név, akkor nem engedi. Persze lehet, hogy rosszul tudom. Viszont ennyi szerintem mindenkinek belefér, én eddig ezt csináltam minden nevemnél, és bejött, volt vagy 5 másodperc karakterenként.


1. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2019-01-12 10:53:38
 ÚJ
>Intath Aldeis avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 900
OOC üzenetek: 170
Elég gáz téma cím, de szerintem tök komoly a téma.
Megértem, hogy nagyon hangulatromboló tud lenni egy nem világba illő név. Viszont az is ciki ha egyesek azért adják fel a játékot vagy egy karaktert mert már sokadjára kellett megváltoztatni a nevét ugyanis szuahéli nyelven pont van egy olyan megszólítás... Még úgy is, hogy a staff megértő és kedves és segítőkész. Rájuk panasz nem lehet csak betartják a szabályt.
Szóval jó lenne egy arany középutat találni. Vagy valahogy úgy könnyíteni kicsit a szabályokon, hogy se Smiths-ek, se Battlehammer-ek vagy Kispisták ne járkáljanak köztünk, de ne keljen egy csomót keresgélni egy jól hangzó, nem létező szó után. Esetleg erre lehetne néhány tanács a megfelelő súgópontnál.
Ezen kívül nem tudom mennyire megoldható egy névgenerátor. Vagy mennyire volna rá igény vagy tartanátok felháborítónak és ördögtől való ötletnek. Ha nem más oldalak névgenerátorait használnák úgy gondolva, hogy az nem létező neveket ad ki az is segítség lenne szerintem számunkra.

Várom a reakciókat.
Köszönöm.


1-7