OOC - Játékon kívüli fórum
Karaktered neve: ---       Rangod: Nem bejelentkezett felhasználó       Pénzed: --- arany     
Varázsitalaid: Neked nincsenek varázsitalaid!


Üdvözlünk!

Ez itt a www.Lanawin.hu weboldal játéktere. Egy fórumos szerepjáték. Te nem vagy bejelentkezett állapotban, ezért nincs jogod ténykedni a fórumon. Csak olvasni tudod a hozzászólásokat, semmi mást. Ha szeretnéd kipróbálni milyen is a fórum valójában, átélni izgalmas kalandokat, varázslatokat tanulni, bájitalokat vásárolni, egyedi karaktert létrehozni, felszereléseket kovácsoltatni, vagy küldetéseket végrehajtani, akkor regisztrálj bátran, ne habozz. Miután regisztráltál, és beléptél minden funkciót elérhetsz. Lehetőséged lesz részt venni a mesékben, vagy csak spontán játszani a megalkotott, mesés világban. Felkutathatod a város rejtélyeit, és részese lehet egy olyan fórumos szerepjátéknak, ahol a játékosok kényelme, és a játék élvezete a legfontosabb.

Vissza a főoldalra!
Nincs "nagyobb" helyszínJátékon kívüli fórumArthenior főtere (új)
Amon Ruadh (új)
Füves puszta (új)
Dokkok és kikötő (új)
Játékon kívüli fórum >> Lanawin fórum >> Fejlesztés >>
[Bekerült] Kasztleírás: Földműves
Mostani oldal: 1 (1. - 6. üzenet) - Első olvasatlan beíráshoz >>

6. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2010-07-11 15:48:08
 ÚJ
>Emphus avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Adminisztrátor
IC üzenetek: 0
OOC üzenetek: 5969
Bekerült. 50 arany Londil Nergilnek és egy köszönöm Ariannak. :)


5. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2010-07-08 15:28:15
 ÚJ
>Londil Nergil avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Kezdő játékos
IC üzenetek: 43
OOC üzenetek: 29
Akkor jó. :)


4. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2010-07-08 15:19:54
 ÚJ
>Turrog a Behemót avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 763
OOC üzenetek: 678
Nagyon jó, nagyon jó ^^


3. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2010-07-08 15:03:09
 ÚJ
>Londil Nergil avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Kezdő játékos
IC üzenetek: 43
OOC üzenetek: 29
Na, így elfogadható?

A földművesek a városokon kívül, általában a saját földjük szélén felépített tanyákban élnek, de van néhány városon belüli birtok is. Ők a látják el az embereket különféle terményekkel, búzával, gabonával, árpával, gyümölcsök és zöldségek minden fajtájával. A munkájuk viszont nagyon kemény. Korán kell kimenniük a földre, és csak késő este térhetnek nyugovóra. Ők egyszerű emberek. Nem folynak bele az intrika, cselszövés és ármánykodás, a nemesi családoknál mindennapos formájába. Nem is élnek bőségben, de ők így boldogok. Amit nap mint nap, kétkezi munkával megtermelnek, annak a nagy részét eladják, és abból tartják fenn magukat, kivéve az ételt, mivel azt félrerakják a megtermeltből. Meg persze állandó zúgolódásra ad nekik okot, a nemesség által tájuk kivetett adó. Csak néhány szoktak a városokban járni, amikor kiviszik a piacra az árut, vagy éppen vetőmagot jönnek venni, és mikor a nemesnek beviszik a megművelt, bérbe adott földjéről a naki járó mennyiséget az ott termettekből. Manapság az orkok egyre nagyobb veszélyt jelentenek ezekre az egyedülálló tanyákra, mivel egyre több fosztogató csapat járja Lanawin földjét, és ezek miután kifosztották, fel is gyújtják a megtámadott tanyákat, és földeket. Ezért a telepesek nagy része ért valamennyire a kardforgatáshoz, és tartanak az otthonokban általában valamely védőfelszerelés is fellelhető. Egyre többen csatlakoznak közülük a katonasághoz, és egyre inkább elhatalmasodik rajtuk az orkok iránti gyűlölet, mivel általában az orkok nem telepednek le földet művelni.

2. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2010-07-08 14:29:16
 ÚJ
>Arian Tharamant avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Haladó játékos
IC üzenetek: 123
OOC üzenetek: 64
Ne feledkezzünk meg a rájuk kivetett adókról sem, különben ki tartaná el a nemeseket? :) A földet is a nemesektől kapják, ha maradunk a középkori világ sztereotípiánál. Mondjuk nem jobbágyok, inkább bérlők, általában termény vagy pénz fejében. A páncél egy igen drága dolog, talán bőrvért, max. láncing, esetleg.
Ez csak az én véleményem... Nálam a páncél a lovagoknál kezdődik ;)
1. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2010-07-08 13:21:15
 ÚJ
>Londil Nergil avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Kezdő játékos
IC üzenetek: 43
OOC üzenetek: 29
A földművesek a városokon kívül, általában a saját földjük szélén felépített tanyákban élnek, de van néhány városon belüli birtok is. Ők a látják el az embereket különféle terményekkel, búzával, gabonával, árpával, gyümölcsök és zöldségek minden fajtájával. A munkájuk viszont nagyon kemény. Korán kell kimenniük a földre, és csak késő este térhetnek nyugovóra. Ők egyszerű emberek. Nem folynak bele az intrika, cselszövés és ármánykodás, a nemesi családoknál mindennapos formájába. Nem is élnek bőségben, de ők így boldogok. Amit nap mint nap, kétkezi munkával megtermelnek, annak a nagy részét eladják, és abból tartják fenn magukat, kivéve az ételt, mivel azt félrerakják a megtermeltből. Csak néhány szoktak a városokban járni, amikor kiviszik a piacra az árut, vagy éppen vetőmagot jönnek venni. Manapság az orkok egyre nagyobb veszélyt jelentenek ezekre az egyedülálló tanyákra, mivel egyre több fosztogató csapat járja Lanawin földjét, és ezek miután kifosztották, fel is gyújtják a megtámadott tanyákat, és földeket. Ezért a telepesek nagy része ért valamennyire a kardforgatáshoz, és tartanak az otthonokban páncélt is. Egyre többen csatlakoznak közülük a katonasághoz, és egyre inkább elhatalmasodik rajtuk az orkok iránti gyűlölet, mivel általában az orkok nem telepednek le földet művelni.


1-6