OOC - Játékon kívüli fórum
Karaktered neve: ---       Rangod: Nem bejelentkezett felhasználó       Pénzed: --- arany     
Varázsitalaid: Neked nincsenek varázsitalaid!


Üdvözlünk!

Ez itt a www.Lanawin.hu weboldal játéktere. Egy fórumos szerepjáték. Te nem vagy bejelentkezett állapotban, ezért nincs jogod ténykedni a fórumon. Csak olvasni tudod a hozzászólásokat, semmi mást. Ha szeretnéd kipróbálni milyen is a fórum valójában, átélni izgalmas kalandokat, varázslatokat tanulni, bájitalokat vásárolni, egyedi karaktert létrehozni, felszereléseket kovácsoltatni, vagy küldetéseket végrehajtani, akkor regisztrálj bátran, ne habozz. Miután regisztráltál, és beléptél minden funkciót elérhetsz. Lehetőséged lesz részt venni a mesékben, vagy csak spontán játszani a megalkotott, mesés világban. Felkutathatod a város rejtélyeit, és részese lehet egy olyan fórumos szerepjátéknak, ahol a játékosok kényelme, és a játék élvezete a legfontosabb.

Vissza a főoldalra!
Nincs "nagyobb" helyszínJátékon kívüli fórumArthenior főtere (új)
Amon Ruadh (új)
Füves puszta (új)
Dokkok és kikötő (új)
Játékon kívüli fórum >> Lanawin fórum >> Általános >>
Üss, Fuss!
Mostani oldal: 1 (1. - 2. üzenet) - Első olvasatlan beíráshoz >>

2. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2020-07-06 07:28:57
 ÚJ
>YIlanda Hyths avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 476
OOC üzenetek: 114
Kedves Omerus!

Szeretnék néhány dolgot megjegyezni a kitett „klán hirdetéseddel” kapcsolatban.

Egy klán több JK együttműködésén alapul, amelyet általában ismeretségekből tudsz összekovácsolni. Ahogy látom eddig JK-val nem sikerült még csak játékot se kezdeményezned. Új játékosoknak ezért nem is ajánlott klánt indítani, javasolt először a világot megismerned, amelyben tevékenykedni szeretnél.

Ha körbe néztél volna, láthattad volna, hogy kereskedőházunk már van, egy egész klán alakult is rá, így egy második kereskedőháznak én személy szerint nem látom értelmét. Már nem egyedi az ötlet.

Lanawin világában a karakterek általában úgy szereznek „hatalmi” pozíciókat, hogy rengeteg játékot tesznek bele a userek és kapcsolatokat alakítanak ki, nem csak úgy odamesélik az NJK-kat maguk köré.

Kockázás és Kártyázás: Lanawin világában létezik kocka alapú szerencsejáték lehetőség, ahogy kártya alapú is lásd negyvenes. A szerencsejátékbarlangot viszont nem igazán tudom, miként képzeled el, hiszen, ha nyereményeket is szertnél osztogatni, ahhoz rengeteg tőke kellene és szintén néhány aktív user, akik felügyelik az összes éppen folyó játékot.

Lanawin világában jól látod, az arany a hivatalos pénznem és ez pont elég és megfelelő a tranzakciók lebonyolítására, mind JK-JK szinten, mind rendszerszinten. Nem hiszem, hogy több fizetőeszköz bevezetése főleg rendszerszintre érdemes lenne. Felesleges programozási munkának látom, amelyet a staff tölthetne ötleteléssel vagy egyéb más elfoglaltságaival is. Esetleg, mint tárgyakat úgy vélem lehetne kezelni, amelyet TI aranyra beváltotok, bár, hogy honnan lenne annyi aranyatok az megint kérdéses.

Mesélői segítségről is esik szó a fogalmazványodban amely egyértelműen nem megvalósítható, hogy egy mesélő csak azért legyen, hogy ugráltathassátok. Az pedig, hogy klánban alvezér legyen, tehát a klán munkájába is besegítsen az abszurd ötlet. Van nekik is elég más dolguk.

Még annyit szeretnék hozzátenni, hogy Lanawin egy jól kidolgozott világ, amely folyamatosan fejlesztés alatt van a tapasztaltabb játékosok ötletei és a staff által, így neked nem szükséges ezen agyalnod, inkább szórakozz és ismerd meg hova is csöppentél és milyen lehetőségeket adhat számodra. Ha pedig később, mikor már Tapasztalt játékos leszel ez megtörtént és már eléggé képben leszel vele, esetleg élhetsz klánalapítás lehetőségével vagy fejlesztési javaslattal, amely reális alapokon nyugszik, hogy újabb kihívások elég állíthasd magad.

Üdv
YIlanda


A hozzászólás írója (YIlanda Hyths) módosította ezt a hozzászólást, ekkor: 2020.07.06 07:38:16


1. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2020-07-05 03:52:34
 ÚJ
>Omerus Agranus Ottirius avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Kezdő játékos
IC üzenetek: 5
OOC üzenetek: 1
S z i a s z t o k

Ez a „klán”: /szervezet/társaság/üzletlánc, röviden összefoglalva, a karakterem ( Omerus Agranus Ottirius ) végcéljának beteljesedéséről szólna, ami a következő dolgokból áll = Hatalomszerzés ( haderő, vagyon, politika, bármi más, ami a hatalom szóra értelmezhető ), elérni egyfajta királyi, jobban leírva uralkodói pozíciót, amit aztán hosszadalmas ideig betölteni/pozícióban maradni, majd ezen pozíció segítségével nagyméretű változásokat bevezettetni Lanawin világába, mind politikai és polgári szinten egyaránt. Remélhetőleg, ezzel a legizgalmasabb kalandot fogom elhozni nektek, amibe, ha csatlakozol, akkor mindenféleképpen befogsz kerülni, ebbe az élményekkel teli, Lanawin történelmét formáló játékba, mint a hatalomra törők egyike!

Ez a klán, sokfajta és sokféle kalandot indítana, attól függően, hogy merre haladnánk a történettel. Ezekbe a kalandokba nemcsak a klántagok, hanem Lanawin összes lakója részt tudna venni, ha akarna.

Üss, Fuss! - Mint üzlet-lánc

Kezdésnek, kétfajta részre lenne osztva a klán foglalkozása: 1. Kockázás és Kártyázás / 2. Pénzintézet

Kockázás és Kártyázás

A középkorban már kialakulóban lévő, szerencsejátéknak még nem igazán mondható dolog ez. Bizonyos játékok ( szerencse, nyeremény ) szolgáltatásával foglalkoznánk, amiket egy üzlet-helyiségben vezetnénk le. Ezek a játékok egyedi felépítéssel lennének kialakítva, nem túl bonyolult rendszerrel karöltve. Az elején egyfajta kártyajátékkal, egyfajta kockajátékkal és többféle nyereményjátékkal indítanánk, gondolok itt a nyereményjátékokra, mint a lottó egy teljesen új, középkorilag kivitelezhető változatára és hasonló nyereményjátékokra. Ugye ezen a helyen, a hét mindennapján lehetne játszani, fogadni, nyerni a karaktereinkkel. Viszont, a mesélők segítségével lennének vezényelve bizonyos nagy események, amiken mondjuk sokkal többen vennének részt, ezáltal sokkal nagyobb nyereményeket lehetne bezsebelni. Nyereményjátékként lennének bizonyos versenyek is megrendezve a klán által, ami megint csak minden bizonnyal mesélővel történne meg.

Üss, Fuss! - Mint politikai társaság

Pénzintézet

Lanawin világának karakterviszonylatában, a legbefolyásosabb és legelitebb politikusai, vagyonos emberei tartózkodnának itt, mint klántagok ( akik ugyebár csatlakoznának... itt pontosabban azokról lenne szó, akik csatlakoznak a klánhoz és a karakterüket úgy kreálták meg, hogy valamilyen szintű hatalommal rendelkezik vagyoni, haderő, vagy politikai szinten ), és egyfajta tanácsként működne ez a dolog. A tanács felépítéséről lentebb. Ez a tanács működtetné az úgynevezett „Világbankot”, ami abból állna, hogy Lanawin törvényesen bejegyzett területeit felügyelné és támogatná pénzügyileg, illetve annak lakosait, az úgynevezett támogatásokon keresztül. Had mondjak pár szót a nyilvántartás rendszerről, hogy lehessen látni az ötlet koncepcióját. A nyilvántartás úgy működne, hogy azok az embereket, akik hivatalosan rendelkeznek valamiféle vagyonnal ( földrész, üzlet, épület, ház stb ) a nyilvántartásba kerülnek. Lennének egyfajta hivatalos papírok is bevezettetve, amiket csakis kizárólag IC lehetne elrendezni. Tehát, ha te rendelkezni akarnál, vagy, ha már rendelkezel valamelyik városban, valamilyen vagyonnal, akkor meg kellene szerezned az úgymond velejáró hivatalos papírokat is. Tehát, egyfajta igazoló papír lenne bevezettetve, ami igazolványként szolgálna. Ugyanígy a vagyon papírokkal is. Nos visszatérve a támogatásokra, ebben a nyilvántartásban ( amit mondjuk egy IC fórumrészleg keretein belül vezetnénk ) szereplő személyek lennének jogosultak ezekre a támogatásokra. Most pedig visszatérve a „Világbankhoz”, jelenleg egyfajta pénznemet használnak/van jelen Lanawin világában, ami az aranyérme. Ennek a banknak a segítségével felosztanánk a négy városra, négy különböző fizetőeszközt, ami az Arthenior/aranyérme, Lihanech/ezüstérme, Pirtianes/vasérme, Wegtoren/rézérme lenne, ezáltal kialakítván egy igazán érdekes kereskedői rendszert. Ezeket tovább fejleszthetnénk még azzal, hogy mindegyiket feloszthatnánk öt, tíz, ötven, száz, ötszáz... értékekre, továbbá értelemszerűen az egyiket értékesebbé/hasznosabbá tenni a másiktól. Értem itt azt, hogy lenne pl egy kisebb kaland, ahol a bank kijelölt időponttal, a réz pénzeket beváltaná vasra, akciós áron, ezáltal kisebbfajta nyereséget lehetne kreálni a játékosnak. Továbbá naponta vagy pár naponta mozoghatna a pénzérmék valódi értéke a bankban, hogy aztán ezzel is kalkulálni lehessen az adás-vételnél. Tehát ilyesfajta dolgokra lehetne számítani a klánban, a klántól!

A tanács felépítése

Omerus, mint elnök és mindig egy random mesélő lenne az alelnök
Majd jönnének a politikusok, illetve a kereskedők, ha megnézzük a kereskedő karakterek, az akcióban tocsogóktól elveszni látszanak, ezért is, ez a klán a kereskedők szövetsége is lenne egyben, összefogná őket, láthatóan aktív kalandokkal és játékokkal ellátva őket


Nagyjából, elsőnek... ennyit szerettem volna leírni a dolgokról. Tegyetek fel nyugodtan kérdéseket a klánról, szívesen válaszolgatok! Továbbá várom a véleményeket erről az egészről, illetve a jelentkezéseket is PM, vagy hozzászólás formájában.1-2