OOC - Játékon kívüli fórum
Karaktered neve: ---       Rangod: Nem bejelentkezett felhasználó       Pénzed: --- arany     
Varázsitalaid: Neked nincsenek varázsitalaid!


Üdvözlünk!

Ez itt a www.Lanawin.hu weboldal játéktere. Egy fórumos szerepjáték. Te nem vagy bejelentkezett állapotban, ezért nincs jogod ténykedni a fórumon. Csak olvasni tudod a hozzászólásokat, semmi mást. Ha szeretnéd kipróbálni milyen is a fórum valójában, átélni izgalmas kalandokat, varázslatokat tanulni, bájitalokat vásárolni, egyedi karaktert létrehozni, felszereléseket kovácsoltatni, vagy küldetéseket végrehajtani, akkor regisztrálj bátran, ne habozz. Miután regisztráltál, és beléptél minden funkciót elérhetsz. Lehetőséged lesz részt venni a mesékben, vagy csak spontán játszani a megalkotott, mesés világban. Felkutathatod a város rejtélyeit, és részese lehet egy olyan fórumos szerepjátéknak, ahol a játékosok kényelme, és a játék élvezete a legfontosabb.

Vissza a főoldalra!
Nincs "nagyobb" helyszínJátékon kívüli fórumArthenior főtere (új)
Amon Ruadh (új)
Füves puszta (új)
Dokkok és kikötő (új)
Játékon kívüli fórum >> Lanawin fórum >> Általános >>
Griffkarom Lovagrend
Mostani oldal: 1 (1. - 6. üzenet) - Első olvasatlan beíráshoz >>

6. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2015-06-02 20:29:55
 ÚJ
>Eralil Namos avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 516
OOC üzenetek: 92
Kardforgatókat várunk az Ellentétek rendjébe is (itt is van nemes cél, a kardforgatók feladata lesz a rend eszméi szerint védelmezni embereket, ez általában sokszor az elesettek, védtelenek, a várost járva). Részletek a megalapított klán témájában (legutolsó hozzászólás):

[LINK]

Illetve a klán adatlapján:

[LINK]


5. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2014-03-09 20:03:06
 ÚJ
>Vicmoro Trangara avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Kezdő játékos
IC üzenetek: 3
OOC üzenetek: 1
Szerintem még kéne egy teljes jogú vezető. A rendnek a vezetője. Maga az alapító. Aki a tanács döntéseit felülbírálhatja. Egymaga is hozhat döntést, amiről a tanács szavazással eldönthette, hogy törvénybe lépjen a renden belül vagy sem. Amúgy Kőszívűnek vagyok a multija.

A hozzászólás írója (Vicmoro Trangara) módosította ezt a hozzászólást, ekkor: 2014.03.09 20:04:13


4. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2014-03-09 14:08:58
 ÚJ
>Aarnius Arne avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Játékos
IC üzenetek: 5
OOC üzenetek: 5
Akkor leírom eddig hogy áll a felépítés koncepciója:

Apródok: Teljesen újoncok, zöldfülűek. Egy lovag mellé osztják be őket pajzsvivőnek, tőlük tanulhatják meg a lovagi élet alapjait. A beosztott lovag dönthet róla, hogy érdemes-e képezni, vagy alkalmatlan rá. Itt még mindenki dönthet úgy, hogy békésen elválnak útjaik.

Tanoncok/fegyverhordozók: Ha a lovag és az apród folytatni akarja a tanulást, ezen a ponton el kell köteleznie magát. Hűségesküt tesz a "tanárának", de még mindig dönthetnek úgy, hogy inkább kilép a rendből, ha az indokolt. Két féle út állhat előtte: Lovagnak tanul, vagy Paladinnak. A paladinok mágiahasználó lovagok, így számukra a spiritualitás és mágia tanulás is képzésük része. Ha szükséges új mestert kell keresni számára.

Lovagok: A Rend megbecsült tagjai. Ők pallérozhatják az apródok elméjét, ők képviselhetik a Rendet. Ha a tanoncot megfelelőnek ítéli mestere a Rend Tanácsának ajánlhatja, hogy lovaggá üssék. Ha a tanács is úgy véli elérkezett az idő, lovaggá ütik a tanoncot. Ekkor a tanonc leteszi a lovagi esküt és örökre elkötelezi magát.

Paladinok: A Rend megbecsült tagjai. Ők pallérozhatják az apródok elméjét, ők képviselhetik a Rendet. Ha a tanoncot megfelelőnek ítéli mestere a Rend Tanácsának ajánlhatja, hogy lovaggá üssék. Ha a tanács is úgy véli elérkezett az idő, lovaggá ütik a tanoncot. Ekkor a tanonc leteszi a lovagi esküt és örökre elkötelezi magát. Speciális helyzetük miatt körültekintően veti be őket a Rend.

Tanács: A Rendnek vannak úgynevezett Nagymesterei. Ők alkotják a Rend Tanácsát, akik döntenek a Rend életét meghatározó döntésekről. Optimális esetben a Tanács öt tagú: Egy kardforgató, egy íjász, egy nehézfegyveres, egy szálfegyveres és egy paladin. Mindenki a maga területének tanoncait kíséri első sorban figyelemmel. Mindezt persze nem lehet mindig kivitelezni, ilyenkor a legnagyobb becsben tartott Lovagok alkotják az öt elöljárót.

Nagyjából itt tartunk. A paladin helyett kéne egy jobb kifejezés. Felmerült a paplovag, de vallási kérdéseket egyelőre nem szeretnénk. Ezen kívül agyaltunk Aweronnal autentikusabb elnevezéseken is, pl apród helyett fióka, lovag helyett griffkarom és hasonlók :)


3. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2014-03-08 21:27:13
 ÚJ
>Cralan Sley avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Játékos
IC üzenetek: 509
OOC üzenetek: 30
Üdv! Bár én nem vagyok lovag, sőt nem is válhatok azzá,hisz mind a kettő egész embert igényel. De amennyiben igény támadna egy kiképzőre, fegyvertelen harc oktatásra, úgy állok rendelkezésetekre.


2. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2014-03-08 20:13:26
 ÚJ
>Kőszívű Xavmorn avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Törölt felhasználó
IC üzenetek: 12
OOC üzenetek: 8
Mivel úgy gondolom, hogy én is ötlet adója voltam a dolognak. Szerintem van jogom beleszólni a dolgokba. Mondjuk ebben a pillanatban nincs semmi problémám. Az alap szerintem jó. Annyi pluszt szeretnék csak hozzá tenni, hogy kéne valamiféle, beosztás a rendben (pl.: maga a rend feje, kiképzők stb.). Persze örülnék, ha neki tudnánk állni még ma IC egy kicsit beszélgetni, és karaktereinkben felvetni a gondolatot.


1. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2014-03-07 15:16:11
 ÚJ
>Aarnius Arne avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Játékos
IC üzenetek: 5
OOC üzenetek: 5
Szeretnénk létrehozni Arthenior számára egy lovagrendet, amely a város védelmét tűzi ki célul. Lehetőséget nyújtana mindazok számára, akik lovag karakterük tanítását ki is szeretnék játszani és olyanoknak, akik szeretnek "nemes célért küzdeni".

IC a Lovagrend a béke fenntartásában segítene a városőröknek és lehetőséget adna lovaggá válni mindazoknak, akik erre vágynak és megérdemlik. Támogatói és pártfogói lennénk a művészeteknek. Remélhetőleg a későbbiekben lovagi tornát, íjászversenyt és ehhez hasonló programokat is tudunk majd szervezni.

OOC: A lovaggá válás során segítünk az új játékosoknak belerázódni a játékba. Szeretném kiemelni, hogy NEM az a cél, hogy hatalmunk legyen és Artheniorban menőzzenek a karakterek, hogy ők a főnökök. Inkább a várost fenyegető kalandokban szeretnénk védelmezni a várost, amely első sorban mágiával védekezik, nem pedig fizikai erővel.

Természetesen egy lovagrend nem nőhet ki csak úgy a fűből, már tervezés alatt áll egy játék, amit követően létrehozzuk rendünket.

A névről: Olyan nevet szerettünk volna választani a lovagrendnek, amely jól kifejezi, mi is a lényege. Arthenior a levegő városa, a griffmadár pedig a levegő ura, emellett pedig a védelmező szimbóluma is.

A rend felépítéséről is vannak elképzeléseink, de azzal ráérünk foglalkozni a megalakulás után is.

Remélem sokak érdeklődését felkeltettük!

Aarnius Arne (6268)
Aweron Garodin(5723)
Arten Frei (4594)


1-6