OOC - Játékon kívüli fórum
Karaktered neve: ---       Rangod: Nem bejelentkezett felhasználó       Pénzed: --- arany     
Varázsitalaid: Neked nincsenek varázsitalaid!


Üdvözlünk!

Ez itt a www.Lanawin.hu weboldal játéktere. Egy fórumos szerepjáték. Te nem vagy bejelentkezett állapotban, ezért nincs jogod ténykedni a fórumon. Csak olvasni tudod a hozzászólásokat, semmi mást. Ha szeretnéd kipróbálni milyen is a fórum valójában, átélni izgalmas kalandokat, varázslatokat tanulni, bájitalokat vásárolni, egyedi karaktert létrehozni, felszereléseket kovácsoltatni, vagy küldetéseket végrehajtani, akkor regisztrálj bátran, ne habozz. Miután regisztráltál, és beléptél minden funkciót elérhetsz. Lehetőséged lesz részt venni a mesékben, vagy csak spontán játszani a megalkotott, mesés világban. Felkutathatod a város rejtélyeit, és részese lehet egy olyan fórumos szerepjátéknak, ahol a játékosok kényelme, és a játék élvezete a legfontosabb.

Vissza a főoldalra!
Nincs "nagyobb" helyszínJátékon kívüli fórumArthenior főtere (új)
Amon Ruadh (új)
Füves puszta (új)
Dokkok és kikötő (új)
Játékon kívüli fórum >> Lanawin fórum >> Fejlesztés >>
Fejlesztési napló
Mostani oldal: 1 (1. - 7. üzenet) - Első olvasatlan beíráshoz >>

7. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2021-02-24 19:55:35
 ÚJ
>Pashthra Shungo'rol avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 399
OOC üzenetek: 62
Ezt mondom én is, hogy nem kell _mindenről_ írni, meg nem kell időhöz kötni, hogy na havonta legyen, vagy valami. De ha van 2-3 olyan változás, amit már van értelme beírni, akkor azt meg lehetne tenni így.


6. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2021-02-24 19:47:05
 ÚJ
>Mátrix avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Adminisztrátor
IC üzenetek: 15
OOC üzenetek: 577
Igen, a külön topicba kiszedés hasznos lehet, fogok csinálni ilyet, még ha nem is egyesével varázslatonként lesz benne bejegyzés, hanem nagyobb egységek lezártával.


5. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2021-02-24 19:26:12
 ÚJ
>Pashthra Shungo'rol avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 399
OOC üzenetek: 62
Ugyan így örülnék az új mágia változtatásainak figyelemmel követésével, és "up to date" tartásával. A fejlesztési napló annyiból lenne jó, hogy az szerintem nektek is egyszerűbb, ha van néhány Fejlesztési napló YYYY.MM.dd topic létrehozva a fejlesztésen belül, ahol be lehet számolni a változásokról, és nem kell mindig a rendszer struktúrába belepajszerolni azt, hogy most mi változott, illetve nem ugyan abban a topicban véleményeznénk mindent, ami egy idő után iszonyatosan követhetetlen, és visszaolvashatatlan.

És akkor nincs az, hogy fél évvel később egy ember összeszedi, hogy nagyjából hogyan néz ki egyébként az új rendszer, és innen-onnan hallja azt, hogy amúgy ez már nem is így néz ki, meg már változott [valami] amit nem mondanak meg, hogy mi. (Lásd discord beszélgetésünk az óriások tekintetében). Ellenben amikor eldöntitek, hogy na, ezt változtassuk meg, mert balansz, akkor azt felírjátok, és ha már van 2-3 ilyen hír, akkor azt ki lehet dobni

------------------------------------------------------------------

Fejlesztési napló YYYY.MM.dd

Sziasztok!

Az új rendszer kapcsán néhány változás született a staff szobában, erről szeretnénk most nektek is beszámolni, hogy tudjátok, mi történik lana háza táján. Ha elolvastátok, nyugodtan véleményezzétek, mert számít a ti véleményetek is.
A főbb változások, amikről ma írni fogunk

1. Ork faj balanszolása
1.1 Miért éreztük szükségét annak, hogy megváltoztassuk a kasztrendszerben az orkok tulajdonságait
1.2 Megváltozott tulajdonságok

2. A mágiarendszerbe bekerülő új varázslatok
2.1 Új varázslat: Szélcsend
2.2 Új varázslat: Lángtenger
2.3 Új varázslat: Gömbvillám

3. A mágiarendszerben átdolgozott varázslatok
3.1 ...
3.2 ...

Remélem, hogy tetszettek nektek a most hozott változtatások. Nyugodtan véleményezzétek, írjátok le, hogy mit gondoltok, és ne feledjétek, nem ti vagytok a staffért, hanem a staff van értetek.

További jó játékot kíván,
Lanawin staff

-----------------------------------------------------------------------------------------

Ezzel egy jól struktúrált, és követkető betekintést kapnánk abba, hogy hogyan zajlanak a folyamatok, és nem évente kapnánk egy infót, hogy "ja, az már elavult". Nektek se lenne talán akkora nyűg, hogy tájékoztassatok minket, és olyan sem történne meg, hogy kidolgoztok valamit, ami olyan dologra épül rá, ami egyébként a játékosoknak lehet, hogy iszonyatosan nem tetszik, és totál ellene lenne a közösség (szélsőséges példa, de előfordulhat egyébként. Lásd korábbi közösségi szavazás az új városról/világról/mittudoménmiről)


4. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2021-02-24 19:20:05
 ÚJ
>Relael Ellerin lae'Natar avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 492
OOC üzenetek: 219
Az elején minden alkalommal megtörtént, ezt aláírom.
Napi-heti frissítés nem is kellene, éppen elég lenne ha 2-3 havonta jönne egy update, hogy mi változott, vagy éppen mind dolgozik a staff jelenleg , és milyen ötletek vonalán haladnak. Például: Na gyerekek, a bájitalokat kidolgoztuk, már csak finomhangoljuk, most fogunk rátérni az xy mágiaágra, amihez jöhetnek esetleg javaslatok.
Jelenleg 8 mesélő van Lanawinon, 2 adminisztrátor és 2 moderátor, tehát elméletben nem ez kellene megterhelje a staffot, ellenben jó lenne ha nem az ördögszekér átszaladását látnák csak a játékosok, talán motiválná is őket.


3. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2021-02-24 19:12:18
 ÚJ
>Mátrix avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Adminisztrátor
IC üzenetek: 15
OOC üzenetek: 577
Ez eddig is így történt tudtommal. Az elején minden ilyen blokknak volt közös ötletgyűjtés, illetve amint valami értelmes eredmény van, azt is ki szoktuk tenni. Napi, heti szinten szerintem ezeket nem érdemes kezelni, három-öt ember ötleteit is nagyon nehéz kezelhetően tartani.

Amit lehet az az, hogy a lanawin.hu/ujrendszer oldalt kicsit naprakészebben tartjuk, illetve rakhatunk mellé egy dátumos változás naplót.


2. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2021-02-24 18:28:01
 ÚJ
>Drameiloten Sayqueves avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Játékos
IC üzenetek: 248
OOC üzenetek: 8
Nagyon adom, soha semmit nem adtam így, úgy adtam, hogy gerincsérvet kaptam tőle.


1. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2021-02-24 18:24:47
 ÚJ
>Relael Ellerin lae'Natar avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 492
OOC üzenetek: 219
Halihó,

Egy beszélgetés ötletét raknám ide, miszerint tök menő lenne, ha a staff fejlesztései nem a háttérben zajlanának, hanem lenne róla időnként némi hír is. Egyrészt a játékosok nem éreznék azt, hogy nem történik semmi Lanával, másfelől aktívan hozzá tudnának szólni a változásokhoz, ami a játékukat érinti, és nem már több hónapja elavult információkból kellene össze halászniuk, hogy majd talán évekkel később mi lesz az oldalon.

Erre igazából elég lenne egy ooc fórum is, meg a staffban erre kijelölt személy/személyek, akik a fejlesztések publikus részét érthetően megosztanák a nagy közönséggel.

Vélemény?


1-7