//Az ablak bezárásához kattints az ablak mellé!//
Yeza a Rőt (#8459)
ember, nő
Játékstílus: Vakmerő - részletek a szabályzatban!
Külső leírás:

Talán ha huszonegy tavaszt látott, szilaj teremtés. Nem egy hölgy kellemét tükrözik a Rőt mozdulatai: harcos és kurtizán ötvöződik benne. Egyenes a tartása, barna tekintete mindig szemmel tartja a környezetét. Derekát súroló, élénkvörös haját általában magasan felkötve hordja. Kreol bőre wegtoreni származást sejtet.
Magasságra átlagosnak mondható, alkata szemnek is kellemes határon talált nyugvópontot a szikár és a nőies között.
Ruhák tekintetében a kényelem nyújt fő irányvonalat, de nem tagadja meg az ügyes szabásvonalak, mintás szegélyek nyújtotta hívságokat sem. Nyáridőben egészen lenge anyagokat preferál, télen előszeretettel hord prémmel szegett holmikat. Öltözékében általában hangsúlyosak a wegtoreni jegyek.
Fegyvere kidolgozását egy ötvös is áhítattal figyelné. Ez az, ami ellensúlyozza a viszonylag széles penge női kézbe nem illő markánsságát. A másfélkezes handzsár nem túl hosszú, egyharmad-kétharmad markolat-penge aránya könnyen forgathatóvá teszi. Ívei, cirádái és vésetei rikoltó főnixmadarat mintáznak. Másik fegyvere egy iffyt, a sivatagi karomtőr. Alakját a köves pusztaság hatalmas ragadozómadara ihlette. Két élre fent, rövid, ívbe görbülő penge a markolat végén egy jellegzetes gyűrűvel a mutatóujj számára, mely gyors fogásváltást és biztos tartást kínál a használójának. Yeza legtöbbször az övébe tűzve vagy a bal alkarjára szíjazva hordja a ruhaujja alatt. Nem túl nagy penge, ügyes kis tok. Ha nem keresik kifejezetten, nem igazán venni észre.