OOC - Játékon kívüli fórum
Karaktered neve: ---       Rangod: Nem bejelentkezett felhasználó       Pénzed: --- arany     
Varázsitalaid: Neked nincsenek varázsitalaid!


Üdvözlünk!

Ez itt a www.Lanawin.hu weboldal játéktere. Egy fórumos szerepjáték. Te nem vagy bejelentkezett állapotban, ezért nincs jogod ténykedni a fórumon. Csak olvasni tudod a hozzászólásokat, semmi mást. Ha szeretnéd kipróbálni milyen is a fórum valójában, átélni izgalmas kalandokat, varázslatokat tanulni, bájitalokat vásárolni, egyedi karaktert létrehozni, felszereléseket kovácsoltatni, vagy küldetéseket végrehajtani, akkor regisztrálj bátran, ne habozz. Miután regisztráltál, és beléptél minden funkciót elérhetsz. Lehetőséged lesz részt venni a mesékben, vagy csak spontán játszani a megalkotott, mesés világban. Felkutathatod a város rejtélyeit, és részese lehet egy olyan fórumos szerepjátéknak, ahol a játékosok kényelme, és a játék élvezete a legfontosabb.

Vissza a főoldalra!
Nincs "nagyobb" helyszínJátékon kívüli fórumArthenior főtere (új)
Amon Ruadh (új)
Füves puszta (új)
Dokkok és kikötő (új)
Játékon kívüli fórum >> Általános fórum >> Játékok >>
Más világú FRPG-k
<< Előző oldal - Mostani oldal: 6 (101. - 108. üzenet) - Első olvasatlan beíráshoz >>Oldal váltása:

108. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2016-12-19 18:24:17
 ÚJ
>Torwick Tremond avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Kezdő játékos
IC üzenetek: 9
OOC üzenetek: 6
Morw az a poszt apokalitikus téma tényleg jól hangzik. Csak azt ilyen "napjaink" feelingben kéne adni, bár tuti üszöknagy gyilkolászások mennének benne.


107. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2014-10-02 11:25:19
 ÚJ
>Lupius von Girard avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Játékos
IC üzenetek: 34
OOC üzenetek: 22
Nos természetesen az ilyesmi benne van a pakliban. De, szerintem akár ezt is be lehet emelni a koncepcióba. A karakterek saját idővonala a saját posztjaik sorrendje amit akár több hely közt is megoszthat. Mintha ide-oda ugrálna valamiért. Ebben meg ugye játéktechnikai előnyök vannak. Elugrok ide információért, amoda meg orvosért, vagy elugrok a csata közben stb. Ezt szabályozni kellene. Erre mondjuk olyan megoldás lehetne hogy a rendszer számon tartja karakter helyzetét és az utolsó poszt időpontját. Adott idő után automatikusan kilépeti onnan. Amíg benn van a karakter valahol addig csak odaírhat, ha kiléptették akkor bárhova. Illetve a karakter számára lenne kiléptető gomb amit valamiért cserébe használhat, legyen mondjuk Fate pont. (Apropó Fate, akár ez a rendszer is lehetne alatta) A kiléptető funkció helyett mondjuk olyan is lehetne hogy x keretek, mondjuk idő vagy poszt szám, közt máshova is írhat.

Egyébként úgy gondoltam hogy karakterek egyetlen helyen bukkannak fel és a kiindulási helyük, saját világuk nem jelenik meg. Vagyis inkább csak korlátozottan. Mondjuk úgy hogy a régi visszajárók valamit áthoznak a saját világukból és formálják vele öntudatlanul akár a "tükröntúli világot".

A dínós is érdekes lehet. Én olyan kiegészítésnek is örülnék ehhez hogy a Túlélők Földje játék korai hangulatára reflektáljon. Mindenre magadtól rájönni, felfedezni, egy kőre és egy botra kiadni a "feltalál" parancsot hogy rágyere a lándzsa titkára :D


106. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2014-10-01 17:49:19
 ÚJ
>Morwon Loree Dedion avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 770
OOC üzenetek: 1326
Girard nekem tetszene is akár ez a dolog, de akkor most ebből szerintem viták jönnének létre szép számmal, mivel, ha valaki úgy dönt, hogy nem várja meg a másikat, akkor elmegy onnan (persze nem egy utcai verekedés közepében), de így meg a másik karakterét irányítanánk, ami nem lenne jó szerintem. Viszont egy ilyen játékból sokat ki lehetne hozni, hogy minden féle időben vannak, de akkor tényleg rendesen ki kéne dolgoni, nem úgy, hogy a tér és az idő fogalmát teljesen elfelejtsük és a dínók között sétáljanak a harry potterek, aztán irtelen a jövőben, majd a titanicon... Ezt még későbbre hagynám megvitatni.
Viszont eszembe jutott a dínó szóról, hogy még nem láttam efféle frpg-t. szerintem ez is egy jó kis téma lenne. Mondjuk a közeli jövőben önkéntesek visszakerülnek egy valami (időkapu, vagy vmi ilyesmi ) segytségével ebbe a korba és vissza pedig már nem tudnak, így menekülniűk kell az őshüllők elől.
+ támogatnám egy western szerű játék létrehozását is, illetve továbbra is egy poszt-apokalipszis jellegűtét. :)

Morwon


105. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2014-09-26 17:10:51
 ÚJ
>Lupius von Girard avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Játékos
IC üzenetek: 34
OOC üzenetek: 22
Látom régen volt itt egy szavazás hogy kinek milyen másik frpg jönne be. Ebből lett valami? Született az ötlet nyomán oldal?

Egyébként Nestar és Rätest ötletéről nekem is eszembe jutott valami. Meg mondjuk szegény Tükörkapuról is.
A fórumos rpgknél gyakori gond szokott lenni mikor egy társalgás, kaland közben tűnik el a játékostárs, vagy egyéb okok miatt olyan ritkán ír amivel feltart mindenki mást. Na most olyan frpgt lehetne csinálni amibe már világ szinten bele van építve ez a sajnálatos esemény.

A karakterek egy párhuzamos világból/világokból kerülnek a játéktérre és a két világ közt ingáznak vagy a térben és időben ugrálnak. A lényeg hogy gyakorlatilag mindenki írhat akár a saját sebességével, a kieső időben úgy vehető hogy a nem reagáló karakterek éppen eltűntek.
Ez egyébként a Nestar említette titokzatosságot is magával hozza. Senki sem tudja hol és miért vannak, mindenki azt mond magáról amit akar (majdnem). Akár komoly zsánerközi szabadság is belefér. Valaki egy New-York-i csöves, valaki egy ősmágus, megint valaki szuperhős vagy cowboy.


104. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2014-09-26 11:44:55
 ÚJ
>Emphus avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Adminisztrátor
IC üzenetek: 0
OOC üzenetek: 5968
Amen. A lenti felhívással releváns dolgokra a tukorkapu.hu-n találtok rá, ha jól látom, jelenleg a legfrissebb hír formájában.

Más: Gyertek játszani az mf.frpg.hu-ra. Egy a 30. században játszódó sci-fi játék, ahova a karakterek a "fátylon" keresztül kerülnek át a mai világból. Az alapkoncepció is nagyon jó, a megvalósítás pláne, rendszerszinten is jó a játék. Alakváltók, mágusok, vérfarkasok és vámpírok (nem Twillight szintű gagyiság!), vadászok várnak mindenkit a 30. században, ahol egymással harcol a mágia és a technika.

Ha karaktert készítetek, írjátok be a meghívóhoz légyszi, hogy "Lisim", ezzel nekem szereztek pontokat, hogy tápolhassak. :D Köszike. És gyertek játszani oda is! :)


103. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2014-09-24 19:46:32
 ÚJ
>Lupius von Girard avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Játékos
IC üzenetek: 34
OOC üzenetek: 22
Üdvözletem mindenkinek! Eme felhívás mindazoknak szólna akik nem csak az frpg, hanem az asztali szerepjátékok világában is ismeretesek vagy szeretnének azok lenni.
Tervezem egy asztali szerepjátékrendszerben de fórumon folyó kaland mesélését és erre toboroznék itt (is).

A kaland illetve kalandok, elsősorban nyomozásról szólnának. Legalábbis jelenleg, de fenntartom az igény szerinti változtatás lehetőségét. Világot tekintve jelenleg Warhammer Fantasy illetve Steven Erikson Malaza regényeinek világa van tervbe véve, természetesen vagy egyik vagy másik.

Előbbit a GamesWorkshop táblás stratégiai játékaiból, a BlackLibrary regényeiből; ezek közül néhány magyarul is megjelent, főleg a Gotrek és Félix illetve a Malus Darkblade sorozatok; esetleg a Warhammer Fantasy Roleplay szerepjátékból lehet ismerni.
Utóbbit Steven Erikson, A Malazai Bukottak Könyvének Regéje sorozatából (Hold udvara, Tremorlor kapuja, Jég emlékezet...) illetve írótársa Ian C. Esslemont regényeiből lehet ismerni.
Mindkét világ az átlagosnál kissé sötétebb hangulatú. Wh Fantasy esetén gyakori jelző a "grim dark". Előbbi kissé historizáló, késő középkori Európa, erős Német Császárság beütéssel. Utóbbi egyedi, nagy mértékben formabontó fantasy világ.

Rendszerként, bár ez főleg csak a Warhammerre, a 2. kiadású Warhammer Fantasy Roleplay (Wfrp 2nd edition) illetve a FATE Core merült fel. Utóbbi könnyen megtanulható, univerzális rendszer. Nyers játékmechanika tekintetében egyszerűbb is mint a Lanawin.

A játék technikai helyszíne jelenleg a Tükörkapu (tukorkapu.hu). Ez esetlegesen változhat de jelenleg ez a preferencia.

Érdeklődni itt, nálam pm-ben, (vagy Chaten lehet). Szívesen fogadok és segítek bármely vállalkozó kedvű embernek akit érdekel.

Ui.Bal felül írott, büntetőjogi felelősségem teljes tudatának hitében kijelentem hogy ezen poszt Emphus, generalissimus tudtával és áldásával született.


102. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2014-07-03 16:44:43
 ÚJ
>Rätest Terold [halott] avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Haladó játékos
IC üzenetek: 117
OOC üzenetek: 50
Én egy ilyenféle zombis "játékot" láttam eddig, az nem mondanám, hogy tetszett, de ez igaz. Ilyesmiből is lehetne tök jó játékot csinálni. :)


101. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2014-07-01 03:03:38
 ÚJ
>Nestar Erefiz avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 808
OOC üzenetek: 100
Üdvözletem!

Személyes vélemény, de én már kicsit rosszul lennék a +1 valamiféle fantasy/sci-fi oldaltól, ami más módon, de gyakorlatilag ugyanazt akarja eladni: Egy kész mesevilágot és könnyű sikerélményt. Vannak kivételek, de a túlzó többség az ez.

Én például nagyon kíváncsi lennék, vajon mennyi esélye lenne befutni egy olyan FPRG-nek, ami annyit nyújt, hogy 'Te még nem ismersz szinte semmit, sötétben tapogatózol, de tudni akarod a titkaim és ezért vállalod akár az összes veszélyt, ami rád nézhet'. Valamennyire olyan lenne, mint a DOOM-nak az az asztali társasa, de a történetet is magában biztosítaná (amit ugye ott az eredeti játék adott meg, nem kellett mellékelni). És nem csak IC, hanem OOC is lehetne valamiféle 'lesötétítése' ennek (pl. mintha itt nem lenne helyszínfa, hanem csak a következő ajtót vagy valamit láthatod, a játékosok nem láthatnak rá olyan cselekményekre, amik akkor történtek, amikor nem voltak ott (RT alapon, például minden reagnak eleinte csak a játékbeli ideje látszana és becsületkassza alapon lehetne lehajtani a szöveget), de az eredmények azok valamiféle hatást gyakorolnának a környezetre). És a környezet nem számítana, lehetne ez akár egy kalandor, akit magára hagynak a labirintusban, egy anméziás valaki, aki valamiféle laborban/börtönben kel, simán egy nyomozós vagy valami kevésbé klisé is akár.

Az látszik, hogy ez nem a xy.forumotion.com-ra lett tervezve és hogy sokkal több munkát (ráadásul programozóit is) igényelne, mint egy átlagos FRPG, ha jó minőségben szeretnénk csinálni, meg a játékosokon is múlna, hogy ne akarják elsődlegesen elrontani a saját/más élményét. De felvetés szinten lehet álmodni nagyot is. Talán a városos-zombis felállásban lehetne ezt szépen (és a legkevesebb technikai munkával) csinálni, ahol vándorol a kalandor, házról házra és eldöntheti, hogy kutat, küzd vagy keres társakat. Egyébként nagyon pro zombis vagy egyéb zombi- vagy másféle apokaliptikus FRPG-ről sem tudok, az is érhet egy próbát.


100. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2014-06-28 16:35:24
 ÚJ
>Rätest Terold [halott] avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Haladó játékos
IC üzenetek: 117
OOC üzenetek: 50
Sziasztok!

Nem tudom mi lett/ van ezzel a témával, csak az első és utolsó néhányat olvastam el, de szerintem még nincs 4 év után sem választás. :D
Szóval nekem lenne egy ötletem (lehet, kicsit hülyén hangzik, de ez mindegy :Đ)
- Tehát egy olyan világra gondolok, ami leginkább sci-fi stílusú.
- Van sok-sok bolygó (na jó, nem nagyon sok, olyan nem tom mennyi [5-től 15-ig kb.])
- A bolygókon különböző lények, ilyen kis 30cm-es gülü szemű ufo-któl kezdve 15 méteres gigászokig
- A bolygókon át hasonlóan kéne közlekedni, mint itt lanában. Lehetne olyan hely is, ami egy bolygóhoz sem tartozik, mondjuk az űr. A bolygókon lanához hasonló felépítésük lenne (csak az itteni városok az ottani bolygókat jelentenék) annyi különbséggel, hogy kevesebb helyszín lenne talán
- Regisztrációnál ugyanígy fajt lehetne választani, esetleg kasztot, mind pl.: kereskedő, űrkalóz, harcos, stb.

//Off//

100. hsz itt :D


99. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2013-10-22 19:50:21
 ÚJ
><b style='color:#c03010'>Mesélő (inaktív)</b> avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Mesélő
IC üzenetek: 231
OOC üzenetek: 163
Az csak olyan kapásból ami eszembe jutott ötlet volt, azóta finomítottam rajta egy kicsit, de tényleg csak kicsit. Majd ha kedvem és időm is lesz akkor talán kidolgozgatom.


98. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2013-10-22 19:48:22
 ÚJ
>Emphus avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Adminisztrátor
IC üzenetek: 0
OOC üzenetek: 5968
Ing, ilyen ötlettel futott frpg, de nem volt hosszútávon sikeres. Ettől az ötlet lehet jó, az adott oldal lehetett kevésbé, csak megjegyeztem a dolgot. :)


97. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2013-10-12 19:42:48
 ÚJ
>Zaraquinn Makasar avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Kezdő játékos
IC üzenetek: 0
OOC üzenetek: 3
Nekem vannak ötleteim, de nem mindegyik jó. Némelyik rossz, némelyiket pedig lekopizták.
De ha az admin megengedi, akkor szívesen bemutatom nektek az én, saját készítésű FRPG oldalamat, melyen még kevesen vannak, de már folyamatos frissítésekkel és új helyszínekkel már játékoscsalogatóvá tettem. Facebook-on is fent van az FRPG-m.


96. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2013-04-27 21:35:44
 ÚJ
>Ingrtan Eriton avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Haladó játékos
IC üzenetek: 77
OOC üzenetek: 180
Úgy nézem ötletek vannak, de én kissé egybemostam és egy ilyesmi ötlettel állok elő:

Két birodalom foglalt helyet egy bolygón, egyikőjük mágia orientált volt(fantazy), míg a másik inkább a tudományok felé húzott(sci-fi). Sokáig jó volt a kapcsolat, de aztán fokozatosan megromlott ami egy szörnyű háborúhoz vezetett majdnem az egész világ kipusztult és egy csomó tudás elveszett(posztapokaliptikus) kis települések jöttek létre amelyeket fenyegetnek a banditák és a mutáns kultúrák(western szerű(ki mondta, hogy nem lehet hatlövetű lézercolt és tűzgolyólövő puska az indiánoknak meg embereknek kell lenni)) a háború utónyomaként még egy csomó ember, tünde, ork, ... mutálódott és kisebb-nagyobb különleges képességeket kapott(szuperhősök?).

Kíváncsi vagyok a véleményeitekre, de kifejezetten örülnék ha nem tetszik közölnétek, hogy miért nem, ha meg tetszik nyugodtan tovább lehet gondolni.

A hozzászólás írója (Ingrtan Eriton) módosította ezt a hozzászólást, ekkor: 2013.04.27 21:36:08


95. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2012-09-08 19:51:31
 ÚJ
>Emphus avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Adminisztrátor
IC üzenetek: 0
OOC üzenetek: 5968
Itt is írom, hogyha valaki regel a Mystical Future-re (és regeljetek!), az legyen kedves beírni a "meghívott" rublikába azt, hogy "Lisim". Köszi. És gyertek! :)

Webcím: mf.frpg.hu

A hozzászólás írója (Emphus Engora) módosította ezt a hozzászólást, ekkor: 2012.09.08 19:52:10


94. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2012-08-31 11:26:08
 ÚJ
>Emphus avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Adminisztrátor
IC üzenetek: 0
OOC üzenetek: 5968
Sziasztok!

Megújult az egyik támogatott/társoldalunk, a Mystical Future FRPG.
Lessétek meg: [LINK]93. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2012-06-11 14:00:49
 ÚJ
>Emphus avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Adminisztrátor
IC üzenetek: 0
OOC üzenetek: 5968
Sziasztok!

Szeretnék a figyelmetekbe ajánlani egy másik FRPG oldalt. Aki itt unatkozik két post között, mindenképpen lesse meg, egy real-time alapú szerepjátékról van szó:

[LINK]

"A mágia formál és formát bont, rejtőzik és elrejt, meg- és átváltoztat. Lépj be a Martion Világába, hogy birtokold a tudást, véss rúnákat, ha úgy tetszik, harcolj misztikus lényekkel és démonokkal, hagyd, hogy saját erőd alakítsa a manát olyanná, amilyenné csak akarod. Oldalunk 2000. óta folyamatosan fejlődő, magyar nyelvű, saját rendszerű, alternatív mágikus jelenben játszódó, valósidejű (realtime) jellegű online fórumos szerepjáték."

A hozzászólás írója (Emphus Engora) módosította ezt a hozzászólást, ekkor: 2012.06.11 14:01:01


92. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2012-02-27 14:41:46
 ÚJ
>Aleera Draenethyst avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Kezdő játékos
IC üzenetek: 85
OOC üzenetek: 4
Emphus szabad ide ajánlani egy-két kis létszámú oldalt hátha érdekel valakit?:) konkrétan kettőről lenne szó egy barátom csinálja mindkettőt szimplán hobbiból:)


91. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2012-01-12 16:19:29
 ÚJ
>Skree Yanah avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Játékos
IC üzenetek: 125
OOC üzenetek: 297
Jóvanmá! Nekem is lehet rossz napom! :P


90. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2012-01-07 14:10:38
 ÚJ
>Emphus avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Adminisztrátor
IC üzenetek: 0
OOC üzenetek: 5968
Skree, remélem megnézted, hogy mikor is íródtak ezek a hozzászólások, illetve, hogy mikor nyílt a téma. ;)


89. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2012-01-07 13:17:02
 ÚJ
>Skree Yanah avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Játékos
IC üzenetek: 125
OOC üzenetek: 297
Nos, a sci-fi sem lenne rossz, valóban. :) Nem is olyan rég elkezdtem írni egy sci-fi novellát. Tervezem majd, hogy több ilyen is lesz, esetleg azokból lehetne majd néhány ötletet átvenni, ha végül egy sci-fi oldal lesz létrehozva. Pl.: kék és szürkésbarna bőrű, macskafarkú, intelligens humanoid lények, akiknek furcsa étkezési szokásuk van, meg ilyenek. :)


1-20 , 21-40 , 41-60 , 61-80 , 81-100 , 89-108