OOC - Játékon kívüli fórum
Karaktered neve: ---       Rangod: Nem bejelentkezett felhasználó       Pénzed: --- arany     
Varázsitalaid: Neked nincsenek varázsitalaid!


Üdvözlünk!

Ez itt a www.Lanawin.hu weboldal játéktere. Egy fórumos szerepjáték. Te nem vagy bejelentkezett állapotban, ezért nincs jogod ténykedni a fórumon. Csak olvasni tudod a hozzászólásokat, semmi mást. Ha szeretnéd kipróbálni milyen is a fórum valójában, átélni izgalmas kalandokat, varázslatokat tanulni, bájitalokat vásárolni, egyedi karaktert létrehozni, felszereléseket kovácsoltatni, vagy küldetéseket végrehajtani, akkor regisztrálj bátran, ne habozz. Miután regisztráltál, és beléptél minden funkciót elérhetsz. Lehetőséged lesz részt venni a mesékben, vagy csak spontán játszani a megalkotott, mesés világban. Felkutathatod a város rejtélyeit, és részese lehet egy olyan fórumos szerepjátéknak, ahol a játékosok kényelme, és a játék élvezete a legfontosabb.

Vissza a főoldalra!
Nincs "nagyobb" helyszínJátékon kívüli fórumArthenior főtere (új)
Amon Ruadh (új)
Füves puszta (új)
Dokkok és kikötő (új)
Játékon kívüli fórum >> Lanawin fórum >> Fejlesztés >>
kötelező belső leírás eltörlése a játékos ranghoz
Mostani oldal: 1 (1. - 10. üzenet) - Első olvasatlan beíráshoz >>

10. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2019-03-03 15:07:45
 ÚJ
>Ziana Yedhir avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 1240
OOC üzenetek: 210
Esetleg nem lehetne a kötelező részt listából kiválasztani, pipálgatva, és ezen felül aki szeretné, az ír pár szót még hozzá?

Ez nagyban megkönnyítené a JK-k és a mesélők dolgát is karakterhűség tekintetében.


9. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2019-01-14 13:38:07
 ÚJ
>Salwar Caleihaisan avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Haladó játékos
IC üzenetek: 416
OOC üzenetek: 135
Ez esetben amúgy akkor visszamenőleg a régi usereknek is kötelezővé kellene tenni, mert jelenleg csak az újaknak feltétel a játékos ranghoz, és a kutya nem szól azoknak akiknek régen nem kellett, hogy töltsék ki (ami erőteljes kettős mérce véleményem szerint).


8. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2019-01-14 11:55:28
 ÚJ
>Mátrix avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Adminisztrátor
IC üzenetek: 15
OOC üzenetek: 577
Ez teljesen rendben is van, nem kell mindenre kitérni, de azért egy 2-3 mondatos általános jellemzése megoldható egy karakternek, ha tudod, hogy milyen hangulatú, milyen belső világ jellemzi. Senki nem vár egy tökéletesen pontos, mindig igaz és minden körülményt belekalkuláló leírást, egyedül annyi lenne a feladat, hogy gondolkodj el rajta milyen belső világ jellemzi a karaktert, és ezt öntsd szavakba.

Az ET-s dolgot meg a nyitóra reagálva írtam, az természetesen nem általános.


7. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2019-01-14 11:42:55
 ÚJ
>Salwar Caleihaisan avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Haladó játékos
IC üzenetek: 416
OOC üzenetek: 135
Üdv!

Én tudom, hogy miképp gondolkodik a karakterem, de azt nem feltétlenül tudom néhány szóban leírni, megfogalmazni. A karakterem nem egy mesterséges intelligencia, hogy hatezer if ággal leírhassam. Szituáció, helyzet, hangulat. Ezek minden befolyásolják az embereket egy adott pillanatban.
ET pedig nem kötelező, szóval az "egy et írás után..." nem mérvadó jelen helyzetben.


6. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2019-01-14 10:59:31
 ÚJ
>Mátrix avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Adminisztrátor
IC üzenetek: 15
OOC üzenetek: 577
Üdv!

Itt szembemennék a köz gondolataival, és elsőnek a félig megfogalmazott kérdésre válaszolnék:
A leírásoknak a karakter jelenlegi állapotát kellene tükröznie, így igen, ha változik a hozzáállása akkor változik a karakter belső leírása is.
Ez támaszpont mind a játékosnak, mind a staffnak. Szerintem jó, hogy külön végig kell gondolnia egy játékosnak, hogy milyen is a karaktere. (Ugyanitt értetlenkednék kicsit, hogy az ET megírása után ez miért nem kitalálható?)
Így legalább olyan fontos része a karakternek ez a leírása, mint a külseje. Tudod, hogy hogy néz ki a karakter, de azt nem, hogy hogyan hoz döntéseket, hogyan érez bizonyos dolgok iránt? Ezek nélkül kb lehetetlen vele játszani is, mert nem tudod, hogy hogyan reagálj egy másik játékos hozzászólására, addig pedig, míg ezt akár csak aktuálisan megmondani nem tudod, a karaktered nincs teljesen kész, nem adnék neki arra a karakterre játékosi rangot.
Szóval eltörölni nem szeretném első körben, mert nem igazán javítana a játékon.5. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2019-01-12 12:10:03
 ÚJ
>Svir Gia avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 1607
OOC üzenetek: 312
Szerintem a játékos rang eléréséig írt 5-15-kellemetlenül sok reag megírása alatt már kitalálható a karakter jelleme nagy vonalakban.


4. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2019-01-12 11:52:15
 ÚJ
>Lorew Mazoral [halott] avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 1059
OOC üzenetek: 62
Értelmetlen, és nem is értem, hogy történt. Támogatom az eltörlését, mint játékos ranghoz szükséges feltétel. Amúgy ha pl Haladó játékosi rang feltétele lenne, kutya nem bánná. 80 IC-től lehet valaki haladó, és ha a kis 80 IC-s karijával és haladó rangjával feszíteni akar valaki, akkor úgyis meg kell szenvedjen a mentorteszt egyik részével, szóval hova számít már egy belső leírás? És onnantól meg... mi volt az? Segítséget adhat a mesélőknek a 80. IC-jétől. Mindenki vidám.


3. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2019-01-12 11:24:27
 ÚJ
>Ziana Yedhir avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 1240
OOC üzenetek: 210
"Karakter belső tulajdonságai: --- szerkesztés

Valójában kiismerhető."

Számomra ez nem aggályos. XD


2. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2019-01-12 11:00:23
 ÚJ
>Salwar Caleihaisan avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Haladó játékos
IC üzenetek: 416
OOC üzenetek: 135
Támogatom.

Valóban zavaró tud lenni, és én például egyszer kitöltöm, és soha többé rá se nézek, el is felejtem a létezését onnantól, hogy megkaptam a rangom. Ennek az az egyszerű oka van, hogy régi karakternél tudtommal nem kötelező, hogy meglegyen kitöltve. Azaz nem is értem, hogy mi alapján szortíroz egy mesélő, akinek szüksége van a belső jellemzésre, hogy a régi játékosoknál miért tartja feleslegesnek. Kétlem, hogy az összes mesélő az összes régi karakter jellemét fejből tudná.A hozzászólás írója (Salwar Caleihaisan) módosította ezt a hozzászólást, ekkor: 2019.01.12 11:02:08


1. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2019-01-12 10:40:57
 ÚJ
>Intath Aldeis avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 965
OOC üzenetek: 188
A téma címe elmondja a javaslat lényegét, de kifejtem. Többször is szóba jött már és többen is egyet értünk, hogy ennek semmi értelme szóval most leírom ide, hogy meglegyen.
Eredetileg a belső leírás kötelező tétele, azt a célt szolgálná, hogy a mesélőknek segítséget nyújtson. Viszont egyrészt egy kezdő játékos általában igyekszik elkerülni azokat a szituációkat amikben mesélőnek kéne közbeszólnia, másrészt többektől hallottam és jómagam is így vagyok vele, hogy egy frissen elkészült karakteremről még nem tudom teljesen a jellemét. Sőt, a régebbieknél is csak jóval később jövök rá dolgokra. Arról nem is beszélve, hogy ez egy változó dolog. A karakterek a velük történt események hatására nem egyszer akár ki is fordulnak magukból. Ezt is követni kell akkor?
Meg személy szerint nem is szeretek belső leírást írni. Előtörténetet nekem könnyebb. És abból is lehet sejteni a karim jellemét és az szerintem a mesélőknek is hasznosabb mint valami olyasmi ami némi reag olvasgatással is sejthetővé válik.

Szóval...vagy ennek az eltörlését vagy a tapasztalt ranghoz való kötését javaslom.


Köszöntem.


1-10