OOC - Játékon kívüli fórum
Karaktered neve: ---       Rangod: Nem bejelentkezett felhasználó       Pénzed: --- arany     
Varázsitalaid: Neked nincsenek varázsitalaid!


Üdvözlünk!

Ez itt a www.Lanawin.hu weboldal játéktere. Egy fórumos szerepjáték. Te nem vagy bejelentkezett állapotban, ezért nincs jogod ténykedni a fórumon. Csak olvasni tudod a hozzászólásokat, semmi mást. Ha szeretnéd kipróbálni milyen is a fórum valójában, átélni izgalmas kalandokat, varázslatokat tanulni, bájitalokat vásárolni, egyedi karaktert létrehozni, felszereléseket kovácsoltatni, vagy küldetéseket végrehajtani, akkor regisztrálj bátran, ne habozz. Miután regisztráltál, és beléptél minden funkciót elérhetsz. Lehetőséged lesz részt venni a mesékben, vagy csak spontán játszani a megalkotott, mesés világban. Felkutathatod a város rejtélyeit, és részese lehet egy olyan fórumos szerepjátéknak, ahol a játékosok kényelme, és a játék élvezete a legfontosabb.

Vissza a főoldalra!
Nincs "nagyobb" helyszínJátékon kívüli fórumArthenior főtere (új)
Amon Ruadh (új)
Füves puszta (új)
Dokkok és kikötő (új)
Játékon kívüli fórum >> Lanawin fórum >> Fejlesztés >>
Közösségi vezető választási reform
Mostani oldal: 1 (1. - 6. üzenet) - Első olvasatlan beíráshoz >>

6. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2018-03-02 15:09:31
 ÚJ
>Ziana Yedhir avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 1240
OOC üzenetek: 210
Hát... Lorew, és Sora, akik mellett kampányoltam (elnézést kérek érte utólag, ha bárkinek ez fájt) ők előre tudták, mondhatni jelentkeztek.

Azzal egyetértek, hogy nincs értelme direktbe jelentkezni, egy halom fórum topic van, ahol látható, visszakereshető ki az, aki amúgy is igyekezett a javaslataival a közösséget építeni.
Ahogy az is visszanézhető kik azok, akik KV-ként nem sokat tettek le az asztalra.
Nem jelentkezni kell, sokkal inkább megfontoltan szavazni. Tények, meg érvek alapján, nem haverságból.


5. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2018-03-02 13:47:41
 ÚJ
>Emphus avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Adminisztrátor
IC üzenetek: 0
OOC üzenetek: 5968
Szerintem elég kevés olyan volt Kv van, aki előre tudta, hogy az szeretne lenni, és külön jelentkezett volna. Talán még azt is meg merném kockáztatni, hogy egyedül vagy ilyen.

"azért én a "KV" tagságot nagyon nem nevezném "hatalomnak""
Pontosan ezt mondom én is. Ezért nincs alapvetően értelme jelentkezni rá, teljesen fölösleges szűrő, ami csak bonyolítja mind a folyamatot, mind az adminisztrálástm, és lehetőségeket vág el.

"U.I: ha már engem coming-outoltál, akkor kérlek írd már ki hivatalosba, hogy kiket választottak meg/fogadták el, köszi :)"

Még nincs meg mindenki. Amint meglesz, ki lesz írva. Anélkül is, hogy ilyesmire megkérnél, amúgy totál fölöslegesen.


4. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2018-03-02 11:24:04
 ÚJ
>Kagan Thargodar avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Törölt felhasználó
IC üzenetek: 2255
OOC üzenetek: 782
Ez is jogos meglátás. o/

Viszont azt is meg kell jegyeznem, hogy nagyon sok olyan visszajelzést kaptam, hogy "áh engem nem érdekel ez, mert azt sem tudom, kire-mire kell szavazni".

Btw: kik voltak azok a "nembátrak? Visszanézve az eddig megválasztott KV-kat, én nem igazán látok introvertált személyiséget közöttük, sőt (egyedül Bato). Ennek megfelelően én úgy látom, hogy most is olyanok kerülnek be, akik amúgy vezető hajlamúak, és nem azok, akiket te írtál...

Btw2: azért én a "KV" tagságot nagyon nem nevezném "hatalomnak", mert meglehetősen szűk körűek a jogosítványok, és inkább kötelezettség az (már ha valaki komolyan veszi azt a részét, hogy meg kell próbálni segíteni a játékosközösség jobb működését).

U.I: ha már engem coming-outoltál, akkor kérlek írd már ki hivatalosba, hogy kiket választottak meg/fogadták el, köszi :)A hozzászólás írója (Kagan Thargodar) módosította ezt a hozzászólást, ekkor: 2018.03.02 11:25:06


3. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2018-03-02 11:20:04
 ÚJ
><b style='color:#c03010'>Mesélő (inaktív)</b> avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Mesélő
IC üzenetek: 404
OOC üzenetek: 46
Emppel értek egyet. A megszavazott bizalom egy olyan pozitív motiváció, ami az amúgy motiválatlan játékost is tevékeny, lelkiismeretes érdekképviselővé teheti.

A hozzászólás írója (Mesélő) módosította ezt a hozzászólást, ekkor: 2018.03.02 11:20:26


2. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2018-03-02 11:16:13
 ÚJ
>Emphus avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Adminisztrátor
IC üzenetek: 0
OOC üzenetek: 5968
Ugyanakkor már több olyan személy is volt KV, aki sosem jelentkezett volna a pozícióra magától, de még rábeszéléssel sem, mert nem gondolta volna, hogy neki van beleszólása, mégis megválasztásra került. Nem tartom jó ötletnek, mert egy csomó kevésbé bátor, visszahúzódóbb embertől vesszük el a lehetőséget, akik meglepően alkalmasak tudnak lenni a pozícióra. Vagy csak az is lehet, hogy szimplán meggondolja magát menet közben, mint te, aki most a KV szavazás elején kijelentette, hogy nem akar KV lenni, aztán mégis elvállalta, én az ilyen lehetőségeket sem vetném el.

Ez nem egy politikai párt, ami hatalomra _akar_ jutni, hanem vezetők, akiket a közösség akar megválasztani magának, nem érdekelvén, hogy az adott személyben ég-e a vágy, vagy csak szívesen belemegy, mert látja, hogy kapott szavazatokat.


1. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2018-03-02 11:09:49
 ÚJ
>Kagan Thargodar avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Törölt felhasználó
IC üzenetek: 2255
OOC üzenetek: 782
Üdv!

Mindenki - főleg Emp - bizonyára tűkön ülve várta már a soron következő fejlesztési javaslatomat :D :P \o/

Szóval azt javasolnám, illetve azt tartanám célszerűbbnek, ha a választási rendszert az alábbiak szerint módosítanánk.

I. Lépés

Jelentkezés közösségi vezetői jelöltségre.

E körben érdemes lehet néhány feltételt felállítani (mert most könnyebb feltételei vannak a választhatóságnak, mint a választásnak), de nem szükséges, maradhat úgy, ahogy most van, hogy bárki lehet közösségi vezető, akit a többség megválaszt.

II. Lépés

Szavazás a jelöltekre.

Indokolás: elvileg azokat lenne a "jó" a "közösség" vezetőinek megválasztani, akit a legtöbben tartanak alkalmasnak erre ÉS egyébként ég bennük a vágy, hogy közösségi vezetők legyenek. A jelenlegi rendszerben azonban több alkalommal is előfordult, hogy olyanra esett sok szavazat, aki nem is akart ezzel foglalkozni, meg az is, hogy rengeteg szavazat elveszett emiatt, így marginális támogatottsággal kerültek be.

Nem tudom, mi a meglátásotok, de szerintem ezt érdemes lehet átgondolni. Már persze akkor, ha minden negyedévben lesz 5 jelöltnél több, aki foglalkozna ezzel. :P

Szóval kíváncsi vagyok a véleményetekre e témában.


1-6