OOC - Játékon kívüli fórum
Karaktered neve: ---       Rangod: Nem bejelentkezett felhasználó       Pénzed: --- arany     
Varázsitalaid: Neked nincsenek varázsitalaid!


Üdvözlünk!

Ez itt a www.Lanawin.hu weboldal játéktere. Egy fórumos szerepjáték. Te nem vagy bejelentkezett állapotban, ezért nincs jogod ténykedni a fórumon. Csak olvasni tudod a hozzászólásokat, semmi mást. Ha szeretnéd kipróbálni milyen is a fórum valójában, átélni izgalmas kalandokat, varázslatokat tanulni, bájitalokat vásárolni, egyedi karaktert létrehozni, felszereléseket kovácsoltatni, vagy küldetéseket végrehajtani, akkor regisztrálj bátran, ne habozz. Miután regisztráltál, és beléptél minden funkciót elérhetsz. Lehetőséged lesz részt venni a mesékben, vagy csak spontán játszani a megalkotott, mesés világban. Felkutathatod a város rejtélyeit, és részese lehet egy olyan fórumos szerepjátéknak, ahol a játékosok kényelme, és a játék élvezete a legfontosabb.

Vissza a főoldalra!
Nincs "nagyobb" helyszínJátékon kívüli fórumArthenior főtere (új)
Amon Ruadh (új)
Füves puszta (új)
Dokkok és kikötő (új)
Játékon kívüli fórum >> Lanawin fórum >> Fejlesztés >>
Felszereléslista változtatások
Mostani oldal: 1 (1. - 9. üzenet) - Első olvasatlan beíráshoz >>

9. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2020-07-30 18:08:43
 ÚJ
>Intath Aldeis avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 965
OOC üzenetek: 188
Nekem a sima lándzsát dobja a karakterem és mástól is így láttam játéktéren, de igazad van. Ha többet hordana a jk akkor hasznos lenne. (like)


8. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2020-07-27 19:34:35
 ÚJ
>Reorik Chrawynn avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Törölt felhasználó
IC üzenetek: 20
OOC üzenetek: 2
Sziasztok!

Nekem régi vágyam, s hiányom a fegyverekből a dobólándzsák, persze tudom, hogy vannak most is mindenféle lándzsák, de arra gondolok, ami pl. A pilum vagy a gerely, kifejezetten dobófegyverként, egy csokorban, mint egy íjásznak a tegeznyi nyila.

4-5 darab ilyen könnyebb dobó lándzsára gondolok, aminek a "lőszer" menne az egyébbe, mint a tegez + íj kombináció.


7. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2020-07-27 19:15:43
 ÚJ
>Mátrix avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Adminisztrátor
IC üzenetek: 15
OOC üzenetek: 577
Sziasztok!

Ez 90%ban kész is van, már megvan táblázatosan minden szöveg is, csak a kínálatot kellene átírnom, de ez a felszerelésrendszer technikai módosítsa miatt nem történt még meg. Át fogom nézni az itt javasoltakat is, és hozzácsapom ahhoz a táblázathoz, ami bekerülésre vár, akkor egyben meg lehet majd oldani mindent.


6. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2020-07-26 12:52:52
 ÚJ
>Frandr'd Gruad avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 332
OOC üzenetek: 35
Morw, igazad van, a másik beszélgetést nem vettem észre, bár ott inkább új fegyverek bevezetéséről volt szó, míg itt a régiek valósághűségével gondoltam kezdeni valamit.
Nim, igazad van, össze is hoztam két leírást a könnyű és nehéz számszeríjaknak.

Könnyű számszeríj
A számszeríj egy drágább alternatíva az íjak helyett. Kevés kiképzést igényel, és egy páncéltörő nyíllal könnyedén áthatol a fegyverkabáttól a láncingig mindenen. Ezt a verziót egy egyszerű karral lehet felhúzni, ami egyszerűbb és gyorsabb, ám kevesebb erőt biztosít, mint masszívabb rokonai.

Nehéz számszeríj

Ha valami brutálisan erős kell, ami egy lemezvért ellen is ad esélyt, akkor ezt válaszd. Nehéz, lassú, de nagyon jó minőségű páncél kell ahhoz, hogy megállítson egy páncéltörő nyilat, amit ez a szerkezet küldött útjára. Csörlővel kell felhúzni, már több kiképzést igényel.

Nyilak:
Lehet, hogy ez szükségtelen és túlbonyolítaná a dolgot, de egy nyíl vagy számszeríjhoz készül, vagy egyszerű íjhoz, tehát lehet, hogy érdemes lenne elkülöníteni a kettőt.

Széleshegyű/penge nyíl (broadhead, jobb fordítást elfogadok)
Háromszög alakú nyílhegy, páncéltalan ellenfelekkel szemben, illetve vadászatra ideális, kihúzásához hozzáértő orvos kell, ha bent hagyják, kivéreztet, elfertőződik.

Páncéltörő nyíl:
Egyszerű keskeny, hegyes nyílhegy, ami erősebb íjból kilőve átviheti az egyszerűbb páncélokat, és esélyt adhat komolyabb vértekkel szemben is.
5. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2020-07-25 21:16:27
 ÚJ
>Morwon Loree Dedion avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 812
OOC üzenetek: 1349

4. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2020-07-25 20:23:26
 ÚJ
>Nimeril Drimanow avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Haladó játékos
IC üzenetek: 559
OOC üzenetek: 383
Én nyílpuskával is kezdenék valamit. Azt is legalább két típusra szedném. A könnyű és a nehéz nyílpuskára. Illetve a veszőket is megbolygatnám. Tennék be páncéltörő meg penge hegyeket is. Az előbbi a fém vértek ellen adna egy kis plusz sebzést a másik meg a bőr illetve páncél nélküli ellenfelekre.


3. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2020-07-25 18:51:28
 ÚJ
>YIlanda Hyths avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 496
OOC üzenetek: 132
Ezt az ötletet én is támogatnám, annyi kiegészítéssel, hogy 100 arany nem kompenzál egy lovat. Már nem mai karakternek is legalább 250 aranyba fáj egy utazóló. Mondom úgy, hogy én több mint 700-at csengettem ki egy telivérért.

Tehát én a mostani rendszerrel is kiegyezem, hogy ne lehessen alapból lova a karakternek, hanem aranyba fájjon neki avagy a választás esetén emeljük a kompenzációt 250 aranyra.


2. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2020-07-25 17:28:16
 ÚJ
>Szürke Arja avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 337
OOC üzenetek: 27
A Felszerelések téma kapcsán felmerült, hogy ahogy a fegyver is választható, és karilapon feltüntetett, ugyanúgy legyen az ET ből hozott ló is feltüntetve a karilapon.
Ez megoldaná az ETből hozott és vásárolt lovak közötti állandó problémát, hogy átadható, vagy eladható, a klán nyilvántartást stb. (karilapon fel lenne mindig tüntetve).

Esetleg kompenzálandó az értékbeli különbséget, lehetne választani, hogy legyen lovad, vagy plusz 100 aranyad, ha nem akarsz a regisztrációnál lovat.


1. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2020-07-25 17:14:08
 ÚJ
>Frandr'd Gruad avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 332
OOC üzenetek: 35
Üdv!

Lehet, hogy ez csak egy személyes hülyeségem, de a mágia jelenléte ellenére azért még szeretem, ha egy játékban valósághűek a fegyverek és páncélok. Így összegyűjtöttem azokat a fegyvereket és páncélokat, amiken én változtatnék szívem szerint, illetve a módosított leírásaikat.

Lovagi kardot én kivenném a listából, a hosszúkard és a kétkezes kard mellett legalábbis szükségtelennek tűnik.

Harci kalapács:
Egyik oldalon zúzófejjel, másikon egy tüskével felszerelt, kisméretű acélfej egy-két láb hosszú szögletes fanyél végén, aminek az oldalához acéllemezek vannak szögelve.
Ha ezt megsuhintja valaki, akkor bizony csont, fa törik, acél reped és horpad. Viszonylag könnyű, egy-másfél kilogrammos fegyver, ám zúzófegyver mivolta miatt hatékony forgatásához nem árt egy kevés erő.

Vívókard:
Kifejezetten vívásra tervezett. Pengéje vékonyabb és keskenyebb. Sokkal inkább szúrásra mintsem vágásra van tervezve. Hossza kicsit több mint három láb, súlya kb. egy kilogramm. Ideális egykezes kard, ha az embernek rövid a karja. A szúrásra tervezés miatt merevebb, nincs rajta csatornavájat.

Egyszerű pallos
Szélesebb penge jellemzi, inkább vágó, mintsem szúrófegyver. Brutális kaszabolásra képes. Hossza változó, kettő és három láb között van a penge, ezáltal súlya is, de főként három kilogramm fölötti, kétkezes fegyvernek mondható. Gyakran hóhérkardnak is nevezik, a súlya egyből el tudja választani a fejet a nyaktól, ám szúrásra képtelen.

Kétkezes kard:
Ez a hatalmas kard általában már eléri a három láb hosszúságot, akár meg is haladja. Súlya két és fél-három kilogramm is lehet. Sokszorosan edzett acélpengéjével és akár két, három csatornavájat is helyet kaphat rajta. Rideg, kemény acél, ami szúrásra ugyanúgy képes, mint vágásra, és bár a fémvértet ez sem viheti át, a súlya miatt a becsapódást azért megérzi a viselő.

Hosszúkard:
Pengéje egyenes, hossza három-három és fél láb között mozog. A legtöbb embernek mindkét kezét igénybe veszi, főleg hosszabb harcok során, ám szükség esetén akár egy kézzel is forgatható. Gyors és hatékony páncél nélküli ellenfelekkel szemben, illetve a legősibb kardforgatási tudományok kapcsolódnak hozzá, amitől eleganciát is sugároz.

Fegyverkabát:
Több réteg vászonból összeszőtt, olcsó páncél, gyakran más páncélok alatt szokás hordani. Magában viselve alapszintű védelmet nyújt, könnyű, nem akadályozza a mozgást, a kevésbé mély zsebű katonák számára remek alternatíva a bőrvértek helyett.

Brigantin:
Egy többrétegű fémpáncél, amit kívül-belül vászon, vagy ritkábban bőr borít, a rozsdától védve meg az acélt, illetve egyben tartva azt. A közbülső réteg egymáshoz szegecselt fémlapocskákból áll, amik függőlegesen és vízszintesen felváltva helyezkednek el, ezzel is erősítik a páncél kitartását.

Kerek acélpajzs:
Egy kerek fapajzs, amit kívülről vékony acélréteggel erősítettek meg. Célja, hogy az ostromoknál is elég csak az elsőnek fent tartania, és ezzel képes megvédeni az alatta lévő társai nagy részét is. A fémréteg nyilak ellen sokkal jobb védelmet nyújt a fánál, ám cserébe a súlya is lényegesen nagyobb, párviadalban nem annyira praktikus.

Kerek fapajzs:
Viszonylag olcsó, könnyű, fából ácsolt, két-három láb átmérőjű középmarkolatos pajzs. Középen egy acélkitüremkedés védi a viselő kezét. Általában a széle bőrrel van lefedve, és az ellenség felé néző felületét pedig (nem ritkán díszített) szövet fedi. Ha még nem is állítja meg olyan jól a nyilakat, legalább a testet megvédi káros hatásaitól. Bár azért arctól távol tartandó, mert pár centire azért bemélyednek azok az átkozott vesszők.

Kis acélpajzs:
Gyakran nevezik ökölpajzsnak is. Teljesen acélból készült, körülbelül egy láb átmérőjű pajzs, ami mérete miatt nyilakkal szemben nem sokra jó, és közelharcban is aktívan a csapások útjába kell vinni, különben könnyű kikerülni. Előnye, hogy könnyű, apró, így az oldalra csatolva nincs útban, és nem is feltűnő. Csatatérre nem ezt érdemes elvinni, ám önvédelemre ideális.

Négyszögletű fapajzs:
Ez már kiterjedtebb védelmi célokat is szolgálhat és még nem korlátozza a másik fegyver használatát sem. Képes akár az egész felsőtestet elrejteni, fejjel együtt, bár még nem embermagasságú, ha hajlított lábbal haladunk és behúzzuk fejünket, teljes testünket is takarhatja. Súlya elég nagy, és nehéz mozgatni, cserébe viszonylag olcsó, és a nyílvesszők már nem ütik át. Alakzatban való harcra lett kitalálva

Nagy acélpajzs
Általában lovagpajzsnak hívják, jelentős a különbség közte, és a többi pajzstípus között. Fölül ovális, lefelé hosszúkás, ék formája van. Lóháton való harcra lett kitalálva, a lenyúló része védi a viselő lábát és hátasát is. Fából készült, a külseje fémmel van borítva, gyalogos használatához jelentős erő szükséges.

Háromszögletű vaspajzs
A lovagpajzs gyalogsági változata, fölül is szögletes, kisebb, bár a felsőtest nagy részét takarja. Az alkarhoz bőrpántok erősítik. Külső fémrétege miatt kiváló védelmet nyújt a nyilak és a kardcsapások ellen is, és mérete miatt a súlya sem olyan nagy.

Pavaze
A pavaze egy hátsó állvánnyal rendelkező, íjászok védelmére kialakított pajzsforma, aminek egy alsó részén egy sáv lecsatolható, innen az íjász kedve szerint lőhet. Közel embermagasságú, kissé ovális, alul szögletes. Igen nehéz.

Barbár sisak
A bőrsisaktól kizárólag misztikai szerepe választja el, ugyanis a szarvak mérete és formája is mind szerepet játszik abban, hogy milyen rangot képvisel a törzsön belül. Bolti eladásra általában az alacsonyabb rangúak kerülnek, de ne csodálkozzunk, ha pusztásabb helyen járva megküzdenének a "rangunkért". A "szarv" része nyilak ellen előnyös, hiszen sokszor vastagabb a bőrréteg ott, ahol a sisakhoz van erősítve, ám közelharcban nem igazán praktikus, az ellenség azt megragadva és félrerántva könnyen kibillentheti a viselőt az egyensúlyából.


Én ennyi dolgot gyűjtöttem össze, nem tudom, ez egyáltalán zavar-e bárki mást rajtam kívül, ha véleményeznétek, annak örülnék.

Fangli


1-9