OOC - Játékon kívüli fórum
Karaktered neve: ---       Rangod: Nem bejelentkezett felhasználó       Pénzed: --- arany     
Varázsitalaid: Neked nincsenek varázsitalaid!


Üdvözlünk!

Ez itt a www.Lanawin.hu weboldal játéktere. Egy fórumos szerepjáték. Te nem vagy bejelentkezett állapotban, ezért nincs jogod ténykedni a fórumon. Csak olvasni tudod a hozzászólásokat, semmi mást. Ha szeretnéd kipróbálni milyen is a fórum valójában, átélni izgalmas kalandokat, varázslatokat tanulni, bájitalokat vásárolni, egyedi karaktert létrehozni, felszereléseket kovácsoltatni, vagy küldetéseket végrehajtani, akkor regisztrálj bátran, ne habozz. Miután regisztráltál, és beléptél minden funkciót elérhetsz. Lehetőséged lesz részt venni a mesékben, vagy csak spontán játszani a megalkotott, mesés világban. Felkutathatod a város rejtélyeit, és részese lehet egy olyan fórumos szerepjátéknak, ahol a játékosok kényelme, és a játék élvezete a legfontosabb.

Vissza a főoldalra!
Nincs "nagyobb" helyszínJátékon kívüli fórumArthenior főtere (új)
Amon Ruadh (új)
Füves puszta (új)
Dokkok és kikötő (új)
Játékon kívüli fórum >> Lanawin fórum >> Általános >>
Közösségi Vezetői Levelesláda
Mostani oldal: 1 (1. - 15. üzenet) - Első olvasatlan beíráshoz >>

15. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2018-05-04 08:08:51
 ÚJ
>Umon Palasan avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Törölt felhasználó
IC üzenetek: 659
OOC üzenetek: 249
1. A közeli ismerős kérdése valóban jobban illik a helyzetedre, én még nem éltem ezzel a lehetőséggel, vélhetően nem is fogok, mert nem szeretném. Ha IRL nem érek rá, más ne irkáljon a nevemben, inaktív JK mozgatását másképp is meg lehet oldani, illetve IC félretetetni egy időre. Valamint ott a megfelelő fórum topic erre a helyzetre.

2. (Ezt lehet félreértelmezem, de:) A közeli ismerős definícióját én inkább a közös gépre értem. Tehát asszonynak van egy kardforgatója, nekem egy szerzetesem. Egy gépünk van otthon, arról lépünk be mindkettőbe, DE NEM egymáséiba, max véletlenül. (Gondolom a közös IP-t, közös gépet PM-ben jelezni kell az adminnak.)

3. Ha írok az asszonyéval, vagy egyáltalán ismerem a jelszavát, még akkor is, ha különböző e-mail-ről ment a regisztráció, de el van ott mentve AKKOR AZONBAN az ALÁBBI SZABÁLYPONTOK alapján:

"a) A multidnak tekintendő egy olyan karakter, aminek meg van jegyezve a jelszava a böngészőben, és neked ehhez a számítógéphez/böngészőhöz hozzáférésed van, így ha szeretnél, be tudnál lépni a karakterbe (lehetőséged van belépni és használni az adott karaktert).
b) A multidnak tekintendő egy olyan karakter, amivel közös regisztrációs e-mail címet használsz, hisz ekkor tudsz jelszóemlékeztetőt kérni, és azt meg is tudod nézni (lehetőséged van belépni és használni az adott karaktert).
c) A multidnak tekintendő egy olyan karakter, aminek korábban ismerted a belépési adatait, ÉS be is léptél hozzá.
d) A multidnak tekintendő egy olyan karakter, aminek ugyan nem ismered a belépési adatait, de írtál vele már hozzászólást (pl. belépett neked más, hogy írj vele reagot). Ez IC és OC hozzászólásra és a chatre is igaz."

Ebből én arra következtetek, hogy gyakorlatilag a közeli ismerősöm is a multim (azt feltételezni, hogy egy háztartásban élők nem ismerik egymás adatait necc, mondjuk itt jobb példa egy közös könyvtáras gép, ahonnan akár ezren is játszhatnak, de nem ismerik egymás adatait) tehát össze kell kapcsolnom magam vele és elvileg fordítva is. (Nálam az asszony mindenemet ismeri :), szerencsére neki nincs karija ).

4. A karakter átvételét/átadását a magam részéről biztos tiltanám, mert véleményem szerint nincs olyan IC indok, ami alapján egy más által regelt karaktert, más JK átvegyen. Honnan tudná a szomszédom Umon Palasan érzéseit, életét, terveit? Jóllehet, a szabálykönyvben ez nem is szerepel, szóval azt gondolom eleve nincs is ilyen lehetőség, megfontolandó, hogy tiltásként belekerüljön a szabályzatba.

5. Most lehet megköveztek. De ez esetben, hogy a szabályzat se sérüljön és a JK is megmaradjon, nem lehet egyetlen karit (mondjuk a legfrissebbet) meghagyni (főkari lesz belőle) és azzal folytatni a játékot? Biztos vagyok benne, hogy ez tanulságos mindenkinek.

Myna. Két nap biztos nem elegendő ennek a megoldására, ha egyáltalán van rá megoldás. De lehet róla beszélni, tanulságot levonni. Biztos nem megoldás az azonnali törlés, vagy a sértődés. Én azt mondom beszéljünk róla még, hogy későbbiekben más ne kerülhessen ilyen helyzetbe.

Nincs tapasztalatom a fenti témában. Szóval kérlek nézzétek el, ha marhaságot írtam, de részemről örülnék, ha a karakter nem is, de általában véve bármely JK maradna.


14. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2018-05-03 23:04:38
 ÚJ
>Emphus avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Adminisztrátor
IC üzenetek: 0
OOC üzenetek: 5968
Én csak annyit megjegyzést hagyok itt, hogy hatalmas különbség van az alábbi két szituáció között:
1. előre, a szabályokat ismerve, külön engedélyt kér valaki, elmagyarázva, mi fog történni, mit szeretne elérni
2. utólag, admini jelzés után észbe kapva kér engedélyt valaki (ami nem magától jut eszébe, hanem másnak kell ezt leírnia neki), miközben PM válaszból egyértelműen kiderül, hogy az adott játékos nem ismeri a kapcsolódó szabályokat, vagy ha ismeri, magasról tesz rájuk; és a szabályszegésre csak utólagos kifogásokat sorol


13. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2018-05-03 22:57:01
 ÚJ
>Kagan Thargodar avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Törölt felhasználó
IC üzenetek: 2255
OOC üzenetek: 782
Üdv!

Erm, hát igen. A probléma egyébként létező, csak éppen nem érint tömegeket (bár pl. én kerülhetek ilyen szituba).

Én úgy gondolom, hogy jelen helyzetben még mindig egyszerűbb egy "tényfeltáró" PM-mel megkeresni Emphust, és kérni az engedélyezését az ilyesminek.

A multiszabályozásba ilyen mélységig én biztosan nem szívesen nyúlnék bele, de csak egy megjegyzés: érdemes megnézni adott esetben, hogy a közeli ismerős alszabályozás nem érvényesebb e a te esedetre, köhömm és nem nagy hisztit csapni fórumon, hogy akkor inkább törölsz (nóoffenz).12. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2018-05-03 18:45:10
 ÚJ
>Myna Foks [halott] avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 1050
OOC üzenetek: 138
Sziasztok!

A multiszabályzatban kérnék módosítást, ha lehetséges persze.

A következő a problémám, ami több felhasználót is érint és nekik is a problémája lenne.
A szabályzat így szól:
Idézek a szabályzatból:

"Multi - Multi karakter, egy játékos második, sokadik karaktere. [...] Ha [...] bármikor írtál már a karakterrel hozzászólást, vagy beléptél hozzá, akkor az a saját karakterednek, más néven multidnak tekintendő."

Na nálam volt egy időszak, amikor átadtam 1-1 karimat, 1-1 felhasználónak, akik írtak a karakterrel, amíg IRL helyrerázódtam, majd visszakaptam őket. Ezzel ugye már 2 felhasználóval multik lettünk, azaz össze kellene kapcsolnom velük magam, mert ha nem, akkor kezdő játékosok leszünk.
Másik ilyen, mikor klánügyekben helyettesítettem valakit és én léptem be a karakteréhez, itt megint multija lettem egy harmadik felhasználónak, akivel össze kéne kötnöm magam, ami azért érdekes, mert ezek a személyek tudtommal nem is játszottak együtt, de mivel az én multijaim és ha össze kéne kapcsolnom magam velük, akkor ugye elég nagy karakterlista lenne, a PM-ekről nem is beszélve...
Van egy karakterem, amit párom regisztrált be, de nem jött át neki lanawin, így magamhoz csaptam, de most el akartam ajándékozni egy negyedik felhasználónak. Persze ez Empnek nem tetszik és jött a PM üzi, hogy kapcsoljam össze vele magam, mert multik vagyunk. Nem értem miért nem lehet ezt rugalmasabban kezelni, hogy átadok egy karaktert másnak és én már nem lépek be vele többet.

Az lenne a javaslatom, hogy ezen a szabályponton módosítsunk valamit. Mondjuk ha az email címet átírjuk egy másik felhasználóéra, aki külön IP címen játszik és ez a két felhasználó még soha sem lépett be közös hálózatról, akkor lehessen karaktert átadni multi összekapcsolódás nélkül. Mondjuk ezzel már három másik felhasználóval nem kéne összekapcsolnom magam, a szabályok miatt, de egyre még mindig nem megoldás.

Nem tudom mit tehenék, de ha ez nem oldódik meg sajnos csak egy megoldás jut az eszembe, hogy törlöm magam és soha nem jövök ide vissza játszani, hisz a multi szabályozás ezt lehetetlenné tenné, és inkább én, mint másik három felhasználó bánja és szívja meg.

Myna, Mira, Malrion, Aryna, Zsenge, Reydis.

A hozzászólás írója (Myna Foks) módosította ezt a hozzászólást, ekkor: 2018.05.03 18:58:28


11. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2018-03-08 05:50:52
 ÚJ
>Ziana Yedhir avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 1240
OOC üzenetek: 210
Tudom, de a nyitóposzt szerint itt bármiről lehet ötletelni, a megfelelő mennyiségű szavazat meg nem mindig átgondolt.
Szabadon lehet módosítani, kiegészíteni az ötleteimet, ha úgy tetszik, vagy úgy megfelelőbb, például a klán közös kariét is. Némely ötletet kell is formálni, sok jó javaslat veszett el egyszerű nemekkel, holott a KV-k simán rámondhatták volna azt is, hogy "Így nem. De..." Mármint rámondhatták volna, ha a visszautasított javaslatot tovább gondolják.
Én amúgy már a megkerülésnek is örülnék, még abban is több kreativitás van, mint a semmiben.


10. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2018-03-07 22:31:31
 ÚJ
>Emphus avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Adminisztrátor
IC üzenetek: 0
OOC üzenetek: 5968
Ilyet nincs joga megszavazni a KV-nak, nem változtathatják meg se a jogkörüket, se a beiktatási módjukat. Nyilván, mert különben befolyásolni tudnák a saját választási metódusukat.
Ezeket a döntéseket én hozom meg, és én úgy gondolom, amíg megfelelő mennyiségű szavazat érkezett egy jelöltre, addig ilyesmi alapján nincs értelme elvenni tőle a lehetőséget. Pláne, hogy pofon egyszerűen meg lehet kerülni azt, amit írsz, mert bármikor feldobhat egy teljesen értelmetlen javaslatot, és máris nem ért semmit a változtatás.


9. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2018-03-07 22:02:38
 ÚJ
>Ziana Yedhir avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 1240
OOC üzenetek: 210
Javaslat: Ne lehessen újraválasztani azt a KV-t, akinek az előző ciklusba egyetlen javaslata sem volt. Vagyis automatikusan kizáró ok legyen, mint a modiság.


8. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2018-01-16 20:47:20
 ÚJ
>Ziana Yedhir avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 1240
OOC üzenetek: 210
A következő javaslatom az lenne, hogy a javaslat utáni posztba ne lehessen egyből szavazni, ott vétózni kell, vagy támogatni, észérvekkel. És ha az a kör lement, vagyis minden KV kifejtette a témában a véleményét (és nem az érzéseit), akkor lehet szavazni.

Indoklás: Legyen esélye a közösségi vezetőknek belátni, ha tévedtek, egymást meggyőzni, egy előre mozdító párbeszédet végezni, élni a véleményváltoztatás jogával, megmutatni, hogy a játékosok nem véletlenül szavaztak nekik bizalmat, hanem ők igenis olyan tagjai a közösségnek, akik elsősorban a többiekért ülnek ott, és képesek az egész köz érdekeit hathatósan védeni, óvni, szolgálni.


7. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2018-01-12 20:11:47
 ÚJ
>Kagan Thargodar avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Törölt felhasználó
IC üzenetek: 2255
OOC üzenetek: 782
Van még néhány javaslat, ami versenyben van - sajnos több javaslat kívül esett az általunk elbírálható körön, vagy ilyen-olyan oknál fogva jelenleg nem láttuk megvalósíthatónak, értelmezhetőnek vagy hatásosnak - már csak Worenth szavazatára várunk.

Valami óhaj-sóhaj esetleg?


6. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2018-01-05 15:20:58
 ÚJ
>Kagan Thargodar avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Törölt felhasználó
IC üzenetek: 2255
OOC üzenetek: 782
Hát akad pár érdekes + hatáskörbe tartozó, viszont több a fejlesztés rovatba megy.

Mindkét csoportot átgondoljuk, aztán legfeljebb felvetem fejlesztésként :P Ott sokkal nagyobb sikerem szokott lenni, mint egyébként :)


5. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2018-01-05 11:49:59
 ÚJ
>Ziana Yedhir avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 1240
OOC üzenetek: 210
5, A fejlesztés topicba írt minden olyan javaslat, ami a KV jogkörébe tartozik, automatikusan kerüljön elbírálásra a KV által.
Így talán kevesebb olyan téma lesz, amire hónapokig nem érkezik válasz, és Emp terheit is könnyítik.

6, Nyilvános jegyzet a karilapra, ez régen csak azért került elvetésre, mert az előtörténet rész nyilvános volt, azt használhattuk arra, hogy a karakter életútjának fontosabb, mások számára is ismerhető részleteit feljegyezzük. Az ET titkosításával szerintem jó lenne újra átgondolni egy ilyen rovatot.


4. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2018-01-05 07:52:46
 ÚJ
>Kagaenae Thargodar avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 1468
OOC üzenetek: 50
Mesélők/moderátorok ne lehessenek közösségi vezetők.
Indok: Montesquieu


3. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2018-01-05 07:51:05
 ÚJ
>Rinald Isqeha avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 481
OOC üzenetek: 23
Első hárommal egyetértek.

1. Haladó játékos rangtól kötelező mentorálás - pm es segítés, játékostárs szervezés - egy 1IC-s új játékos karakteréhez kapcsolva, három hónapig. Egy évben legalább egy tapasztalt játékos rangú kinevelése, szankció haladó rang elvesztése.

2. Multi szám korlátozása háromra.
Nagyon sok a jelentkező, új regisztráló, aki bemutatkozik, és tovább semmi, illetve aki pihenteti a kariját, csak néha felnéz, mert a Lana alapvetően nagyon vonzó.
Nem mindenki akar tud képes rászánni azonban IRL minden nap több óra játékidőt, de így a játékteret azok uralják, akik igen.
Kezdőként emiatt megy el nagyon sok új régi játékos kedve, hamar kiderül, hogy esélyük sincs valódi, saját élményre, csak a nagyok árnyéka marad.
Egészségesebb, gazdagabb, színesebb, sokrétűbb és izgalmasabb lenne mindenkinek a játék, ha sokkal több játékos játszana, egy-két max. három karakterrel.

Tudom, ez vitát generál, volt már tíznél több karakterem nekem is, de itt Lanán ez érdemi változást hozna. Talán egyszer bevezetődik, és érdemes volt felvetni :)


2. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2018-01-04 23:21:59
 ÚJ
>Ziana Yedhir avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Tapasztalt játékos
IC üzenetek: 1240
OOC üzenetek: 210
1, Mesélők nagyobb arányú toborzása: A régi, jelentkezős, megszavazós mód mellett lehetne felkéréses alapon Mesélőket verbuválni. Előre fixált paraméterek alapján (Haladó rang, aktivitás, netikett betartása, egyéb), a felkérés próbaidőre szólna, a JK dönthet, hogy él a lehetőséggel, vagy sem. Az előre meghatározott próbaidő alatt (tudomisén, 3 hónap)a kalandjaiban résztvevő JK-k jellemzik, hasonló, bár nem oly részletes tesztek alapján, melyek egy időben használatban voltak. Ha a próbaidős mérleg rendben van, akkor akár véglegesíteni is lehetne.
Magyarázat:
A paraméterek tulajdonképpen mindazon elvek melyek alapján a staff amúgy is meghozza döntését a Mesélő jelentkezésnél.
Véleményem szerint van egy olyan réteg aki a játéka, aktivitása alapján jó mesélő lenne, csak valamiért fél jelentkezni, vagy nem érzi úgy, hogy jó lenne benne, vagy tart a visszautasítástól.
A próbaidő miatt talán a nyomás nem olyan nagy, így esetlegesen szívesebben indítanak kalandot.

2, Klánfórumhoz szerkesztési jog a klánvezéreknek. Topicok, bejegyzések törlése.

3, Kezdő játékosok megkötéseinek lazítása, ha az időkorlátokat nem is lehet, legalább hadd legyen második száluk. A jelen második szálas megkötések úgy is eléggé kemények.

4, Klánközös karakterek lehetőségének kidolgozása, olyan karakterekre gondolok, akik a klán kiszolgáló személyzetéhez tartoznak pl.: lakáj, inas, házvezető, kapuőr. A klánterületét nem hagyják el, viszont nem is egyetlen egy klántag multijai, hanem mindenkié. Nem adózik, nem kap alvezéri rangot, viszont akkor is jelen tud lenni, ha a klántagjai épp helyszínen kívül játszanak, feladata nagyjából annyi, hogy fogadja a vendégeket, felvételiket bonyolít le, van. (Nem kell kapcsolni más karakterhez)


1. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2018-01-04 22:58:22
 ÚJ
>Kagan Thargodar avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Törölt felhasználó
IC üzenetek: 2255
OOC üzenetek: 782
Szabálymódosítási javaslatok a közösségi vezetők részére.

Előre jelzem, hogy nem minden tartozik a hatáskörünkbe, de ötletelni bármiről lehet. Aki túl szégyenlős, maradhat a PM-nél.

Kagan

U.I: ez egy levelesláda, így csak korlátozottan ad lehetőséget "vitára". Az ötleteket érdemes érthetően, de nem túl részletesen felvázolni.


1-15