OOC - Játékon kívüli fórum
Karaktered neve: ---       Rangod: Nem bejelentkezett felhasználó       Pénzed: --- arany     
Varázsitalaid: Neked nincsenek varázsitalaid!


Üdvözlünk!

Ez itt a www.Lanawin.hu weboldal játéktere. Egy fórumos szerepjáték. Te nem vagy bejelentkezett állapotban, ezért nincs jogod ténykedni a fórumon. Csak olvasni tudod a hozzászólásokat, semmi mást. Ha szeretnéd kipróbálni milyen is a fórum valójában, átélni izgalmas kalandokat, varázslatokat tanulni, bájitalokat vásárolni, egyedi karaktert létrehozni, felszereléseket kovácsoltatni, vagy küldetéseket végrehajtani, akkor regisztrálj bátran, ne habozz. Miután regisztráltál, és beléptél minden funkciót elérhetsz. Lehetőséged lesz részt venni a mesékben, vagy csak spontán játszani a megalkotott, mesés világban. Felkutathatod a város rejtélyeit, és részese lehet egy olyan fórumos szerepjátéknak, ahol a játékosok kényelme, és a játék élvezete a legfontosabb.

Vissza a főoldalra!
Nincs "nagyobb" helyszínJátékon kívüli fórumArthenior főtere (új)
Amon Ruadh (új)
Füves puszta (új)
Dokkok és kikötő (új)
Játékon kívüli fórum >> Lanawin fórum >> Általános >>
Így neveld a Mesélődet!
Mostani oldal: 1 (1. - 1. üzenet) - Első olvasatlan beíráshoz >>

1. hozzászólás ezen a helyszínen: Játékon kívüli fórum
Üzenet elküldve: 2018-04-15 19:31:36
 ÚJ
><b style='color:#c03010'>Mesélő (inaktív)</b> avatarja! Úgy tűnik a kép nem megjeleníthető.

Rang: Mesélő
IC üzenetek: 404
OOC üzenetek: 46
Kedves Játékosok!

Alábbi írásban csak a magam nevében, saját élmények alapján nyilatkozom.

tl;dr

1: Sokszor reklamáltok, hogy szerintetek valami nem jó a reagomban. Előfordul, hogy igazatok van.
2: Ha valami nem tetszik a reagomban, írj PM-et! Ne várd meg, amíg IC elfajul a helyzet!
3: Nem tudok mindenre maradéktalanul figyelni, a legjobb szándék mellett sem.
3/A: Vihetnék kevesebb szálat, de nem fogok.
3/B: Szóval ha valami nem tetszik a reagomban, írj PM-et! Ne várd meg, amíg IC elfajul a helyzet!
4: Ha hülyeséget csináltál, hiába reklamálsz.

1) Mesélői pályafutásom során tapasztalnom kellett, hogy sokan utólag jelzitek, hogy ha elégedetlenek vagytok egy szituáció mesélői kezelésével. Számos alkalommal ezek indokolt észrevételek voltak, amikor az én - mondjuk így - mulasztásomból a karakter nehéz helyzetbe került, vagy csak nem tudott IC reális döntést hozni.

2) Ennek egyik olvasata, hogy nem tetszik az események alakulása, de már csak akkor szóltok, amikor elég dühösek vagytok vagy eléggé veszélyben érzitek a karaktereteket ahhoz, hogy szükségét érezzétek, hogy megmondjátok nekem, szerintetek mit nem csinálok jól. Ebből aztán parázs egymásra kaffogások, morgások, morcoskodások szoktak lenni. Itt aláhúznám, hogy válaszolás előtt ugyan el szoktam számolni tízig, inni egy bögre teát, lerohanni valami nemzetet valami stratégiai játékban, de még így is elég hisztis vagyok, szóval tudom jól, hogy a helyzet verbális elfajulásában általában nekem is komoly felelősségem van. Mindenkinek az lenne jó, hogy ha már akkor üzenetet írnátok, amikor először merül föl bennetek, hogy "hm, ezt most pontosan hogy értette" vagy "ejnye, ez szerintem így nem logikus" vagy "nofene, hát mit akar tőlem ez a VB ebben a helyzetben".

3) A probléma másik olvasata, hogy azok, akik komolyabban veszik az oldal szerepjátékos részét, úgy szeretnének játszani, hogy a mesélővel kommunikáció tisztán IC reagokon keresztül történjen. Ezt úgy értem (ha jól értettem, hogy Ők hogy értették), hogy olyan mesélői reagok szülessenek, amik alapján minden döntési helyzetben rendelkezésükre áll az összes információ. Én nagyon szeretném, ha minden reagom ilyen lenne és törekszem is erre már a kezdetektől, de a legutóbbi nagyszabású kaland során be kellett látnom, hogy ilyen munkatempó mellet nem tudom ezt biztosítani. Viszonylag gyakran előfordul, hogy jó esetben csak nem térek ki minden fontosra a reagban, maradnak fehér foltok, amik kellenének a karakter IC reális döntéséhez, rossz esetben egyenesen elsiklok valami fontos részlet felett.

3/A) Ezt orvosolhatjuk úgy, hogy sokkal kevesebb szálon vagyok aktív. Ezt én sem szeretném (nem ezért lettem mesélő) meg nem is megoldható, ha azt az interaktivitást fent akarjuk tartani, ami jelenleg létezik. Nem lehetne globális mókákat vagy egész városra kiterjedő zavargásokat rendezni, miközben a világ másik végén szállítmányok, futárok érkeznek, a harmadik végén meg pitypang szüret folyik. Aki most jön azzal, hogy "dehát miért vállalsz ennyit", az inkább ne jöjjön ezzel, mert szerintem mindenkinek ugyanolyan joga van mesélőt kapni, én pedig lehet, hogy jobban szeretek mutáns mézeskalács bábokat rátok szabadítani, de akkor is vállalni fogom a virágoskert vakondtalanításának mesélését is, mert szerintem attól lesz jó itt játszani, hogy a vakond is vissza tud harapni, ha a játékos úgy játszik. A másik, amit meg szoktam kapni, hogy kell még mesélő. Meg fogtok lepődni, senki nem azért lesz mesélő, hogy vakondokat mozgasson, mindenkit sokkal jobban érdekelnek a mutáns seregek, hogy a tárgy pakolásról ne is beszéljek. Az aprómunka sosem vonzó.

3/B) A probléma másik kezelése, hogy ha a mesélői reagban olyat olvastok, ami után eszetekbe jut, hogy "hm, ezt most pontosan hogy értette" vagy "ejnye, ez szerintem így nem logikus" vagy "nofene, hát mit akar tőlem ez a VB ebben a helyzetben", akkor ezt PM-ben tisztázzátok velem. Így elkerülhető, hogy az én mulasztásomból olyat lépjetek a karakterrel, amire aztán olyat lépek, amire nem is gondoltatok, hogy lehet olyan.

4) A fentiek nem jelentik azt, hogy nem lehet arccal szaladni a falnak, mert lehet. Továbbra is fenntartom magamnak a jogot, hogy ha valaki homlokkal akar falat bontani, annak betörjem a fejét, tehát a "de szerintem simán átugrottam a másik ház tetejére, mert elf vagyok" típusú érvelések PM-ben továbbra is a fal tövében összetörve heverő, üldözők által utolért, kóbor ebek által levizelt elfeket fognak eredményezni. Akinek nem inge, az kérem, ne vegye magára! A cél elsősorban az elvileg elérhető, gyakorlatilag nem megjelenített információk hiányából, valamint az én figyelmetlenségemből adódó gikszerek megelőzése.

A jó tanácsokra a továbbiakban is csak korlátozott mértékben vagyok nyitott. A humorom még mindig borzalmas.

Mindenkinek jó játékot, jó szórakozást kívánok!
VB1-1